Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Кожен має право на казку

Дата: 29.07.2021 16:21
Кількість переглядів: 482

"Кожен має право на казку"

-  таку назву має гастрольний проєкт театру ляльок на колесах, що  подорожує містами та селами України.  Ціль  проєкту– об’їхати 50 сіл 10-ти областей України (Луганська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Сумська, Чернігівська, Житомирська, Харківська, Одеська області), де ніколи не бував театр, подарувати казку та магію дітям у різних куточках України. Саме ця подорож-гастролі стане початком відродження давньої традиції театру ляльок – вертепників, що у XVII столітті мандрували містами/селами.

Театр ляльок «Равлик» у було засновано 1995 році. Завдяки чотирьом акторам-лялькарям – Юрію Тітарову, Любові Міхні-Тітаровій, Анні Поляруш та Максиму Кондратюку – було створено першу казку «Справжній тато», що вже почала радувати маленьких глядачів у 1997 році. З цього і почалася історія, що привела нас до нового проєкту «Кожен має право на казку».

Вже протягом 25 років театр створює авторські казки-вистави, що мандрують всією Україною. За плечами театру великий досвід гастрольно-фестивального життя: Чехія, Німеччина, Литва, Бельгія, Польща, Казахстан тощо.

2020 рік став складним для  театру. Як тільки припинився рух у світі через пандемію, діяльність театру зупинилася. Проте саме такі обставини, що заморозили життя у школах та садочках, на сценах театрів та концертних залах, містах та селищах, змусили наш театр діяти. І так почалася нова епоха  театру – «Перший український театр ляльок на колесах».

У Юрія Тітарова з’явилась ідея маленького будинку на колесах (пересувна сцена), що здатен об’їхати увесь світ і побувати там, де театру ніколи не було. Тож  художник Олександр Андрушкевич взявся її втілювати. Саме такий новий формат забезпечив повернення зустрічей з маленькими друзями-глядачами вже на свіжому повітрі.

 24 липня ляльковий театр «Равлик» завітав до дітлахів села Невське . Завдяки підтримці адміністрації  Красноріченської громади на виставу були підвезені діти із сусідніх сіл Макіївка та Нововодяне. Актори зіграти виставу, провели невеликий майстер-клас з ляльководіння та загалом розповіли, що таке театр. Адже театр грає значну роль в освіті та розвитку дитини. Він передає енергію та живе спілкування між глядачем та актором, чого не здатен передати віртуальний простір. Крім того, театр нагадує дитині про її винятковість та особливість у цьому світі. Зустріч завдалася, всі залишилися задоволені. 

 

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано