Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва – фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи

Дата: 15.06.2021 14:27
Кількість переглядів: 325

УКРАЇНА                                               

КРАСНОРІЧЕНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ

ВОСЬМОГО  СКЛИКАННЯ

ТРИНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

10 червня 2021 р.                            смт Красноріченське                                        № 13/1

Про встановлення ставок єдиного податку

для суб’єктів малого підприємництва – фізичних осіб,

які здійснюють підприємницьку діяльність

без створення юридичної особи

 

Відповідно до п. 293.1 ст. 293, пп.1 п. 293.2 ст.293 Податкового кодексу України, керуючись пп. 24 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення надходжень до доходної частини селищного бюджету, Красноріченська селищна рада                                         

ВИРІШИЛА:

1. Встановити ставки єдиного податку для платників першої групи у відсотках від прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня податкового (звітного) року, а для платників другої групи у відсотках від мінімальної заробітної палати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року згідно з Додатком 1.

1.1. У разі здійснення платниками єдиного податку першої та другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір  ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.

1.2. У  разі здійснення платниками єдиного податку першої та другої груп господарської діяльності  на територіях  більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування території громад, застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений ст.293 Податкового кодексу України для відповідної групи таких платників єдиного податку.

1.3. База та об’єкт оподаткування, податковий період та інші обов’язкові елементи єдиного податку визначаються згідно із главою 1 розділу XIV  Податкового кодексу України.

2. Платники податку, об’єкт оподаткування, база оподаткування, порядок обчислення податку, податковий період, строк та порядок сплати податку, строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку, податкові пільги та їх порядок застосування визначаються Податковим кодексом України.

3. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2022 року.

4. Рішення Красноріченської селищної ради № 38/4 від 15.06.2021 р. «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва - фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи на 2021 рік», рішення двадцять восьмої сесії Невської сільської ради № 03 від 26.06.2019 р. «Про встановлення встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва - фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи на 2020 рік по Невській сільській раді», визнати таким що втратили чинність з 01.01.2022 року .

5. Дане рішення оприлюднити в засобах масової інформації та на офіційному сайті Красноріченської селищної  ради.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, малого і середнього бізнесу, інвестицій, міжнародного співробітництва, комунальної власності, інфраструктури, транспорту та комунального господарства.

            Селищний голова                                                       Сергій ГЛУЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано