Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про звернення до Міністерства культури про виключення з мережі (закриття) закладів культури.

Дата: 26.10.2021 13:00
Кількість переглядів: 1582

 

                                                                                              

 

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ     ОБЛАСТІ

КРЕМІНСЬКОГО  РАЙОНУ

ВОСЬМОГО   СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТА  СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 

21 жовтня 2021 року                 смт Красноріченське                                          № 20/26

                                         

Про звернення до Міністерства

культури про виключення з мережі

(закриття) закладів культури

 

         Керуючись ст.14,15 Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу», ст. 19 Закону України “Про культуру”, Постановою кабінету Міністрів України №72 від 06.02.2019 року «Про затвердження Державних соціальних нормативів забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні», Рекомендаціями Національної Парламентської бібліотеки України щодо організації надання бібліотечних послуг в умовах об’єднаних територіальних громад, з метою забезпечення організації надання бібліотечних послуг населенню, керуючись статтею 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Красноріченська селищна рада 

 

 ВИРІШИЛА:

1. Звернутися з клопотанням до Міністерства культури України про виключення з переліку закладів культури базової мережі Красноріченської ТГ бібліотеки – філії сіл Красноріченської дорослої №3, Красноріченської  дитячої №4, Красноріченської №6, Залиманської №14  КЗ «Красноріченський Народний Дім» (додається).

2. Дане рішення набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійно діючу комісію з питань законності, прав і обов’язків громадянина, запобігання корупції, свободи слова, регламенту, депутатської діяльності  та етики, соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти культури і спорту.  

 

Селищний голова                                                         Сергій ГЛУЩЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення сесії

селищної ради №20/26

від 21 жовтня 2021 року

 

Звернення до Міністерства культури України за погодженням

на виключення бібліотек-філій КЗ «Красноріченський Народний Дім» Красноріченської ТГ

з базової мережі закладів культури місцевого рівня

для подальшої їх реорганізації

 

   Внаслідок адміністративної реформи, що відбувається в Україні, 17липня 2017  року шляхом добровільного об’єднання 2 сільських (Новоолександрівської, Бараниківської) та 1 селищної   (Красноріченської) рад з центром в  смт. Красноріченське була створена Красноріченська територіальна громада  та реорганізації в 2020 році з приєднанням ще трьох сільських рад (Невської, Макіївської, Нововодянської)

     Сучасна базова мережа закладів культури Красноріченської селищної ради затверджена рішенням восьмої сесії Красноріченської селищної ради восьмого скликання № 8/26 від 05.02.2021 року «Про затвердження базової мережі закладів культури Красноріченської селищної ради в новій редакції», налічує 18 установ, з них:

  • 9 бібліотек філій;
  • 4 сільські клуби;
  • 1 сільський будинок культури;
  • 1 мистецька школа;
  • 1 КЗ «Красноріченський Народний Дім».

   Процес децентралізації кардинально впливає на мережу бібліотек. В зв’язку зі зменшеням чисельності населення та браком коштів на поточні та капітальні ремонти, на модернізацію системи опалення та енергоносії, не всі бібліотеки на достатньому рівні функціонують та задовольняють потреби населення селища та сіл Красноріченської територіальної громади , на території яких вони знаходяться.

   21 жовтня 2021 року на 20 сесії Красноріченської селищної  ради 8 скликання  було прийнято рішення № 20/25 «Про оптимізацію бібліотечної мережі в Красноріченській селищній територіальній громаді». В цьму рішенні 2 пунктом вирішено створити при комунальному закладі «Красноріченський Народний Дім» Красноріченську центральну публічну бібліотеку без статусу юридичної особи, яка у своїй структурі матиме відокремлені структурні підрозділи – бібліотеки- філії .

   Виходячи з вище викладеного, відповідно до статтей 14, 15 Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», статті 22 Закону України «Про культуру», Красноріченська селищна  рада Луганської області просить погодити виключення з базової мережі закладів культури  місцевого рівня бібліотек-філій  структурних підрозділів КЗ «Красноріченський Народний Дім»  Красноріченської селищної ради для подальшої їх оптимізації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано