Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про встановлення податку на майно (в частині транспортного податку) на території Красноріченської селищної ради об’єднаної територіальної громади на 2019 рік

Дата: 24.01.2019 11:30
Кількість переглядів: 695

УКРАЇНА

КРАСНОРіЧЕНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ

СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

П’ЯТНАДЦЯТА СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 

« 17 » вересня 2018 року                                                              №_15/2

 

Про встановлення податку на майно

(в частині транспортного податку) на
території Красноріченської селищної ради
об’єднаної територіальної громади на 2019 рік

 

 Відповідно до пункту 24 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року N280/97-ВР (із внесеними змінами та доповненнями), статті 10, 12, 267 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ (із внесеними змінами та доповненнями) з врахуванням пункту 5 розділу XIX Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ та Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року № 71- УІІІ, Красноріченська селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

Встановити податок на майно ( в частині транспортного податку) на території Красноріченської селищної ради об’єднаної територіальної громади на 2019 рік

 1. Платники податку

 1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до підпункту 1 пункту 2 цього рішення є об’єктами оподаткування.

 2. Об’єкт оподаткування

1. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

 3. База оподаткування

 1. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 1 пункту 2 даного рішення.

 

 4. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

 5. Податковий період

 1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

 6. Порядок обчислення та сплати податку

1. Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

2. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

3. У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

4. За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

 7. Порядок сплати податку

1. Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до селищного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

 8. Строки сплати податку

1. Транспортний податок сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 9 . Оприлюднити дане рішення згідно до чинного законодавства.

 Рішення застосовується з 01.01.2019 року.

 10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету та фінансів.

 

 

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА                           В.М.ЖУВАКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано