Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Стратегічний план розвитку Красноріченської територіальної громади до 2027 року. Проєкт.

Дата: 04.11.2021 14:39
Кількість переглядів: 976

Проект

Фото без опису

 

 

Стратегічний план розвитку Красноріченської

територіальної громади до 2027 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021 рік

 

 

ЗМІСТ

 

Перелік таблиць

Таблиця 1.       Принципи місцевого розвитку…........................................................................... 7

Таблиця 2.       Учасники Робочої групи з підготовки Стратегії..................................................... 8

Таблиця 3.      Населені пункти Красноріченської ОТГ та       їх характеристики………………

Таблиця 4.    Порівняння громади та  області……………………………………………………….

Таблиця 5.      SWOT-аналіз Красноріченської громади.............................................................. 18

Таблиця 6.      Стратегічні, операційні цілі та завдання............................................................... 25

Таблиця 7. Територія впливу проектів Плану реалізації стратегії …………………………………..35

Таблиця 8.      Орієнтовний фінансовий план.............................................................................. 40

Перелік рисунків

Рис. 1. Мапа Красноріченської об’єднаної територіальної громади............................................. 10

Рис. 2. Порівняльні переваги........................................................................................................ 20

Рис. 3. Виклики............................................................................................................................ 21

Рис. 4. Ризики............................................................................................................................... 22

Рис. 5. Стратегічне бачення, стратегічні та операційні цілі.......................................................... 24

Рис. 6. Кількість та вартість проектів у розрізі завдань стратегії.................................................. 34

 

 

 

Перелік скорочень

 

 

АПК - Агропромисловий комплекс

АРР - Агенція регіонального розвитку АТО Антитерористична операція

ВЕЗ - Вільна економічна зон

ВВП – Валовий внутрішній продукт ВНС – Водонасосна станція

ВП - Виробниче підприємство

ВПО - Внутрішньо переміщені особи ВРП – Валовий регіональний продукт га - Гектар

Гкал/год - Гігакалорії на годину ГО - Громадська організація

ДНЗ – Дошкільний навчальний заклад ДП - Державне підприємство

ДРАЦС -    Державна реєстрація актів цивільного стану

ДФРР - Державний фонд регіонального розвитку

ДЮСШ -    Дитячо-юнацька                   спортивна школа

ЄБРР - Європейський банк реконструкції та Розвитку

ЄІБ – Європейський інвестиційний банк ЄС – Європейський Союз

ЖКГ – Житлово-комунальне господарство ЗВТ - Зона вільної торгівлі

ЗМІ - Засоби масової інформації

ЗНО – зовнішнє незалежне оцінювання ЗУ – Закон України

кВ - Кіловольт кВт - Кіловат

КМУ - Кабінет Міністрів України КП - Комунальне підприємство КУ - Комунальна установа

КУВ – Комітет з управління впровадженням стратегічного плану

ЛОДА - Луганська обласна державна адміністрація

МБРР - Міжнародний банк реконструкції та розвитку

МВт - Мегават

Мінрегіон - Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України млн. - Мільйон

млрд. - Мільярд

МСБ – Малий та середній бізнес

МТД – Міжнародна технічна допомога ОДА – Обласна державна адміністрація ОМС – Органи місцевого самоврядування ОТГ – Об‘єднана територіальна громада ПАТ - Публічне акціонерне

товариство

ПП - Приватне підприємство

ПСП – Приватне сільськогосподарське підприємство

ПрАТ - Приватне акціонерне товариство

ПРООН - Програма розвитку ООН в Україні

ПТНЗ –  професійно-технічні           навчальні заклади

РДА – районна державна адміністрація СБРР - Світовий банк

реконструкції та розвитку

смт - Селище міського типу

СОК Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив

СОТ - Світова організація торгівлі

СФГ - Селянське (фермерське) господарство США Сполучені Штати Америки

ТЗ – Технічне завдання на проект місцевого розвитку

ТОВ - Товариство з обмеженою відповідальністю

ТПВ – Тверді побутові відходи

ЦНАП – Центр надання адміністративних послуг

ФГ – Фермерське господарства ФОП - Фізична особа – підприємець

 

ЗВЕРНЕННЯ ЧЛЕНІВ РОБОЧОЇ ГРУПИ

 

Шановні жителі Красноріченської громади!

Красноріченська територіальна громада – молода громада, яка була утворена 14 липня 2017 року шляхом об’єднання селища міського типу Красноріченське з двома сільськими радами - Новоолександрівською та Бараниківською, а згодом додалися ще три – Невська, Макіївська та Нововодянська, в рамках адміністративно-територіальної реформи, та як результат добровільного волевиявлення мешканців.

           До сфери відповідальності ТГ перейшли освіта, культура, медицина, соціальна сфера тощо.

Стратегія розвитку Красноріченської територіальної громади - це основа майбутнього громади, яку було узгоджено зі стратегіями вищого рівня – області, країни, розробленими на період до 2027 року.

Під час дискусій, що відбувалися у процесі стратегування Красноріченської ТГ, переважно, використовувався термін «стратегічне планування територіальної громади». Написання Стратегії громади  відбувалося шляхом оцінки всіх її слабких та сильних сторін, врахування наявного потенціалу, місцевої специфіки, думок та побажань жителів громади. Неодноразово здійснювалися консультації з профільними спеціалістами. Стратегія розроблена і розрахована на 6 років. Це реальний термін, за який можна змінити вигляд громади та її зміст.

Для громади важливий кожен житель громади. Створення  комфортних та безпечних умов проживання є одним із найважливіших завдань, які буде вирішено завдяки реалізації пунктів Стратегії розвитку Красноріченської територіальної громади 2022-2027р.р..

Перші впевнені кроки вже зроблені – завдяки реалізації Стратегії розвитку Красноріченської територіальної громади 2018-2022р.р було здійснено ряд заходів по розбудові інфраструктури – встановлено енергоефективне освітлення, камери відеоспостереження, здійснено ямковий ремонт доріг, створено сучасне приміщення ЦНАПу на базі Красноріченської селищної ради, покращено якість послуги водопостачання та водовідведення в селі Бараниківка та інші. Також для створення візуального образу громади, її  ідентичності розроблено та наразі перебуває в процесі впровадження новий символ і бренд громади – Півонія, що стало можливим завдяки  співпраці з міжнародними донорами та з регіональними інституціями з підтримки місцевого самоврядування.

Попереду ще багато роботи, але з упевненістю можна сказати, що в найближчий час, разом, об’єднавши наші зусилля, ми в змозі досягти реалізації важливих стратегічних цілей розвитку, спрямованих на створення безпечних та комфортних умов проживання для мешканців громади, отримання якісних освітніх, медичних, адміністративних, соціальних, культурних та інших послуг, на сталий економічний розвиток та підвищення туристичного потенціалу. Адже наша громада – найкраще місце на землі, прекрасне будь-якої пори року своєю особливою, лише їй притаманною красою, де кожного з нас чекає стабільне, забезпечене майбутнє!

  1. ВСТУП

 

Стратегія розвитку Красноріченської територіальної громади розроблена за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

 

Красноріченська територіальна громади (далі – Красноріченська ТГ) була створена 14 липня 2017 року  внаслідок об’єднання однієї селищної та двох сільських рад:

  • Красноріченська селищна рада;
  • Новоолександрівська сільська рада;
  • Бараниківська сільська рада;

Після виборів до місцевих рад, що відбулися 25 жовтня 2020 року до складу Красноріченської ТГ додалися ще три сільських ради:

 -  Невська сільська рада;

 - Макіївська сільська рада;

 - Нововодянська сільська рада;

 Красноріченська ТГ, яка налічує 10 населених пунктів, розташована у південній частині Сватівського району Луганської області в зоні лівобережної частини  степу і належить до Донецького Кряжу.

Актуальність розроблення  цієї Стратегії зумовлена гострою потребою суспільства у реалізації нового бачення майбутнього розвитку територій через посиленні ролі органів місцевого самоврядування та громадськості  у власному стратегічному плануванні, що повної мірою  відповідає базовим принципам децентралізації.

Методологія розробки стратегії розвитку КрасноріченськоїТГ основана на положеннях Наказу Мінрегіону України від 30 березня 2016 року N 75 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо формування і реалізації прогнозних та програмних документів соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади» та аналогічних Методичних рекомендаціях Мінрегіону від 2018 року, які ще не набули статусу нормативних.

Стратегія розвитку Красноріченської територіальної громади  – документ стратегічного планування, що визначає на довгостроковий (7років) період стратегічні та оперативні цілі, завдання для сталого економічного і соціального розвитку територіальної громади та який  розроблявся з урахуванням положень Закону України «Про засади державної регіональної політики» і постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року № 932 «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів».

За цими документами система стратегічних та програмних документів соціально-економічного розвитку територіальної громади включає:

  • стратегію розвитку територіальної громади (далі – Стратегія);
  • план (програму) соціально-економічного розвитку територіальної громади;
  • інші прогнозні і програмні документи (місцеві програми розвитку).

При цьому, з урахуванням факторів мінливого зовнішнього середовища, робочою групою  з  формування стратегії Красноріченської ТГ  прийнято рішення щодо етапності процесу стратегування, а саме І етап – 3 роки, ІІ етап – 3 роки, при загальній незмінності 6-річного терміну дії стратегічного плану.

Саме Стратегія розвитку Красноріченської територіальної громади  Луганської області до 2027 року повинна бути основним документом, який визначатиме напрямки подальших дій у сфері реформування економіки та соціальної сфери, розробки і фінансування місцевих цільових та галузевих програм, а також щорічних програм соціально-економічного розвитку Красноріченської ТГ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. МЕТОДОЛОГІЯ ТА ОПИС ПРОЦЕСУ РОБОТИ

 

Підготовка стратегічного плану відбувалася у відповідності до методології, що розглядає сталість (сталий розвиток) і соціальну інтеграцію, як основні принципи місцевого розвитку, - як це викладено в таблиці.

 

         Таблиця 1. Принципи місцевого розвитку

 

Відповідальне управління навколишнім середовищем та раціональним використанням природних ресурсів

 

Здорова і справедлива громади

 

  • покращення обізнаності щодо обмежених природних ресурсів та небезпеки для середовища проживання

 

  • поліпшення середовища проживання, важливі природні ресурси зберігаються для майбутніх поколінь

 

  • забезпечення різних потреб усіх громадян через сприяння особистому благополуччю та соціальній інтеграції

 

  • забезпечення рівних шансів для всіх

Стала економіка

Практика належного управління

 

  • створення сильної, динамічної і сталої економіки, яка забезпечує процвітання

 

  • створення рівних економічних можливостей для всіх. Екологічні втрати компенсують ті, хто їх спричиняє. Ефективне використання ресурсів стимулюється

 

 

  • постійне вдосконалення ефективного управління із залученням творчості та енергії громадян

 

Залучення широкого кола громадян до творення стратегічного плану розвитку ОТГ дозволяє, ідентифікувати та знайти прийнятні шляхи усунення проблем громади, забезпечити налагодження діалогу між громадськістю та владою. При цьому однією з основних складових процесу планування є обов’язкова участь у ньому усіх активних та зацікавлених представників громади. Розроблена таким чином стратегія відображає інтереси усіх громадян, а тому сприймається громадою як «своя».

Створений разом з громадою стратегічний план незалежно від особистісних якостей керівників, або політичної ситуації спрямовується на покращення стандартів життя, зміцнення місцевої демократії, виховання суспільно-активних громадян патріотів своєї громади.

Розпорядженням Красноріченського селищного голови від 12.01 2021 року № 6 «Про затвердження положення та складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку Красноріченської селищної ради» була сформована Робоча група з підготовки Стратегії розвитку Красноріченської територіальної громади.

 

 

Таблиця 2. Учасники Робочої групи з підготовки Стратегії

зп

ПІБ

 

Посада

1.

Глущенко Сергій Анатолійович

Голова робочої групи

Красноріченський селищний голова

2.

Березін Олег Олександрович

Заступник голови робочої групи

Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради

3.

Дрожжин Дмитро Юрійович

Координатор робочої групи

к.н.держ.упр., доцент, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми 

«U-LEAD з Європою»

4.

Оридорога Галина Андріївна

Член робочої групи

Директор КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради», голова ГО «Красноріченська ініціатива»

5.

Несмашна Тетяна Іванівна

Член робочої групи

Секретар Красноріченської селищной  ради

6.

Літвінова Людмила Леонідівна

Член робочої групи

Головний спеціаліст Красноріченської  селищної ради

7.

Березіна Світлана Миколаївна

Член робочої групи

Начальник фінансового управління Красноріченської селищної ради

8.

Бірюченська Тетяна Михайлівна

Член робочої групи

Начальник відділу освіти,  культури, молоді та спорту виконавчого комітету Красноріченської селищної ради

9.

Безлюдько Ірина Павлівна

Член робочої групи

Начальник служби у справах дітей Красноріченської селищної ради

10.

Резнік Євгенія  Віталіївна

Член робочої групи

Спеціаліст Красноріченської селищної ради,  землевпорядник

11.

Савченко Надія Володимирівна

Член робочої групи

Спеціаліст Красноріченської селищної ради, голова ГО «Красноріченська Надія»

12.

Головань Євген Олексійович

Член робочої групи

Староста Бараниківського старостинського округу

13.

Кременчук Аліна Олександрівна

Член робочої групи

Староста Новоолександрівського старостинського округу

14.

Зозуля Віктор Володимирович

Член робочої групи

Староста Невського старостинського округу

15.

Мирошниченко Олександр Михайлович

Член робочої групи

Староста Нововодянського старостинського округу

16.

Глобчаста Галина Леонідівна

Член робочої групи

Староста Макеївського старостинського округу

17.

Задирака Наталія Петрівна

Член робочої групи

Директор КЗ «Красноріченський Народний Дім»

18.

Чекмарьова Лариса Володимирівна

Член робочої групи

Директор  КЗ «Красноріченський ліцей»

19.

Головчанська Яна Іванівна

Член робочої групи

Директор «Бараниківська гімназія»

20.

Погорелая Марина Михайлівна

Член робочої групи

Директор ЗДО «Пролісок»

21.

Кравченко Антоніна Володимирівна

Член робочої групи

Директор ЗДО «Сонечко»

22.

Нікитенко Олена Іванівна

Член робочої групи

Директор КП «Бараниківське сільське комунальне господарство»

23.

Журба Наталія  Вікторівна

Член робочої групи

Адміністратор відділу «ЦНАП» Красноріченської селищної ради

24.

Недбайло Ольга Анатоліївна

Член робочої групи

Начальник відділу із соціальної роботи КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради»

25.

Сітніков Владислав Володимирович

Член робочої групи

Начальник 65-тої Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області

26.

Дем’янова Юлія Анатоліївна

Член робочої групи

Спеціаліст з питань освіти та молоді відділу освіти, культури, молоді та спорту,  голова ІГ «Молодіжна рада»

27.

Анголенко Микола Миколайович

Член робочої групи

Депутат селищної ради,  директор КНП Красноріченська амбулаторія загальної  практики сімейної медицини

28.

Нагорянська Світлана Сергіївна

Член робочої групи

Депутат селищної ради, старша медична сестра  КНП Красноріченська амбулаторія загальної  практики сімейної медицини

29.

Хмельницька Олена Леонідівна

Член робочої групи

Депутат районної  ради, вчитель Красноріченського ліцею, (за згодою)

30.

Прінь Віталій Володимирович

Член робочої групи

Дільничний поліцейський

31.

Сушняк Зіновій Несторович

Член робочої групи

Настоятель Свято-Вознесенського храму

32.

Крицький Сергій Миколайович

Член робочої групи

Депутат Красноріченської селищної ради, ФОП «Крицький»

33.

Решетило Віктор Миколайович

Член робочої групи

Депутат Красноріченської селищної ради, ФОП «Решетило»

34.

Нагорянська Тетяна Олексіївна

Член робочої групи

Депутат селищної ради, пенсіонер

35.

Топчій Наталя Сергіївна

Член робочої групи

Спеціаліст ІІ категорії, юристконсульт  Красноріченської селищної ради

 

Практична підготовка стратегічного плану розпочалася у грудні 2020 року та тривала по листопад 2021 року. За цей час було проведено 10 засідань відповідної робочої групи та велику кількість онлайн-консультацій. Матеріали по розробці стратегії розміщено на сайті громади.

Усі засідання Робочої групи проводилися у відкритому режимі, тому усі бажаючі мали можливість брати участь в розробці Стратегічного плану. До роботи залучались також вузькоспеціалізовані фахівці.

Методичне супроводження та надання консультаційних послуг з питань стратегічного планування забезпечували:

 

- Дрожжин Д.Ю. - к.н.держ.упр., доцент, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою»;

- Родченко В.Б. - д.е.н., професор, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

 

РОЗДІЛ І. АНАЛІТИЧНО-ОПИСОВА ЧАСТИНА СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2022 - 2027 РОКИ

 

    1. АКТУАЛЬНИЙ СТАН, ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПРОБЛЕМИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

 

      1. ГЕОГРАФІЧНЕ РОЗТАШУВАННЯ, СУМІЖНІ ТЕРИТОРІЇ

 

Красноріченська селищна об’єднана територіальна громада утворена  17 липня 2017  року в рамках адміністративно-територіальної реформи 2015 року. До складу громади увійшли населені пункти: смт.Красноріченське та села Залиман,Площанка, Новоолександрівка, Бараниківка, з адміністративним центром у смт. Красноріченське Кремінського району Луганської області, 25 жовтня 2020 року проведена реорганізація Макеївської, Нововодянської, Невськоїсільськіх рад шляхом приєднання сел: Макіївка,Греківка,Нововодяне,Невське,Новолюбівка  до Красноріченської селищної ради.

Таблиця 1.

Населені пункти Красноріченської ОТГ та їх характеристики

Найменування територіальної громади та населених пунктів, що входять до їх складу, із зазначенням адміністративного статусу

Чисельність населення станом на 01.01.2021

Відстань до потенційного адміністративного центру спроможної територіальної громади, км

 

Красноріченська селищна

 

рада

 

 

 

 

1

смт. Красноріченське

 

4053

 

 

2

 

с. Залиман

 

 

251

 

4

 

3

с. Площанка

40

10

4

с. Новоолександрівка

467

8

5

с. Бараниківка

1477

8

6

с. Макіївка, с. Греківка

450

20

7

с. Нововодяне

359

28

8

с. Невське, с. Новолюбівка

,

546

30

 

Красноріченська  об’єднана територіальна громада розташована у південній частині Сватівського району Луганської області в зоні лівобережної частини  степу і належить до Донецького Кряжу.

Красноріченська ТГ займає площу 441 кв. кілометр, з населенням 7623 мешканці, у тому числі у смт. Красноріченське – 4309 осіб. Територію селищної ради перетинає залізнична магістраль Харків-Луганськ, є залізнична станція "Кабаннє". За 6 км від селищної ради пролягає автомагістраль Сватове-Луганськ. Громада розташована в північно-східній степовій фізико-географічній зоні. Межує з Донецькою, Харківською областями, Сєвєродонецьким районом Луганської області, Кремінською територіальною громадою Сєвєродонецького району та Сватівською територіальною громадою Сватівського району.

 

 

Фото без опису

 

    Рис. 1.  Мапа Красноріченської територіальної громади

 

 

Таблиця 2

Характеристика громади в регіональному контексті

 

Регіони

Площа, км2

Площа у % до загальної площі/області

Населення

Населення у % до загального населення/області

Густота населення

Красноріченська громада

 

 

 

441

2,3

7623

1,08

17,3

Луганська область

18800

1,8

703800

0,9

37,4

Адміністративним центром територіальної громади є селище Красноріченське. Юридичною основою та представницьким органом ТГ є Красноріченська селищна рада, що діє відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Центр громади  розташований за 34 км від районного центру м. Сватово  та за 2,5 км від  залізничної станції «Кабаннє». Відстань до обласного центру м. Сєвєродонецьк - 54  км., до столиці України м. Київ- 692 км.

 

    1. ПРИРОДНО-РЕСУРСНИЙ ПОТЕНЦІАЛ, КЛІМАТИЧНІ УМОВИ
      1. Кліматичні умови

 

Красноріченська  територіальна громада розташована в зоні  лісостепу.

Клімат громади помірно континентальний, характеризується жарким і сухим літом з посухами і сильними північними і південно - східними вітрами; зима холодна і малосніжна з частими відлигами, туманами, ожеледицями. Пересічна температура січня -7,-8, липня +28,+32. Багатолітніми дослідженнями установлено, що максимальна температура повітря над територією громади перевищує  +40, мінімальна не була нижча -42. Тривалість без морозного періоду 150-170 днів. Сума активних температур 2880-3037.Період з температурою понад +10 становить 160-170 днів. Опадів 400- 420 мм на рік. Близько 60% опадів випадає в теплу пору року.

 Сніговий покрив (висота 16-19см) встановлюється в грудні, сходить в березні. Весна сонячна, тепла, нерідко супроводжується сухими східними вітрами, заморозками. Осінь сонячна, тепла, суха. Вегетативний період триває біля 210 днів.

Максимум опадів на територіїЛуганської області та Красноріченської громади  випадає восени та в взимку, переважно у вигляді снігу та злив.

      1. Природні ресурси

 

Ґрунтовий покрив громади складають чорноземи звичайні, середньо гумусні неглибокі на лісовидних суглинках. У заплавах рік Красна, Жеребець  є чорноземи намиті і лучні, лучно-болотні - супіщані і піщані ґрунти.

Загальна площа земель Красноріченської об’єднаної територіальної громади – 44092,40 га.

Структура земельного фонду Красноріченської громади за категоріями земель ділиться на:

Землі сільськогосподарського призначення:- 37721,8790 га:

Землі лісогосподарчого фонду:- 3324,7592 га:

Землі житлового та громадської забудови :-228,4878 га:

Землі промисловості та зв’язку ,транспорту ,оборони та іншого призначення:-258,7096 га:

Землі водного фонду:-313,4854 га

По території громади (смт. Красноріченське с. Новоолександрівка) протікає річка Красна, села Невське, Макіївка, Нововодяне розташовані на  березі річки Жеребець, також є 8 великих ставків.

Корисні копалини громади представлені родовищами  будівельного піску, крейди, цегляно-черепичної сировини, кам'яно вугільними відкладеннями, покладами природного газу.

Дослідження виявили мінеральні води слабо радоної гідрокарбонатно-хлоридні натрієві малої мінералізації, які по хімічному складу і по вміст уродона є мінеральними, лікувальними та придатними у бальнеології.

На території Красноріченської селищної ради є багато місць для відпочинку – соснові ліси, лісосмуги. Головними лісоутворювальними породами є сосна звичайна, дуб, клен, осика, і вільха. За народно господарським значенням, ліси району відносяться до першої групи. Ліси цієї групи служать засобом поліпшення природного середовища і мають грунтово захисне і климаторегулююче значення.

Фауна лісу представлена такими великими тваринами як лось, олені шляхетні і плямисті, кози, дикі кабани, лисиці, вовки, зайці, білки.У лісах гніздяться дикі голуби, водяні курочки, качки, чирки, куріпки, часто зустрічаються фазани, тетерева, сови, солов'ї, синиці, щогли , шпаки, дятли і багатоінших.

Угіддя розташовані в зоні недостатнього та нестійкого зволоження. Кожні 6-8 років з 10 оцінюються як сухі та посушливі. Площа сухої та дуже сухої зони постійно зростає, що негативно впливає на вирощування сільскогосподарських культур.

 

Висновки

 

Кліматичні умови громади сприятливі для рекреаційного використання, в тому числі і для зимових форм відпочинку. Клімат помірно континентальний, теплий до посушливого. За кількістю опадів відносяться до посушливої.

Окрім того, особлива роль належить водній системі, яка може виконувати важливу рекреаційну функцію.

Враховуючи те, що територія громади знаходиться у степовій зоні, це несе великі ризики для ведення рослинництва через посуху, виникнення сильних поривів вітру, смерчів та буревіїв.

Вплив на рельєф місцевості здійснюється в основному під час видобутку корисних копалин, можлива зміна запасів, режиму руху, якості та рівня ґрунтових вод, винесення у водойми шкідливих речовин з поверхні і надр землі, забруднення довкілля пилом, зміна властивостей ґрунтового покриву тощо.

 

    1. НАЯВНІСТЬ МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

Товариством з обмеженою відповідальністю «ЛАН» було розроблено містобудівну документацію- щодо розробки плану зонування території (зонінгу) Красноріченської ТГ по населеним пунктам, а також  технічну документацію щодо нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с.Макеївка, с.Нововодяне та с.Невське. Але технічну документацію щодо нормативної грошової оцінки земель населених пунктів смт. Красноріченське , с.Залиман, с. Площанка, с.Новоолександрівка, с.Бараниківка  зроблено ТОВ «Інститутом  землеустрою та земельно- правових відносин». В майбутньому планується  на основі плану зонування розробити  Генеральний план Красноріченської територіальної громади но населеним пунктам.

 

Висновки:

 

Забезпечення населених пунктів громади містобудівною документацією створює потенційні  можливості  для  їх розвитку з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів підчас забудови та іншого використання території, розподіл земель для цільового призначення містобудівних потреб, забезпечення раціонального розселення і визначення напрямів сталого розвитку населених пунктів, що в свою чергу залучить інвестиції та збільшить надходжень до місцевих бюджетів.

 

 

    1. ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ ТА РИНОК ПРАЦІ

 

Населення разом з природними умовами і ресурсами та способом виробництва матеріальних благ є основою матеріального життя суспільства.

Оскільки людина є активною продуктивною силою, а особливо, зайнята частина населення, яка є найбільш активною і головною продуктивною силою суспільства, то чисельність населення, її зміна, кваліфікація його працездатної частини є чинниками, які обумовлюють економічний розвиток.

 

      1. Чисельність та щільність населення

 

Основним показником, що характеризує демографічний потенціал громади є чисельність населення та його динаміка.

Станом на 1 січня 2021 року чисельність наявного населення громади (за оперативними даними) становила 7623. особи, у тому числі у селиші населення –4053 особи, сільське населення – 3570 осіб.

 
  Фото без опису
 

 

 

Рис. 2. Інформація про населення,  що проживає на території Красноріченській громади в розрізі населених пунктів.

 

Населення громади проживає в основному в  центрі громади та 9 населених пунктах. Населені пункти нерівномірно розташовані на всій території громади відстань до найближчого села 4 км,до віддаленого 30 км, від центру громади.    

 В системі розселення, яка склалась в  ТГ малі села.   За останні десятиліття спостерігається зменшення населення як по селищу, так і по громаді вцілому.

Як видно з діаграми найчисельнішим населеним пунктом громади є смт. Красноріченське де  зосереджено 53% всіх мешканців громади. Це і  відіграє роль природного центру тяжіння соціально-культурного та економічного життя громади.

  Демографічні тенденції протягом останніх років свідчать про поступову втрату демографічного потенціалу громади.

 

Фото без опису

Рис. 3. Структура населення громади в відсотковому співвідношенні

 

Чисельність працездатного населення (16 – 59 років), що на дванадцять відсотків менше, ніж кількість непрацездатного (діти та старше 60 років) – 44% на 56%. Люди старшого віку становлять 45% мешканців громади і їх відсоток надалі зростатиме.

 

  Таблиця 3.

Динаміка природного приросту та сальдо міграції на території громади, осіб

 

Показник

Роки

2018

2019

2020

Народжуваність

19

20

17

Смертність

88

95

102

Природний приріст

-69

-75

-85

Приїхали

55

45

12

Виїхали

45

50

22

Сальдо міграції

10

-5

-10

 

Таблиця 4.

Структура населення громади, осіб

 

Гендерна структура населення, осіб

Разом, в т.ч.:

 

Чоловіків

3049

Жінок

4574

Віковий розподіл, осіб

0-15 років

870

16-59 років

3313

60 років і старше

3440

Вікова структура населення, молодшого за працездатний вік, осіб

Діти дошкільного віку

280

Діти шкільного віку

631

 

 
  Фото без опису

Гендерна структура населення: жінок в громаді – 4574,  а чоловіків – 3049. Розрив становить 20%, що доволі типово для України. Це тривожний, але не найгірший показник. Так само тривожним є показник чисельності дітей – 12,0% від населення громади.

 

 

Рис. 4. Демографічна  співвідношення в громаді

 

Загалом, демографічна ситуація виглядає таким чином: існує природний спад населення; негативне сальдо міграції; кількість осіб,молодших за працездатний вік, на 33,7% менше кількості осіб, старших за працездатний вік; кількість дітей дошкільного віку на 4,1% менше за кількість дітей шкільного віку.

 

      1. Сфера зайнятості населення

 

В основному населення зайняте в галузі сільського господарства, державної служби, освіти, здоров’я. Крім того, певна кількість населення – приватні підприємці, фермери, зайняті в особистих господарствах, самозайняті.

Аграрний сектор економіки громади представлений 48 господарствами, в тому числі 7 господарськими товариствами, 2 сільськогосподарськими кооперативами, 30 фермерськими господарствами та 9 ФОПами сільськогосподарського призначення. В агроформуваннях усіх форм власності знаходиться в користуванні 28529,0 га сільськогосподарських угідь, в тому числі 22529,0 га ріллі та 1437,0 га пасовищ та сінокосів.

Аграрний сектор громади спеціалізується на вирощуванні зернових та технічних культур, в тому числі  кормових культур, картоплі, овочів, плодів і ягід.

Основну частину с/г земель громади обробляють 4  агрохолдінги. Основним сільськогосподарським підприємством, як за обсягом виробництва, так і закількістю орендованих пайових земель, є:

ПСП «СКС-АГРО» з площеюорендованих земель 1259,0 га,

ПСП «Агро-98» з площею – 2594,0 га,

СВК «Красноріченське» з площею – 1900,0 га,

ФГ «Переможець» - 1926,0 га,

ФГ «Нівса» з площею – 552,0 га,

ФГ «Дюніс» з площею - 2051,0 га,

ПП «Саймон» з площею- 365,0 га,

ФГ «Пахарь» з площею-300,0 га,

ФГ «Поле» з площею – 1650,0 га,

ФГ «Риск» з площею – 1350 га,

ФГ «Агро-бізнес КПП»  з площею 1100 га,

ФОП «Шевченко» з площею 906 га,

СТОВ «Таврія»зплошею493,0 га,

ФОП Буйнак В.І. з площею502,0 га,

ФОП Бухтіяров А.М. з площею416,00 га.

 

Понад 10 приватних підприємців орендують земельні ділянки сільськогосподарського призначення та займаються вирощуванням сільськогосподарських культур.

 

Промисловість Красноріченської територіальної громади представлена такими підприємствами:

 

  1. ПП Жувако, виробництво олії;
  2. ТОВ «Фідлайф»,виробництвокомбікорма;
  3. ТОВ «Красноріченський комбікормовий завод», виробництво комбікорма;
  4. ТОВ «Красноріченське», - зберігання сільськогосподарської сировини;
  5. ТОВ «Сларус», - зберігання сільськогосподарської сировини.

В домогосподарствах Красноріченської територіальної громади господарями для власного забезпечення продуктами харчування утримується велика рогата худоба, кози, свині, птиця, обробляються присадибні земельні ділянки для вирощування овочів та фруктів.

Надлишки сільгосппродукції реалізовуються  на сільськогосподарському ринку, який представлений торгівельними рядами в центрі громади.

Жителі територіальної громади, які не мають змоги утримувати підсобне господарство, можуть придбатине обхідні продукти харчування в торгівельній мережі.

За останні роки на території громади збільшується кількість приватних підприємців, які займаються торгівельною діяльністю, сільським господарством.

 

Висновки:

 

Очевидним є зменшення кількості осіб усіх верств населення. Дуже багато людей виїжджають на заробітки за межі  громади та країни, деякі залишаються за кордоном, що є стримуючим фактором у режимі відтворення населення та поступово призводить до скорочення чисельності осіб працездатного віку. Це призводить до погіршення економічних  умов, низький рівень життя, безробіття та бідність, занепад соціальної сфери, обезлюднення сіл.

 

    1. СОЦІАЛЬНА СФЕРА

 

Соціальна сфера громади представлена закладами освіти, культури, охорони здоров’я,  ЦНАПом та ЦНСП.

      1. Освітня інфраструктура

 Таблиця 5.

 

Характеристика бази дошкільних закладів і шкіл на території ОТГ

 

Назва закладу

Рік будівництва або капітального ремонту

Проектна місткість кількості дітей / учнів

Кількість дітей / учнів

Кількість вихователів/ вчителів

ДНЗ «Пролісок»

 

1981

80

61

11

ДНЗ «Сонечко»

 

1976

30

21

5

Красноріченський ліцей

 

1966

620

354

33

Бараниківська гімназія

 

1975

800

57

16

Макіївська гімназія

 

1969

300

34

11

Невська гімназія

 

1981

192

41

12

Дитяча група с.Макіївка

В приміщенні школи

10

8

1

Дитяча група с.Невське

В приміщенні школи

17

13

1

 

На території ради знаходиться 4 пришкільних дитячих майданчика та встановлено 9 дитячих ігрових майданчиків, що дає можливість активно розвиватися дітям всіх вікових категорій.

Усі учні, які проживають за межею пішохідної доступності, підвозяться до місць навчання й додому. Підвозом забезпечено 170 учня (100% від потреби), що підвозяться до 2 шкільних навчальних закладів та  1 дошкільного. Підвіз здійснюється 4  шкільними автобусами.

Вчителі Красноріченського ліцею мають повне педагогічне навантаження, в той час, як вчителі Бараниківської, Макеївської та Невської гімназій не мають повного педагогічного навантаження через відсутність достатньої кількості дітей.

В Красноріченському ліцеї працює краєзнавчий музей, в Бараниківській та Макіївській гімназіях  музейні кімнати, в яких представлені експонати, що відтворюють стародавній побут українського села, фотографії та картини з життя видатних земляків. Привертають увагу роки побудови приміщень закладів освіти – вони старі та потребують значних капіталовкладень для ремонтів: утеплення будівель, облаштування системи пожарного оповіщення, молнієзахисту, заміну котельного обладнання та поновлення системи водовідведення.

 

      1. Інфраструктура охорони здоров’я

Таблиця 6.

 

Характеристика бази об’єктів охорони здоров’я на території ОТГ

 

Вид об’єкта і його розташування

Рік будівництва або капітального ремонту

Кількість зайнятих осіб

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини смт. Красноріченське

 

1996

22

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини с.Бараниківка

 

1988

5

ФАП с. Новоолександрівка

 

1997

1

ФАП с. Залиман

 

1980

1

ФАП с. Макіївка

 

1995

1

ФАП  с. Нововодяне

 

1961

1

ФАП с.Невське

 

1969

1

 

В смт. Красноріченське працює Рубіжанський пункт швидкої медичної допомоги лікувально-профілактичного закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», де  працюють 4 фельдшери та 3 водія, які надають послуги всім жителям громади та мешканцям сусідніх громад. В цілому первинна ланка медичного обслуговування Красноріченської громади забезпечена всім необхідним. Вона складається з: Амбулаторії загальної практики сімейної медицини в смт. Красноріченське та її філії в с. Бараниківка. В Амбулаторії в смт. Красноріченське працюють 2 сімейних лікаря та 1 педіатр, а також 12 осіб медичного персоналу, з них 10 медсестер та 2 молодші медсестри. Амбулаторія має сучасний маніпуляційний кабінет та надсучасний кабінет гінеколога. Філія Красноріченської амбулаторії в с. Бараниківка має сучасне діагностичне обладнання. П’ять ФАПів забезпечені фельдшерами, але ФАПи потребують поточного ремонту та модернізації існуючого медичного обладнання.

Сімейні лікарі та педіатр Красноріченської амбулаторії є особами пенсійного віку, тому в Красноріченській громаді є потреба в сімейних лікарях та лікарі-педіатрові.

 

      1. Культурно-туристична інфраструктура

 

Таблиця 7

Характеристика закладів культури на території ОТГ

 

Об’єкт

Рік побудови або капітального ремонту

Площа, м2

Кількість місць

Кількість працівників

КЗ «Красноріченський Народний Дім»

1978

8135

450

9

Новоолександрівський СК

1962

191,4

100

2

Бараниківський СК

1975

120

50

1

Нововодянський СБК

1966

902

80

2

Невський СК

1965

1284

100

3

Макіївський СК

1961

405,9

280

2

 

Базовамережа закладів культури Красноріченської селищної ради: 

КЗ «Красноріченський Народний Дім»,

Бараниківський  сільський клуб,

Новоолександрівський сільський клуб,

Нововодянський сільський будинок культури,

Макіївський сільський клуб,

Невський сільський клуб.

 

Функціонують бібліотечні заклади:

Красноріченська доросла бібліотека,

Красноріченська дитяча бібліотека,

та бібліотеки-філії:

Красноріченська, Новоолександрівська, Нововодянська, Макіївська, Невська та Залиманська.

В даних закладах працюють 23 особи. Всього  в клубних  закладах  функціонують 25 колективів художньої самодіяльності та 6 любительських об’єднань за різними напрямками роботи. Візитною карточкою Красноріченська є народний фольклорний колектив «Веселка» КЗ «Красноріченський Народний Дім», якому понад 30 років.

Пріоритетним напрямком роботи клубних установ територіальної громади є задоволення потреб громадян у розвитку традиційної культури, відродження національних традицій, забезпечення свободи творчості, підтримки художньої самодіяльності, діяльності творчих колективів - хорового, хореографічного, образотворчого мистецтва, реалізація прав на бібліотечне обслуговування та вільний доступ до інформації, розвитку туристичної діяльності, забезпечення проведення заходів, спрямованих на патріотичне виховання, організацію змістовного  дозвілля жителів, залучення до  клубних формувань дітей та молоді, збереження пам’яток архітектури та історико-культурної спадщини. Заклади культури побудовані більше 50 років тому – вони старі та потребують значних капіталовкладень, а саме: покращення матеріально-технічної бази та капітального ремонту. Майже всі приміщення базової мережі закладів культури не опалюються. Не всі заклади забезпечені інтернет-мережею.

 

Духовні потреби жителів громади забезпечують:  Святовознесенський храм (смт. Красноріченське), молитовний будинок Свідків Єгови (смт. Красноріченське), храм  Олександра Невського (с.Невське), храм Петро-Павлівський (с.Макіївка).

 

      1. Спорт

 

В 2017 році був реалізований проект по створенню на території Красноріченського ліцею уніфікованої спортивної споруди зі штучним покриттям, біговими доріжками, ігровими майданчиками (поле для футболу, волейболу, баскетболу), де проводяться  не тільки уроки фізичної культури, тренування спортивних секцій, а й спортивні змагання між навчальними закладами.

В Красноріченській громаді є ГО «Федерація сумо Луганської області». Більше 13 років діти займаються в спортивній секції такими видами боротьби: дзюдо,  сумо, самбо, вільна боротьба на базі Красноріченського ліцею в спеціально обладнаній для цього гімнастичній залі. Серед вихованців були в різні роки чемпіони Європи по сумо та призери чемпіонату по сумо. Щорічно приймають участь в змаганнях OPEN по сумо серед юніорів, кадетів, молоді та дорослих у м. Харкові.

       У вересні місяці кожного року проводиться турнір по футболу в честь пам’яті Героя Великої вітчизняної війни, Федора Терентійовича Дачка.

У спортивних заходах, що проводяться на території громади беруть участь, як молоді спортсмени, так і ветерани спорту.

На території громади знаходиться 4 пришкільних дитячих майданчики та встановлено 11 дитячих ігрових майданчиків, що дає можливість активно розвиватися дітям всіх вікових категорій. 

На сьогодні громада потребує своєї  закритої оснащеної спортивної бази, місця, де могли б проходити змагання місцевого рівня, а також, можливо, обласного та регіонального. В селі Бараниківка є Фізкультурно-оздоровчий комплекс (ФОК), який на жаль  не функціонує з 90-х років через відсутність фінансування. Згідно загальнонаціональної Програми президента «Здорова Україна», метою якої є досягнення довшої тривалості життя українців, Красноріченська громада працює над можливістю відновлення роботи ФОКа.

 

      1. Соціальний захист населення.

 

З січня 2019 року функціонує  комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради», до складу якого входить 3 структурні підрозділи:

- відділення соціальної допомоги вдома  - 13 працівників;

- відділ із соціальної роботи – 4 працівники;

- відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги – 2 працівники.

 В лютому місяці 2021 року відкрито пункт прокату реабілітаційних засобів.

З серпня 2018 року в смт. Красноріченське було відкрито «Центр надання адміністративних послуг». На даний час мешканці територіальної громади мають змогу отримати  162 послуги. На початку 2021 року вже працює 5 віддалених місць ЦНАПу.

 

      1. Безпека життєдіяльності населення.

 

Обслуговування території Красноріченської громади з питань забезпечення безпеки життєдіяльності громадян здійснює  .Сватівський районний відділ національної поліції України у Луганській області та 65 Державний пожежно-рятувальний пост Головного управління державної служби з Надзвичайних ситуацій України у Луганській області.

На данний час в смт. Красноріченське на території Красноріченської амбулаторії відбувається створення сучасного поліцейського відділку.

 

    1. ІНФРАСТРУКТУРА І КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

 

      1. Мережа доріг

 

Автомобільний транспорт займає одну з провідних ролей, як у внутрішніх, так і в зовнішніх зв’язках громади. На території громади розроблені транспортні маршрути державного, обласного і районного значення. Сполучення з обласним центром та іншими районними центрами здійснюється приватними перевізниками.     

У комунальній власності селищної ради перебуває 39,853 км комунальних доріг з твердим покриттям та 52,402 км доріг з ґрунтовим покриттям.

 Територією громади пролягають  дороги  державного значення Харків-Луганськ.

 Більшість доріг будувалися протягом 70-80-х років і розраховувалися на осьові навантаження 6-10 тонн. На сьогодні навантаження зросло до 30 тонн.

Крім того, постійний ріст інтенсивності руху щорічно на 10-15% спричиняє прогресуючі руйнування доріг, що без обсягів фінансування дорожніх робіт, поступово призводить до погіршення стану мережі доріг загального користування, 82 % доріг знаходяться у неналежному стані. Щороку проводиться ямковий ремонт комунальних  доріг громади за кошти місцевого бюджету, але ці заходи не можуть в повній мірі вирішити проблему.

 Але на території громади завдяки регіональній програмі був здійснений капітальний ремонт частини дороги Астрахань-Голубівка-Петрівка – 7км, а саме спуск від перехрестя Харків–Сєвєродонецьк, Макіївка-Красноріченськ до мосту через річку Красна  смт.Красноріченське.

 

Залізничне сполучення в громаді забезпечує Донецька залізниця, яка крім пасажирського та вантажного потоку країни, на території громади обслуговує ТОВ «Красноріченське», ТОВ «Сларус», завод з виготовлення комбікормів «Фідлайф» та інші транспортні майданчики на залізничній станції «Кабанє».

Всі населені пункти громади 100% електрифіковано, 60% домогосподарств громади мають газове опалення.

Водні ресурси складаються з підземних водоносних горизонтів та поверхневих джерел водопостачання. Більше половини населення громади споживає воду з поверхневих джерел водопостачання, яка має неналежну якість. Частина населення воду купує.

Централізованим водопостачанням забезпечено 223 домогосподарств с. Бараниківка. В 2018 році був розпочатий проект по реконструкції водопроводу (12,437 км) зовнішніх та внутрішніх мереж водопостачання с. Бараниківка. Проект реалізується за кошти Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" (DESPRO), який фінансується в рівних частинах Красноріченською селищною радою та Швейцарською Конфедерацією через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (ШАРС|SDC).

450 домогосподарств громади забезпечені телефонним зв’язком.

До мережі Інтернет від ПАТ «Укртелеком» підключено 200  абонентів, в т. ч. 5  юридичних осіб.

Мобільний зв’язок та інтернет на території громади забезпечується операторами мобільного зв’язку Київстар, Vodafone, Life.

Інтернет послуги надають також провайдери «Лідер», «MyTelekom».

В смт. Красноріченське працює відділення «Нової пошти» та «Укрпошти».

Вивіз твердих побутових відходів в населених пунктах громади забезпечує комунальне підприємство «Бараниківське сільськогосподарське комунальне підприємство».

Сфера внутрішньої торгівлі, ресторанного господарства та послуг є важливою складовою внутрішнього ринку і відіграє значну роль, як у формуванні загальноекономічного потенціалу громади, так і у забезпеченні потреб населення у товарах та послугах.

 Торгівельне обслуговування забезпечує тридцять сім торгівельних закладів приватної форми власності, два кафе, щочетверга здійснюється торгівля на торгівельному майданчику в центрі смт. Красноріченське

Розвивається мале підприємництво, на території громади проводять діяльність 78 фізичних осіб-підприємців.

Побутове обслуговування смт. Красноріченське здійснює ТОВ «Нова ера», діють 2 перукарні.

 

    1. ФІНАНСОВИЙ СТАН ТА БЮДЖЕТ ГРОМАДИ

 

Красноріченська територіальна громада створена у 2020 році.

Кожен із трьох суб’єктів, що приєдналися до громади, мали окремий бюджет. Механізм формування сільських та селищного  бюджетів відрізняється від формування бюджету територіальної громади, тож ми не аналізуємо бюджети за 2020 рік – ці дані неможливо порівняти з даними 2021 року. Можна тільки зауважити, що розмір власних доходів після об’єднання територій зріс майже вдвічі. 

Для потреб оцінки бюджетної ситуації Красноріченської громади був проведений аналіз виконання бюджету за 2020 рік та бюджетної перспективи на 2021 рік.

Дохідна частина бюджету Красноріченської громади на 2021 рік розроблена відповідно до норм чинного Податкового і Бюджетного законодавства України та інших законодавчих актів, що стосуються планування  бюджету.

  Формування дохідної частини бюджету громади здійснено з урахуванням змін, внесених до Бюджетного та Податкового кодексів України в частині місцевих бюджетів, зокрема:

  • підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2020 року;

- збереження протягом 2020 року норми щодо зарахування акцизного податку з пального;

- зарахування 100 відсотків єдиного податку, що сплачується платниками єдиного податку четвертої групи (сільгосптоваровиробники).

 

Таблиця 8

Дохідна частина бюджету громади у 2020-2021році, тис. грн

 

Статті

2020р.

2021р.

Власні доходи

 

 

Податкові надхоження

15788,053

24981,097

Рентна плата

110,513

2530,631

Внутрішні податки

-

-

Місцеві податки

-

-

Освітня субвенція

9230,500

14238,500

Базова дотація

8895,100

12880,200

Медична субвенція

1240,500

-

Всього доходів

31738585,422

55832,574

Питома вага власних доходів%

62,8%

61,5%

Субвенція на розвиток інфраструктури

-

-

Субвенція на соціально економічний розвиток

-

-

 

Загальний розмір доходів бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів визначений на рівні 56194,984 тис. грн., у тому числі загального фонду – 55832,574 тис. грн., спеціального фонду – 362,410 тис. грн.

До  бюджету громади на 2021 рік з Державного бюджету України планується отримати базову дотацію в сумі 12880,200 тис. грн., освітня субвенція – 14238,500 тис. грн.

Власні надходження бюджетних установ (спеціальний фонд) прогнозуються у сумі 362,410 тис. грн.

Фото без опису

 

                 Рис. 5.  Структура власних надходжень за 2021 рік

 

Як бачимо з показників, основним джерелом надходжень загального фонду бюджету є податок та збір на доходи фізичних осіб, питома вага якого 75% від прогнозованого показника доходів загального фонду 2020 року, в 2021 році планується отримати 24981,097 тис. грн..

У розрахунках обсягу податку та збору на доходи фізичних осіб врахована динаміка надходжень зазначеного податк0у за попередні роки.

 

У бюджеті на 2021 рік передбачено кошти на виконання селищної програми створення і використання матеріальних резервів  для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків - 40 тис. грн.

У 2021 році передбачено ряд трансфертів з державного бюджету:

-   базова дотація – 12880,200 тис. грн.;

- освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам – 14238,500 тис. грн.;

 

Індикативні показники селищного бюджету Красноріченської  територіальної громади на 2020 рік є основою для складання розпорядниками коштів селищного бюджету планів своєї діяльності та формування показників проекту селищного бюджету Красноріченської  територіальної громади на 2021 рік. Формування проекту селищного бюджету Красноріченської  територіальної громади на відповідний бюджетний період на основі Прогнозу здійснюватиметься з урахуванням зміни Прогнозу основних показників економічного і соціального розвитку Красноріченської громади, а також зміни законодавства з відповідним коригуванням дохідної та видаткової частин селищного бюджету Красноріченської  територіальної громади.

 

Таблиця 9

 

Індикативні прогнозні показники селищного бюджету Красноріченської територіальної громади на 2020-2021 роки, тис. грн.

Назва показника

2020 рік

2021 рік

Доходи, всього

392140,385 

56194,984

Доходи загального фонду

38585,422 

55832,574

Доходи спеціального фонду

628,963

362,410

Екологічний податок

7,213

-

Видатки, всього

404 53, 473

57675,118

в т.ч. освіта

19856,088

34128,154

 

Пріоритетні напрями розвитку бюджетоутворюючих галузей громади та основні завдання щодо активізації підприємницької діяльності:

  • залучення державних, інвестиційних коштів та ресурсів міжнародних фінансових організацій для реалізації інфраструктурних проектів;
  • модернізація інфраструктури та систем забезпечення життєдіяльності громади відповідно до сучасних технологічних та екологічних вимог з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • підвищення енергоефективності в установах комунальної сфери;
  • удосконалення діяльності та зміцнення ресурсного забезпечення (правових, фінансових, кадрових, матеріально-технічних та інформаційних ресурсів) первинної медичної допомоги з приведенням до рівня, який би відповідав сучасним вимогам і кращим практикам доказового менеджменту;
  • забезпечення всеохоплюючої та якісної дошкільної та загальної освіти;
  • забезпечення соціального захисту мешканців громади сімей учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб;
  • захист прав та інтересів дітей, які виховуються в сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах;
  • формування духовності, національної самосвідомості, моральності молоді громади, патріотичне виховання та формування правової культури;
  • творчий, інтелектуальний та фізичний розвиток дітей та молоді;
  • розвиток туристичної галузі в усіх її проявах;
  • організація мережі зон змістовного культурного відпочинку та дозвілля;
  • забезпечення сприятливого екологічного стану громади.

 

РОЗДІЛ ІІ. СЦЕНАРІЇ РОЗВИТКУ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

 

Сценарне моделювання є важливою методологічною базою стратегічного вибору. Сценарій – деяка послідовність подій, які можуть відбутися в майбутньому із значною долею ймовірності за певних умов. Такі умови, або фактори, можуть бути як зовнішні, так і внутрішні.

Іншими словами, в основі кожного сценарію повинні бути покладені базові сценарні припущення, за яких можуть виникати ті чи інші фактори впливу.

Зважаючи на те, що для новоствореної ТГ дуже мало даних для відстеження попередньої динаміки соціально-економічних процесів, повноцінне формулювання сценаріїв у 2021 році неможливе (стане можливим під час наступних періодів стратегічного планування – через 5-7 років). Таким чином, наведені нижче елементи сценарного моделювання відображають, передусім вплив на громаду зовнішніх факторів.

Основними сценаріями розвитку є: інерційний (песимістичний) та модернізаційний (реалістичний).

 

2.1. Інерційний сценарій розвитку

Інерційний (песимістичний), сценарій розвитку громади формується за комплексу припущень, що тривалий у часі  баланс зовнішніх і внутрішніх факторів впливу на стан громади, як соціально-економічної системи, залишається незмінним, тобто послідовність станів системи змінюється за інерцією: громада рухається по інерції, суспільно-економічний стан країни не сприяє розвитку.

 

Базові припущення інерційного сценарію - національний рівень:

 

  1. Продовження воєнного конфлікту на сході країни;
  2. Несприятливий інвестиційний клімат в Україні та низький рівень привабливості громади;
  3. Низька ефективність державної політики щодо підтримки малого та середнього підприємництва та надмірне оподаткування;
  4. Рівень корупції в країні зменшується незначно – замість реальних реформ спостерігаємо їх імітацію;
  5. Економічна нестабільність (залежність  курсу національної валюти від необхідності виплати зовнішнього боргу, підвищення цін на енергоносії, високий рівень інфляції тощо);
  6. ВВП країни продовжує падіння;
  7. Гривня підтримується виключно міжнародними кредитами та, відповідно, інтервенціями НБУ на валютному ринку, продовжується неконтрольована інфляція;
  8. Податковий тиск на підприємців залишається високий, в тіні продовжує залишатися більше 50% малого і середнього бізнесу;
  9. Складна епідеміологічна ситуація у світі, пов’язана із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 або інших небезпечних інфекцій, загроза виникнення епідеміологічних ускладнень на території.

 

Базові припущення інерційного сценарію – місцевий рівень:

  1. Ідентичність громади на стадії формування, впізнаваність в регіоні та Україні поки що незначна;
  2. Структура економіки громади виразно диференційована на економіку селища і економіку решти територій;
  3. Інвестиційний та підприємницький клімат у громаді залишаються на тому ж рівні;
  4. Рівень купівельної спроможності населення постійно знижується;
  5. Відсутність інноваційного високотехнологічного розвитку підприємств;
  6. Зберігається незадовільний стан інфраструктури.

 

Результат інерційного сценарію:

  • Демографічна ситуація на найближчі роки залишається без змін, погіршуючись в сільських територіях громади, при цьому вікова структура населення змінюється в бік скорочення працездатного населення та його «старіння», що, відповідно, призводить до зростання навантаження на працездатне населення. 
  • Промисловий потенціал Красноріченської громади повільно скорочується без відчутних інвестицій в модернізацію підприємств та підвищення рівня технологічності, що відбивається на рівні доходів населення громади.
  • Внаслідок скорочення робочих місць в реальному секторі більшість населення живе за рахунок торгівлі, послуг, бюджетних, пенсійних та соціальних виплат.
  • Сільські території продовжують занепадати через відсутність місць праці та реальних джерел доходів сільського населення.
  • Несприятливий підприємницький клімат та низька інвестиційна привабливість громади не сприяють зниженню рівня тінізації економіки. Реальний сектор економіки повільно скорочується.
  • Значні обсяги накопичених відходів та відсутність ефективних заходів, спрямованих на запобігання їх утворенню, утилізації, знешкодження та видалення, поглиблюють екологічну кризу та створюють несприятливі умови для життя людей та розвитку економіки.
  • Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 або інших небезпечних інфекцій,  що матимуть вплив на  процеси уповільнення розвитку світової економіки, падіння світових цін на основні товари українського експорту, девальвацію валют, стрес на фінансових ринках, загрозу виникнення епідеміологічних ускладнень на території громади.

 

2.2. Модернізаційний сценарій розвитку

Модернізаційний (реалістичний) сценарій розвитку будується на припущеннях, за яких формуються найсприятливіші зовнішні (глобальні та національні) та внутрішні (ті, які громада здатна створити самостійно) фактори впливу: громада активно використовує можливості в умовах швидкого суспільно-економічного розвитку країни.

 

Базові припущення модернізаційного сценарію – національний та регіональний рівень:

  1. Бойові дії на сході країни припиняються, зменшуються видатки на їх ведення;
  2. Національне законодавство поступово синхронізується із законодавством ЄС;
  3. Рішуче впроваджуються системні реформи: судова, податкова, децентралізація та ін.;
  4. ВВП країни починає зростання;
  5. Гривня стабільна або рухається в прогнозованому валютному коридорі;
  6. Інвестиційна привабливість країни покращується;
  7. Податкова реформа виводить бізнес із «тіні», зменшується виплата заробітних плат «в конвертах»;
  8. Соціальна політика держави мінімізує ризики росту неплатежів внаслідок зростання тарифів на комунальні послуги;
  9. Впроваджується державна програма підтримки малих і середніх виробників сільськогосподарської продукції;
  10. Пандемія коронавірусу успішно подолана.

 

Базові припущення модернізаційного сценарію – місцевий рівень:

  1. Громада формує власну ідентичність та «якірні точки» розвитку території;
  2. Сформовано базові планувальні документи громади: розроблена стратегія, зонування земель громади, схема планування громади, інвестиційний паспорт громади тощо;
  3. У громаді покращується підприємницький та інвестиційний клімат – громада стає привабливою для інвесторів;
  4. Створюються привабливі інвестиційні пропозицій;
  5. Громада є активним учасником впровадження Стратегії розвитку області та, відповідно, реципієнтом Державного Фонду регіонального розвитку;
  6. Громада ефективно використовує державну субвенцію на розвиток інфраструктури;
  7. Недопущено епідеміологічних ускладнень на території громади.

 

Результат модернізаційного сценарію:

  • Громада поступово формує свій новий імідж інвестиційно-привабливої території: високотехнологічний та екологічний. Внаслідок ефективної політики місцевої та регіональної влади громада залучає стратегічних інвесторів у пріоритетні галузі економіки та сільського господарства.
  • Існуючі промислові виробництва на території Красноріченської  громади модернізуються та збільшують обсяги виробництва промислової продукції.
  • Громада здійснює інвентаризацію земель та формує портфель привабливих інвестиційних пропозицій, активно просуваючи їх на інвестиційні ринки.
  • В громаду поступово заходять стратегічні інвестори, зокрема у галузі з високою доданою вартістю, а також у сферу рекреації.
  • Навколо стратегічних інвесторів активізується малий і середній бізнес, заповнюючи логістично-послугову нішу.
  • Активно розвивається туристично-рекреаційна галузь, включаючи садиби зеленого туризму, туристичні маршрути вихідного дня тощо.
  • Зростає рівень доходів населення, що пожвавлює внутрішній ринок громади.
  • Проекти розвитку в рамках реалізації Стратегії розвитку області активізують економічне життя на сільських територіях, формуючи «якірні точки» економічного зростання, зокрема, це розвиток кооперативного руху, створення неаграрних видів бізнесу тощо.
  • Активне залучення державних субвенції та коштів з ДФРР разом з чітким планом модернізації інженерної та соціальної інфраструктури в середньостроковій перспективі дозволять значно підвищити рівень комфорту та покращити стан доріг в громаді.
  • Красноріченська громада стане екологічно-безпечною зі сприятливими, комфортними та безпечними умовами для життєдіяльності людини.

РОЗДІЛ ІІІ. СТРАТЕГІЧНЕ БАЧЕННЯ РОЗВИТКУ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ

(за результатами засідання робочої групи 16.липня 2021 року)

 

«Красноріченська територіальна громада – інвестиційно приваблива, комфортна та екологічно чиста територія із ефективним врядуванням та активною спільнотою людей.

Зорієнтована на високотехнологічне сільське господарство та переробку його продукції, безпечна для життя та ведення бізнесу, з розвинутою інфроструктурою. Громада,що забезпечує надання якісних адміністративних та соціальних послуг.

Модерновий, привабливий та екологічний громадський простір, що створює комфортні та безпечні умови для проживання здорових, працьовитих та успішних людей».

 

 3.1. АНАЛІЗ СИЛЬНИХ СТОРІН, МОЖЛИВОСТЕЙ РОЗВИТКУ, СЛАБКИХ СОРІН ТА ЗАГРОЗ РОЗВИТКУ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ

 

Таблиця 10.

3.1.1. SWOT-матриця Красноріченської громади

 

Сильні сторони

Слабкі сторони

  1. Наявність достатньої кількості родючих та екологічно чистих с/г земель та земель не с/г призначення
  2. Наявність 2 підприємств агропереробки
  3. Наявність земель за межами населених пунктів, які потенційно можуть бути інвестиційними ділянками,
  4. Наявність залізничної станції "Кабаннє" та під’їзних колій до основних промислових підприємств.
  5. Наявність пожежної части, розташованої на території громади
  6.  Наявність комунального підприємства для надання комунальних послуг по водопостачанню, благоустрою, вивезенню твердих побутових відходів
  7.  Вигідне географічне розташування та наявність автомобільних шляхів обласного, державного значення
  8.  Матеріально-технічна база для надання медичної допомоги населенню
  9. Наявність матеріальної          та нематеріальної культурної спадщини

1.      Значна частка населення старшого за працездатний вік, природне скорочення населення

2.      Високий рівень безробіття

3.      Низький середній рівень оплати праці

3.      Неналежна якість, відсутність дорожнього покриття між населеними пунктами громади

4.      Слабка інформатизація сіл, відсутність центрів відкритого доступу до Інтернету.

5.      Застарілі очисні споруди, низька якість питної води

6.      Відсутність обладнаних зон відпочинку та дозвілля.

7. низький рівень забезпечення громадської безпеки (відсутність поліцейської дільниці на території громади)

8.      Відсутнє транспортне сполучення між населеними пунктами громади

9.         Відсутні підприємства зі збору й переробки вторинної сировини та утилізації відходів

10Незадовільний стан доріг комунальної власності;

11. Висока і зростаюча складова постійних витрат бюджетних установ.

12. Населені пункти громади не мають нових генеральних планів

Можливості

Загрози

  1. Зростання попиту на продовольство на світовому ринку та на екологічно чисту продукцію стимулюватиме розвиток АПК.
  2. Розширення повноважень та ресурсної бази  ОМС внаслідок  реформи місцевого самоврядування
  3. Діяльність в Україні проектів міжнародної технічної допомоги, які підтримуватимуть об‘єднані громади
  4. Бюджетна підтримка об‘єднаних громад

5.Підвищення інвестиційної привабливості та залучення міжнародної підтримки проєктів розвитку;

6. Культурно – економічний розвиток території, що збільшує інвестиційну привабливість, як місця проживання та роботи;

7. Сростання попиту на внутрішній туризм, в тому числі оздоровчий, сільський та зелений;

8. Скорочення енергоспоживання шляхом активного впровадження енергоефективних технологій;

  1. Продовження або замороження військового конфлікту на сході України
  2. Міграція за межі громади кваліфікованих кадрів
  3. Перекладання на місцеве самоврядування державних фінансових зобов‘язань щодо забезпечення соціальних стандартів
  4. Закриття залізничної станції "Кабанне".

5. Стагнація системи надання банківських послуг громаді

6. Відсутність природного приросту населення та депопулізація сільського населення;

7. Податкова нестабільність;

8. Гальмування процесів децентралізації та недостатність бюджетної підтримки;

9 Постійне зростання вартості матеріально-технічних ресурсів та енергоносіїв;

10. Поширення небезпечних інфекційних захворювань, погіршення стану здоров’я населення

11. Реформування галузі охорони здоров’я, що погіршить якість та доступність надання медичної допомоги населенню.

 

 

3.1.2. SWOT-матриця Красноріченської громади

 

SWOT-матриця дозволяє виявити взаємозв‘язки між «внутрішніми» (сильні та слабкі сторони) та «зовнішніми» (можливості та загрози) факторами, які мають стратегічне значення для Красноріченської громади. Суцільна лінія символізує сильний взаємозв‘язок, пунктирна слабкий. Саме ці взаємозв‘язки дозволяють сформулювати порівняльні переваги, виклики і ризики, які є основою для стратегічного вибору – формулювання стратегічних та операційних цілей розвитку громади на довгострокову перспективу.

 

 

Порівняльні переваги                            

Підтримують

 

 

Сильні сторони                                                                 Можливості

  1. Наявність достатньої кількості родючих та екологічно чистих с/г земель та земель не с/г призначення

 

  1. Наявність 2 підприємств агропереробки
  1.  

 

  1. Наявність земель за межами населених пунктів, які потенційно можуть бути інвестиційними ділянками,

 

  1. Наявність залізничної станції "Кабаннє" та під’їзних колій до основних промислових підприємств.

 

  1. Наявність пожежної части, розташованої на території громади

 

  1. Наявність комунального підприємства для надання комунальних послуг по водопостачанню, благоустрою, вивезенню твердих побутових відходів

 

  1. Вигідне географічне розташування та наявність автомобільних шляхів обласного, державного значення

 

  1. Матеріально-технічна база для надання медичної допомоги населенню

 

       9.   Наявність матеріальної та нематеріальної культурної

 

 

 

 

спадщини

  1. Зростання попиту на продовольство на світовому ринку та на екологічно чисту продукцію стимулюватиме розвиток АПК.

 

  1. Розширення повноважень та ресурсної бази  ОМС внаслідок  реформи місцевого самоврядування

 

  1. Діяльність в Україні проектів міжнародної технічної допомоги, які підтримуватимуть об‘єднані громади

 

  1. Бюджетна підтримка об‘єднаних громад

 

  1. Підвищення інвестиційної привабливості та залучення міжнародної підтримки проєктів розвитку;

 

  1. Культурно – економічний розвиток території, що збільшує інвестиційну привабливість, як місця проживання та роботи;

 

  1. Зростання попиту на внутрішній туризм, в тому числі оздоровчий, сільський та зелений;

 

         8.      Скорочення енергоспоживання шляхом активного впровадження енергоефективних технологій;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рис. 6. Порівняльні переваги

 

 

 

 

 

 

Виклики

 

Зменшують

 

 

Слабкі  сторони                                                                 Можливості

  1. Значна частка населення старшого за працездатний вік, природне скорочення населення

 

 

  1. Високий рівень безробіття
  1.  

 

  1. Низький середній рівень оплати праці

 

  1. Неналежна якість, відсутність дорожнього покриття між населеними пунктами громади

 

         5.      Слабка інформатизація сіл, відсутність центрів     

                  відкритого доступу до Інтернету

  1. Застарілі очисні споруди, низька якість питної води

 

  1. Низький рівень забезпечення громадської безпеки (відсутність поліцейської дільниці на території громади)

 

  1. Відсутнє транспортне сполучення між населеними пунктами громади

 

  1. Відсутні підприємства зі збору й переробки вторинної сировини та утилізації відходів

 

  1. Зростання попиту на продовольство на світовому ринку та на екологічно чисту продукцію стимулюватиме розвиток АПК.

 

  1. Розширення повноважень та ресурсної бази  ОМС внаслідок  реформи місцевого самоврядування

 

  1. Діяльність в Україні проектів міжнародної технічної допомоги, які підтримуватимуть об‘єднані громади

 

  1. Бюджетна підтримка об‘єднаних громад

 

  1. Підвищення інвестиційної привабливості та залучення міжнародної підтримки проєктів розвитку;

 

  1. Культурно – економічний розвиток території, що збільшує інвестиційну привабливість, як місця проживання та роботи;

 

  1. Зростання попиту на внутрішній туризм, в тому числі оздоровчий, сільський та зелений;

 

        8.       Скорочення енергоспоживання шляхом      активного впровадження енергоефективних технологій;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Відсутність обладнаних зон відпочинку та дозвілля.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Висока і зростаюча складова постійних витрат бюджетних установ.

 

                                                                                                                                                                               

 

          12.     Населені пункти громади не мають нових

                    генеральних планів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рис. 7. Виклики

 

 

Ризики

Посилюють

 

ють

 

 

Слабкі  сторони                                                              Загрози

  1. Значна частка населення старшого за працездатний вік, природне скорочення населення

 

 

  1. Високий рівень безробіття
  1.  

 

  1. Низький середній рівень оплати праці

 

  1. Неналежна якість, відсутність дорожнього покриття між населеними пунктами громади

 

         5.      Слабка інформатизація сіл, відсутність центрів     

                  відкритого доступу до Інтернету

  1. Застарілі очисні споруди, низька якість питної води

 

  1. Низький рівень забезпечення громадської безпеки (відсутність поліцейської дільниці на території громади)

 

  1. Відсутнє транспортне сполучення між населеними пунктами громади

 

  1. Відсутні підприємства зі збору й переробки вторинної сировини та утилізації відходів

 

  1. Продовження або замороження військового конфлікту на сході України
  1. продукцію стимулюватиме розвиток АПК.

 

  1. Міграція за межі громади кваліфікованих кадрів
  1. самоврядування

 

  1. Перекладання на місцеве самоврядування державних фінансових зобов‘язань щодо забезпечення соціальних стандартів
  1. об‘єднані громади

 

  1. Закриття залізничної станції "Кабанне"

 

  1. Стагнація системи надання банківських послуг громаді

 

  1. Відсутність природного приросту населення та депопулізація сільського населення

 

        7.        Податкова нестабільність

         8.      Гальмування процесів децентралізації та   недостатність бюджетної підтримки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Відсутність обладнаних зон відпочинку та дозвілля

 

  1. Постійне зростання вартості матеріально-технічних ресурсів та енергоносіїв;

 

10.      Поширення небезпечних інфекційних захворювань, погіршення стану здоров’я населення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Висока і зростаюча складова постійних витрат бюджетних установ

 

                                                                                                                                                                               

 

11.     Реформування галузі охорони здоров’я, що погіршить якість та доступність надання медичної допомоги населенню

          13.     Населені пункти громади не мають нових

                    генеральних планів

 

 

 

 

 

 

       14.     Недостатня взаимодія місцевих  та      регіональних органів влади 

 

       
       

 

 

 

 

 

 

Рис. 8. Ризики

 

 

3.1.3. Порівняльні переваги, виклики і ризики Красноріченської громади

 

Порівняльні переваги

(визначені в результаті аналізу сильних сторін і можливостей)

  • Прогнозоване продовження євроінтеграційних процесів та реформ в Україні сприятимуть зростанню зацікавленості інвесторів до України. Такі сильні сторони Красноріченської громади, як наявність природних ресурсів, об‘єктів, доступних для інвестування, наявність вільних земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, стимулюватимуть підтримку існуючих та створення за рахунок інвесторів нових високотехнологічних підприємств, що призведе до зростання рівня зайнятості та рівня доходів населення.

 

  • Розширення повноважень та ресурсної бази ОМС внаслідок реформи місцевого самоврядування забезпечує розвиток власного підприємства з комунально- господарського обслуговування та благоустрою, результатом чого є підвищення якості та збільшення відповідного переліку надання послуг населенню

 

  • Зростання попиту на продовольство на світовому (національному) ринку стимулюватиме розвиток наявних у громаді підприємств виробників та переробників агропродукції

 

Виклики

(визначені в результаті аналізу слабких сторін і можливостей)

 

  • Погане забезпечення питною водою, застарілі очисні споруди, неналежна якість, або відсутність дорожнього покриття між населеними пунктами, слабка інформатизація сіл в середньостроковій перспективі можуть бути частково усунуті завдяки подовження дії регіональної Програми з конкурсного відбору проектів місцевого розвитку, бюджетній підтримці, що надається для об‘єднаних громад, а також фінансових ресурсів з ДФРР.

 

  • Активність громади у залученні ресурсів проектів міжнародної технічної допомоги, які продовжують діяльність у сфері підтримки об‘єднаних громад в Україні, можуть сприяти створенню інфраструктури підтримки бізнесу та приведенню у відповідність сучасним вимогам полігону захоронення ТПВ

 

  • Інвестиційна активність та покращання бізнес-клімату може сприяти підвищенню підприємницької активності у громаді. Водночас, активне використання державних (пряма бюджетна підтримка та ДФРР) та регіональних (Програма з конкурсного відбору проектів місцевого розвитку) механізмів підтримки громад дозволить набути досвіду у залученні й позабюджетних коштів.

 

Ризики

(визначені в результаті аналізу слабких сторін і загроз)

  • Продовження або замороження військового конфлікту на сході України унеможливлює підвищення рівня іноземних та внутрішніх інвестицій, стало підтримує високий рівень безробіття, знижує рівень громадської активності та стимулює природне скорочення населення.

 

  • Відплив за межі громади кваліфікованих кадрів обмежуватиме розвиток існуючих підприємств та залучення іноземних інвесторів, а також матиме відповідні наслідки щодо зростання демографічної диспропорції у бік категорії осіб старшого віку, чим спричинятиме додаткові витрати місцевого бюджету.

 

  • Зниження рівня ґрунтових вод призводить до проблем водопостачання у селах громади.

 

 

4. СТРАТЕГІЧНІ, ОПЕРАЦІЙНІ ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ

Базуючись на результатах соціально-економічного аналізу, SWOT-аналізу та SWOT- матриці, члени робочої групи обрали, як базову, динамічну (конкурентну стратегію), яка передбачає формування конкурентних переваг громади шляхом мінімізації впливу на розвиток слабких сторін за допомогою можливостей, які зараз виникають в нашій країні та у світі. При цьому громада повинна максимально використати свої сильні сторони.

Таким чином були обрані дві головні сфери фокусування зусиль з розвитку Красноріченської громади:

 

  1. Збереження та розвиток територій, оскільки процеси трансформації економіки нашої держави та наявний у громади потенціал надають широкі можливості для розвитку цієї сфери.

 

  1. Висока якість життя людини, оскільки саме на сільських територіях існує найбільше відставання у якості життя, що призводить до негативних соціальних та демографічних наслідків, але разом з тим сільські території мають великий потенціал щодо залучення інвестицій.

 

  1. Сталий  економічний розвиток громади, оскільки наявні можливості розвитку малого та середнього бізнесу (з увагою до молодіжного і жіночого підприємництва), в тому числі сільськогосподарської кооперації, переробної промисловості, діяльності у сфері побутових послуг надають певні перспективи для Красноріченської їгромади щодо поступового формування потужного прошарку малого та середнього підприємництва, який буде здатним забезпечувати та підтримувати економічну спроможність громади. Разом з тим, процеси реструктуризації економіки нашої держави  та спрямування державної політики на формування мирного регіонального середовища, підтримують наявний потенціал Красноріченської громади щодо  залучення інвестицій у екологічно привабливі сфери розвитку території, що  у свою чергу створює додаткові перспективи й формує умови для гідної зайнятості  усіх жінок і чоловіків, у тому числі з інвалідністю.

 

Розроблення і досягнення цілей формує основу для управління громадою. Стратегічні цілі повинні давати відповідь на запитання, що необхідно зробити, щоб досягти бачення розвитку громади

 

Для досягнення стратегічного бачення, за кожною стратегічного ціллю були визначені операційні цілі. Розроблення і досягнення цілей формує основу для управління громадою. Стратегічні цілі повинні давати відповідь на запитання, що необхідно зробити, щоб досягти бачення розвитку громади:

 

 

 

СТРАТЕГІЧНЕ БАЧЕННЯ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ ТГ

 

 

«Красноріченська територіальна громада – інвестиційно приваблива, комфортна та екологічно чиста територія із ефективним врядуванням та активною спільнотою людей.

Зорієнтована на високотехнологічне сільське господарство та переробку його продукції, безпечна для життя та ведення бізнесу, з розвинутою інфроструктурою. Громада,що забезпечує надання якісних адміністративних та соціальних послуг.

Модерновий, привабливий та екологічний громадський простір, що створює комфортні та безпечні умови для проживання здорових, працьовитих та успішних людей».

  1. Збереження та розвиток територій
  1. Висока якість життя людини
  1. Сталий  економічний розвиток громади

1.1. Покращенно транспортно-логістичну інфраструктуру та транспортне сполучення

2.1. Підвищено якість надання адміністративних і соціальних послуг в т.ч і особливо вразливим групам населення

3.1. Сформовано сприятливі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки

 

1.2. Забезпечено сталу діяльність системи надання житлово-комунальних послуг

2.2. Підвищено якість надання послуг у мережі закладів охорони здоров’я, соціального захисту населення та  освіти, з урахуванням вимог інклюзивності

3.2. Сформовано умови для  підтримки малого  та середнього бізнесу, сприяння самозайнятості населення

1.3. Зміцнено систему запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і забезпечення техногенної, громадської  та пожежної безпеки у громаді

2.3. Розбудовано сприятливе середовища для забезпечення культурних  потреб та здорового способу життя всіх категорій мешканців громади

3.3. Забезпечено екологічної привабливості громади

 

 

Операційні цілі, своєю чергою, об’єднують комплекси завдань та визначають конкретніші заходи, що згодом можуть бути реалізовані за допомогою проектів та програм дій. Завдання – це конкретні дії, які ведуть до реалізації цілей. Вони є підставою втілення стратегії розвитку. Крім того, завдання у сфері стратегічного планування розвитку це

способи вимірювання результатів, показники, які свідчитимуть, чи зробили ми те, що планували зробити. Відповідно до цих засад і були сформульовані запропоновані нижче завдання Стратегічного плану розвитку

 

Таблиця 11.

Стратегічні, операційні цілі та завдання

 

 

Стратегічні  цілі

 

Оперативні цілі

Завдання

1. Збереження та розвиток територій

1.1. Покращенно транспортно-логістичну інфраструктуру та транспортне сполучення

1.1.1Впроваджено систему аналізу (моніторингу) стану доріг населених пунктів громади

1.1.2. Покращено транспортну доступність для розблокування економічного та соціального розвитку населених пунктів громади

1.1.3. Підтримано комунальне підприємства громади, яке працює у сфері дорожнього господарства

1.2. Забезпечено сталу діяльність системи надання житлово-комунальних послуг

1.2.1. Забезпечено благоустрій населених пунктів громади

1.2.2. Створено ефективну системи управління у сфері поводження з твердими побутовими  відходами

1.2.3. Покращено інфраструктуру водозабезпечення та водовідведення населених пунктів

1.2.3.Впроваджено енергоефективні енергозберігаючи заходи

1.3. Зміцнено систему запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і забезпечення техногенної, громадської  та пожежної безпеки у громаді

1.3.1.Підтримано підвищення  рівня громадської безпеки на території ТГ

1.3.2. Створено центр комплексної безпеки громади

1.3.3.Забезпечення рівних умов комунікації для всіх мешканців громади (розбудова Internet мережі)

2. Висока якість життя людини

2.1. Підвищено якість надання адміністративних і соціальних послуг в т.ч і особливо вразливим групам населення

2.1.1. Розвинуто систему надання адміністративних послуг на базі відповідного ЦНАПу громади

2.2.2. Соормуванои умов для розвитку  системи надання соціальних послуг

2.1.3 Розбудовано ефективного гендерного механізму запобігання і протидії гендерно-зумовленому насильству

2.2. Підвищено якість надання послуг у мережі закладів охорони здоров’я, соціального захисту населення та  освіти, з урахуванням вимог інклюзивності

2.2.1. Підвищено якість послуг мережі освітніх закладів

2.2.2. Підвищено якість послуг у сфері соціального захисту населення

2.2.3. Зміцнено спроможність надання якісних послуг закладами з охорони здоров’я

2.3. Розбудовано сприятливе середовища для забезпечення культурних  потреб та здорового способу життя всіх категорій мешканців громади

2.3.1.Розбудовано спортивну інфраструктуру, для сприяння широкому залучення населення до занять спортом 

2.3.2. Розширено можливість для забезпечення культурних потреб мешканців громади та розвиток туризму

3. Сталий  економічний розвиток громади

3.1. Сформовано сприятливі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки

3.1.1. Підтримано розвиток сільськогосподарської кооперації

3.1.2. Підтримано розвиток малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та агропереробки

3.2. Сформовано умови для  підтримки малого  та середнього бізнесу, сприяння самозайнятості населення

3.2.1. Розроблено містобудівну документацію в населених пунктах громади

3.2.2. Розбудовано сприятливе середовище для розвитку підприємництва 

3.3. Забезпечено екологічної привабливості громади

3.3.1 Популяризовано інвестиційний потенціал громади

3.3.2. Сформувано і підтримно дієву інформаційну базу інвестиційних ділянок  спрямованих на створення іміджу громади

 

 

 

 

4. Аналіз відповідності положень стратегії  Красноріченської ТГ ГЛОБАЛЬНИМ Цілям сталого розвитку до 2030 року, Державній стратегії регіонального розвитку України та стратегії розвитку Луганської області

 

Аналіз відповідності положень стратегії Красноріченської ТГ Державній стратегії регіонального розвитку України та регіональній стратегії розвитку здійснювався шляхом порівняння їх оперативних цілей.

Позначкою «+ +» відмічено повне узгодження глобальних цілей сталого розвитку, операційних цілей Державної стратегії регіонального розвитку на 2021 - 2027роки та Стратегіі розвитку Луганської області на 2021 - 2027роки з операційними цілями Стратегії розвитку Красноріченської ТГ до 2027 року, позначкою «+» відмічено загальну узгодженість.

 

Таблиця 12.

 

 Відповідність положень Стратегії Красноріченської ТГ глобальним цілям сталого розвитку до 2030 року

 

Глобальні цілі сталого

розвиткудо 2030 року

Оперативні цілі Стратегії розвитку Красноріченської ТГ

до 2027 року

1.1. Покращено транспортно-логістичну інфраструктуру та якість транспортного сполучення

1.2. Забезпечено сталу діяльності системи надання житлово-комунальних послуг

1.3. зміцнено  систему запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і забезпечення техногенної, громадської  та пожежної безпеки у громаді

2.1. Підвищено якість надання адміністративних та соціальних послуг в т.ч і особливо вразливим групам населення

2.2. Підвищено якість надання послуг у мережі закладів охорони здоров’я, соціального захисту, населення та  освіти, з урахуванням вимог інклюзивності

2.3. Розбудовано сприятливе середовище для забезпечення культурних  потреб та здорового способу життя всіх категорій мешканців громади

3.1. Сформовано сприятливі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки

3.2. Сформовано умови для   підтримки малого  та середнього бізнесу, сприяння самозайнятості населення

3.3. Забезпечено умови для розвитку екологічно – привабливого потенціалу громади

SDG 1 (Ukrainian).png

+

+

+

+

+

+

+

+

+

SDG 2 (Ukrainian).png

+

 

+

+

+

+

+

+

+

SDG 3 (Ukrainian).png

+

+

++

++

++

+ +

 

+

 +

SDG 4 (Ukrainian).png

+

+

+

++

++

++

 

+

 

SDG 5 (Ukrainian).png

+

+

++

++

  + +

++

 +

+

 

SDG 6 (Ukrainian).png

+

++

 

+

+

 

 

 

++

SDG 7 (Ukrainian).png

+

+

+

 

 

 

 

 

++

SDG 8 (Ukrainian).png

+ +

+

+

+

+

+

++

++

+

SDG 9 (Ukrainian).png

++

++

+

   +

 

 

+

+

+

SDG 10 (Ukrainian).png

+

+

+

+

 

 

 

+

 

SDG 11 (Ukrainian).png

+ +

++

+ +

+

 ++

+ +

+

+

+

SDG 12 (Ukrainian).png

+

+

 

 

 

 

++

 

+

SDG 13 (Ukrainian).png

 

+

+

 

 

 

 

 

+

SDG 14 (Ukrainian).png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SDG 15 (Ukrainian).png

+

+

++

 

 

 

 

 

++

SDG 16 (Ukrainian).png

+

 

++

+

+

+

 

 

 

SDG 17 (Ukrainian).png

+

 

+

+

 

 

+

+

 

 

Таблиця 13.

 

Відповідність положень Стратегії Красноріченської ТГ Державній стратегії регіонального розвитку України

 

Оперативні цілі Державної стратегії регіонального розвиткуна 2021 - 2027роки

Оперативні цілі Стратегії розвитку Красноріченської ТГ

до 2027 року

1.1. Покращено транспортно-логістичну інфраструктуру та  транспортного сполучення

1.2. Забезпечено сталу діяльності системи надання житлово-комунальних послуг

1.3. Зміцнено систему запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і забезпечення техногенної, громадської  та пожежної безпеки у громаді

2.1. Підвищено якість надання адміністративних та соціальних послуг в т.ч і особливо вразливим групам населення

2.2. Підвищено якість надання послуг у мережі закладів охорони здоров’я, соціального захисту  населення та  освіти, з урахуванням, с вимог інклюзивності

2.3. Розбудовано сприятливе середовище для забезпечення культурних  потреб та здорового способу життя всіх категорій мешканців громадимеш

3.1. Сформовано сприятливі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки

3.2. Сформовано умови  підтримки малого  та середнього бізнесу, я також сприяння самозайнятості населення

3.3. Забезпечено умови для розвитку екологічно – привабливого потенціалу громади

1.1. Стимулювання центрів економічного розвитку (агломерації, міста)

+

 

+

+

 

 

 

 

 

1.2. Збереження навколишнього природного середовища та стале використання природних ресурсів, посилення можливостей розвитку територій, які потребують державної підтримки (макро- та мікрорівень)

 

 

++

 

 

 

+

 

++

1.3. Створення умов для реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях в український простір

+

+

+

+

++

++

+

+

+

1.4. Розвиток інфраструктури та цифрова трансформація регіонів

 

 

 

+

+

++

 

+

 

1.5. Формування єдиного освітнього, інформаційного, культурного простору в межах всієї території України

+

 

 

+

++

++

 

 

 

1.6. Ефективне використання економічного потенціалу культурної спадщини для сталого розвитку громад

+

 

 

 

 

++

 

 

 

2.1. Розвиток людського капіталу

+

 

 

+

++

++

+

+

 

2.2. Сприяння розвитку підприємництва, підтримка інтернаціоналізації бізнесу у секторі малого та середнього підприємництва

+

+

 

+

 

 

++

++

+

2.3. Підвищення інвестиційної привабливості територій, підтримка залучення інвестицій

+

+

+

+

+

+

++

++

++

2.4. Сприяння впровадженню інновацій та зростанню технологічного рівня регіональної економіки, підтримка інноваційних підприємств та стартапів

+

 

+

+

 

 

+

+

 

2.5. Сталий розвиток промисловості

+

+

+

+

 

 

+

 

 

3.1. Формування ефективного місцевого самоврядування та органів державної влади на новій територіальній основі

+

+

+

+

 

+

+

+

 

3.2. Формування горизонтальної та вертикальної координації державних секторальних політик та державної регіональної політики

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.3. Побудова системи ефективного публічного інвестування на всіх рівнях врядування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.4. Розбудова потенціалу суб’єктів державної регіональної політики

+

 

 

 

+

+

+

 

 

3.5. Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидія домашньому насильству та дискримінації

 

 

 

 

+

+

 

+

+

3.6. Розбудова системи інформаційно-аналітичного забезпечення та розвиток управлінських навичок для прийняття рішень, що базуються на об’єктивних даних та просторовому плануванні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таблиця 14.

 

Відповідність положень Стратегії Красноріченської ТГ  Стратегії розвитку Луганської області на 2021 – 2027 роки

 

Оперативні цілі Стратегії розвитку Луганської області на 2021 - 2027роки

Оперативні цілі Стратегії розвитку Красноріченської ТГ

до 2027 року

1.1. Покращено транспортно-логістичну інфраструктуру та  транспортного сполучення

1.2. Забезпечено сталу діяльності системи надання житлово-комунальних послуг

1.3. Зміцнено систему запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і забезпечення техногенної, громадської  та пожежної безпеки у громаді

2.1. Підвищено якість надання адміністративних та соціальних послуг в т.ч і особливо вразливим групам населення

2.2. Підвищено якість надання послуг у мережі закладів охорони здоров’я, соціального захисту  населення та  освіти, з урахуванням, с вимог інклюзивності

2.3. Розбудовано сприятливе середовище для забезпечення культурних  потреб та здорового способу життя всіх категорій мешканців громадимеш

3.1. Сформовано сприятливі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки

3.2. Сформовано умови  підтримки малого  та середнього бізнесу, я також сприяння самозайнятості населення

3.3. Забезпечено умови для розвитку екологічно – привабливого потенціалу громади

1.1. Розвиток інноваційних галузей економіки з високою доданою вартістю

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.2. Розвиток сільських територій на базі партнерства та кооперації

+

+

+

 

 

 

++

+

+

1.3. Системна підтримка бізнесу та його диверсифікація

 

 

 

 

 

 

++

+

 

2.1. Відновлення інфраструктури: логістика, енергозабезпечення

++

+

+

 

 

 

+

 

 

2.2. Відновлення та розвиток регіональної системи надання послуг населенню

+

+

+

++

++

+

 

+

 

3.1. Ефективне управління, комунікації та партнерства

+

+

+

+

 

 

++

 

 

3.2. Сприяння розвитку інфраструктури надання послуг

+

++

++

++

++

++

+

 

 

3.3. Безпечне, енерго,-  ресурсозберігаюче  та енергоефективне середовище

 

+

++

 

 

 

 

 

+

4.1. Безпечна територія

++

++

++

+

+

+

 

 

+

4.2. Формування системи цінностей на засадах загальноукраїнської єдності та соціальної згуртованості

 

 

 

 

+

+

 

+

 

4.3. Інформаційний простір регіону

 

 

 

+

 

 

 

 

 

 

5. ПЛАН РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ

В основу Плану реалізації стратегії (далі – План) покладено проектні ідеї, відібрані під час засідання 12 липня 2021 року та доопрацьовані членами Робочої групи на основі пропозицій, що надійшли від представників підприємств, установ та організацій Красноріченської громади.

    1. Часові рамки і засоби реалізації

План реалізації стратегії складається з 54 технічних завдань на проекти місцевого розвитку (далі ТЗ), які будуть впроваджуватися упродовж 2022 2024 років. Впровадження проектів цього Плану можливе через:

      • внесення заходів до місцевої програми соціально-економічного розвитку, можливо – галузевих регіональних програм;
      • залучення коштів державних цільових субвенцій;
      • фінансування за рахунок програми секторальної бюджетної підтримки ЄС та надзвичайної кредитної програми ЄІБ;
      • фінансування за рахунок субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ та субвенції на соціально-економічний розвиток територій;
      • залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку;
      • залучення коштів регіональної Програми конкурсного відбору проектів місцевого розвитку;
      • залучення фінансування від проектів та програм міжнародної технічної допомоги суб‘єктами місцевого розвитку різних організаційно-правових форм;
      • залучення співфінансування від мешканців громади (де це передбачено умовами проекту);
      • фінансування з інших джерел відповідно до діючого законодавства

 

Фото без описуКІЛЬКІСТЬ ТЗ

 

Фото без опису2.2.4. Створення умов для розвитку…

2.2.3. Розширення можливостей для…

 

 

Фото без описуФото без опису

 

3700

3260

 

ОБСЯГ ФІНАНСУВАННЯ ТИС.ГРН.

 

6

4

 

2.2.2. Підвищення якості послуг у сфері…

2.2.1. Підвищення якості послуг мережі

2.1.4. Зміцнення системи запобігання…

2.1.3. Покращення управління твердими…    500 1

2.1.2. Покращення транспортної доступності для…

2.1.1. Покращення інфраструктури…

1.2.5. Розвиток комунальних підприємств…

 

7000

 

7900

 

 

8900

 

 

 

4

 

 

4

15760

 

5

525025

 

6

 

6

 

 

 

 

 

43850

 

1.2.4. Створення інфраструктури підтримки…

1.2.3. Популяризація інвестиційних…

 

 

180

 

4720           3

2

 

1.2.2. Удосконалення процедур залучення…   40     1

1.2.1. Підготовка об‘єктів для залучення…   105 1

 

1.1.4. Підтримка збуту та переробки продукції…

1.1.3. Підтримка розвитку сільськогосподарської…

 

900               2

1600             2

 

1.1.2. Запровадження нових культур та…    150 1

1.1.1. Навчально-консультативна підтримка…    250 1

0                                                                                                                      10000        20000        30000        40000        50000

Рис. 6. Кількість та вартість проектів у розрізі завдань стратегії

 

Таблиця 15.

 

Орієнтовний фінансовий план

 

ЗавданняСтратегії

Номер і назва проекту

2022

2023

2024

РАЗОМ

1.1.1 Впроваджено систему аналізу(моніторингу) стану доріг населенних пунктів громади

1

Моніторинг стану доріг між населених пунктів та  населених пунктів громади

150

 

 

150

 

 

ВСЬОГО за завданням 1.1.1.

150

 

 

150

1.1.2. Покращено транспортно-логістичну інфравтруктуру та транспортне сполучення

2

Ремонт ділянки автомобільної дороги Ковалівка-Макіхвка-Лиман (село Невське) Красноріченської ТГ

20000

 

 

20000

3

Ремонт ділянки автомобільної дороги Ковалівка-Макіхвка-Лиман (село Нововодяне) Красноріченської ТГ

 

20000

 

20000

4

 Ремонт дороги між населеними пунктами смт. Красноріченське – с. Залиман Красноріченської  селищної ради Луганської області

 

500

 

500

5

Ремонт автомобільної дороги  смт.Красноріченське- м.Сватове  (смт.Красноріченське-с.Новоолександрівка)

50000

 

 

50000

6

Капітальний ремонт ділянки дороги Новоастрахань – Петровське (село Макіївка-х.Петрівка)

 

4000

 

4000

7

Ремонт автомобільної дороги по вулиці Центральна, Шевченко, Привокзальна смт.Красноріченське Красноріченської селищної  ради, Луганської області

1200

 

 

1200

8

Ремонт автомобільної дороги по квартал Гагаріна  с. Бараниківка Красноріченської селищної ради, Луганськоїобласті

 

 

600

600

9

Реконструкція дорожного покриття в с. Новоолександрівка

500

 

 

500

10

Реконструкція дорожного покриття в с. Залиман

600

 

 

600

11

Реконструкція дорожного покриття в с. Нововодяне

 

800

 

800

12

Реконструкція дорожного покриття в с. Невське

 

500

 

500

13

Реконструкція дорожного покриття в с. Макіївка

 

 

1600

1600

14

Реконструкція дорожного покриття в с. Бараниківка

400

 

 

400

15

Придбання автобуса для регулярних перевезеннь мешканців між населеними пунктами громади

 

2500

 

2500

 

16

Придбання  мікроавтобусу  для  ОМС та його структурних підрозділів для обслуговування населення Красноріченської ТГ

2000

 

 

2000

ВСЬОГО за завданням 1.1.2.

74700

28300

2200

105200

1.1.3. Підтримано комунальне підприємство громади, яке працює у сфері дорожнього господарства

18

Придбання комунальної спеціалізованої техніки в Красноріченській територіальній громаді

 

3000

 

3000

ВСЬОГО за завданням 1.1.3.

0

3000

0

3000

1.2.1 Забезпечено благоустрій населених пунктів громади

19

Освітлення вулиць Красноріченської ТГ

1500

1500

1500

4500

20

Облаштування парку відпочинку в селі Невське

 

1400

 

1400

21

Облаштування зони відпочинку в селі Нововодяне

250

 

 

250

22

Розбудова тротуарів по вулицях смт. Красноріченське

2000

2000

2000

6000

23

Облаштування прилеглої території КЗ «Красноріченського Народного Дому» з метою створення єдиного комфортного простору відпочинку та дозвілля

 

450

 

450

24

Електрозабезпечення вуличного освітлення в с. Макіївка, с. Новоолександрівка

400

400

 

800

25

Придбання спецтехніки (вишка на базі трактора мтз (бл-09 ), екскаватор-погрузчик АМКОДОР 703М, автогрейдер ОМ-14,1 «РИБІНЕЦЬ», мулососна машина КО-524  для КП «Бараниківське сількомунгосп»

2000

2000

2000

6000

26

Облаштування громадської зони відпочинку на території смт. Красноріченське поблизу річки Красна

 

 

300

300

27

Встановлення зупинок громадського транспорту по населеним пунктам Красноріченської ТГ

40

60

100

200

ВСЬОГО за завданням 1.2.1.

6190

7810

5900

19900

1.2.2. Створено ефективну систему управління у сфері поводження з твердими побутовими  відходами

28

Реконструкція полігону твердих побутових відходів в смт. Красноріченське

4000

4000

4000

16000

29

Запровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів на території Красноріченської ТГ (облаштування майданчиків)

500

500

500

1500

30

Виготовлення схеми санітарної очистки населених пунктів громади

100

 

 

100

31

Придбання сміттєвоза з отвалом для КП «Бараниківське сількомунгосп»

2500

 

 

2500

ВСЬОГО за завданням 1.2.2.

7100

4500

4500

16100

1.2.3. Покращено інфраструктуру водозабезпечення та водовідведення населених

32

Забезпечення населення сіл Красноріченської ТГ доступом до якісної питної води

500

500

1000

2000

33

Забезпечення населення селища Красноріченське доступом до якісної питної води

2000

 

 

2000

34

 Реконструкція очисних споруд в смт. Красноріченське

700

1400

1400

3500

35

Реконструкція очисних споруд в с. Бараниківка

 

  2000

2000

4000

ВСЬОГО за завданням 1.2.3.

3200

3900

4400

11500

1.2.4.Впроваджено енергоефективні енергозберігаючі заходи

36

Реконструкція існуючих мереж вуличного освітлення (заміна ліхтарів з лампами розжарювання на LED) в населених пунктах Красноріченської ТГ

1500

1500

1500

   4500

ВСЬОГО за завданням 1.2.4.

1500

1500

1500

4500

1.3.1.Підтримано  рівень громадської безпеки на території ТГ

37

Облаштування засобами відеоспостереження найбільш відвідуваних місць у населених пунктах Красноріченської  ТГ

1000

1000

 

2000

38

Реновація приміщення 65 державного пожежного рятувального поста ГУ ДСНС України в Луганській області

100

 

 

100

ВСЬОГО за завданням 1.3.1.

1100

1000

 

2100

1.3.2. Створено центр комплексної безпеки

39

Створення центру комплексної безпеки село Невське

1000

 

 

1000

ВСЬОГО за завданням 1.3.2.

1000

 

 

1000

1.3.3.Забезпечено рівні умови комунікації для всіх мешканців громади (розбудовано Internet мережу)

40

Розвиток партнерських відносин між місцевою владою, громадськими організаціями та мешканцями громади

50

50

50

150

41

Підключення послуги «Оптичний Інтернет» для соціальних об'єктів та жителів с. Невське, с.Макіївка, с.Нововодяне

450

 

 

450

42

Створення  сільських інтернет-центрів на базі  бібліотек

50

50

50

150

43

Забезпечення доступом до мережі Інтернет «старостатів» с.Бараниківка та с.Новоолександрівка

50

50

 

100

ВСЬОГО за завданням 1.3.3.

600

150

100

850

2.1.1. Розвинуто систему надання адміністративних послуг на базі відповідного ЦНАПу громади

44

Інформатизація системи управління Красноріченської громади

500

500

500

1500

45

Забезпечення підвищення кваліфікації адміністраторів Центру надання адміністративних послуг Красноріченської селищної ради

30

30

30

90

ВСЬОГО за завданням 2.1.1.

530

530

530

1590

2.1.2. Створено умови для розвитку  системи надання соціальних послуг

46

Реконструкція першого поверху будівлі Красноріченської  амбулаторії на відділення «Стаціонарного догляду денного перебування до 30 осіб» при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради»

 

2000

2500

4500

47

Створення відділень соціально-побутової адаптації, соціально-медичних послуг при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» на базі Красноріченської  амбулаторії

 

1000

1000

2000

48

Створення відділення соціально-психологічної підтримки при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» на базі КЗ «Красноріченський Народний Дім»

1000

 

 

1000

49

Реконструкція першого поверху будівлі Красноріченської  селищної ради  КУ «Центр надання соціальних послуг» Красноріченської селищної ради

1000

 

 

1000

ВСЬОГО за завданням 2.1.2.

2000

3000

3500

8500

2.1.3 Впроваджено ефективний механізм запобігання та протидії домашньому  і гендерно-зумовленому насильству

50

Створення центру протидії та запобігання насильству Красноріченської ТГ

 

1500

 

1500

ВСЬОГО за завданням 2.1.3.

 

1500

 

1500

2.2.1 Підвищенно якість послуг мережі освітніх закладів

51

Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення, освітлення та  термомодернізація будівлі   Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області

12000

3000

 

15000

52

Капітальний ремонт внутрішніх приміщень будівлі опорного закладу загальної середньої освіти Красноріченського ліцею

5000

 

 

5000

53

Технічне переоснащення харчоблоку для приготування гарячої їжі та харчування учнів Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області

1000

 

 

1000

54

Заміна твердопаливних котлів  в котельні Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області на котли тривалого горіння

 

800

 

800

55

Реконструкція (термомодернізація) будівлі  Макіївської гімназії Красноріченської селищної ради Луганської області

 

10000

 

10000

56

Технічне переоснащення харчоблоку для приготування гарячої їжі та харчування учнів Макіївської гімназії Красноріченської селищної ради Луганської області

500

 

 

500

57

Придбання шкільного автобусу

 

 

2200

2200

58

Оснащення  сучасною матеріально-технічною базою Красноріченського ліцею та гімназій Красноріченської ТГ

 

700

1000

1700

59

Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення, та  термомодернізація будівлі   ДНЗ «Пролісок» Красноріченської селищної ради Луганської області

 

 

10000

10000

ВСЬОГО за завданням 2.2.1.

18500

14500

13200

46200

2.1.2.Підвищено якість послуг у сфері соціального захисту населення

60

Створення універсального дизайну у закладах соціального спрямування

200

200

200

600

ВСЬОГО за завданням 2.2.2.

200

200

200

600

2.2.2. Зміцненно спроможність надання  якісних надання послуг закладами з охорони здоров’я

61

Технічне переоснащення та енергомодернізація системи освітлення та  термомодернізація будівлі   Красноріченської амбулаторії Красноріченської селищної ради Луганської області

 

1000

10000

11000

62

Покращення медичного обслуговування населення, особливо в сільській місцевості Красноріченської ТГ шляхом придбання сучасного медичного обладнання

200

200

200

600

63

Реконструкція  приміщень ФАПів у с. Новоолександрівка та с.Макіївка, с.Нововодяне

400

400

400

1200

ВСЬОГО за завданням 2.2.2.

600

1600

10600

12800

2.3.1.Розбудовано  спортивну інфраструктуру, для сприяння широкому залучення населення до занять спортом

64

Реконструкція спортивного залу та кімнат для тренування  КЗ «Красноріченський Народний Дім»

2000

4000

4000

10000

65

Придбання спортивно-ігрового обладнання для облаштування вуличних дитячо-ігрових майданчиків в селах: Невське, Макіївка, Нововодяне

300

300

300

900

66

Придбання вуличних тренажерів для заняття спортом в та спортивного обладнання в Красноріченській ТГ для дорослих

300

500

500

1300

67

Капітальний ремонт фізкультурно-оздоровчого комплексу с. Бараниківка

300

400

700

1400

68

Капітальний ремонт шкільних стадіонів в старостинських округах Красноріченської ТГ

500

500

500

1500

ВСЬОГО за завданням 2.3.1.

3400

5700

6000

15100

2.3.2. Розширено можливості для забезпечення культурних потреб мешканців громади та розвиток туризму

69

Створення сприятливих комфортних умов для проведення освітньої, інформаційної та культурно-дозвіллєвої діяльності бібліотечних закладів Красноріченської ТГ

200

200

400

800

70

Реконструкція будинку культури міського типу в смт. Красноріченське

1000

300

300

1600

71

Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення закладу культури смт.Красноріченське

 

1000

 

1000

72

Капітальний ремонт сільського будинку культури с. Невське, с.Макіївка, с.Бараниківка

500

500

500

1500

73

Придбання музичного обладнання для КЗ «Красноріченський Народний Дім», Макіївського сільського клубу

300

200

300

800

74

Створення туристичних маршрутів Красноріченської ТГ

 

100

 

100

ВСЬОГО за завданням 2.3.2.

2000

 2300

1500

5800

3.1.1. Підтримано розвиток сільськогосподарської кооперації

75

Сприяння розвитку сільськогосподарської кооперації в Красноріченської ТГ

400

500

300

1200

ВСЬОГО за завданням 3.1.1.

400

500

300

1200

3.1.2. Створено умови для  розвитку малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та з агропереробки

76

Сприяння розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки в Красноріченської  ТГ

600

300

1500

2400

77

Проведення циклу навчальних семінарів для індивідуальних с/г виробників

100

100

100

300

78

Інформаційна підтримка диверсифікації виробництва сільських домогосподарств

100

100

100

300

79

Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з вирощування зернових культур                            в смт. Красноріченське

200

250

250

700

ВСЬОГО за завданням 3.1.2.

1000

750

1950

3700

3.2.1. Розроблено містобудівну документацію в населених пунктах громади

80

Виготовлення містобудівної документації для населених пунктів  Красноріченської ТГ

200

100

100

400

81

Технічна документація з нормативної грошової оцінки земель  населених пунктів Красноріченської селищної ради

1100

 

 

1100

ВСЬОГО за завданням 3.2.1.

1300

100

100

1500

3.2.2. Розбудовано сприятливе середовище для розвитку підприємництва 

82

Створення соціального підприємництва в галузі сільського господарства (зберігання та переробка).

300

300

 

600

83

Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з переробки молока в смт. Красноріченське.

500

 

 

500

84

Створення потужностей з переробки с/г продукції

 

450

150

600

ВСЬОГО за завданням 3.2.2.

1000

450

150

1700

3.3.1  Популяризовано інвестиційний потенціал  громади

85

Виготовлення  брендової та сувенірної продукції громади

200

200

200

600

86

Розбудова інфраструктури туристичних маршрутів на території Красноріченської ТГ

500

300

300

1100

ВСЬОГО за завданням 3.3.1.

700

500

500

1700

3.3.2. Сформовано  і підтримано дієву інформаційну базу інвестиційних ділянок  спрямуваних на створення іміджу  громади

87

Створення умов для популяризації інвестиційних можливостей Красноріченської  ТГ

50

50

 

150

88

Підготовка об’єктів для залучення інвестицій

100

100

100

300

ВСЬОГО за завданням 3.3.2.

150

150

100

400

ІТОГО

127120

82240

57230

266590

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таблиця 16.

    1. Очікувані результати та показники

 

Цілі/операційні цілі/завдання/заходи

Індикатор результату

 

 

Термін виконання

Відповідальний виконавець

Припущення/ ризики

 

 

Джерело фінансування

Очікуваний обсяг фінансування, тис. грн

Всього

 

 

у т. ч. за роками

 

2022

 

2023

2024

Стратегічна ціль 1.

Збереження та розвиток територій

Частка населення, що за  результатами опитування повідомили про:

задоволення  змінами в стані інфраструктури ТГ, %;

2022-2024

Виконком селишної ради

 

Бюджет ТГ,

Державний бюджет,

Обласний бюджет,

МТД/

Залучені кошти

164300

 

95540

50160

18600

Операційна ціль 1.1.

Покращено транспортно-логістичну інфраструктуру та якість транспортного сполучення

Збільшення долі транспортних послуг в загальному обсязі економічної активності території, % до загального обсягу

2022-2024

Відповідний підрозділ виконкому ради Красноріченської ТГ

 

Бюджет ТГ,

Державний бюджет,

Обласний бюджет,

МТД/

Залучені кошти

108350

 

74850

31300

2200

Завдання 1.1.1

Впроваджено систему аналізу (моніторингу) стану доріг населенних пунктів громади

Частина респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення  транспортної доступності населенних пунктів громади %

2022-2024

 

 

Бюджет ТГ

150

 

150

0

0-

Завдання 1.1.2.

Покращено транспортно-логістичну  інфраструктуру та транспортне сполучення

Частина респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення  транспортної доступності населенних пунктів громади %

2022-2024

Відповідний підрозділ виконкому ради  Красноріченської  ТГ

 

Бюджет ТГ,

Державний бюджет,

Обласний бюджет,

МТД/

Залучені кошти

105200

 

74700

28300

2200

Заходи:

1.1.1.1.  Ремонт ділянки автомобільної дороги Ковалівка-Макіївка-Лиман (село Невське) Красноріченської ТГ

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету Красноріченської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

20000

 

20000

 

 

1.1.1.2.  Ремонт ділянки автомобільної дороги Ковалівка-Макіївка-Лиман (село Нововодяне) Красноріченської ТГ

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

20000

 

 

20000

 

 

1.1.1.3 Ремонт дороги між населеними пунктами смт. Красноріченське – с. Залиман Красноріченської  селищної ради Луганської області

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

500

 

 

500

 

1.1.1.4.  Ремонт автомобільної дороги  смт.Красноріченське- м.Сватове  (смт.Красноріченське-с.Новоолександрівка)

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

50000

 

50000

 

 

1.1.1.5.  Капітальний ремонт ділянки дороги Новоастрахань – Петровське (село Макіївка-х.Петрівка)

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

4000

 

 

4000

 

1.1.1.6.  Ремонт автомобільної дороги по вулиці Центральна, Шевченко, Привокзальна смт.Красноріченське Красноріченської селищної  ради, Луганської області

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

1200

 

1200

 

 

1.1.1.7.  Ремонт автомобільної дороги по квартал Гагаріна  с. Бараниківка Красноріченської селищної ради, Луганськоїобласті

2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

600

 

 

 

600

1.1.1.8.  Реконструкція дорожного покриття в с. Новоолександрівка

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

500

 

500

 

 

1.1.1.9.  Реконструкція дорожного покриття в с. Залиман

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

600

 

600

 

 

1.1.1.10.  Реконструкція дорожного покриття в с. Нововодяне

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

800

 

 

800

 

1.1.1.11.  Реконструкція дорожного покриття в с. Невське

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

500

 

 

500

 

1.1.1.12.  Реконструкція дорожного покриття в с. Макіївка

2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

1600

 

 

 

1600

1.1.1.13.  Реконструкція дорожного покриття в с. Бараниківка

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

400

 

400

 

 

1.1.1.14.  Придбання автобуса для регулярних перевезеннь мешканців між населеними пунктами громади

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД

2500

 

 

2500

 

1.1.1.15.  Придбання  мікроавтобусу  для  ОМС та його структурних підрозділів для обслуговування населення Красноріченської ТГ

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету Красноріченської  селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

2000

 

2000

 

 

Завдання 1.1.2.

Підтримано комунальне підприємства громади, яке працює у сфері дорожнього господарства

Обсяг проведених робіт  із ремонту та обслуговування доріг, м2

2023

Відповідний підрозділ виконкому ради  Красноріченської  ТГ

Громада ефективно використовує державні субвенції та кошти ДФРР

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД

3000

 

 

3000

 

Заходи:

1.1.2.1. Придбання комунальної спеціалізованої техніки в Красноріченської територіальній громаді

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Громада ефективно використовує державні субвенції та кошти ДФРР

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД

3000

 

 

3000

 

Операційна ціль 1.2.

Забезпечено сталу діяльність системи надання житлово-комунальних послуг

 

Відсоток респондентів громадського опитування, які вказали на підвищення якості житлово-комунальних послуг,%

2021-2024

Відповідний підрозділ виконкому ради  Красноріченської  ТГ, громадські організації

 

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

52000

 

17990

17710

16300

Завдання 1.2.1.

Забезпечено  благоустрій населених пунктів громади

Частка території населених пунктів ТГ, що обладнано діючим  освітленням,%

Частка респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення стану благоустрію громади, %

2022-2024

Відповідний підрозділ виконкому ради   Красноріченської ТГ, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в  т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

19900

 

6190

7810

5900

Заходи:

1.2.1.1.  Освітлення вулиць Красноріченської ТГ

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Красноріченської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в  т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

4500

 

1500

1500

1500

1.2.1.2.  Облаштування парку відпочинку в селі Невське

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

1400

 

 

1400

 

1.2.1.3.  Облаштування зони відпочинку в селі Нововодяне

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів

Бюджет ТГ

Залучені кошти

 

 

250

 

250

 

 

1.2.1.4.  Розбудова тротуарів по вулицях смт. Красноріченське

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради , громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД

6000

 

2000

2000

2000

1.2.1.5.  Облаштування прилеглої території КЗ «Красноріченського Народного Дому» з метою створення єдиного комфортного простору відпочинку та дозвілля

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради , громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

Залучені кошти

450

 

 

450

 

1.2.1.6.  Електрозабезпечення вуличного освітлення в с. Макіївка, с. Новоолександрівка

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів

Бюджет ТГ

Залучені кошти

800

 

400

400

 

1.2.1.7.  Придбання спецтехніки (вишка на базі трактора мтз (бл-09 ), екскаватор-погрузчик АМКОДОР 703М, автогрейдер ОМ-14,1 «РИБІНЕЦЬ», мулососна машина КО-524  для КП «Бараниківське сількомунгосп»

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів

Бюджет ТГ

Залучені кошти

6000

 

2000

2000

2000

1.2.1.8.   Облаштування громадської зони 60відпочинку на території смт. Красноріченське поблизу річки Красна

2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів

Бюджет ТГ

Залучені кошти

300

 

 

 

300

1.2.1.9.   Встановлення зупинок громадського транспорту по населеним пунктам Красноріченської ТГ

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД

200

 

40

60

100

Завдання  1.2.2.

Створено ефективну систему управління у сфері поводження з твердими побутовими відходами

 

Частка населення ТГ, охоплена послугою з централізованого збирання ТПВ,%

2022-2024

Відповідний підрозділ виконкому ради  Красноріченської  ТГ, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД

16100

 

7100

4500

4500

Заходи:

1.2.2.1.  Реконструкція полігону твердих побутових відходів в смт. Красноріченське

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Громада результативновикористовуєможливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД

12000

 

4000

4000

4000

1.2.2.2.  Запровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів на території Красноріченської ТГ (облаштування майданчиків)

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Громадарезультативновикористовуєможливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД

1500

 

500

500

500

1.2.2.3.  Виготовлення схеми санітарної очистки населених пунктів громади

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Громадарезультативновикористовуєможливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД

100

 

100

 

 

1.2.2.4.  Придбання сміттєвоза з отвалом для КП «Бараниківське сількомунгосп»

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Громадарезультативновикористовуєможливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД

2500

 

2500

 

 

Завдання  1.2.3.

Покращено  інфраструктуру водозабезпечення та водовідведення населених

Кількісь мешканців, яким забезпечено стійке водопостачання, осіб

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

 

11500

 

3200

3900

4400

Заходи:

1.2.3.1.  Забезпечення населення сіл Красноріченської ТГ доступом до якісної питної води

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

2000

 

500

500

1000

1.2.3.2.  Забезпечення населення селища Красноріченське доступом до якісної питної води

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

2000

 

2000

 

 

1.2.3.3.  Реконструкція очисних споруд в смт. Красноріченське

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

3500

 

700

1400

1400

1.2.3.4.  Реконструкція очисних споруд в с. Бараниківка

2023-2024

Красноріченської  відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

4000

 

 

2000

2000

Завдання 1.2.4.

Впроваджено енергоефективні енергозберігаючі заходи

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення стану енергоефективності у громаді, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

4500

 

1500

1500

1500

1.2.4.1. Реконструкція існуючих мереж вуличного освітлення (заміна ліхтарів з лампами розжарювання на LED) в населених пунктах Красноріченської ТГ

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Залучені кошти

4500

 

1500

1500

1500

Операційнаціль 1.3.

Зміцнено систему запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і забезпеченнят техногенної громадської та пожежної безпеки у громад

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення стану безпеки у громаді, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

3950

 

2700

1150

100

Завдання 1.3.1.

Підвищено  рівень громадської безпеки на території ТГ

Відсоток охоплення території постійним відеоспостереженням, %

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

2100

 

1100

1000

 

Заходи:

1.3.1.1.  Облаштування засобами відеоспостереження найбільш відвідуваних місць у населених пунктах Красноріченської  ТГ

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

2000

 

1000

1000

 

1.3.1.2.    Реновація приміщення 65 державного пожежного рятувального поста ГУ ДСНС України в Луганській області

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

100

 

100

 

 

Завдання 1.3.2.

Створено центр комплексної безпеки

Факт створення центрів, так/ні

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

1000

 

1000

 

 

Заходи:

1.3.2.1.  Створення центру комплексної безпеки село Невське

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громадарезультативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

1000

 

1000

 

 

Завдання 1.3.3.

Забезпечено   рівні умови комунікації для всіх мешканців громади (розбудовано Internet мережу)

Частка мешканців громади, яка обізнана та приймає участь у реалізації громадських ініціатив із розвитку території, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

850

 

600

150

100

Заходи:

1.3.3.1. Розвиток партнерських відносин між місцевою владою, громадськими організаціями та мешканцями громади

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

150

 

50

50

50

1.3.3.2.  Підключення послуги «Оптичний Інтернет» для соціальних об'єктів та жителів с. Невське, с.Макіївка, с.Нововодяне

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

450

 

450

 

 

1.3.3.3. Створення  сільських інтернет-центрів на базі  бібліотек

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

150

 

50

50

50

1.3.3.4.  Забезпечення доступом до мережі Інтернет «старостатів» с.Бараниківка та с.Новоолександрівка

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

100

 

50

50

 

Стратегічна ціль 2.

Висока якість життя людини

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування висловили побажання щодо подальшої можливості власного розвитку  та розвитку своїх дітей на території ТГ, %

2022-2024

 

 

Бюджет ТГ,

Державний бюджет,

Обласний бюджет,

МТД/

залучені кошти

92090

 

27230

29330

35530

Операційна ціль 2.1.

Підвищено якість надання адміністративних та соціальних послуг в т.ч і особливо вразливим группам населення

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання відповідних послуг, %

2021-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет, Обласной бюджет,

МТД/

залучені кошти

11590

 

2530

5030

4030

Завдання 2.1.1.

Розвинуто систему надання адміністративних послуг на базі відповідного ЦНАПу громади

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання  адміністративних  послуг, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1590

 

530

530

530

Заходи:

2.1.1.1.  Інформатизація системи управління Красноріченської громади

2021-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1500

 

500

500

500

2.1.1.2.  Забезпечення підвищення кваліфікації адміністраторів Центру надання адміністративних послуг Красноріченської селищної ради

2021-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

90

 

30

30

30

Завдання 2.1.2.

Сформовано умови для розвитку  системи надання соціальних послуг

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання соціальних послуг, %

2023-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативно використовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

8500

 

2000

3000

3500

Заходи:

2.1.2.1.  Реконструкція першого поверху будівлі Красноріченської  амбулаторії на відділення «Стаціонарного догляду денного перебування до 30 осіб» при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради»

2023-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

 

4500

 

 

2000

2500

2.1.2.2.   Створення відділень соціально-побутової адаптації, соціально-медичних послуг при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» на базі Красноріченської  амбулаторії

2023-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

 

2000

 

 

1000

1000

2.1.2.3. Створення відділення соціально-психологічної підтримки при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» на базі КЗ «Красноріченський Народний Дім»   

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету Красноріченської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

 

1000

 

1000

 

 

2.1.2.4. Реконструкція першого поверху будівлі Красноріченської  селищної ради  КУ «Центр надання соціальних послуг» Красноріченської селищної ради

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

 

1000

 

1000

 

 

Завдання 2.1.3.

Розбудовано ефективного гендерного механізму запобіганню запобігання і протидії насильства

Факт створення відповідного центру, так/ні

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативно використовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1500

 

 

1500

 

Заходи:

2.1.3.1.  Створення центру протидії та запобігання насильству Красноріченської ТГ

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативно використовує  можливості  залучення  зовнішніх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1500

 

 

1500

 

Операційна ціль 2.2.

Підвищено якість надання послуг у мережі закладів охорони здоров'я, населення та освіти, з урахуванням вимог інклюзивності

Частка респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення  якості надання послуг у у відповідних сферах %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

59600

 

19300

16300

24000

Завдання 2.2.1.

Підвищенно якість послуг мережі освітніх закладів

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання в послуг в освітній сфері %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

46200

 

18500

14500

13200

Заходи:

2.2.1.1.  Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення, освітлення та  термомодернізація будівлі   Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

15000

 

12000

3000

 

2.2.1.2.  Капітальний ремонт внутрішніх приміщень будівлі опорного закладу загальної середньої освіти Красноріченського ліцею

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

5000

 

5000

 

 

2.2.1.3. Технічне переоснащення харчоблоку для приготування гарячої їжі та харчування учнів Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області я

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

1000

 

1000

 

 

2.2.1.4.  Заміна твердопаливних котлів  в котельні Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області на котли тривалого горіння

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

800

 

 

800

 

2.2.1.5.  Реконструкція (термомодернізація) будівлі  Макіївської гімназії Красноріченської селищної ради Луганської області

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської ї селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

10000

 

 

10000

 

2.2.1.6.  Технічне переоснащення харчоблоку для приготування гарячої їжі та харчування учнів Макіївської гімназії Красноріченської селищної ради Луганської області

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської ї селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

 

500

 

500

 

 

2.2.1.7.  Придбання шкільного автобусу

2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

2200

 

 

 

2200

2.2.1.8.  Оснащення  сучасною матеріально-технічною базою Красноріченського ліцею та гімназій Красноріченської ТГ

2023-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

1700

 

 

700

1000

2.2.1.9.   Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення, та  термомодернізація будівлі   ДНЗ «Пролісок» Красноріченської селищної ради Луганської області

2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Красноріченської селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

10000

 

 

 

10000

Завдання 2.2.2.

Підвищено якість послуг у сфері соціального захисту населення

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання в послуг  у сфері схорони  здоров'я, %

2021-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

600

 

200

200

200

2.2.2.1.  Створення універсального дизайну у закладах соціального спрямування

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

600

 

200

200

200

Завдання 2.2.3.

Зміцнено спроможність  надання якісних  послуг закладами з охорони здоров'я

Відсоток респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання в послуг  у сфері схорони  здоров'я, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

12800

 

600

1600

10600

Заходи:

2.2.3.1.  Технічне переоснащення та енергомодернізація системи освітлення та  термомодернізація будівлі   Красноріченської амбулаторії Красноріченської селищної ради Луганської області

2023-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

11000

 

 

1000

10000

2.2.3.2.  Покращення медичного обслуговування населення, особливо в сільській місцевості Красноріченської ТГ шляхом придбання сучасного медичного обладнання

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

600

 

200

200

200

2.2.3.3.  Реконструкція  приміщень ФАПів у с. Новоолександрівка та с.Макіївка, с.Нововодяне

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність відповідного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

 

1200

 

400

400

400

Операційна ціль 2.3.

Розбудован сприятливе середовище для забезпечення культурних потреб та здорового способу життя всіх категорій мешканців громади

Частка респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення  якості надання послуг у у відповідних сферах  %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

20900

 

5400

8000

7500

Завдання 2.3.1.

Розбудовано спортивну інфраструктуру сприяння широкому залучення населення до занять спортом

Питома вага мешканців, яка скористалась послугами закладів спорту, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

15100

 

3400

5700

6000

Заходи:

2.3.1.1.  Реконструкція спортивного залу та кімнат для тренування  КЗ «Красноріченський Народний Дім»

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

10000

 

2000

4000

4000

2.3.1.2.  Придбання спортивно-ігрового обладнання для облаштування вуличних дитячо-ігрових майданчиків в селах: Невське, Макіївка, Нововодяне

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

900

 

300

300

300

2.3.1.3.  Придбання вуличних тренажерів для заняття спортом в та спортивного обладнання в Красноріченській ТГ для дорослих

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

1300

 

300

500

500

2.3.1.4.  Капітальний ремонт фізкультурно-оздоровчого комплексу с. Бараниківка

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

1400

 

300

400

700

2.3.1.5.  Капітальний ремонт шкільних стадіонів в старостинських округах Красноріченської ТГ

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

1500

 

500

500

500

Завдання 2.3.2.

Розширено можливості для забезпечення культурних потреб мешканців громади та розвиток туризму

Відсоток мешканців громади, які протягом року скористались послугами закладів культури та відпочинку ТГ, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність належного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

5800

 

2000

2300

1500

Заходи:

2.3.2.1.  Створення сприятливих комфортних умов для проведення освітньої, інформаційної та культурно-дозвіллєвої діяльності бібліотечних закладів Красноріченської ТГ

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради

Наявність належного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД

залучені кошти

800

 

200

200

400

2.3.2.2.  Реконструкція будинку культури міського типу в смт. Красноріченське

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність належного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1600

 

1000

300

300

2.3.2.3. Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення закладу культури смт.Красноріченське

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність належного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1000

 

 

1000

 

2.3.2.4.  Капітальний ремонт сільського будинку культури с. Невське, с.Макіївка, с.Бараниківка

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність належного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1500

 

500

500

500

2.3.2.5.  Придбання музичного обладнання для КЗ «Красноріченський Народний Дім», Макіївського сільського клубу

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Наявність належного обсягу ресурсів у місцевому бюджеті

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

800

 

300

200

300

2.3.2.6.  Створення туристичних маршрутів Красноріченської ТГ

2023

Відповідний відділ виконавчого комітету Красноріченської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

100

 

 

100

 

Стратегічна ціль 3.

Сталий економічний розвиток громади

 

Відсоток зростання надходжень до місцевих бюджетів від субєктів господарювання, %

2021-2024

 

 

 

10200

 

4350

2750

3100

Операційна ціль 3.1.

Сформовано сприятливі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки

Приріст обсягів виробництва сільгосппродукції, % до попереднього року

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Дієва державна підтримка розвитку сільських територій

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

4900

 

1400

1250

2250

Завдання 3.1.1.

Підтримано розвиток сільськогосподарської кооперації

Кількість створених кооперативів  у сфері сільського господарства, одиниць

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Марківської селищної ради, громадські організації

Дієва державна підтримка розвитку сільських територій

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

1200

 

400

500

300

Заходи:

3.1.1.1.  Сприяння розвитку сільськогосподарської кооперації в Красноріченської ТГ

2021-2024

Відповідний відділ виконавчого комітеу Мапківської селищної ради, громадські організації

Дієва державна підтримка розвитку сільських територій

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

1200

 

400

500

300

Завдання 3.1.2.

Створено умови для  розвитку малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та з агропереробки

Частка суб’єктів малого бізнесу, які під час опитування відмітили поліпшення умов ведення бізнесу на території ТГ, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету Красноріченської селищної ради, громадські організації

Дієва державна підтримка розвитку сільських територій

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

3700

 

1000

750

1950

Заходи:

3.1.2.1.  Сприяння розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки в Красноріченської  ТГ

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської Марківської селищної ради, громадські організації

Дієва державна підтримка розвитку сільських територій

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

2400

 

600

300

1500

3.1.2.2.  Проведення циклу навчальних семінарів для індивідуальних с/г виробників

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Дієва державна підтримка розвитку сільських територій

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

300

 

100

100

100

3.1.2.3.  Інформаційна підтримка диверсифікації виробництва сільських домогосподарств

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Дієва державна підтримка розвитку сільських територій

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

300

 

100

100

100

3.1.2.1 Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з вирощування зернових культур                            в смт. Красноріченське

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Дієва державна підтримка розвитку сільських територій

Бюджет ТГ

Державний бюджет

МТД/

залучені кошти

700

 

200

250

250

Операційна ціль 3.2.

Сформованоо умови  для підтримки малого та середнього бізнесу, а також сприяння самозайнятості населення

Кількість підприємців (ФОП), одиниць

 

 

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

3200

 

2100

850

250

Завдання 3.2.1.

Розроблено містобудівну документацію в населених пунктах громади

Факт розробки документації, так/ні

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громадарезультативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1500

 

1300

100

100

Заходи:

3.2.1.1. Виготовлення містобудівної документації для населених пунктів  Красноріченської ТГ

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

400

 

200

100

100

3.2.1.2.  Технічна документація з нормативної грошової оцінки земель  населених пунктів Красноріченської селищної ради

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

1100

 

1100

 

 

Завдання 3.2.2.

Розбудовано сприятливе середовище для розвитку підприємництва 

Питома вага надходжень від діяльності суб’єктів малого бізнесу в місцевому бюджеті, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД

1700

 

800

750

150

Заходи:

3.2.2.1.  Створення соціального підприємництва в галузі сільського господарства (зберігання та переробка).

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД

600

 

300

300

 

3.2.2.2.   Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з переробки молока в смт. Красноріченське

2022

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД

500

 

500

 

 

3.2.2.3.   Створення потужностей з переробки с/г продукції

2023-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД

600

 

 

450

150

Операційна ціль 3.3.

Забезпечено умови для екологічної привабливості громади

Кількість пропозицій від зовнішніх та внутрішніх СПД щодо  реалізації різмаїтніх проектів, спрямованих на використання відповідного потенціалу громади, од.

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

2100

 

850

650

600

Завдання 3.3.1.

Популяризовано інвестиційний потенціал громади

Питома вага надходжень до місцевого бюджету від організацій та підприємців що діють у туристичній галузі, %

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

1700

 

700

500

500

Заходи:

3.3.1.1 Виготовлення  брендової та сувенірної продукції громади

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

600

 

200

200

200

3.3.1.2.   Розбудова інфраструктури туристичних маршрутів на території Красноріченської ТГ

2022-2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

Обласний бюджет

МТД/

залучені кошти

1100

 

500

300

300

Завдання 3.3.2.

Сформовано  і підтримано дієву інформаційну базу інвестиційних ділянок  спрямуваних на створення іміджу  громади

Факт формування бази даних об’єктів, які можуть становити інвестиційний інтерес та її розміщення на відповідних веб-ресурсах, так/ні

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

 

400

 

150

150

100

Заходи:

3.3.2.1.   Створення умов для популяризації інвестиційних можливостей Красноріченської  ТГ

2022-2023

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

 

100

 

50

50

 

3.3.2.2.     Підготовка об’єктів для залучення інвестицій

2022-

2024

Відповідний відділ виконавчого комітету  Красноріченської  селищної ради, громадські організації

Громада результативновикористовує  можливості  залучення  зовнішгіх ресурсів в т.ч. МТД

Бюджет ТГ

МТД/

залучені кошти

 

300

 

100

100

100

                           

 

 

 

Таблиця 17.

  1. СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ, МОНІТОРИНГУ ТА ОНОВЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ

                                                                                                             

 

Індикатори

Дезагрегація

Вихідні дані

Цільові та фактичні значення

Джерело

інформації

Відповідальний

виконавець

(структурний підрозділ) або посадова особа (за посадою)

Коментарі та пояснення

2022

2023

рік

значення

План

Факт

План

Факт

Стратегічна ціль 1.  Збереження та розвиток територій

Індикатор 1

Частка населення, що за  результатами опитування повідомили про:

задоволення  змінами в стані інфраструктури ТГ, %;

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

0

 

0

 

0

25

 

35

 

15

 

35

 

40

 

25

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селишної ради

 

Операційна ціль 1.1. Покращенно транспортно-логістичну інфраструктуру та транспортне сполучення

Індикатор 1

Частка респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення стану доріг та придорожньої інфраструктури,%

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

0

 

0

 

0

10

 

10

 

10

 

20

 

20

 

20

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Індикатор 2

Збільшення частки транспортних послуг в загальному обсязі економічної активності території, % до загального обсягу

 

2021

0

3

 

4

 

Економічна статистика

Виконком селишної ради

 

Завдання 1.1.1. Впроваджено систему аналізу (моніторингу) стану доріг населених пунктів громади

Частка респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення  транспортної досткпності населенних пунктів громади %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

0

 

0

 

0

10

 

10

 

10

 

20

 

20

 

20

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селишної ради

 

Завдання 1.1.2. Покращено транспортну доступність для розблокування економічного та соціального розвитку населених пунктів громади

Частка респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення  транспортної досткпності населенних пунктів громади %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

0

 

0

 

0

10

 

10

 

10

 

20

 

20

 

20

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селишної ради

 

Заходи:

1.1.1.1. Ремонт ділянки автомобільної дороги Ковалівка-Макіївка-Лиман (село Невське) Красноріченської ТГ

Факт виконання робіт (5 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

Так

 

 

Акти виконаних робіт

Виконкому селищної  ради

Виконання робіт в 2022 році

1.1.1.2. Ремонт ділянки автомобільної дороги Ковалівка-Макіхвка-Лиман (село Нововодяне) Красноріченської ТГ

Факт виконання робіт (2 км) : Так/ні

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 202 році

1.1.1.3. Ремонт дороги між населеними пунктами смт. Красноріченське – с. Залиман Красноріченської  селищної ради Луганської області

Факт виконання робіт (1,5 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 2023 році

1.1.1.4. Ремонт автомобільної дороги  смт.Красноріченське- м.Сватове  (смт.Красноріченське-с.Новоолександрівка)

Факт виконання робіт (7 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 2022 році

1.1.1.5. Капітальний ремонт ділянки дороги Новоастрахань – Петровське (село Макіївка-х.Петрівка)

Факт виконання робіт (1,8 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 2023 році

1.1.1.6. Ремонт автомобільної дороги по вулиці Центральна, Шевченко, Привокзальна смт.Красноріченське Красноріченської селищної  ради, Луганської області

Факт виконання робіт (3 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 2022 році

1.1.1.7. Ремонт автомобільної дороги по квартал Гагаріна  с. Бараниківка Красноріченської селищної ради, Луганськоїобласті

Факт виконання робіт (0,7 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 2024 році

1.1.1.8. Реконструкція дорожного покриття в с. Новоолександрівка

Факт виконання робіт (0,6 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 2022 році

1.1.1.9. Реконструкція дорожного покриття в с. Залиман  Красноріченської селищної ради, Луганської області

Факт виконання робіт (0,5 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

 

1.1.1.10. Реконструкція дорожного покриття в с. Нововодяне  Красноріченської селищної ради, Луганської області

Факт виконання робіт (0,6 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

 

1.1.1.11. Реконструкція дорожного покриття в с. Невське  Красноріченської селищної ради, Луганської області

Факт виконання робіт (0,8 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 2023 році

1.1.1.12. Реконструкція дорожного покриття в с. Макіївка  Красноріченської селищної ради, Луганської області

Факт виконання робіт (0,3 км) : Так/ні

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

 

1.1.1.13. Реконструкція дорожного покриття в с. Бараниківка  Красноріченської селищної ради, Луганської області

Факт виконання робіт (1,5 км) : Так/ні

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт в 2022 році

1.1.1.14. Придбання автобуса для регулярних перевезеннь мешканців між населеними пунктами громади

Факт придбання автобусу:

Так/ні

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Документи купівлі-продажу

Виконком селищної  ради

 

1.1.1.25. Придбання  мікроавтобусу  для  ОМС та його структурних підрозділів для обслуговування населення Красноріченської ТГ

Факт придбання мікроавтобусу: Так/ні

 

2021

Ні

 

 

 

 

Документи купівлі-продажу

Виконком селищної  ради

 

Завдання 1.1.2. Підтримано комунальне підприємство громади, яке працює у сфері дорожнього господарства

Збільшення кількості послуг, які можуте надавати спеціалізоване комунальне підприємство, одиниць

 

2021

Ні

6

 

9

 

Річний звіт роботи підприємства

Виконком селищної  ради

 

Заходи:

1.1.2.1. Придбання комунальної спеціалізованої техніки в Красноріченській територіальній громаді

Факт придбання спецтехніки: Так/ні

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Документи купівлі-продажу

Виконком селищної ради

 

Операційна ціль 1.2. Забезпечено сталу діяльність системи надання житлово-комунальних послуг

Частка населення, що за  результатами опитування повідомили, що задоволена якістю житлово-комунальних послуг, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

30

 

35

 

25

 

35

 

40

 

30

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Завдання 1.2.1.  Забезпечено благоустрій населених пунктів громади

Частка населення, що за  результатами опитування повідомили про задоволенняіснуючим рівнем благоустрію в громаді, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

25

 

20

 

30

 

30

 

25

 

35

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

1.2.1.1. Освітлення вулиць Красноріченської ТГ

Відсоток виконання робіт,%

 

2021

Ні

24

 

48

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

1.2.1.2. Облаштування парку відпочинку в селі Невське

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2023 році

1.2.1.3. Облаштування зони відпочинку в селі Нововодяне

Відсоток виконання робіт,%

 

2021

Ні

25

 

50

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022 році

1.2.1.4. Розбудова тротуарів по вулицях смт. Красноріченське

Відсоток виконання робіт,%

 

2021

Ні

35

 

70

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

1.2.1.5. Облаштування прилеглої території КЗ «Красноріченського Народного Дому» з метою створення єдиного комфортного простору відпочинку та дозвілля

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт передбачено у 2023 році

1.2.1.6. Електрозабезпечення вуличного освітлення в с. Макіївка, с. Новоолександрівка

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

 

1.2.1.7. Придбання спецтехніки (вишка на базі трактора мтз (бл-09 ), екскаватор-погрузчик АМКОДОР 703М, автогрейдер ОМ-14,1 «РИБІНЕЦЬ», мулососна машина КО-524  для КП «Бараниківське сількомунгосп»

Факт придбання спецтехніки Так/ні

 

 

2021

Ні

30

 

65

 

Документи купівлі-продажу

Виконком селищної  ради

Виконання робіт передбачено у 2021-2023 роках

1.2.1.8. Облаштування громадської зони відпочинку на території смт. Красноріченське поблизу річки Красна)

Відсоток виконання робіт,%

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт передбачено у 2024 році

1.2.1.9. Встановлення зупинок громадського транспорту по населеним пунктам Красноріченської ТГ

Відсоток виконання робіт,%

 

2021

Ні

35

 

70

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

Завдання  1.2.2. Створено ефективну систему управління у сфері поводження з твердими побутовими  відходами

Частка населення ТГ, яка охоплена послугою з централізованого збирання ТПВ,%

 

2021

40

47

 

60

 

Статистика/управлінський облік комунального господарства «Бараниківський сільхозкомунгосп»

Виконком селищної  ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

Заходи:

1.2.2.1. Реконструкція полігону твердих побутових відходів в смт. Красноріченське

Відсоток виконання робіт,%

 

2021

Ні

20

 

45

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

1.2.2.2. Запровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів на території Красноріченської ТГ (облаштування майданчиків)

Відсоток виконання робіт,%

 

2021

Ні

25

 

50

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

1.2.2.3. Виготовлення схеми санітарної очистки населених пунктів громади

Відсоток виконання робіт,%

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

 

1.2.2.4. Придбання сміттєвоза з отвалом для КП «Бараниківське сількомунгосп»

Факт придбання

сміттєвоза з отвалом:

Так/ні

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Договір купівлі-продажу

Виконком селищної  ради

 

Завдання  1.2.3.  Покращено інфраструктуру водозабезпечення та водовідведення населених

Рівень охоплення домогосподарств послугами водовідведення та водопостачання, %

 

2021

57

62

 

67

 

Статистика/управлінський облік комунального підприемства

«Бараниківський сільгоспкомунхоз»

Виконком селищної  ради

 

Заходи:

1.2.3.1. Забезпечення населення сіл Красноріченської ТГ доступом до якісної питної води

Рівень охоплення домогосподарств послугами водовідведення та водопостачання, %

 

2021

Ні

100

 

 

 

Статистичні данні за результатами опитування

 

Виконком селищної  ради

 

1.2.3.2. Забезпечення населення селища Красноріченське доступом до якісної питної води

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

 

1.2.3.3. Реконструкція очисних споруд в смт. Красноріченське

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт у 2022-2024 роках

1.2.3.4. Реконструкція очисних споруд в с. Бараниківка

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт у 2023-2024 роках

Завдання 1.2.4. Впроваджено енергоефективні енергозберігаючі заходи

Індікатор 1

Рівень охоплення енергоефективними, енергозберігаючими заходами ,%

 

2021

37

42

 

57

 

Статистика/

«Бараниківський сільгоспкомунхоз»

Виконком селищної  ради

 

Реконструкція існуючих мереж вуличного освітлення (заміна ліхтарів з лампами розжарювання на LED) в населених пунктах Красноріченської ТГ

 

2021

 

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної  ради

Виконання робіт у 2022-2024 роках

Операційнаціль 1.3. Зміцнено систему запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і забезпечення техногенної, громадської  та пожежної безпеки у громаді

Індікатор 1

Частка респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення стану безпеки у громаді, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

50

 

45

 

55

 

60

 

55

 

65

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Індікатор 2

Чисельність потерпілих за останні 12 місяців від фізичного насильства (умисні вбивства та замахи, зґвалтування та замахи, тяжкі тілесні ушкодження), осіб та у % до попереднього року

 

2021

100

90

 

80

 

Статистика правоохороних органів

Виконком селищної ради

 

Завдання 1.3.1. Підтримано підвищення  рівня громадської безпеки на території ТГ

Рівень охоплення території постійним відеоспостереженням, %

 

2021

5

 

 

20

 

Звітність виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2023 роках

Заходи:

1.3.1.1. Облаштування засобами відеоспостереження найбільш відвідуваних місць у населених пунктах Красноріченської  ТГ

Відсоток виконання робіт,%

 

 

2021

Ні

 

 

50

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2023 роках

1.3.1.2 Реновація приміщення 65 державного пожежного рятувального поста ГУ ДСНС України в Луганській області

Відсоток виконання робіт,%

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022 роцы

Завдання 1.3.2. Створено центр комплексної безпеки

Факт створення центрів: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

 

Заходи:

1.3.2.1. Створення центру комплексної безпеки село Невське

Факт створення центрів: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

 

Завдання 1.3.3.  Забезпечено рівні умови комунікації для всіх мешканців громади (розбудовано Internet мережу)

Індікатор 1

Частка мешканців громади, яка обізнана та приймає участь у реалізації громадських ініціатив із розвитку території, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

50

 

45

 

55

 

60

 

55

 

65

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Індікатор 2

Частка населення, яке повідомило, що за останні 12 місяців користувалось послугами Інтернету, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

60

 

60

 

60

 

70

 

70

 

70

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

1.3.3.1. Розвиток партнерських відносин між місцевою владою, громадськими організаціями та мешканцями громади

Частка респондентів, які при опитуванні вказали на задовільний стан комунікації між місцевою владою, громадськими організаціями та мешканцями громади, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

40

 

35

 

45

 

45

 

40

 

50

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради. Громадські організації

 

1.3.3.2. Підключення послуги «Оптичний Інтернет» для соціальних об'єктів та жителів с. Невське, с.Макіївка, с.Нововодяне

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Так

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022 році

1.3.3.3. Створення  сільських інтернет-центрів на базі  бібліотек

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Так

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2023 роках

1.3.3.4. Забезпечення доступом до мережі Інтернет «старостатів» с.Бараниківка та с.Новоолександрівка

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Так

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

 

Стратегічнаціль 2. Висока якість життя людини

Частка респондентів, які при проведенні опитування висловили побажання щодо подальшої можливості власного розвитку  та розвитку своїх дітей на території ТГ, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

20

 

20

 

20

 

25

 

25

 

25

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Операційна ціль 2.1. Підвищено якість надання адміністративних і соціальних послуг в т.ч і особливо вразливим групам населення

Частка респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання відповідних послуг, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

40

 

35

 

45

 

45

 

40

 

50

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Завдання 2.1.1. Розвинуто систему надання адміністративних послуг на базі відповідного ЦНАПу громади

Часткареспондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання адміністративних послуг, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

40

 

35

 

45

 

45

 

40

 

50

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

2.1.1.1. Інформатизація системи управління Красноріченської громади

Відсоток виконання робіт за проектом,%

 

 

2021

Ні

40

 

60

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

2.1.1.2. Забезпечення підвищення кваліфікації адміністраторів Центру надання адміністративних послуг Красноріченської селищної ради

Кількісь проведених заходів з підвищення кваліфікації, од.

 

2021

Ні

3

 

3

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

Завдання 2.1.2. Створено умови для розвитку  системи надання соціальних послуг

Часткареспондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання соціальних послуг, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

40

 

35

 

45

 

45

 

40

 

50

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

2.1.2.1. Реконструкція першого поверху будівлі Красноріченської  амбулаторії на відділення «Стаціонарного догляду денного перебування до 30 осіб» при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради»

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

 

2.1.2.2 Створення відділень соціально-побутової адаптації, соціально-медичних послуг при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» на базі Красноріченської  амбулаторії

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2023-2024 роках

2.1.2.3 Створення відділення соціально-психологічної підтримки при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» на базі КЗ «Красноріченський Народний Дім»

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022 році

2.1.2.4 Реконструкція першого поверху будівлі Красноріченської  селищної ради  КУ «Центр надання соціальних послуг» Красноріченської селищної ради

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022 році

Завдання 2.1.3. Впроваджено ефективний механізм запобігання та протидії домашньому  і гендерно-зумовленому насильству

Часткареспондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення доступу та якості послуг з реагування на гендерно зумовлене насильство, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

20

 

10

 

30

 

25

 

15

 

35

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

2.1.3.1. Створення центру протидії та запобігання насильству Красноріченської ТГ

Факт створення центру: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2023 році

Операційна ціль 2.2. Підвищено якість надання послуг у мережі закладів охорони здоров'я, населення та освіти, з урахуванням вимог інклюзивності

Частка респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення  якості надання послуг у у відповідних сферах %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

25

 

20

 

30

 

30

 

25

 

35

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Завдання 2.2.1. Підвищенно якість послуг мережі освітніх закладів

Часткареспондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання в послуг в освітній сфері, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

25

 

20

 

30

 

30

 

25

 

35

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

2.2.1.1. Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення, освітлення та  термомодернізація будівлі   Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області

Факт відкриття групи: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Звіт виконкому

Відділ освіти виконкому селищної ради

 

2.2.1.2. Капітальний ремонт внутрішніх приміщень будівлі опорного закладу загальної середньої освіти Красноріченського ліцею

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Відділ освіти виконкому селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022 році

2.2.1.3. Технічне переоснащення харчоблоку для приготування гарячої їжі та харчування учнів Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Відділ освіти виконкому селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022 році

2.2.1.4. Заміна твердопаливних котлів  в котельні Красноріченського ліцею Красноріченської селищної ради Луганської області на котли тривалого горіння

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Відділ освіти виконкому селищної ради

 

2.2.1.5. Реконструкція (термомодернізація) будівлі  Макіївської гімназії Красноріченської селищної ради Луганської області

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Відділ освіти виконкому селищної ради

Виконання робіт в 2023 році

2.2.1.6. Технічне переоснащення харчоблоку для приготування гарячої їжі та харчування учнів Макіївської гімназії Красноріченської селищної ради Луганської області

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Відділ освіти виконкому селищної ради

Виконання робіт в 2022 році

2.2.1.7. Придбання шкільного автобусу

Факт придбання автобусу

 

2021

Ні

 

 

 

 

Документи купівлі-продажу

Відділ освіти виконкому селищної ради

 

2.2.1.8. Оснащення  сучасною матеріально-технічною базою Красноріченського ліцею та гімназій Красноріченської ТГ

Факт придбання обладнання ,од

 

2021

Ні

 

 

 

 

Документи купівлі-продажу

Відділ освіти виконкому селищної ради

 

2.2.1.9 Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення, та  термомодернізація будівлі   ДНЗ «Пролісок» Красноріченської селищної ради Луганської області

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Відділ освіти виконкому селищної ради

Виконання робіт в 2024 році

Завдання 2.2.2 Сформувано умови для розвитку  системи надання соціальних послуг

Частка респондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання в послуг  у сфері соціального захисту населення, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

40

 

35

 

45

 

45

 

40

 

50

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

2.2.2.1. Створення універсального дизайну у закладах соціального спрямування

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт у 2022- 2024 роках

Завдання 2.2.3. Зміцнено спроможність надання якісних послуг закладами з охорони здоров’я

Часткареспондентів, які при проведенні опитування відмітили покращення якості надання в послуг  у сфері схорони  здоров'я, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

40

 

35

 

45

 

45

 

40

 

50

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

2.2.3.1. Технічне переоснащення та енергомодернізація системи освітлення та  термомодернізація будівлі   Красноріченської амбулаторії Красноріченської селищної ради Луганської області

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2023-2024 роках

2.2.3.2. Покращення медичного обслуговування населення, особливо в сільській місцевості Красноріченської ТГ шляхом придбання сучасного медичного обладнання

Факт придбання обладнання,од

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Документи купівлі-продажі

Виконком селищної ради

 

2.2.3.4. Реконструкція  приміщень ФАПів у с. Новоолександрівка та с.Макіївка, с.Нововодяне

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2022-2024 роках

Операційна ціль 2.3. Розбудовано сприятливе середовища для забезпечення культурних  потреб та здорового способу життя всіх категорій мешканців громади

Частка респондентів, яка при проведенні опитування вказала на покращення  якості надання послуг у у відповідних сферах,  %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

40

 

35

 

45

 

45

 

40

 

50

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Завдання 2.3.1. Розбудовано  спортивну інфраструктуру, для сприяння широкому залучення населення до занять спортом

Питома вага мешканців, яка скористалась послугами закладів спорту, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

15

 

15

 

15

 

20

 

20

 

20

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

2.3.1.1. Реконструкція спортивного залу та кімнат для тренування  КЗ «Красноріченський Народний Дім»

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2022-2024 роках

2.3.1.2. Придбання спортивно-ігрового обладнання для облаштування вуличних дитячо-ігрових майданчиків в селах: Невське, Макіївка, Нововодяне

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2022-2024 роках

2.3.1.3. Придбання вуличних тренажерів для заняття спортом в та спортивного обладнання в Красноріченській ТГ для дорослих

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2022-2024 роках

2.3.1.4. Капітальний ремонт фізкультурно-оздоровчого комплексу с. Бараниківка

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

Так

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2022-2024 роках

2.3.1.5. Капітальний ремонт шкільних стадіонів в старостинських округах Красноріченської ТГ

Відсоток виконання робіт,%

 

 

2021

Ні

 

 

30

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

Завдання 2.3.2. Розширено можливості для забезпечення культурних потреб мешканців громади та розвиток туризму

Часткамешканців громади, які протягом року скористались послугами закладів культури та відпочинку ТГ, %

 

 

Чол.

 

Жінки

2021

Ні

 

Ні

 

Ні

60

 

60

 

60

 

70

 

70

 

70

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

2.3.2.1. Створення сприятливих комфортних умов для проведення освітньої, інформаційної та культурно-дозвіллєвої діяльності бібліотечних закладів Красноріченської ТГ

Відсоток виконання робіт за проектом,%

 

 

2021

Ні

 

 

60

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

2.3.2.2. Реконструкція будинку культури міського типу в смт. Красноріченське

Відсоток виконання робіт за проектом,%

 

 

2021

Ні

 

 

30

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

2.3.2.3. Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення закладу культури смт.Красноріченське

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2023 році

2.3.2.4. Капітальний ремонт сільського будинку культури с. Невське, с.Макіївка, с.Бараниківка

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2022-2024 році

2.3.2.5. Придбання музичного обладнання для КЗ «Красноріченський Народний Дім», Макіївського сільського клубу

Факт придбання музичного обладнання, од

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Договір купівлі-продажу

Відділ, освіти культури виконкому селищної ради

 

2.3.2.6. Створення туристичних маршрутів Красноріченської ТГ

Факт виконання робіт: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

 

 

Акти виконаних робіт

Виконком селищної ради

Виконання робіт в 2024 році

Стратегічна ціль3.  Сталий  економічний розвиток громади

Темпзростання надходжень до місцевих бюджетів від субєктів господарювання, (% до попереднього року)

 

2021

Ні

10

 

14

 

Статистичний звіт/ управлінський облік фінансового відділу виконкому

Виконком селищної ради

 

Операційна ціль 3.1. Сформовано сприятливі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки

Приріст обсягів виробництва сільгосппродукції, % до попереднього року

 

2021

Ні

4

 

6

 

Статистичний звіт

Виконком селищної ради

 

Завдання 3.1.1. Створено умови для розвитку сільськогосподарської кооперації

Кількість створених кооперативів  у сфері сільського господарства, одиниць

 

2021

Ні

1

 

3

 

Статистичний звіт

Виконком селищної ради

 

Заходи:

3.1.1.1. Сприяння розвитку сільськогосподарської кооперації в Красноріченської ТГ

Індикатор 1

Кількість залучених проектів МТД для підтримки та супроводу сільгоспкооперативів, одиниць

 

2021

Ні

2

 

2

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

 

Індикатор 2

Кількість потенційних сільгоспкооперативів, яким надано послуги по навчанню та супроводу, од.

 

2021

Ні

2

 

3

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

 

Завдання 3.1.2. Створено умови для  розвитку малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та з агропереробки

Частка суб’єктів малого бізнесу, які під час опитування відмітили поліпшення умов ведення бізнесу на території ТГ, %

 

2021

Ні

55

 

65

 

Звіт за результатами опитування,

анкети

Виконком селищної ради

 

Заходи:

3.1.2.1. Сприяння розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки в Красноріченської  ТГ

Кількість нових суб’єктів підприємницької діяльності у сфері сільського господарства, одиниць

 

2021

Ні

2

 

3

 

Статистика ЄДР

Бухгалтерія селищної ради виконкому селищної  ради

 

3.1.2.2 Проведення циклу навчальних семінарів для індивідуальних с/г виробників

Збільшення кількісті підприємців (ФОП), (% до попереднього року

 

2021

 

2

 

3

 

Статистичний звіт

Виконком селищної ради

 

3.1.2.3 Інформаційна підтримка диверсифікації виробництва сільських домогосподарств

Збільшення питомої ваги надходжень від діяльності суб’єктів малого бізнесу до місцевого бюджету, в.п.

 

2021

 

 

 

 

 

Статистичний звіт

Виконком селищної ради

 

3.1.2.4 Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з вирощування зернових культур  в смт. Красноріченське

Збільшення питомої ваги надходжень від діяльності суб’єктів малого бізнесу до місцевого бюджету, в.п.

 

2021

 

 

 

1

 

Статистичний звіт

Виконком селищної ради

 

Операційна ціль 3.2. Сформовано умови для  підтримки малого  та середнього бізнесу, сприяння самозайнятості населення

Збільшення кількісті підприємців (ФОП), (% до попереднього року

 

2021

Ні

2

 

3

 

Статистичний звіт

Виконком селищної ради

 

Завдання 3.2.1. Розроблено містобудівну документацію в населених пунктах громади

Відсоток виконання робіт за проектом,%

 

2021

Ні

35

 

65

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

Заходи:

3.2.1.1. Виготовлення містобудівної документації для населених пунктів  Красноріченської ТГ

Відсоток виконання робіт за проектом,%

 

2021

Ні

35

 

65

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2023 роках

3.2.1.2. Технічна документація з нормативної грошової оцінки земель  населених пунктів Красноріченської селищної ради

Відсоток виконання робіт за проектом,%

 

2021

Ні

35

 

65

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2023 роках

Завдання 3.2.2. Розбудовано сприятливе середовище для розвитку підприємництва 

Збільшення питомої ваги надходжень від діяльності суб’єктів малого бізнесу до місцевого бюджету, в.п.

 

2021

Ні

5

 

5

 

Статистика ЄДР

Фінансовий відділ виконкому селищної  ради

 

Заходи:

3.2.2.1. Створення соціального підприємництва в галузі сільського господарства (зберігання та переробка).

Факт створення підприємства: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

 

3.2.2.2. Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з переробки молока в смт. Красноріченське

Факт створення підприємства: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

 

3.2.2.3. Створення потужностей з переробки с/г продукції

Факт створення підприємства: Так/ні

 

 

2021

Ні

 

 

Так

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

 

Операційна ціль 3.3. Забезпечено умови екологічної привабливості громади

Кількість пропозицій від зовнішніх та внутрішніх СПД щодо  реалізації різмаїтніх проектів, спрямованих на використання відповідного потенціалу громади, % до попереднього року

 

2021

Ні

5

 

8

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

 

Завдання 3.3.1. Популяризовано інвестиційний потенціал  громади

Питома вага надходжень до місцевого бюджету від організацій та підприємців що діють у туристичній галузі, %

 

2021

Ні

2

 

3

 

Статистичний звіт/ управлінський облік фінансового відділувиконкому

Виконком селищної ради

 

Заходи:

3.3.1.1.  Виготовлення  брендової та сувенірної продукції громади

Факт виготовлення сувенірної продукціі, так/ні

 

2021

Ні

Так

 

Так

 

Звітвиконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2022-2024 роках

3.3.1.2.  Розбудова інфраструктури туристичних маршрутів на території Красноріченської ТГ

Темп збільшення кількості СПД, що діють у сфері туристисної галузі та відпочинку (% до попереднього року)

 

2021

Ні

3

 

5

 

Статистичний звіт/ управлінський облік економічного відділувиконкому

Виконком селищної ради

Виконання робіт передбачено у 2021-2024 роках

Завдання 3.3.2. Сформовано  і підтримано дієву інформаційну базу інвестиційних ділянок  спрямуваних на створення іміджу  громади

Факт формування бази даних об’єктів, які можуть становити інвестиційний інтерес та її розміщення на відповідних веб-ресурсах, так/ні

 

2021

Ні

 

 

 

 

Веб – ресурси громади, області, держави

Виконком селищної ради

 

Заходи:

3.3.2.1.  Створення умов для популяризації інвестиційних можливостей Красноріченської  ТГ

Збільшення кількості проектів регіонального, державного та міжнародного характеру, залучених для забезпечення місцевого розвитку громади (% до попереднього року)

 

2021

Ні

15

 

15

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

 

3.3.2.1 Підготовка об’єктів для залучення інвестицій

Факт формування бази даних об’єктів, які можуть становити інвестиційний інтерес та її розміщення на відповідних веб-ресурсах, так/ні

 

2021

Ні

15

 

15

 

Звіт виконкому

Виконком селищної ради

 

                                     

 

Фото без описуФото без опису

 

 

  1. КАТАЛОГ ТЕХНІЧНИХ ЗАВДАНЬ НА ПРОЕКТИ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ

 

 

Технічні завдання на проекти місцевого розвитку операційної цілі 2.1. Підвищено якість надання адміністративних та соціальних послуг в т.ч і особливо вразливим группам населення

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

44. Інформатизація системи управління Красноріченської громади

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.1.1. Розвинуто систему надання адміністративних послуг на базі відповідного ЦНАПу громади.

3. Мета та завдання проекту

 

Підвищення якості надання адміністративних послуг Красноріченською селищною радою. Створення системи електронного управління в Красноріченській громаді.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7624

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Нині інформаційні технології в роботі Красноріченської селищної ради використовують фрагментарно, корпоративна мережа зв`язку зі старостинськими округами та відокремленими підрозділами відсутня, що унеможливлює запровадження внутрішнього електронного обігу та негативно впливає на якість управлінських процесів у громаді. Для зміни ситуації проектом передбачається проведення навчання фахівців громади із залученням відповідних спеціалістів. В процесі буде відпрацьовано проекти документів, оптимізовано процеси та створено веб-сервіси для їх автоматизації щодо вирішення питань «розумних» громад та адміністрацій, питань енергоефективності та енергозбереження, створення умов для залучення мешканців громади до розвитку, створення прозорості, електронного врядування.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

  • впровадження в дію системи електронного документообігу;
  • оновлення та розширення функціоналу офіційного веб-порталу Красноріченської громади;
  • автоматизація  процесів,  які  раніше  виконувалися  вручну  та займали багато часу;
  • створення нового зручного та оперативного каналу комунікації між селищною радою, старостинськими округами, відокремленими підрозділами та громадськістю;
  • частина адміністративних послуг надаватиметься через Інтернет – у відповідь на електронні звернення громадян.

8. Основні заходи проекту

 

Створення робочої групи проекту, повідомлення про початок його реалізації та проведення консультацій з громадськістю на предмет вивчення її побажань до майбутньої системи. Проведення публічних закупівель, придбання серверу та  іншого електронного обладнання та програмного  забезпечення для селищної ради та старостинських округів. Облаштування робочих місць штатних працівників  виконкому (включно із ЦНАПом, старостами та діловодами)  обладнанням, необхідним для здійснення електронного документообігу. Навчання штатного персоналу. Підготовка розпорядчих документів, необхідних для запровадження електронного документообігу. Презентація та популяризація результатів проектів.

9. Період реалізації проекту

2021-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

500

500

500

1500

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

45. Забезпечення підвищення кваліфікації адміністраторів Центру надання адміністративних послуг Красноріченської селищної ради

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.1.1. Розвинуто систему надання адміністративних послуг на базі відповідного ЦНАПу громади

3. Мета та завдання проекту

 

Мета: підвищення рівня якості обслуговування відвідувачів ЦНАПу шляхом впровадження клієнтоорієнтованого підходу.

Завдання: відвідування адміністраторами ЦНАПу  тренінгів, семінарів, вебінарів, курсів для формування навичок своєчасного та коректного надання адміністративних послуг відвідувачам ЦНАПу на кожному етапі взаємодії

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7624

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Одним з ключових питань, на вирішення якого спрямований проект , є підвищення якості обслуговування відвідувачів ЦНАП. Розвиток системи надання адміністративних послуг характеризує якість надання адміністративних  послуг, яка залежить від фахового рівня підготовки адміністраторів. Враховуючи постійне збільшення кількості адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП, зміни порядку надання адміністративних послуг, введення нових програмних продуктів, стає питання постійного вдосконалення знань та навичок, як адміністраторів, так і  суб’єктів надання адміністративних послуг.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Кардинальна зміна принципів спілкування та взаємодії з громадянами, які отримують адміністративні послуги. Зміна негативного сприйняття громадянами чиновників. Підвищення рівня довіри до влади та реформ.

8. Основні заходи проекту

 

Вивчення кращих практик надання адміністративних послуг, як в Україні, так і за кордоном.  Обмін досвідом. Застосування  нових навичок та знань при наданні  послуг.

9. Період реалізації проекту

2022-2024

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

30

30

30

90

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

46. Реконструкція першого поверху будівлі Красноріченської  амбулаторії на відділення «Стаціонарного догляду денного перебування до 30 осіб» при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради»

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.1.2. Створено умови для розвитку  системи надання соціальних послуг

3. Мета та завдання проекту

 

Мета проекту – надання соціальних послуг одиноким громадянам, які відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров'я за станом не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та допомоги, стаціонарного догляду денного перебування та інших соціальних послуг.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

6000

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

На території ТГ проживають в переважній більшості одинокі та умовно одинокі особи похилого віку та особи з інвалідністю, які не в змозі самостійно себе обслуговувати через незадовільний стан свого здоров’я. Створення  відділення «Стаціонарного догляду денного перебування до 30 осіб», де зазначені вразливі категорії жителів  зможуть отримати необхідні послуги соціального догляду,  вирішує проблему соціальної захищеності одиноких та умовно одиноких осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, зареєстрованих на території Красноріченської ТГ.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Забезпечення послугами соціального догляду близько 30 осіб

8. Основні заходи проекту

 

Розробка проектної документації на реконструкцію першого поверху будівлі Красноріченської  амбулаторії для зміни  функціонального призначення першого поверху на відділення «Стаціонарного догляду денного перебування до 30 осіб» при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради». Виконання робіт з реконструкції будівлі.

9. Період реалізації проекту

2021 рік

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

 

2000

2500

4500

11. Джерела фінансування проекту

Державний бюджет, місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

47. Створення відділень соціально-побутової адаптації, соціально-медичних послуг при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» на базі Красноріченської  амбулаторії

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.1.2. . Створено умови для розвитку  системи надання соціальних послуг

3. Мета та завдання проекту

 

Мета проекту – надання соціальних послуг одиноким громадянам, які відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров'я за станом не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та допомоги, стаціонарного догляду та інших соціальних послуг.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

6000

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Досить часто літні люди залишаються сам на сам зі своїми проблемами: біль, страждання, відсутність необхідного догляду і психологічної підтримки, самотність та соціальна ізоляція. Незважаючи на втрату здатності до самообслуговування,  недостатній рівень медичного обслуговування чи інші побутові негаразди, відмовляються від влаштування до будинків-інтернатів та знаходяться в дуже складних життєвих обставинах. На території ТГ таких одиноких та умовно одиноких осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які не в змозі самостійно себе обслуговувати через незадовільний стан свого здоров’я, переважна більшість. Створення  відділень соціально-побутової адаптації, соціально-медичних послуг при КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» на базі Красноріченської  амбулаторії, де зазначені вразливі категорії жителів  зможуть отримати необхідні послуги соціально-побутової адаптації та соціально-медичних послуг,  вирішує проблему соціальної захищеності вищезазначених категорій громадян, зареєстрованих на території Красноріченської ТГ.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Забезпечення послугами соціально-побутової адаптації та соціально-медичними послугами близько 90 осіб

8. Основні заходи проекту

 

Розробка проектної документації на реконструкцію першого поверху будівлі Красноріченської  амбулаторії для зміни  функціонального призначення першого поверху на відділення соціально-побутової адаптації, соціально-медичних послуг при КУ «Центр надання соціальних послуг». Виконання робіт з реконструкції будівлі.

9. Період реалізації проекту

2021 рік

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

 

1000

1000

2000

11. Джерела фінансування проекту

Державний бюджет, місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

 

7.6. Технічні завдання на проекти місцевого розвитку операційної цілі 2.3. Сформовано сприятливе середовище для забезпечення культурних  потреб та здорового способу життя всіх категорій мешканців громади

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

64. Реконструкція спортивного залу та кімнат для тренувань КЗ «Красноріченський Народний Дім»

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.1.Розбудовано належну спортивну інфраструктуру для сприяння широкому залучення населення для занять спортом 

3. Мета та завдання проекту

 

Мета проекту – забезпечення жителів Красноріченської територіальної громади належними умовами для занять спортом,  актуалізація навичок здорового способу життя, самореалізації, змістовного дозвілля, запобіганню явищам асоціальної поведінки, мотивування молоді жити і працювати в громаді

До основних завдань проекту належать: реконструкція  сортивного залу, кімнат для тренувань, що дозволить забезпечити комфортні умови для перебування у спортивному приміщенні; підвищення спортивної активності молоді та дорослого населення.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

5800

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

На сьогоднішній день склалася така ситуація, що  спортивна зала та кімнат для тренувань  КЗ «Красноріченський Народний Дім» має дуже незадовільний стан. За час експлуатації будівлі жодного разу не проводився капітальний ремонт, будівля не відповідає існуючим будівельним нормам, зал не відповідає сучасним санітарним та побутовим умовам. Відсутні комфортні, безпечні умови для занять спортом. Проблема є сталою і найближчим часом не зникне без здійснення відповідних заходів, в кінцевому результаті маємо скорочення кількості дітей та дорослих, які займаються фізичною культурою і спортом. Все це гальмує повноцінний розвиток спорту, не дає можливості розвивати різні напрями спортивної роботи в громаді.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

В результаті реалізації проекту мешканці громади одержуть капітально відремонтоване приміщення спортивної зали та кімнат для тренувань, і як наслідок будуть створені належні умови занять спортом.

8. Основні заходи проекту

 

Створення робочої групи з питань реалізації проекту;

проведення процедури закупівель (визначення виконавця робіт);

укладання договорів з виконавцем робіт;

виконання робіт з капітального ремонту приміщення;

введення об’єкту в експлуатацію;

проведення інформаційних заходів (розміщення інформації про реалізацію проекту у ЗМІ).

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

2000

4000

4000

10000

11. Джерела фінансування проекту

Обласний бюджет, місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

65. Придбання спортивно-ігрового обладнання для облаштування вуличних дитячо-ігрових майданчиків в селах: Невське, Макіївка, Нововодяне

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.1.Розбудовано належну спортивну інфраструктуру для сприяння широкому залучення населення для занять спортом 

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є

  • Зміцнення стану здоров’я сільських дітей
  • Покращання естетичного вигляду сільських територій;
  • Поліпшення зайнятості дітей у вільний від навчання час;
  • Протидія проявам асоціальної поведінки серед неповнолітніх

Завдання: збільшити кількість доступних об’єктів для проведення спортивно-оздоровчої роботи, підвищити спортивну культуру для формування здорової дитини.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7,6 тис

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Фізична  культура і спорт – складова частина виховного процесу дітей, підлітків та учнівської молоді. Вони відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я, підвищенні фізичних і функціональних можливостей людського організму, забезпеченні змістовного дозвілля молоді, збереженні тривалості активного життя дорослого населення. Серед   проблем, які є у  сільських населених пунктах, що увійшли до Красноріченське ОТГ  щільне місце займає  відсутність спеціально обладнаного місця для проведення дозвілля дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

  • Придбано 3 комплекти для дитячого ігрового майданчика
  • Розчищено та підготовлено об’єкти для їх встановлення

Поліпшення здоров’я  дитячого населення шляхом впровадження принципів здорового способу життя засобами фізичного виховання, фізичної культури і спорту; розкриття спортивного потенціалу дітей та молоді;створення організованого дозвілля для дітей; можливість зручного місця для проведення різноманітних турнірів.

8. Основні заходи проекту

 

Розробка робочого проекту, проведення тендерних процедур та укладання договорів, проведення будівельних робіт, інформування громадськості щодо реалізації проекту.

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

300

300

300

9000

11. Джерела фінансування проекту

Державний бюджет, місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

66. Придбання вуличних тренажерів для заняття спортомв та спортивного обладнання  в Красноріченській ТГ

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.1.Розбудовано належну спортивну інфраструктуру для сприяння широкому залучення населення для занять спортом 

3. Мета та завдання проекту

 

Мета: 

Зміцнення фізичного здоров’я жителів громади

Покращання естетичного вигляду території населеного пункту;

Поліпшення зайнятості молоді та дорослих у вільний час;

Протидія проявам асоціальної поведінки серед неповнолітніх

Завдання: збільшити кількість доступних об’єктів для проведення спортивно-оздоровчої роботи, підвищити спортивну культуру, для створення належних умов для занять спортом, покращення здоров'я  й фізичної підготовки жителів громади, особливо дітей, та пропагування здорового способу життя, фізичної культури і спорту.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7,6тис

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Фізична  культура і спорт – складова частина виховного процесу  не тільки дітей, підлітків та учнівської молоді, а й дорослого населення. Вони відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я, підвищенні фізичних і функціональних можливостей людського організму, забезпеченні змістовного дозвілля молоді, збереженні тривалості активного життя дорослого населення. В 2017-2020 роках встановлено спортивні тренажери на території Красноріченської ліцею, в с. Новоолександрівка,  а також в селі Бараниківка  на території фізкультурно-оздоровчого комплексу. Для того щоб повністю завершити облаштування сіл необхідно встановити вуличні спортивні тренажери на території решти населених пунктів громади.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Забезпечення умов для суттєвого збільшення кількості дітей, молоді, що займатимуться фізичною культурою та спортом, залучення їх до здорового способу життя;

збільшення інтересу молоді до спорту, активне залучення до спортивних секцій,

значне підвищення якості проведення спортивних заходів різного рівня;

забезпечення рівного доступу до занять фізичною культурою та спортом осіб із обмеженими   можливостями;

покращення здоров’я жителів громади;

8. Основні заходи проекту

 

 Виготовлення проектно-кошторисної документації;

укладення договору з підрядником на виконання робіт;

реалізація проекту;

проведення моніторингу виконання проекту;

висвітлення результатів реалізації проекту

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

300

500

500

1300

11. Джерела фінансування проекту

Обласний бюджет, місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

67. Капітальний ремонт фізкультурно-оздоровчого комплексу с. Бараниківка

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.1.Розбудовано належну спортивну інфраструктуру для сприяння широкому залучення населення для занять спортом 

3. Мета та завдання проекту

 

  Метою проекту є розвиток спорту, популяризація здорового способу життя, створення комфортних умов для активного та здорового відпочинку, розвиток інфраструктури громади.

Проект націлений на зміцнення стану здоров’я сільських дітей, поліпшення зайнятості дітей у вільний від навчання час;протидія проявам асоціальної поведінки серед неповнолітніх.

 

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7600

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Фізична  культура і спорт – складова частина виховного процесу дітей, підлітків та учнівської молоді. Вони відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я, підвищенні фізичних і функціональних можливостей людського організму, забезпеченні змістовного дозвілля молоді, збереженні тривалості активного життя дорослого населення. Приміщення ФОК в с. Бараниківка  не ремонтувалось ще з радянських часів, проводились лише поточні ремонти (покраска, побілка). На даний час приміщення  перебуває у небезпечному, неестетичному, запущеному стані. Капітальний ремонт приміщення буде здійснюватись з використанням сучасних технологій.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Створення сучасного, комфортного, комплексного  Проведено капітальний ремонт приміщення ФОК в с. Бараниківка (заміна вікон, дверей, утеплення стін, заміна комунікацій; організація змагань з даних видів спорту; розвиток інфраструктури громади; розвиток та популяризація спорту та здорового способу життя; підвищення туристичної привабливості селища.

8. Основні заходи проекту

 

Розробка робочого проекту, проведення тендерних процедур та укладання договорів, проведення будівельних робіт, інформування громадськості щодо реалізації проекту.

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

300

400

700

1400

11. Джерела фінансування проекту

Обласний бюджет, місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

68. Капітальний ремонт шкільних стадіонів в старостинських округах Марківської ТГ

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.2. Розширено можливості для забезпечення культурних потреб мешканців громади з урахуванням потреб населення різного віку, статі, стану здоров’я

3. Мета та завдання проекту

 

Мета: покращити спортивно-оздоровчу та культурно-громадську інфраструктуру Марківської територіальної громади шляхом капітального ремонту шкільних стадіонів, що задовольнить потреби населення громади у зміцненні здоров’я, фізичного й духовного розвитку.

Завдання: здійснення капітального ремонту шкільних стадіонів, створення належних умов для занять спортом, покращення здоров'я  й фізичної підготовки жителів громади, особливо дітей, та пропагування здорового способу життя, фізичної культури і спорту.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7600

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Протягом останніх років реконструкція чи капітальний ремонт спортивних майданчиків шкіл громади не проводились. Як результат значна зношеність, морально застаріле спортивне устаткування; площинні спортивні майданчики, які розташовані біля школи не відповідають вимогам сьогодення, ані за естетичним виглядом, ані за фізкультурно-оздоровчими вимогами як обладнання.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Забезпечення умов для суттєвого збільшення кількості дітей, молоді, що займатимуться фізичною культурою та спортом, залучення їх до здорового способу життя;

збільшення інтересу молоді до спорту, активне залучення до спортивних секцій,

значне підвищення якості проведення спортивних заходів різного рівня;

забезпечення рівного доступу до занять фізичною культурою та спортом осіб із обмеженими   можливостями;

покращення здоров’я жителів громади;

8. Основні заходи проекту

 

 Виготовлення проектно-кошторисної документації;

укладення договору з підрядником на виконання робіт;

реалізація проекту;

проведення моніторингу виконання проекту;

висвітлення результатів реалізації проекту

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

500

500

500

1500

11. Джерела фінансування проекту

Обласний бюджет, місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

69. Створення сприятливих комфортних умов для проведення освітньої, інформаційної та культурно-дозвіллєвої діяльності бібліотечних закладів

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.2. Розширено можливості для забезпечення культурних потреб мешканців громади та розвиток туризму

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є створення належних умов для культурного дозвілля населення Красноріченської ТГ

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська  територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7600

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

В перспективній громаді відсутні сучасні бібліотечні простори, мультифункціональні, що швидко трансформуються для навчання, індивідуальної роботи, проведення зустрічей, організації подій.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Підвищення іміджу громади, доступ до неформальної освіти, розвитку творчих здібностей громадян в години, що не співпадають з часом роботи.

8. Основні заходи проекту

 

  1. Приведення приміщень бібліотек –філій структурних підрозділів КЗ «Красноріченський Народний Дім» в належний стан.
  2. Забезпечення працівників бібліотечних закладів необхідним обладанням, інвентарем, основними робочими матеріалами.

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

200

200

400

800

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

71. Технічне переоснащення та енергомодернізація системи опалення закладу культури смт. Красноріченське

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.2. Розширено можливості для забезпечення культурних потреб мешканців громади та розвиток туризму

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є підвищення якості надання  культурних послуг та покращення санітарно-гігієнічних умов перебування працівників та відвідувачів  закладу культури, підвищення ефективності використання енергоносіїв, скорочення витрат енергетичних носіїв.

Завдання проекту: проведення капітального ремонту з використанням енергозберігаючих технологій (заміна покрівлі, утеплення фасадів та заміна системи опалення).

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7,6 тис

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

 

Будівля Красноріченського будинку культури – двоповерхова, збудована у 1978 році, коли питання скорочення витрат на її утримання та опалення не були дуже гострими. На підставі обстеження технічного стану будівлі було зроблено висновки та надано пропозиції щодо впровадження комплексу енергозберігаючих заходів

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Реконструкція (термомодернізація) будівлі та системи опалення КЗ «Красноріченський Народний Дім». Зменшення витрат споживання паливно-енергетичних ресурсів навчальним закладом.

8. Основні заходи проекту

 

Даним  проектом  передбачається виконання робіт з заміни покрівлі, оздоблення та утеплення зовнішніх стін, оздоблення та утеплення цоколю, утеплення плоскої покрівлі, утеплення горища, заміна системи опалення, влаштування асфальтобетонного мощення.

9. Період реалізації проекту

2023 рік

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн

2021

2022

2023

2024

Разом

 

 

1000

 

1000,0

11. Джерела фінансування проекту

Державний бюджет, місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

72. Капітальний ремонт сільського клубу с. Невське, с.Макіївка, с. Бараниківка

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.2. Розширено можливості для забезпечення культурних потреб мешканців громади з урахуванням потреб населення різного віку, статі, стану здоров’я

3. Мета та завдання проекту

 

Мета-створити комфортні умови для перебування в приміщенні сільського клубу.

Завдання –капітальний ремонт будівлі (ремонт даху, заміна системи опалення, заміна віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові віконні блоки та заміна дверей на металопластикові двері, утеплення фасаду)

4. Територія, на яку проект матиме вплив

с. Невське, с.Макіївка, с. Бараниківка

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

2100

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Для покращення роботи та забезпечення безпеки відвідувачів є гостра необхідність у капітальному ремонті сільських  клубів які є однією із складових системи дозвілля молоді та культурного відпочинку населення.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Після ремонту даху, заміни системи опалення, заміни віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові віконні блоки та заміна дверей на металопластикові двері, утеплення фасаду значно покращиться якість надання культурно-мистецьких послуг мешканцям громади, підвищиться рівень культурно-мистецьких заходів. Зросте кількість відвідувачів клубного закладу. Значно покращиться температурний режим в приміщенні. Покращиться рівень енергозбереження.

8. Основні заходи проекту

 

-  виготовлення ПКД на здійснення ремонтних робіт

- капітальний ремонт будівлі (ремонт даху, заміна системи опалення, заміна віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові віконні блоки та заміна дверей на металопластикові двері, утеплення фасаду)

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

500

500

500

1500

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

73. Придбання музичного обладнання для КЗ «Красноріченський Народний Дім», Макіївського  сільського клубу

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

2.3.2. Розширено можливості для забезпечення культурних потреб мешканців громади з урахуванням потреб населення різного віку, статі, стану здоров’я

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є підвищення рівня культурного  обслуговування населення, покращення якості та доступності послуг завдяки придбанню новітнього сучасного музичного обладнання (колонки, микшерний пульт, мікпофони, підсилювачі звуку.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

селище Красноріченське, с.Макіївка,

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

4300

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Для покращення роботи та забезпечення безпеки відвідувачів є гостра необхідність у капітальному ремонті сільських  клубів які є однією із складових системи дозвілля молоді та культурного відпочинку населення.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Після ремонту даху, заміни системи опалення, заміни віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові віконні блоки та заміна дверей на металопластикові двері, утеплення фасаду значно покращиться якість надання культурно-мистецьких послуг мешканцям громади, підвищиться рівень культурно-мистецьких заходів. Зросте кількість відвідувачів клубного закладу. Значно покращиться температурний режим в приміщенні. Покращиться рівень енергозбереження.

8. Основні заходи проекту

 

Створення робочої групи.

Проведення тендерних процедур та укладання договорів з переможцем торгів.

Закупка музичного обладнання.

Інформування громадськості щодо реалізації проекту.

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

300

200

200

800

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

 

7.7. Технічні завдання на проекти місцевого розвитку операційної цілі 3.1. Сформовано сприятливі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

75. Сприяння розвитку сільськогосподарської кооперації в Красноріченській ТГ

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.1.1.  Підтримано умови для розвитку сільськогосподарської кооперації

 

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є створення умов для розвитку кооперативного руху в сільській місцевості громади. Завданням проекту є проведення низки заходів, спрямованих на створення, підтримку та супровід новостворених сільскогосподарських кооперативів.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

Населення на яке поширюється проект, це працездатне населення в сільській місцевості громади, орієнтовна кількість якого складає близько 3,3  тис. осіб.

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Практично повна відсутність розвитку кооперативного руху на території громади. Недостатня обізнаність населення,  яке б могло потенційно займатись розвитком сільськогосподарських кооперативів, щодо переваг та можливостей кооперативного руху. Недостатня правова,  економічна обізнаність  стосовно діяльності кооперативів. Низька бізнес активність населення, особливо в сільській місцевості. Достатньо високий рівень безробіття.  Відсутність галузей, що могли б забезпечити рівень заробітної плати працівникам  в розмірі середнього по Україні, високий рівень ставок по залученим коштам – кредитам, і як наслідок, - проблема з початковим капіталом для розвитку власної справи. 

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Підвищення рівня зайнятості населення.

Зняття соціальної напруги, особливо в сільській місцевості, через підвищення рівня доходу в особистих господарствах населення.

Збільшення надходжень у місцевий бюджет.

Підвищення рівня соціального захисту через сплату зайнятими особами єдиного соціального внеску, і як наслідок, - отримання пенсійного стажу, можливість користування соціальним пакетом а саме послугами фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, служби зайнятості населення, фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

8. Основні заходи проекту

 

  1. Підбір та узагальнення нормативно-правової інформації стосовно діяльності кооперативів.
  2. Збір та узагальнення інформації щодо позитивного досвіду впровадження діяльності сільськогосподарськими кооперативами.
  3. Проведення інформаційно-навчальних семінарів для популяризації кооперативної ідеї.
  4. Залучення міжнародних гуманітарних та інших установ з метою надання практичної інформаційної, юридичної і фінансової допомоги для створення кооперативів.
  5. Інформаційний та юридичний супровід новостворених кооперативів.
  6. Підвищення рівня економічної обізнаності, а також підвищення рівня знань за профільним напрямком діяльності через підвищення кваліфікації та навчання членів кооперативу.
  7. Узагальнення позитивного досвіду і проблемних питань, що виникають під час діяльності кооперативу.
  8. Інформування громадськості щодо реалізації проекту.

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

400

500

300

1200

11. Джерела фінансування проекту

Державнапідтримка, МТД, місцевий бюджет, власні кошти суб'єктів господарювання, інвестиції

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

Цей проект може досягти успіху при активній позиції населення.

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

76. Сприяння розвитку сільськогосподарського виробництва та агропереробки в Красноріченській ТГ

 Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.1.2. Створено умови для розвитку малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та з агропереробки

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є створення організаційно-економічних умов для ефективного розвитку малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та агропереробкигромади  на основі єдності економічних, соціальних та екологічних інтересів  для стабільного забезпечення населення      району якісним, безпечним, доступним продовольством та сільськогосподарською сировиною. 

Завданням проекту є проведення низки заходів, спрямованих на створення, підтримку та супровід малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та агропереробки.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

Населення на яке поширюється проект, це працездатне населення в сільській місцевості громади, орієнтовна кількість якого складає близько 3,3  тис. осіб.

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

 

Проект спрямований на вирішення таких проблем як: 

  • великі затрати праці на виробництво молока, недостатня наявність механізації, повна відсутність автоматизації виробничих процесів;
  • відсутність в кормовій базі більшої частки кормових культур, неповноцінна годівля;
  • низька продуктивність корів з за відсутності селекційно – племінної роботи;
  • низькі закупівельні ціни на продукцію зумовлюють скорочення чисельності поголів’я великої рогатої худоби, в тому числі корів в усіх категоріях господарств;
  • підприємство переробної промисловості, яке займається переробкою і виробництвом молочної продукції не отримує державної підтримки,  не   налагоджені партнерські  зв'язки з  іншими регіонами, відсутні ринки збиту продукції. 

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

 

Підтримка зайнятості сільського населення, створення додаткових можливостей для зростання доходів індивідуальних домогосподарств, малого та середнього аграрного бізнесу, стимулювання сільської молоді до започаткування ведення агровиробництва в сільській місцевості.

Забезпечення населення громади продуктами харчування, зерновою сировиною.              

Підвищення добробуту сільського населення.

Залучення інвестицій у розвиток агропромислового комплексу та сільських територій району, розвиток інфраструктури аграрного ринку району.

Залучення інвестицій у будівництво сільськогосподарських  об’єктів.  

Збільшення об’єктів із виробництва молока, м’яса,  розвиток інфраструктури аграрного ринку.

8. Основні заходи проекту

 

  1. Підбір та узагальнення нормативно-правової інформації стосовно діяльності сімейних фермерських господарств, фермерських господарств, ФОП,  підприємств по переробці молока.
  2. Збір та узагальнення інформації щодо позитивного досвіду впровадження діяльності малого аграрного бізнесу.
  3. Проведення інформаційно-навчальних семінарів для популяризації  руху малого аграрного бізнесу.
  4. Залучення міжнародних гуманітарних та інших установ з метою надання практичної інформаційної, юридичної і фінансової допомоги для створення і розвитку . малого аграрного бізнесу
  5. Інформаційний та юридичний супровід новостворених підприємств.
  6. Підвищення рівня економічної обізнаності, а також підвищення рівня знань за профільним напрямком діяльності через підвищення кваліфікації та навчання членів сімейних фермерських господарств, фермерських господарств, ФОП .
  7. Узагальнення позитивного досвіду і проблемних питань, що виникають під час діяльності.
  8. Інформування громадськості щодо реалізації проекту.

9. Період реалізації проекту

 2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн

2022

2023

2024

Разом

600

300

1500

2400

11. Джерела фінансування проекту

Державний, регіональний, місцевий бюджет, кошти МТД, власні кошти суб'єктів господарювання, інвестиції.

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

77. Проведення циклу навчальних семінарів для індивідуальних с/г виробників.

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.1.2. Створено умови для розвитку малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та з агропереробки

3. Мета та завдання проекту

  • Підвищення освітнього рівня сг виробників;
  • Розвиток малого підприємництва у сільській місцевості.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська ТГ

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

3350 мешканців

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

На території громади в основному сільське населення,яке могло б вирощувати екологічно чисту продукцію. Успішне ведення власного господарства  в умовах ринкової економіки,розширення умов  для самозайнятості працездатних людей в селах, значною мірою залежить  від наявних знань,умінь,навичок,досвіду населення.

При реалізації проекту спочатку необхідно проаналізувати кращі практики.

Для підтримки економічної активності населення необхідно проводити семінари та тренінги: 1) вирощування плодово-ягідної продукції, 2) молочне скотарство;3) зберігання вирощеної та отриманої продукції.

Потрібно провести популяризацію навчальної програми для заохочення населення взяти участь у семінарі (тренінгу),допомогти в підготовці бізнес-планів. Для учнів старших класів сільських шкіл можливо б було ввести факультативний курс «Ведення бізнесу в сільській місцевості». Для навчання жителів громади новим технологіям та новітнім формам вирощування сг  продукції можливо було б залучити фахівців зінших територій Луганської області, які займаються такими ж видами діяльності, що сприятиме економічній активності населення. Доречно було б підготувати спеціальну літературу. Подання інформації,проведення семінарів чи тренінгів,забезпечать слухачів сучасними знаннями,що сприятиме розвитку підприємництва в сільських громадах,а відповідно і поступовому економічному зростанню сільських територій.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

  • Підвищено зацікавленість  населення у вирощуванні екологічно чистої продукції
  • Підвищено економічну активність населення
  • Підвищено рівень доходів населення громади.
  • Проведено 30 семінарів для 450 індивідуальних с/г виробників
  • Створено базу для створення переробних підприємств сг продукції
  • Створено пакет навчально-методичних матеріалів

8. Основні заходи проекту

  • Інформування населення про час та проведення семінарів,тренінгів, співпраця із ЗМІ;
  • Розробка навчальних програм;
  • Проведення  навчальних семінарів (30 семінарів);
  • Підготовка факультативного курсу «Ведення бізнесу у сільській місцевості» та викладання його в школах;
  • Популяризація прикладу успішного ведення власного господарства,започаткування бізнесу.

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки:

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн

2022

2023

2024

Разом

100

100

100

300

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет,програми та проекти міжнародної технічної допомоги.

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

Красноріченська селищна рада, громадські організації.

9. Період реалізації проекту

Цей проект може досягти ефекту з іншими ініціативами  підтримки розвитку сільських територій,такими як:мікрокредитування,створення кооперативів.

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

78. Інформаційна підтримка диверсифікації виробництва сільських домогосподарств

 

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.1.2. Створено умови для розвитку малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та з агропереробки

 

 

3. Мета та завдання проекту

 

Допомога господарства сільського населення у розширенні їхньої економічної спроможності шляхом виробництва нетрадиційних та малопоширених видів агропродукції, вирощуванням нових сортів рослин та порід тварин.

 

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська ОТГ

 

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

450 – мешканці сільських територій громади

 

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

 

Господарства населення, як правило, займаються виробництвом традиційними для даної місцевості видами діяльності. Це призводить до збільшення на ринку пропозиції однотипної продукції і, як наслідок падіння заготівельних цін, а, значить, і падіння доходів виробників такої продукції. Водночас інший асортимент продукції завозиться з інших регіонів за більш високими цінами, ніж ті, що могли б бути у випадку вирощування такої продукції у громаді.

Виходом із ситуації могла б стати диверсифікація місцевого сільськогосподарського виробництва, в першу чергу господарствами населення як основними виробниками трудомісткої продукції.

Оскільки селяни, як правило, є доволі консервативними у запровадженні новацій (незнання нової продукції, особливостей її виробництва, незнання ринку нової продукції, боязнь можливих втрат тощо), то є потреба у наданні інформаційно-консультаційних та дорадчих послуг для підвищення рівня диверсифікації діяльності господарств населення.

 

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

 

  • Звіт про оцінку можливих напрямків диверсифікації діяльності господарств населення.
  • Проведено 10 семінарів для, щонайменше, 150 мешканців сіл.

 

8. Основні заходи проекту

 

  • Здійснення оцінки можливих напрямків диверсифікації діяльності господарств населення.
  • Формування групи лекторів для проведення інформаційної кампанії відповідно до обраних напрямків.
  • Проведення 10 інформаційних семінарів за обраними напрямками у сільській місцевості (щонайменше, 150 учасників).

 

9. Період реалізації проекту

2022 – 2024 роки:

 

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн

2022

2023

2024

Разом

100

100

100

300

11. Джерела фінансування проекту

Програми та проекти міжнародної технічної допомоги.

 

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

           

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

79. Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з вирощування зернових культур в смт. Красноріченське

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.1.2. Створено умови для розвитку малого підприємництва сільськогосподарського спрямування та з агропереробки

3. Мета та завдання проекту

 

Задоволення економічних, соціальних, побутових та інших потреб громади, на основі поєднання їх особистих та колективних інтересів, поділу між ними ризиків, витрат і доходів, розвитку їх самоорганізації, самоуправління та самоконтролю.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

смт. Краснріченське

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

3000

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

 

Даний проект являє собою створення нового підприємства, шляхом реєстрації сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, який надаватиме своїм членам послуги з вирощування, зберігання та збуту зернових культур як на спільному полі (земельні паї, для ведення індивідуального сільськогосподарського виробництва) так і на власних ділянках.

  Передбачається  залучення власних (членів кооперативу) та грантових (можливо, спонсорських) коштів. У виробництві планується використовувати сільськогосподарську техніку, тощо.

 Даний кооператив буде надавати також сільськогосподарські послуги населенню громади  з обробки присадибних ділянок (оранка, культивація), та можливо транспортного забезпечення.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

 

  • Реалізація даного проекту дасть можливість, задовольнити потреби споживачів щодо кількості та якості продукції, розширить доступ сільськогосподарських товаровиробників до агросервісних послуг, підвищить рівень життя сільськогосподарських товаровиробників, збільшить надходження до бюджету громади.

8. Основні заходи проекту

 

  • Реєстрація кооперативу;
  • Укладення договору оренди приміщення для зберігання зернових
  • Проведення ремонтних робіт приміщення
  • Придбання техніки

9. Період реалізації проекту

2022 – 2024 роки:

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн

2022

2023

2024

Разом

200

250

250

700

11. Джерела фінансування проекту

Кошти членів кооперативу, кошти МТД,

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

Члени кооперативу

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

80. Виготовлення містобудівної документації для населених пунктів  Красноріченської ТГ

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.2.1. Розроблено містобудівну документацію в населених пунктах громади

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є забезпечення населених пунктів містобудівною документацією на місцевому рівні, зокрема розроблення генеральних планів, планів зонування та детальних планів території населених пунктів.

Завдання – організація раціонального використання територій населених пунктів. Додержання вимог містобудівного законодавства.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7600

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

 

На цей час в Красноріченській ТГ відсутня актуалізована містобудівна документація (смт Красноріченське, с.Бараниківка, с.Новоолександрівка, с.Залиман, с.Плоске, с.Нововодяне,с.Макіївка, с.Греківка, с.Новолюбівка, с.Невське ), що обмежує розвиток території та залучення інвестиційних коштів. Генеральний план населених пунктів є основним документом у сфері містобудування, який спрямований на вирішення питань зі стратегічного планування розвитку громади, благоустрою об’єктів будівництва, розміщення будівель, споруд, транспортних комунікацій, інженерних мереж, організацій і систем господарського та побутового обслуговування.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

 

  1. Для 10 населених пунктів виготовлено містобудівну документацію.
  2. Можливість соціально-економічного розвитку, розбудови населених пунктів громади.
  3. Розроблення проектної документації на нове будівництво об’єктів, реконструкція існуючої забудови.
  4. Збереження, відновлення та створення рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих територій та об’єктів, ландшафтів, лісів, парків, скверів, окремих зелених насаджень.
  5. Збереження пам’яток культурної спадщини.
  6. Залучення інвестицій та створення нових робочих місць.

8. Основні заходи проекту

9. Період реалізації проекту

Визначення виконавця, укладання договорів.

Розроблення генеральних планів та планів зонування населених пунктів громади.

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн

2022

2023

2024

Разом

200

100

100

400

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

81. Технічна документація з номативно грошової оцінки земель для населених пунктів  Красноріченської ТГ

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.2.1. Розроблено містобудівну документацію в населених пунктах громади

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є забезпечення населених пунктів технічною документацією з номативно грошової оцінки земель на місцевому рівні, зокрема розроблення генеральних планів, планів зонування та детальних планів території населених пунктів.

Завдання – організація раціонального використання територій населених пунктів. Додержання вимог містобудівного законодавства.

 4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7600

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

 

На цей час в Красноріченській ТГ відсутня актуалізована технічною документацією з номативно грошової оцінки земель (смт Красноріченське, с.Бараниківка, с.Новоолександрівка, с.Залиман, с.Плоске, с.Нововодяне,с.Макіївка, с.Греківка, с.Новолюбівка, с.Невське ), що обмежує розвиток території та залучення інвестиційних коштів. Генеральний план населених пунктів є основним документом у сфері містобудування, який спрямований на вирішення питань зі стратегічного планування розвитку громади, благоустрою об’єктів будівництва, розміщення будівель, споруд, транспортних комунікацій, інженерних мереж, організацій і систем господарського та побутового обслуговування.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

 

  1. Для 10 населених пунктів виготовлено містобудівну документацію.
  2. Можливість соціально-економічного розвитку, розбудови населених пунктів громади.
  3. Розроблення проектної документації на нове будівництво об’єктів, реконструкція існуючої забудови.
  4. Збереження, відновлення та створення рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих територій та об’єктів, ландшафтів, лісів, парків, скверів, окремих зелених насаджень.
  5. Збереження пам’яток культурної спадщини.
  6. Залучення інвестицій та створення нових робочих місць.

8. Основні заходи проекту

9. Період реалізації проекту

Визначення виконавця, укладання договорів.

Розроблення генеральних планів та планів зонування населених пунктів громади.

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн

2022

2023

2024

Разом

200

100

100

400

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

82. Створення соціального підприємництва в галузі сільського господарства (зберігання та переробка)

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.2.2 Розбуловано сприятливе середовище для розвитку підприємництва 

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є створення належних умов для розвитку соціального підприємництва в сфері зберігання та переробки сільгоспродукції.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7.6 тис осіб

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

В нашому сільськогосподарському районі зовсім відсутнє середовищє для зберігання агропродукції та її переробки і наряду з цим немає соціального підприємництва.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Ми отримаємо підприємство для зберігання сільгоспродукції, на якому працюватиме близько десяти осіб- жінок, ВПО, людей з обмеженими властивостями, що позитивно вплине на імідж громади.

8. Основні заходи проекту

 

  1. Знайти віповідне приміщення.
  2. Привести його до належного стану.
  3. Забезпечення працівників необхідним обладанням, інвентарем, основними робочими матеріалами.

9. Період реалізації проекту

2022-2024

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

300

300

 

600

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

7.9. Технічні завдання на проекти місцевого розвитку операційної цілі 3.3. Забезпечено умови для  екологічної привабливості громади

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

85. Виготовлення брендової та сувенірної продукції громади

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.3.1. Популяризовано інвестиційний потенціал громади

 

3. Мета та завдання проекту

 

Метою проекту є: забезпечення довгострокового та вигідного позиціонування громади як екологічно-сприятливої території .

Завдання проекту:на основі  розробленого бренду Красноріченської  громади виготовити сувенірну продукцію, щоб вона була впізнаваною. Бренд повинен вирізнити унікальність території і виокремити  її з-поміж інших територій.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

7600

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Серед найважливіших факторів, які впливають на прийняття інвестором рішення про вибір місця для реалізації інвестиційного проекту, є стан інвестиційного клімату та очікування дієвої співпраці з місцевими органами влади.

З поміж різних варіантів інвестор обирає ту громаду, де відчуває доброзичливий діловий клімат та переконаний, що отримає сприяння й підтримку місцевої влади. Сувенірна продукція, яка поширюватиметься серед потенційних партнерів та гостей громади, сприятиме формуванню чіткої усвідомленості щодо привабливих можливостей співпраці з Красноріченською ТГ.

Створені у рамках проекту продукти будуть чудово працювати при проведені найрізноманітніших тематичних зустрічей/заходів, спрямованих на популяризацію інвестиційних, економічних, культурних, туристичних та екологічних можливостей громади.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Розробка дизайну різних видів сувенірної продукції.

Підвищення поінформованості потенційних партнерів про комплексні переваги території Красноріченської ТГ шляхом розповсюдження сувенірної продукції.

8. Основні заходи проекту

 

1.Визначення видів необхідної сувенірної продукції згідно потреб туристів та гостей громади.

2.Розробка та дизайн продукції за участі краєзнавців, художників, дизайнерів та фотографів.

3.Виготовлення сувенірної продукції.

9. Період реалізації проекту

2022-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

200

200

200

600

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, МТД, інші кошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

86. Розбудова інфраструктури туристичних маршрутів на території Красноріченської ТГ

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.3.1  Популяризовано інвестиційний потенціал громади

 

3. Мета та завдання проекту

 

Мета: забезпечення зручності туристів та гостей громади з легкістю знаходити  історичні об’єкти, найбільш популярні місця, розташовані на території громади.

Завдання: встановлені вказівники маршрутів повинні бути стійкими до погодних умов, швидко зчитуватись водіями, велосипедистами, людьми із вадами зору та  в будь-яку пору доби. Оглядові майданчики мають бути зручними, пристосованими для відпочинку  та огляду пам`яток

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Марківська територіальна громада

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

14100

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Марківська ТГ володіє багатим туристично-рекреаційним потенціалом, який варто просувати на ринку туристичних послуг. З метою створення сприятливих умов для туристів та гостей громади необхідно виготовити Туристичний паспорт громади  з визначенням туристичних маршрутів , встановити туристичні вказівники цих  маршрутів та облаштувати оглядові майданчики.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

Виготовлено Туристичний паспорт громади.

Встановлено вказівники тур маршрутів.

Облаштовано оглядові майданчики.

Покращення інфраструктури, благоустрою туристичної привабливості.

Збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

8. Основні заходи проекту

 

  1. Виготовлення Туристичного паспорту громади
  2. Виготовлення вказівників турмаршрутів
  3. Монтаж та встановлення вказівників турмаршрутів
  4. Облаштування оглядових майданчиків

9. Період реалізації проекту

2021-2024 роки

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

500

300

300

1100

11. Джерела фінансування проекту

Обласний бюджет, місцевийбюджет, МТД, іншікошти

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

87. Створення умов для популяризації інвестиційних можливостей громади

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.3.1. Популяризовано інвестиційний потенціал громади

3. Мета та завдання проекту

 

Донесення інформації про інвестиційні можливості громади до потенційних інвесторів

4. Територія, на яку проект матиме вплив

Красноріченська ТГ

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

6700

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Проект передбачає виготовлення та поширення інформаційних матеріалів для потенційних інвесторів. Створені у рамках проекту інструменти інформаційної роботи будуть використовуватись при проведенні тематичних зустрічей/заходів, спрямованих на популяризацію інвестиційних можливостей громади.

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

  • Створені двомовні (українська та англійська) веб-сторінки для промоції інвестиційних можливостей громади.
  • Інвестиційні пропозиції громади наявні в базі даних інвестиційних об’єктів Invest Ukraine.
  • Створені відео- та MS PowerPoint презентації інвестиційних можливостей громади.

8. Основні заходи проекту

 

  • Підготовка двомовних (українська та англійська) маркетингових матеріалів для інвесторів: папка, маркетингова брошура з загальним описом громади та детальні інформаційні листки з описом інвестиційних ділянок;
  • Розробка презентацій інвестиційних можливостей громади, підготовлених в програмі MS PowerPoint;
  • Включення інвестиційних пропозицій громади в базу даних інвестиційних об’єктів InvestUkraine (Українського центру сприяння іноземному інвестуванню);
  • Розробка  веб-сторінок (веб-сайту) англійською  та українською мовами для промоції громади як вигідного місця «для ведення бізнесу» та інвестування.

9. Період реалізації проекту

2022 – 2024 роки:

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

50

50

 

100

11. Джерела фінансування проекту

Місцевий бюджет, кошти МТД та інші кошти не заборонені законодавством.

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

.

 

1. Назва програми і проекту місцевого розвитку

88 Підготовка об‘єктів для залучення інвестицій

Розроблення плану зонування території  Красноріченської селищної територіальної громади

 

2. Номер і назва завдання з відповідної стратегії розвитку громади

3.3.2. Сформовано і підтримано дієву інформаційну базу інвестиційних ділянок спрямованиї на створення іміджу громади

 

3. Мета та завдання проекту

 

Створення сприятливих  умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання надмірній концентрації населення та об'єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорона та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об'єктів історико-культурної спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів.

4. Територія, на яку проект матиме вплив

10 населених пункти Красноріченської селищної ради (смт.Красноріченське, с.Бараниківка, с.Новоолександрівка, с.Залиман, с.Плоске, с.Нововодяне,с.Макіївка, с.Греківка, с.Новолюбівка, с.Невське )

5. Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

Суб’єкти містобудування громади та району, установи, організації.

6. Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

    План зонування території дасть можливість вибору та зміни власником земельної ділянки її цільового використання , що стимулюватиме інвестиційну діяльність, адже у разі зниження прибутковості певного виду діяльності на земельній ділянці, її власник (користувач) може без отримання додаткового дозволу змінити вид такої діяльності на більш прибутковий без зміни цільового призначення ділянки.

    Таким чином, зонування територій є принципово відмінним засобом забезпечення потреб суспільства у використанні земельних ділянок для задоволення різних потреб у землі.

    По-перше, якщо при цільовому призначенні земельних ділянок встановлюється вид (межі) цільового використання кожної земельної ділянки, то при зонуванні територій встановлюється вид (межі) цільового використання земель функціональної зони.

     По-друге, при цільовому призначенні земельних ділянок їх власники та користувачі повинні використовувати ділянки виключно відповідно до цільового призначення, встановленого для кожної ділянки, тоді як при зонуванні території цільове призначення земельних ділянок не встановлюється, а їх власники (користувачі) можуть використовувати ділянки для потреб, які не суперечать функціональному статусу зони.

 

7. Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту, інновації проекту

-  Визначено функцiональне використання земель i цiльове призначення земельних ділянок;

- Визначено територій, де передбачаються містобудівні заходи з проведення комплексної забудови чи комплексної реконструкції, будівництва транспортних коридорів, мостів, доріг, ліній та об’єктів зовнішнього транспорту;

 - Встановленнi умов використання та забудови земельних дiлянок;                                               - Координацiя розробки програм розвитку галузей економiки;

-  Складено реєстри територiй з особливими умовами розвитку мiсцевого значення;

-  Встановлено територiї спiльних iнтересiв вiдповiдних територiальних громад (примiських територiй, використання яких пов’язано з розвитком населеного пункту, що проектується);

 

8. Основні заходи проекту

 

  • визначення в установленому законом порядку розробника плану зонування території Красноріченської ТГ, підписання угоди та завдання на розроблення проекту плану зонування;
  • проведення топографічної зйомки;
  • повідомлення громадськості через засоби масової інформації про початок розроблення плану зонування;
  • розробка проекту  плану зонування території;
  • проведення громадських слухань щодо погодження проекту  плану зонування території;
  • затвердження плану зонування на сесійному засіданні Красноріченської селищної ради.

 

9. Період реалізації проекту

січень 2022 – грудень 2024 року

10. Обсяг фінансування проекту, тис. грн.

2022

2023

2024

Разом

100

100

100

300

11. Джерела фінансування проекту

Державний бюджет, обласний бюджет, місцеві бюджети і інші джерела не заборонені Законом

12. Інша інформація щодо проекту (за потреби)

 

 

 

Додаток 1

ОСНОВНІ ВИСНОВКИ ІЗ СОЦІОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ

 

Загальна інформація про дослідження

В рамках опрацювання стратегії, як елемент діагностики, реалізовано анкетне дослідження умов проживання та якості громадських послуг в громаді. Воно концентрувалось на умовах, які формують якість проживання мешканців (місцева інфраструктура, економіка, соціальний розвиток та стан навколишнього середовища), а також на послугах, які надаються органом місцевого самоврядування та його структурами. Дослідження проводилось на індивідуальних респондентах. Ним було охоплено 225 опитаних. Отримані в такий спосіб додаткові дані, крім статистики та висновків за результатами анкетування, яке проводилося в рамках стратегічного дослідження, дозволили поглянути на різні аспекти функціонування самоврядування в Красноріченській громаді.

Результати соціологічного дослідження мешканців громади

З метою врахування думки максимальної кількості мешканців Красноріченсткої територіальної  громади, визначення стану справ та пріоритетів для подальшого розвитку населених пунктів громади протягом січня – лютого 2021 року проводилось соціологічне дослідження. Анкети заповнювалися особисто жителями, за допомогою google-форми та в паперовій формі. Про проведення опитування було повідомлено на початку січня 2021 року на офіційному сайті селищної ради та у соціальних мережах. Анкетуванням було охоплено 225 осіб.

Далі будуть проілюстровані й описані результати цього опитування, а також проаналізовані відповіді учасників. Серед опитаних 68,3% - жінки та 31,7%- чоловіки.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 6.

 

 

З них це мешканці у віці 41-50 років 29,4%, 25,3% - це категорія населення від 51-60 років, 23,1% - населення від 52 до 40 років, понад 60 років 13,6%  та до 25 років- 8,6%. Дослідження не є репрезентативним, але відображає точку зору більш активної частини населення громади.

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 7.

 

Фото без описуДане опитування представляє думки, як економічно та соціально активної, мобільної частини мешканців громади так і людей, які не мають постійної роботи та людей похилого віку. В опитуванні прийняли участь 29,4% - наймані працівники, 21,9% - безробітні,  19,9% - службовці, 17,2% - пенсіонери, 4,7% - студенти, по 3,3% - підприємці та керівники, а також до анкетування долучилась молодь 0,3% - школярі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 8.

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 9.

 

Результати першого питання, яке було поставлене респондентам, свідчать про пригнічений настрій, притаманне відчуття невлаштованості та страх перед майбутнім. Отже 35,3% відповіли що, в громаді не має перспектив

для розвитку, 24% - що вони просто змущені тут жити, 6,0%  відповіли, що вони точно виїдуть звідси при найменшій можливості. Серед опитаних були і мешканці, яким притаманний соціальний оптимізм, так для 16,7%-  тут комфортно жити, 12,2%- респондентів наголошували, що вони хочуть щоб тут жили їх діти, 5,1% - тут є де і як себе реалізувати та 0,7% - порекомендували б свою громаду для проживання своїм знайомим.

Більшість мешканців громади, а це – 64,7%зазначили, що вони мають власну нерухомість, 24,9% - не мають власного житла, 5,4% - планують продати та 5,0%- планують придбати.

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуРисунок 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 11.

 

Наприкінці 2020 року,згідно з Перспективним планом формування територій громад Луганської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів Українивід6 травня 2020 р. № 540-р.  було створено нову  селищну територіальну громаду, до складу якої увійшло 9 населених пунктів. Тому важливо було почути думку мешканців новоствореної громади. Серед опитаних більшість (41,6%) ставляться середньо, швидше добре 19%, 17,6% - оцінюють негативно   факт створення громади. Були такі,яким важко відповісти на дане питання (14,5%), у зв’язку з тим,що пройшло дуже мало часу з моменту об’єднання громади.

    65,2% опитаних зазначили, що зацікавлені тим, що відбувається на території громади , водночас були такі, які середньо ставляться до новин громади (23,5%),та 11,3%- не цікавляться подіями взагалі.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 12.

 

Водночас мешканці чесно зізнаються, що інформацію про життя громади отримують найчастіше від сім’ї, друзів та сусідів , відслідковують на інтернет-сторінці громади. Натомість  рідше пасивно спілкуються з місцевими депутатами, беруть участь у зборах з представниками органу місцевого самоврядування.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 13.

 

 Це зумовлено тим, що населені пункти громади  невеликі за розміром, тому більшість змін, ініціатив, впроваджуваних проєктів є помітними для жителів та обговорюються в колі близького оточення (особливо старшою цільовою аудиторією).

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 14.

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 15.

 

За даними опитування мешканцями було наголошено, що головними факторами гарного життя є здоров’я, сім’я та високооплачувана робота.

Майже третина респондентів (28,5%) зауважили, що більше 50% свого отриманого доходу витрачають на оплату житлово-комунальних платежів, 11-30 % від доходу витрачають 33,5% респондентів, 31- 50%  від доходу – 21,5% респондентів та лише 5,4% опитаних мешканців громади сплачують 10 % від доходу на оплату платежів.

Нажаль такі дані відображають доволі традиційну ситуацію по країні.Українці все більше страждають від підвищення тарифів на комунальні послуги, адже вже майже півроку діють нові ціни на природний газ, опалення та електропостачання.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 16.

 

З опитаних  14 % використовує воду з крану для приготування їжі та пиття. Близько  42% респондентів купує воду для використання, Також серед респондентів, були ті, які використовують воду з криниці, свердловини тощо (43,9% ).

          Результати дослідження свідчать про те, що більша частина населення все-таки докладає зусиль, щоб отримати якісну воду для пиття та приготування їжі.

Фото без опису

 

Рисунок 17.

 

Фактори стану навколишнього середовища отримали доволі різні оцінки. Серед чинників, що впливають на якість життя, найбільш тривожним показником виявилася реакція на якість води,чистоту річок , озер, водоймищ та стан навколишнього середовища – тобто дуже добрими ці показники не вважає ніхто, лише посередніми або поганими.  Негативно оцінений стан (діяльність) каналізаційної мережі. Найбільш позитивно оцінено показник  чистоти громадських місць та утримання кладовищ, освітлення вулиць у темну годину та вивіз сміття з домашніх домогосподарств. Такі дані свідчать про острах мешканців громади перед негативними змінами в природньому середовищу, особливо щодо стану води.

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 18.

 

За даними опитування більше половини мешканців громади (56,6%) кожного дня проживають та працюють у нашій громаді. Через економічні проблеми жителі  змушені тимчасово покидати своїх рідних в пошуках іншої роботи. Так, 20,8% опитаних зазначили, що їх члени родин працюють кожного дня або вчаться  в інших громадах, але проживають в нашій громаді.  Водночас 8,1%респондентів наголошували, що їх члени родин проживають  в інших громадах та за кордоном.  14,9% респондентам було важко відповісти на це питання.

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 19.

 

38,5% опитаних зазначили, що вони кожного дня, щоб дістатися до місця роботи чи навчання витрачають до 15 хвилин. В 28,5%випадках 15-30 хвилин, а 13,1% 31-45 хвилин. Останні витрачають свій час до двох годин і більше. Тобто більшість мешканців громади проживає і працює в громаді, або в інших сусідніх населених пунктах.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 20.

 

60% опитаних вважають якість, стан доріг для пішоходів та загального користування, а також утримання доріг загального користування дуже поганим або скоріше поганим, інші середньо відносяться до цього питання. Тобто, хочаб частково, громада має зробити кроки для зменшення цієї проблеми. Краще ставлення до освітлення та безпеки на дорогах – тут принаймні середньо та добре оцінює більше 63,0% респондентів. На даний час не забезпечено транспортним сполученням між центром громади та   її населеними пунктами.

 

 

 

Фото без опису

        Рисунок 21.

 

Досить добре мешканці громади поставилися до роботи сфери освіти. Доступність шкіл та дитячих садочків скоріше добрими вважають  понад 71,0% опитаних. Якістю навчання у школах та дитячих садочках задоволені 34,5% та  36,5%, нейтральну оцінку було надано 27,0% та 19,8%.

Водночас задоволені доступністю позашкільних занять для дітей та молоді63,5 % опитаних, посередньо відповіли – 33,2%респондетів, майже третя частина зовсім не задоволена роботою даних закладів.Стосовнодоступністі різноманітних форм проведення дозвіллядля дітей та молоді критичну оцінку надали 42,5% опитаних, середньо позначили 19,3%, а добре тільки 18,5%.Скоріш за все помітний вплив у відповідях на ці питання міг спричинити фактор місця проживання мешканців. Але в будь-якому разі це очевидна проблема для громади.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 22.

 

Стосовно навчання жителями громади було зазначено наступне: 45,7 %  респондентів не бажать навчатися, 15,8% готові навчатися, якщо це буде проходити на території громади, 12,7%  опитаних готові їздити на навчання до іншої громади 12,2% - хотіли б навчатися, але не мають вільного часу  та 13,6% - віддають перевагу онлайн-курсам. Слід зазначити, що наразі онлайн-освіта  набирає все більших обертів.Зараз завдяки онлайн-навчанню можна якісно здобувати нові знання, підвищити кваліфікацію та навіть опанувати нову професію, не виходячі навість з домівки та не відриваючись від робочого місця.

 

Посередні оцінки домінують у відповідях щодо надання соціальних послуг, а також медичних послуг.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 23.

 

В сфері охорони здоров’я найкращої думки респонденти про діяльність медичних закладів первинної допомоги, майже 35,0% задоволені роботою амбулаторією загальної практики сімейної медицини та фельдшерськоакушерськихпунктах 33,0% - посередніх оцінок та третина незадоволені роботою.

Хвилює мешканців громади і питання адаптації громадських будівель до потреб осіб з інвалідністю, так 35% - негативно оцінюють, 30,% - нейтрально і 30 % задоволені цим показником.Серед оцінок діяльності соціальної сфери, відповіді респондентів розділился так: 22,5 %- задоволені роботою, 35,6% посередньо до цього ставляться, а 30%- незадоволені роботою зазначеної сфери.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 24.

 

Думки опитаних щодо діяльності сфери  спорту, культури та відпочинку переважно негативні.

Оптимістично жителі громади відносяться до доступності інтернету, понад 33,3% - позитивних відповідей, 32,0 % - нейтральних та 30,0% - поганих емоцій визиває цей факт.

В сфері культури зустрічаємо  такі оцінки у ставленні опитаних до діяльності будинків культури – 30,6% вважають, що вона погана або ж не знають, 21,6% добра або дуже добра, 45% – посередня. Позитивні оцінки переважають щодо діяльності бібліотек – 30% позитивних відгуків, майже стільки ж (35%) – посередніх.

 

Можливість активно займатися спортом оцінює позитивоно лише 12% опитуваних, активно приймати участь в різноманітних громадських заходах -13,0%, 21,4% та 29,6% - надали нейтральну оцінку, оцінку «погано» надали 41,8% опитаних відповідно. 

Фото без описуНайбільшою проблемою у сфері культури, спорту та відпочинку, що відображається в соціологічному дослідженні, є необізнаность мешканців громади щодо можливості активної участі в різноманітних громадських заходах, у мистецьких подіях та культурному житті та можливості активно займатися спортом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 25.

 

За даними опитування не викликає стан безпеки у громаді. Тобто відгуки  «швидше небезпечно» та  «дуже небезпечно» було надано загалом 21,4%респондентами. Натомість 50,2% оцінює –посередньо, вважають «швидше безпечно» та «цілком безпечно» 28,4%.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 26.

 

Жителями громади  також було зазначено, що вони готові витрачати власний час та сили на заходи з підвищення рівня благоустрою громади, якщо будуть надані кошти на реалізацію проєктів. Слід зазначити, що висловили свою позитивну думку 52,9% опитаних, 19,5% - готові долучитися до благоустрою , якщо отримають за це матеріальну допомогу та 22,6% - зовсім не мають бажання цим займатися.

На питання щодо прийнятного рівня заробітної плати у громаді респондентами було зазначено, що для комфортного проживання в середньому мешканцям необхідно 10,0-20,0 тис.грн.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 27.

 

Також в анкеті було питання щодо важливості для мешканців офіційного працевлаштування на місці роботи. 56,6% респондента відповіли, що для них важливо бути офіційно працевлаштованми, за умови що це не зменшить розмір заробітної плати. 23,1% опитаних наголошують, що важливо,навіть якщо це зменшуватиме розмір заробітної плати. Водночас 20,4% готові працювати неофіційно. Проблема тіньової зайнятості для України залишається однією з найбільш злободенних. Це пов’язано з тим, що в умовах хронічного безробіття громадяни  готові отримувати заробітну плату в конвертах аби забезпечити свої сім’ї. За оцінками Державної служби України з питань працікожен п’ятий працює на неофіційній основі у сфері торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, а також там де функціонує дуже велика кількість малих і мікропідприємств.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Рисунок 28.

 

Втім найбільша проблемагромади все ж таки інша, а саме: майже 73,4% вважають, що вона погано або дуже погана забезпечена робочими місцями, 54,0% негативно оцінюють можливість заснування власного бізнесу, 15,7% – посередньо,2,7% зазначили, що добре,  а 3,6% нічого про це не знають. Чому саме так, видно із відповідей на наступні питання. 40,0% нічого не чули про підтримку, яку надає підприємцям грантові програми та держава в цілому, а 45% абсолютно не обізнані з діяльності організацій з підтримки бізнесу. Відповідно в обох випадках частка позитивних відгуків становить 2,8%, решта – негативні або посередні. Тобто незнання про можливу допомогу чи негативна оцінка можливостей її отримати, негативно впливають на оцінку мешканцями громади власних можливостей, щодо ведення підприємницької діяльності.

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Рисунок 29.

 

Дані дослідження відображають думку жителів, що заважає розвитку громади (можна було відмітити три відповіді). Через зазначену обставину отримані дані мають обмежену сферу застосування, вони є дуже суб`єктивними, але стосуються найбільш чутливих для людини напрямів. Так,  респондентами було зазначено, що першочергові проблеми це - безробіття (181), недостатня громадська  ініціативність та активність мешканців (90), відсутність можливості для самореалізації (59), відсутність зовнішніх інвестицій(56), Інші чинники набрали меншу кількість голосів.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Рисунок 30.

Також в анкеті містилося запитання щодо пріоритетності завдань в тих чи інших сферах –в економіці, соціально-гуманітарній та комунальній (можна було відмітити три відповіді). Отже, найбільш першочерговою є зменшення рівня безробіття – 194 відповіді. Надалі покращення  доріг між поселеннями громади -120 ,  благоустрій населених пунктів – 55, ремонт вулиць  – 52,  розвиток малого і середнього бізнесу – 49. Інші сфери набрали менше голосів.  

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 31.

 

Водночас респондентам було запропоновано відповісти на питання щодо основних ресурсів громади для подальшого її розвитку. Серед опитаних 29,4% вважає, що прогресивна та дієва місцева влада є головним ресурсом громади, 11,3% - місцеві підприємства та підприємці, 10,0% - вважає, що необхідно залучати іноземних інвесторів для розвитку , 9,0% наголошує, що у громади дуже вигідне географічне розташування. Щодо використання корисних копалин та активність підприємців  мешканці громади зазначили що це дійсно основний ресурс у майбутньому 9,0% та 8,6%. Слід зазначити, що також респондентами було запропоновано використовувати доступність до основних місць, ринків, розвивати фермерське господарство та використовувати людські ресурси громади.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Р

Рисунок 32.

 

Серед опитаних у Красноріченській громаді майже не знайшлося тих, хто б зовсім не цікавився новинами громади.

Канали комунікації, які найчастіше використовують мешканці для отримання інформації про місцеві справи – це передусім   – обмінюються інформацією з сусідами та друзями  (114), 111 опитаних – соціальні мережі, майже четверта частина – дізнається про справи громади через сайт селищної ради та 22- відвідують громадські заходи та отримують там інформацію. Це дуже гарний показник, адже жителі не байдужі до того, що відбувається у нашій громаді.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 33.

 

У наступному питанні, яке було запропоновано опитуваним, зазначалось, через який інформаційний канал вони хотіли б отримувати інформацію про діяльність громади. Майже 40% опитаних бажають отримувати інформацію з офіційні сторінки громади у соціальних мережах,  третина(32,6) все ж таки бажають дізнаватися про життя громади під час публічних заходів, все ж таки хоче дізнаватися про новини громади через офіційне джерело інформації – сайт селищної  ради -31,2%.  Були й такі, які звикли читати місцеві газети (31) Ці дані свідчать про те, що жителі цікавляться життям свої населених пунктів та бажають мати взаємодію всередині громади за допомогою інформаційних каналів комунікації.

Слід зауважити, що в анкеті-опитувальнику респондентам було запропоновано надати свої пропозиції до місцевої влади, а саме на яку проблему необхідно звернути увагу першочергово. В цілому,жителі громади наголошували, що вони занепокоєні ситуацією щодо стану доріг в громаді, створення робочих місць, якістю медичних послуг, якості надання житлово-комунальних послуг,прагнуть модернізації  інфраструктури населених пунктів, благоустрою зон відпочинку, стурбовані екологічними проблема громади, а також прагнуть розвивати свою громаду та мають помітний інтерес до справ на території населених пунктів тощо.

Висновок

Дослідження засвідчило, що майже всі сфери діяльності у громаді є проблемними, ці проблеми гостро сприймаються населенням та потребують дій для їх розв’язання. Особливо це стосується економічних проблем, головним чинником яких є неконкурентна заробітна плата, складнощі з працевлаштуванням. Також жителі громади стурбовані станом навколишнього середовища, екологічними проблемами та благоустроєм населених пунктів. Відчувають не так гостро, але від того є не менш значущими проблеми дозвілля та відпочинку дітей та дорослих, надання сучасних медичних послуг та забезпеченість доступності споруд  для осіб з інвалідністю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано