Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

ПОЛОЖЕННЯ відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ» СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ  

Дата: 18.10.2021 15:51
Кількість переглядів: 2231

                                                                                                         ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                           Директор КУ «ЦНСП

                                                                           Красноріченської селищної рад

                                                                          ________  Галина ОРИДОРОГА

                                                                            « 21» жовтня 2021 р.

 

                                                 

 

ПОЛОЖЕННЯ

відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги

КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ» СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

 

 

 

                                             смт. Красноріченське

2021р.

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги є структурним підрозділом КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ» СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

1.1. Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги   (далі – відділення адресної допомоги) – є структурним підрозділом і функціонує у складі Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» Сватівського району Луганської області (далі – КУ ЦНСП) згідно Положення про КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради» Сватівського району Луганської області.

Відділення адресної допомоги - утворюється, реорганізується та ліквідується за наказом директора КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради», за погодженням з селищним головою Красноріченської селищної ради і, в установленому законодавством України порядку.

Відділення мають власне Положення, які затверджується директором  Центру відповідно до чинного законодавства.

Діяльність відділення повинна відповідати критеріям діяльності суб'єктів, що надають соціальні послуги.

1.2. Відділення адресної допомоги, у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами   Кабінету Міністрів України, наказами Мінсоцполітики, актами інших центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого  самоврядування,  Положенням про КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради».

1.3. Координація роботи відділення адресної допомоги, організаційно-методичне забезпечення та контроль його діяльності здійснюється: директором  КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради»; Департаментом соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації, - відповідно до нормативних актів Міністерства соціальної політики України.

1.4. Організація роботи відділення адресної допомоги проводиться на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, добровільного вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних коштів, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання державних стандартів соціальних послуг, етичних норм і правил.

Відділення адресної допомоги, утворюється для обслуговування громадян,  які  відповідно до поданої заяви потребують натуральної чи грошової допомоги: 

-  особи  похилого віку;

-  особи з  інвалідністю;

-  хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці) у разі коли вони на своєму утриманні  мають неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю;

- які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою, у разі коли вони мають на своєму утриманні  неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю.

Право на безоплатне обслуговування відділенням адресної допомоги мають: 

- громадяни, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з похилим  віком,  хворобою, інвалідністю і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в  установленому порядку;

- інші громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного   віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб  похилого віку, осіб з інвалідністю;

- громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з  безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю);

- внутрішньо переміщені особи. 

Для визначення права на безоплатне обслуговування у відділенні адресної допомоги вище зазначеної категорії громадян управління соціального захисту населення Кремінської районної державної адміністрації Луганської області надає розрахунок середньомісячного сукупного доходу.  

1.5. Відділення адресної допомоги виходячи з можливостей, наявної фінансової та матеріально-технічної бази безоплатно забезпечує громадян, зазначених у пункті 1.4. цього Положення:

1)   одягом, взуттям, іншими предметами першої потреби;

2)   предметами медичного призначення;

3)   предметами побутової гігієни;

4)   продовольчими та промисловими товарами тощо.

1.6. Відділення адресної допомоги має право організовувати надання на платній та безоплатній основі  соціальні послуги  у вигляді натуральної допомоги, а саме: перукарських послуг; послуги з прання білизни та одягу; послуг з ремонту - вікон, дверей в квартирі (будинку), парканів; послуг з обробітку - косіння трави (на присадибній ділянці біля будинку); послуги із розпилювання та рубання дров; тощо.

1.7. Відділення адресної допомоги може організовувати пункти прийому від громадян, підприємств, установ та організацій продуктів харчування, одягу, взуття, меблів, предметів першої потреби, побутової техніки, коштів, робіт  та послуг для задоволення потреб малозабезпечених громадян.

1.8. Відділення адресної допомоги здійснює обслуговування громадян за умови подання письмової заяви.

1.9. На кожного громадянина, якого обслуговує відділення адресної допомоги, ведеться особова справа, в якій міститься:

1)  письмова заява громадянина;

2) медичний висновок отримувача соціальної послуги про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі (для осіб, які потребують медичних послуг);

3) копія довідки про встановлення групи інвалідності (за наявності);

4) копія наказу по КУ ЦНСП про надання (припинення) соціальних послуг;

5)  копія паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу (паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення, посвідчення інваліда та інші документи);

6) копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб);

7) акт оцінки потреб;

8) згода на обробку та збір персональних даних громадянина;

Завідувач відділенням або соціальний працівник відділення адресної допомоги формує особові справи громадян, які звернулися за допомогою, перевіряє відомості,  зазначені  у поданих ними документах, і вносить їх до електронної бази даних КУ « ЦНСП Красноріченської селищної ради»

При формуванні справ підопічних завідувач відділенням чи соціальний працівник відділення, на підставі Закону України "Про захист персональних даних" - інформує підопічних та бере дозвіл-згоду (добровільне волевиявлення) у письмовій формі, на обробку їх персональних даних (конфіденційної інформації): паспортних; ідентифікаційного коду; дата і місце народження;   стан здоров’я; а також адреса; та іншу інформацію яка необхідна для формування справ.

У разі коли громадянин через часткову втрату рухової активності не може  відвідати відділення адресної допомоги та особисто отримати допомогу, адміністрація КУ«ЦНСП Красноріченської селищної ради» вживає заходів для доставки допомоги громадянину за місцем його проживання.

1.10. Відділення адресної допомоги очолює завідувач, який призначається на посаду і звільняється з посади директором КУ«ЦНСП Красноріченської селищної ради» за погодженням з селищним головою Красноріченської селищної ради Сватівського району Луганської області.

Завідувач відділення адресної допомоги:

- здійснює  керівництво діяльністю відділення, несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділення завдань, визначає ступінь відповідальності своїх підлеглих;

- відповідає за стан діловодства у відділенні, обліку та звітності, виконує інші обов’язки, покладені на нього директором Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» Сватівського району Луганської області.

1.11. Директор КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради», відповідно до чинного законодавства має право за своїм наказом, застосовувати заходи впливу на працівників (робітників) відділення адресної допомоги: як  у вигляді заохочення, так і у разі порушення трудової дисципліни – накладання дисциплінарного стягнення  відповідно до норм КЗпП України.

1.12. До складу працівників (робітників) відділення адресної допомоги відповідно до штатного розкладу входять: завідувач відділення, соціальний  працівник, соціальний робітник, швачка, перукар, сестра медична, робітник з комплексного обслуговування та ремонту  будівель.

1.13. Директор КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради» визначає потребу у введенні та виведенні штатних одиниць (посад) по відділенню адресної допомоги КУ ЦНСП, які створюються в залежності від конкретних умов обслуговування населення (підопічних).

1.14. Працівники (робітники) відділення адресної допомоги мають право вносити керівництву Центру пропозиції з питань удосконалення роботи.

1.15. Відділення адресної допомоги під час виконання покладених на нього завдань взаємодіє: з іншими відділеннями; з  Департаментом соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації; з структурними підрозділами Красноріченської селищної ради; з підприємствами; установами; організаціями; громадянами та об’єднаннями громадян.

1.16. Відповідальність за повноту, якість та своєчасність виконання покладених цим Положенням на відділення адресної допомоги  завдань та функцій, несе завідувач відділення. 

1.17. Ступінь відповідальності інших працівників (робітників) відділення адресної допомоги, встановлюється у відповідних посадових інструкціях та діючого законодавства України.

1.18. Перевірка роботи та контроль за організацією діяльності, відділення адресної допомоги, пов’язаної з наданням соціальних послуг проводяться відповідно до законодавства України.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано