Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про затвердження Положення про формування номенклатури та надання звітності про використання місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Дата: 24.09.2018 14:08
Кількість переглядів: 1300

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ

СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

ДЕСЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

 

Від 17 травня 2018 р.                                                                                                                     №10/7

смт. Красноріченське

 

Про затвердження Положення

про формування номенклатури

та надання звітності про використання

місцевого матеріального резерву

для запобігання виникненню і

ліквідації наслідків надзвичайних

ситуацій

 

Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до пункту 15 статті 19, статті 98 Кодексу цивільного захисту України, Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775, «Про затвердження Прядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» Красноріченська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

Затвердити Положення про порядок створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (що додається).

Контроль за виконання цього рішення покласти на постійну комісію економічного та соціального розвитку підприємництва, малого і середнього бізнесу, комунальної власності та використання природних ресурсів, екології

 

 

Секретар селищної ради                             Н. М. Гнилицька

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок створення та використання

матеріального резерву для запобігання

і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

на території Красноріченської ОТГ

 

Створення матеріального резерву на території Красноріченської ОТГ (далі –матеріального резерву) в обсягах, що забезпечує проведення невідкладних робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій здійснюється місцевою радою у порядку, визначеному цим Положенням.

 

Створення матеріального резерву

 

Матеріальний резерв створюється заздалегідь з метою використання його у разі загрози надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків у разі їх виникнення.

Створення, утримання, поповнення матеріального резерву здійснюється за рахунок місцевого бюджету та може здійснюватися також за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об’єднань громадян, інших не заборонених законодавством джерел.

Забезпечення заходів щодо накопичення, зберігання та використання матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків покладається на головного спеціаліста з питань надзвичайних ситуацій відділу житлово-комунального господарства, будівництва, інфраструктури та надзвичайних ситуацій (далі-спеціаліст).

Створення та накопичення матеріального резерву здійснюється відповідно до номенклатури обсягів матеріального резерву та річних графіків, які затверджуються головою селищної ради згідно з вимогами чинних нормативно-правових актів.

 

Утримання матеріального резерву

 

Зберігання та облік матеріального резерву здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

Використання матеріального резерву

 

Матеріальний резерв використовується виключно для:

  • здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;
  • ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
  • проведення невідкладних робіт і заходів;
  • надання постраждалому населенню необхідної допомоги для забезпечення його життєдіяльності;
  • розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання і харчування постраждалого населення;
  • забезпечення паливномастильними та іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств та громадян, залучених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації та можливого ураження.

Матеріальний резерв залучається для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Красноріченської ОТГ відповідно до надзвичайної ситуації місцевого рівня, а також у разі недостатньої наявності об’єктового рівня, повного їх використання та порушення нормальних умов життєдіяльності населення, виробничого процесу об’єктів господарювання.

У разі недостатності матеріального резерву чи його використання у повному обсязі залучається матеріальний резерв вищого рівня.

Використання матеріального резерву здійснюється за рішенням голови селищної ради чи його заступника відповідно до звернення керівників місцевих суб’єктів господарювання, органів місцевого самоврядування та структурних підрозділів на підставі документів:

  • актів обстеження, які підтверджують розміри завданих збитків, фотографічними матеріалами, що засвідчують руйнування;
  • узагальнених кошторисних розрахунків на проведення аварійновідновлювальних робіт;
  • переліку невідкладених (першочергових) робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
  • документів, що підтверджують отримані суми страхового відшкодування або пояснення заявника про причини непроведення страхування;
  • обґрунтування необхідності залучення (використання) матеріальних цінностей резерву для вжиття заходів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, забезпечення життєдіяльності населення, виробничої діяльності або захисту територій від загрозливих природних процесів.

Відпуск матеріальних цінностей з матеріального резерву здійснюється за рішенням голови селищної ради на підставі відповідних документів.

 

 

Секретар селищної ради                             Н. М. Гнилицька


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано