Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про внесення змін до рішення №5/32 від 24.12.2020 року «Про затвердження “Програми забезпечення успішного гасіння пожеж та проведення пожежно- рятувальних робіт на території Красноріченської територіальної громади на 2021 рік”»

Дата: 01.06.2021 15:46
Кількість переглядів: 407

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ

ВОСЬМОГОСКЛИКАННЯ

ДВАНАДЦЯТА  СЕСІЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я  

    25 травня 2021 р.                                    смт Красноріченське                                       12/12

   

                                                                                             

Про внесення змін до рішення №5/32 від

24.12.2020 року «Про затвердження “Програми

забезпечення успішного гасіння пожеж

та проведення пожежно- рятувальних

робіт на території Красноріченської

територіальної громади на 2021 рік”»

 

       З метою успішного гасіння пожеж та проведення пожежно-рятувальних робіт, забезпечення  безпеки населення і територій на об’єктах і житловому фонді, розташованому на території Красноріченської територіальної громади, відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України від 02 жовтня 2012 року, Постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1999 № 1943 “Про стан  забезпечення пожежної безпеки   і заходів щодо її поліпшення”, беручи до уваги лист директора департаменту житлово-комунального господарства Луганської ОДА керуючись ст.26 Закону   України “Про місцеве  самоврядування в Україні”, Красноріченська  селищна рада  

 

 

ВИРІШИЛА :

1. Затвердити  Програму забезпечення успішного гасіння пожеж та проведення пожежно-рятувальних робіт на території Красноріченської  територіальної громади на 2021 рік (в новій редакції) (додається).

2. Доповнити Заходи щодо організації гасіння пожеж та проведення пожежно-рятувальних робіт на території Красноріченської  територіальної громади на 2021 рік пунктом 5 (додаток 1).

3. Заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів БЕРЕЗІНА Олега із залученням начальника 65 державного пожежно-рятувального поста ГУ ДСНС України у Луганській  області Владислава    СІТНІКОВА проаналізувати ефективність заходів, здійснених з метою гасіння пожеж та проведення пожежно-рятувальних робіт,  недопущення загибелі людей на них, щорічно виносити розгляд цих питань на засідання комісії з безпечної життєдіяльності населення.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету ,  фінансів, соціально - економічного розвитку, малого і середнього бізнесу, інвестицій, міжнародного співробітництва, комунальної власності, інфраструктури, транспорту та комунального господарства .

 

             В.о.селищного голови,

             секретар ради                                                                         Тетяна НЕСМАШНА                                                          

                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                                                         рішенням 12 сесії Красноріченської

                                                                                                  селищної ради

від 25.05.2021 року № 12/12                                                                                                                           

 

 

 

Програма

забезпечення успішного гасіння пожеж

та проведення пожежно-рятувальних робіт на території

Красноріченської  територіальної громади

на 2021 рік

(в новій редакції)

                         

с. Красноріченськ

 

Програма

забезпечення успішного гасіння пожеж

та проведення пожежно-рятувальних робіт на території

Красноріченської  територіальної громади на 2021 рік

 

 

                       Вступ :

                       Керуючись Кодексом цивільного захисту України від 02 жовтня 2012 року, Бюджетним Кодексом України, Постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1999 №  1943 “ Про стан забезпечення пожежної безпеки і заходів  щодо її поліпшення ”,Програма забезпечення успішного гасіння пожеж та проведення пожежно-рятувальних робіт  на території Красноріченської об'єднаної територіальної громади на 2021 рік розроблена з метою недопущення загибелі людей на пожежах, успішного їх гасіння та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру,забезпечення безпеки населення і територій на об'єктах і в житловому фонді, розташованому на території Красноріченської територіальної громади на 2021 рік.

 

 

                    Мета Програми :

                    Основною метою Програми є поліпшення матеріально-технічної бази 65 державного пожежно-рятувального поста ГУ ДСНС України у Луганськійй області, підвищення оперативної готовності, професійної підготовки співробітників, технічної  оснащеності  та готовності  до виконання дій за призначенням.

 

                     Підстави:

        Кодекс цивільного захисту України від 02 жовтня 2012 року, розділ VІІІ .

        Пункт  1 статті 91, пункт 21 ,ч.2 ст. 85 Бюджетного Кодексу України.

        Закон України від 09.04.1999 № 586-XІV “Про місцеві  державні адміністрації” ст. 2,13,25. Закон України від 21.05.1997 №280/97-ВР « Про місцеве самоврядування України» ст. 38,43,73.

 

                     Організація гасіння пожеж та проведення пожежно-рятувальних робіт на території  Красноріченської   територіальної громади на 2021 рік.

                   

               1.  Вжити всебічних заходів для забезпечення щоденного знаходження в оперативному розрахунку підпорядкованих  підрозділів пожежної  та аварійно-рятувальної  техніки згідно  штатних розкладів.

                    Постійно.

              2.   Забезпечити якісну підготовку  підлеглого особового складу відповідних посад  до самостійного виконання  ним обов'язків керівника гасіння пожежі.

                    Протягом 2021 р.

              3.   Вжити вичерпних заходів щодо забезпечення постійної готовності до виконання завдань за призначенням пожежної та аварійно-рятувальної техніки підпорядкованих підрозділів.

             4.  Забезпечити своєчасно повне і якісне проведення з підлеглим особовим складом тактико-спеціальних та командно-штабних навчань; занять зі сужбової підготовки, нічних перевірочних практичних занять; занять у школах підвищення оперативної майстерності; відпрацювань нормативів з виконання практичних вправ  для пожежно-рятувальних та аварійно-рятувальних підрозділів; розборів проведених оперативно-тактичних дій з гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт; занять в ізолюючих  апаратах на свіжому повітрі та у непридатному для дихання середовищі, смугах психологічної підготовки; вивчень оперативно-тактичних  особливостей об'єктів, розташованих  в зоні виїздів, стажування.

                    Постійно (згідно планів та графіків).

              5. Забезпечити впровадження всебічних заходів, направлених  на збереження  життя та здоров'я підлеглого особового складу  під час несення служби, проведення пожежно-аварійно-рятувальних робіт.

                    Постійно.                               

              6. Організувати проведення навчання  підлеглого особового складу та забезпечити доукомплектування підрозділів аварійно-рятувальним обладнанням та оснащенням для відкриття відповідних кодів та розширення  спектру можливості реагування на надзвичайні ситуації різного характеру, з урахуванням оперативно- тактичної характеристики району обслуговування.

                    Постійно.

             7.  Забезпечити своєчасне  і повне проведення заходів, спрямованих на якісну організацію несення служби в підрозділах , підтримку  їх сил і засобів  в постійній готовності до дій за призначенням.

                    Постійно.

             8.  Організувати проведення ремонтів несправних ізолюючих протигазів.

                    Постійно

             9.  Придбання сучасних засобів зв'язку, обчислювальної, цифрової, телекомунікаційної техніки та комплектуючих до них.

                    Протягом 2021 р.

             10.  Придбання пожежно-технічного озброєння ,аварійно-рятувального обладнання, засобів індивідуального захисту органів дихання, обмундирування, меблів.

                    Протягом 2021 р.

            11.   Придбання паливно-мастильних матеріалів та конструкцій.

                    Протягом 2021 р.

            12. Забезпечити будівництво  приведення у робочий стан протипожежне водопостачання селища, сільських населених пунктів (пожежні гідранти, пожежні водойми, водонапірні вежі) та здійснення комплексу заходів щодо приведення їх у відповідність до вимог нормативно-правових актів

                     Постійно

 

                   Розроблено  65 державним пожежно-рятувальним постом Головного управління ДСНС України у Луганській області

 

 

 

Начальник ДПРП-65 ГУ ДСНС

України у Луганській області

капітан служби ЦЗ                                                                                                                        Владислав СІТНІКОВ

 

 

 

Секретар селищної ради                                                                Тетяна НЕСМАШНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано