Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Моя квітуча Красноріченська громада. Яскрава, дружня, моя!

Дата: 06.06.2021 22:03
Кількість переглядів: 553

Моя квітуча Красноріченська громада.

Яскрава, дружня, моя!

Становлення Красноріченської, як громади, почалося ще у 2017 році, коли вирішили добровільно об’єднатись три місцеві ради (Красноріченська, Бараніківська, Новоолександрівська). Через три роки доєднались ще три сільські ради (Нововодянська, Невська, Макіївська).

Якщо раніше у кожного з цих населених була власна історія злетів та падінь, розвитку та розчарувань. Але сьогодні, в результаті реформи, ми єдина громада. Тепер ми об’єднані єдиним прагненням - розвиватись, працювати, створювати своє спільне майбутнє, майбутнє для наших дітей.

І авжеж, для того, щоб робити це ефективно – нам треба знайти ті риси і особливості, які нас об’єднують і роблять унікальними серед інших громад.

Пройти цей шлях найкраще було в процесі створення нашого спільного логотипу і системи візуальної ідентичності. Оскільки для того, щоб отримати візуальний символ - під час неодноразових зустрічей, обговорень і досліджень було фактично заново знайдено нашу ідентичність.

У нас прекрасна природа, чисте повітря та мальовничі краєвиди: ліси, луги та річки. Знаходимось ми на перетині трьох областей: Луганської, Харківської та Донецької.

Число «три» має для нас символічне, і навіть сказати сакральне значення. На виїзді з нашої громади дороги зрослися у символічний тризуб. «Трійку» можна не тільки побачити, але й скуштувати:  тільки  у нас готують та пригощають «трикутним вареником сім’ї Дубини», який вже внесли до переліку місцевої нематеріальної культурної спадщини.

Головний символ нашої громади – Півонія.

Фото без опису

 Кожної весни степи нашої громади жевріють червоними сузір’ями диких півоній. В садибах мешканців громади також зростають півонії, тільки вже декоративні.  Для того, щоб виростити таку чудову квітку, потрібні час й наполегливість, завзятість та турбота, власне, ті якості, якими і пишається наша дружня громада. За допомогою цієї квітки ми розповімо про нашу громаду всій Україні. І не тільки Україні.

Ключові заходи:

Фоточелленж #moyakvituchahromada 

Фото без опису          Фото без опису

Наша громада гарна і мальовнича у будь-яку пору року, але пізньої весною та влітку, коли маже у кожному подвір’ї розквітають півонії вона стає непевершеною! Щоб показати усім, яка яскрава та квіткова наша громада ми започатковуємо проведення фоточелленжу «Моя квітуча громада». Кожен мешканець може розмістити у себе на сторінці у соціальних мережах своє улюблене фото із півонією із хежтегом #moyakvituchahromada та надіслати нам на конкурс фоторобіт.

Кожного року, під час святкування для громади (у липні), ми будемо обирати 33 найбільш яскраві фото, друкувати і прикрашати їми наш виконком і старостати, щоб незалежно від карантинних обмежень ми завжди були поруч із нашими мешканцями, а їх посмішки радували усіх нас  кожного дня/у похмурі часи.

Конкурс місцевої продукції «Півонія – це краса, здоров’я, смакота»

              Фото без опису                             Фото без опису

Щоб показати усім, що півонія це не лише краса нашої громади, але й корисний продукт, який несе успіх та добробут кожному дому. Щорічно, до дня громади у липні, ми будемо проводити конкурс місцевих майстрів та майстринь щодо використання садової півонії та її образу у різноманітній продукції: напоїв та страв, лікарських настоянок, рукоділлі та сувенірних виробів. Конкурс буде проводитись у трьох номінаціях: «Кулінарні страви та настоянки», «Вишивка»,

Фото без опису

 

«Місцевий сувенір». Переможці конкурсу отримують можливість використовувати торгову марку Красноріченської громади під час подальшої реалізації своєї продукції, у тому числі на місцевих ярмарках та у мережі Інтернет.

Сімейна справа «Моя улюблена справа»

В нашій громаді проживають енергійні, працьовиті та завзяті люди. Григорій Бахтин, мешканець Красноріченського, багато десятиріч займається улюбленою сімейною справою - розведенням півоній. Його майстерність відома далеко за межами Луганської області і до нього звертаються звідусіль за порадами та розсадою дивовижних сортів. Своїм досвідом та натхненням він буде радо ділитись і у себе на подвір’ї і у мережі Інтернет. Сімейною справою також є виготовлення трикутних вареників в сім'ї Дубини, які було віднесено в 2020 році до місцевого переліку нематеріальної культурної спадщини "Виготовлення трикутних вареників в сім'ї Дубини" або "вареники з хвостиком".

Громадська акція «Я створюю квітучу громаду»

Свято селища Красноріченського ми святкуємо восени, кожну третю суботу вересня. Наших гостей та мешканців громади ми будемо пригощати смаколиками на ярмарці, а ще й дарувати часточку нашої квітучої громади – саджанці садової півонії.  А прикрашати свою громаду ми розпочнемо в вересні, висаджуючи півонії біля громадських місць та своїх подвір’їв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано