Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

АНАЛІТИЧНА ЗАПИСКА КУ « ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ» ПРО ВИКОНАНУ РОБОТУ ЗА  2020 рік.

Дата: 18.10.2021 11:14
Кількість переглядів: 1743

 

                                                                                        Фото без опису

Україна

КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» Красноріченської територіальної громади

Луганської області Кремінського району

вул.Центральна, 20 смт. Красноріченське, Кремінський район, Луганська область,

 Україна, 92913

тел.0999464922, тел. 0950572159 E-mail: kr-centrsocposlug@ukr.net Код ЄДРПОУ 42715703

 

09 січня 2020 року №25                                      

АНАЛІТИЧНА ЗАПИСКА

КУ « ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ»

ПРО ВИКОНАНУ РОБОТУ ЗА  2020 рік.

Стан розвитку системи соціального обслуговування громадян:

     У Красноріченській територіальній громаді функціонує один Центр надання соціальних послуг.

До складу  Центру входять:

 

 Станом на 01.01.2020 року виявлено 693 особи, що потребують соціального  обслуговування, з них :

В розрізі відділень:

79 -  громадяни, що потребують соціального обслуговування вдома;

428 - особи, які потребують соціального обслуговування у відділенні організації надання адресної  та натуральної допомоги;

178 - осіб/сімей, які потребують соціальної допомоги та підтримки.

          Виявлення громадян, які потребують соціальної допомоги, здійснювалося фахівцями шляхом безпосереднього відвідування громадян за місцем їх проживання, отримання інформації від інших суб’єктів, особистого звернення.

 

Протягом звітного періоду фактично охоплено соціальним обслуговуванням       

693 особи, з них:

79 -  громадяни, що потребують соціального обслуговування вдома – 11%;

428 - особи, які потребують соціального обслуговування у відділенні організації надання адресної  та натуральної допомоги – 62%;

178 - осіб/сімей, які потребують соціальної допомоги та підтримки – 27%.

Охоплення соціальними послугами громадян похилого віку та осіб з інвалідністю за рік складає – 73 %

      Фінансування видатків на утримання Центру надання соціальних послуг проводиться за рахунок коштів місцевого бюджету.

      Потреба  в коштах на фінансування Центру надання соціальних послуг у 2020 році склала – 856,644 тис. грн.  (вісімсот п’ятдесят шість тисяч шістсот сорок чотири  гривні).

      Профінансовано у 2020 році на суму 856,644 тис. грн.  (вісімсот п’ятдесят шість тисяч шістсот сорок чотири  гривні).

      Відсоток задоволення потреби  в асигнуваннях станом на 01.01.2021року становить  - 100  %.

         Штатна чисельність працівників Центру надання соціальних послуг станом на 01.01.2021 року складає 19 штатних одиниць в тому числі: соціальних робітників – 12 штатних одиниць, соціальний перукар - 1 штатна одиниця та фахівців із соціальної  роботи – 2 штатні одиниці.

 Соціально-побутові заходи:

-  послуги «Догляд вдома» надають 12 соціальних робітників, всі забезпечені велосипедами.

- послуги «Надання адресної  та натуральної допомоги» надають -1 завідувачка відділенням - пункту прокату засобів реабілітації, 1 – соціальний перукар, який також виконує роботу в соціальній пральні.

      Середнє навантаження на одного соціального робітника у відділенні соціальної допомоги вдома складає – 8-9 осіб.

      Середня заробітна плата соціальних робітників – 4723,00 грн.

      КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» забезпечує безоплатне надання соціальних послуг, згідно рішення сесії Красноріченської селищної ради.

      Протягом   2020 року КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» проводились   різні  заходи з надання соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, ВПО,  іншим громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують соціального обслуговування та соціальної допомоги (надання соціальних послуг), було проведено заходів – 26734.

У відділі із соціальної роботи було надано 584  соціальні послуги (інформування, консультування, соціальний супровід, представлення інтересів).

Станом на 01.01.2021 року виявлено:

  •  79 осіб, які потребують надання соціальної послуги «догляду вдома». Всі особи отримали такий догляд вдома протягом 2020 року відділенням соціальної допомоги вдома. Спостерігається тенденція до збільшення середнього навантаження на соціального робітника – 10. Тому  потреба у відділенні соціальної допомоги вдома досить висока.
  • 428 осіб, які потребують надання соціальної послуги « надання адресної  та натуральної допомоги». Послуга соціального перукаря та соціальна пральня надається у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги у приміщеннях амбулаторії за адресою вул. Калинова, 1. Протягом звітного періоду послугами соціального перукаря безкоштовно скористалися 1517 осіб, послугою соціальної пральні безкоштовно скористалися 26 осіб -це особи з інвалідністю та особи пенсійного віку.;
  • 342 особи похилого віку 80+ отримали гуманітарну допомогу, у вигляді продуктових наборів, від мережі магазинів  «АТБ»;
  • 178 - осіб/сімей, які отримали у повному обсязі соціальні послуги - інформування, консультування, соціальний супровід, представлення інтересів.

         З метою підвищення рівня добробуту,  якості життя мешканців громади, задоволення їх потреб у соціальному обслуговуванні, забезпечення доступності до соціальних послуг продовжено роботу надаються  послуги перукаря, соціальної пральні, інформаційні та соціально – медичні послуги на віддаленій території.

        ЦНСП Красноріченської селищної ради» є структурним підрозділом селищної ради, він знаходиться в центрі селища в приміщенні Красноріченської селищної ради.

Приміщення й кабінети знаходяться на першому поверсі будівлі, що є безумовно позитивом для відвідувачів, але потребують капітального ремонту, на даний час всі в стані очікування капітального ремонту від Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) співпраця підтримка Луганської області.

Вся зона надання соціальних послуг буде розташована у закритих кабінетах, що відповідає основним засадам зручності для відвідувачів. Сектор очікування буде обладнано місцями для сидіння. На всіх дверях будуть розташовані таблички з назвами кабінетів.

На даний час матеріально-технічна база Центру надання соціальних послуг незадовільна.

  Атестація соціальних працівників не проводилась.

Формування Центром електронної на 80% та паперової бази  на 100% даних щодо соціального обслуговування.

Стан запровадження (переглянуто договорів) Державного стандарту догляду вдома–100%, Державного стандарту організації надання адресної  та натуральної допомоги -100%, Державного стандарту соціального супроводу -100%.

         Одним із основних напрямків роботи діяльності Центру надання соціальних послуг є організація роботи з підприємствами, установами, волонтерами, громадськими та благодійними організаціями. Центр надання соціальних послуг підтримуються тісний зв’язок з громадською організацією «Красноріченська ініціатива».

          Центр надання соціальних послуг тісно співпрацює з Красноріченською амбулаторією. Це — проведення медичних оглядів спеціалістами амбулаторії, виїзні консультації лікарів, переоформлення медичних карток   громадян похилого віку та інвалідів та інше.

         Пріоритетними напрямками роботи Центру надання соціальних послуг у 2020 році є:

- залучати до співпраці громадські, релігійні організації з метою надання ними благодійної спонсорської та волонтерської допомоги підопічним Центру надання соціальних послуг;

- вивчати досвід колег у межах області та країни з метою удосконалення роботи Центру надання соціальних послуг.

 - продовжити роботу з виявлення та обслуговування громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які потребують соціального обслуговування та осіб/сімей, які потребують соціальної допомоги та підтримки в Центрі надання соціальних послуг.

- удосконалити роботу з  інформованості громадян громади про види соціальних послуг,  що надає  Центр надання соціальних послуг

 

 

Директор КУ»ЦНСП                                                   Галина ОРИДОРОГА

Красноріченської селищної ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано