Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про    бюджет  Красноріченської селищної  територіальної  громади на 2021 рік

Дата: 09.02.2021 09:31
Кількість переглядів: 317

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ     ОБЛАСТІ

КРЕМІНСЬКОГО  РАЙОНУ

ВОСЬМОГО   СКЛИКАННЯ

П’ЯТА  СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 

«24» грудня   2020  року                                                                                      №5/20

 

Про    бюджет  Красноріченської селищної 

територіальної  громади на 2021 рік

 

Керуючись ст. 14, 21-24, 63-66, 69, 71-77, 85, 89, 90, 91, 93, 96,101 Бюджетного кодексу України, ст.61 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону  України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» , Красноріченська селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2021 рік:

доходи селищного бюджету у сумі 56 194 984 гривень, у тому числі доходи загального фонду– 55 832 574 гривень та доходи спеціального фонду – 362 410 гривень  згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки селищного бюджету у сумі 56 194 984 гривень, у тому числі видатки загального фонду– 55 682 574 гривень  та видатки спеціального фонду – 512 410  гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;

профіцит за  загальним  фондом селищного бюджету  у  сумі 150 000 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за  спеціальним  фондом селищного бюджету  у  сумі 150 000 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі   30 000 гривень, що становить 0,05 відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд селищного бюджету у розмірі 61 000 гривень, що становить 0,11 відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2021 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2021 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

4. Затвердити на 2021 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об‘єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами згідно з додатком 5 до цього рішення.

5. Затвердити розподіл  витрат  селищного бюджету  на  реалізацію  місцевих/регіональних  програм  у  сумі 5 071 075 гривень  згідно з додатком 6  до  цього  рішення.

6.  Установити, що у  загальному  фонді  селищного бюджету  на 2021  рік:

1) до доходів загального  фонду селищного бюджету  на 2021 рік належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101 Бюджетного кодексу України, надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та інші надходження, що зараховуються до селищного бюджету згідно із законодавством;

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10  частини першої  статті 71 Бюджетного кодексу України;

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2021 рік:

1)  у  частині  доходів є надходження, визначені статтею 69¹ Бюджетного кодексу України, Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та інші надходження, що зараховуються до селищного бюджету згідно із законодавством;

2)  у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10  частини  першої статті 71 Бюджетного кодексу України.

3)  Установити, що у 2021 році кошти, отримані до спеціального фонду селищного бюджету згідно з відповідними пунктами частини першої статті 69¹, частини першої статті 71 Бюджетного  кодексу  України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених відповідними пунктами статті 13,  частиною  другою  статті 70  та  частиною  другою  статті 71  Бюджетного кодексу України.

8. Визначити на 2021 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету  видатки загального фонду на:

оплату праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

соціальне забезпечення;

поточні трансферти місцевим бюджетам.

9. Дозволити Фінансовому відділу Красноріченської селищної ради, в особі начальника фінансового відділу у 2021 році отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів селищного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду, відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексу України.

10. Головним  розпорядникам  коштів  селищного бюджету  забезпечити  виконання  норм  Бюджетного  кодексу  України  стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цього рішення;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) здійснення контролю за своєчасним поверненням у повному обсязі до бюджету коштів, наданих за операціями з кредитування бюджету;

4) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2021 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання тощо.

6)  утримувати чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу в межах фонду заробітної плати, затвердженого у кошторисах або планах використання бюджетних коштів.

11. У межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету Фінансовий відділ Красноріченської селищної ради за обгрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів  здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету на кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету.

12. Відповідно до пункту 29 статті 26 глави 1 розділу ІІ Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” встановити підприємствам і організаціям, що належать до комунальної власності територіальної громади, за результатами фінансово-господарської діяльності 2020 року та щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2021 році нульову ставку зі сплати до бюджету Красноріченської  селищної територіальної громади частини прибутку (доходу).

13. Доручити селищному голові забезпечити укладання з відповідними органами самоврядування області Угод, передбачених Бюджетним Кодексом України, про прийняття-передачу видатків до селищного бюджету у вигляді міжбюджетних трансфертів та передачу відповідних повноважень.

14.  Визначити, що додатки 1- 6 є невід’ємною частиною цього рішення.

15. Рішення про селищний бюджет має бути оприлюднене не пізніше ніж через десять днів з дня його прийняття на сайті Красноріченської селищної ради (https://krasnorichenska-gromada.gov.ua).

16. Встановити, що це рішення набирає чинності з дня його опублікування та застосовується з 01 січня 2021 року.

17. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету ,фінансів, соціально - економічного розвитку, малого і середнього бізнесу, інвестицій, міжнародного співробітництва, комунальної власності, інфраструктури, транспорту та комунального господарства.

 

 

СЕЛИЩНИЙ  ГОЛОВА                                        Сергій  ГЛУЩЕНКО

 

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5

Додаток 6


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано