Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про перейменування Комунального закладу «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Пролісок» Красноріченської селищної ради  та затвердження Статуту в новій редакції

Дата: 14.11.2021 10:43
Кількість переглядів: 319

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ     ОБЛАСТІ

КРЕМІНСЬКОГО  РАЙОНУ

ВОСЬМОГО   СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ПЕРША  СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

09 листопада 2021 року                 смт Красноріченське                                          № 21/11

Про перейменування Комунального закладу

«Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Пролісок»

Красноріченської селищної ради  та

затвердження Статуту в новій редакції

 

Відповідно до частини першої статті 144 Конституції України,  Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» від 17.11.2020р №1009-IX,  Цивільного кодексу України,  постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів», у зв’язку із зміною адміністративно-територіального устрою України та у зв’язку зі зміною юридичної адреси засновника, керуючись п. 4 ст.54 Закона України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Красноріченська селищна  рада

 ВИРІШИЛА:

1. Перейменувати КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) «ПРОЛІСОК» КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ (код ЄДРПОУ 40907872) на КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) «ПРОЛІСОК» КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

2. Внести зміни до юридичної адреси КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) «ПРОЛІСОК» КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ з адреси: 92913, Луганська область, Кремінський район, смт  Красноріченське, площа Соборна, 4а на адресу: 92913, Луганська область, Сватівський район, смт  Красноріченське, площа Соборна, 4а.

3. Викласти в новій редакції  Статут  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) «ПРОЛІСОК» КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ  (додається).

3. Доручити директору КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) «ПРОЛІСОК» КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПОГОРІЛІЙ Марині Михайлівні, вжити заходів щодо державної реєстрації Статуту  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) «ПРОЛІСОК» КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ  та  забезпечити державну реєстрацію внесення змін до відомостей про юридичну особу.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійно діючу комісію з питань законності, прав і обов’язків громадянина, запобігання корупції, свободи слова, регламенту, депутатської діяльності  та етики, соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти культури і спорту. 

Селищний голова                                                         Сергій ГЛУЩЕНКО

 

                                                                                              ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням  двадцять першої  сесії  Красноріченської селищної ради

восьмого  скликання  № 21/11

09 листопада   2021 року

 

 

 

 

 

 

                СТАТУТ

                               КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

            «ЗАКЛАД  ДОШКІЛЬНОЇ  ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК)

                                            «ПРОЛІСОК»

              КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

                             СВАТІВСЬКОГО  РАЙОНУ

                                ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                         (нова редакція)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

2021 рік

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

  1.1.Повне найменування комунального закладу:

- українською мовою: КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ( ЯСЛА-САДОК) «ПРОЛІСОК» КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  СВАТІВСЬКОГО  РАЙОНУ  ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  1.2. Скорочене найменування комунального закладу:

- українською мовою: КЗ  ЗДО «ПРОЛІСОК»

  1.3. Юридична адреса закладу дошкільної освіти: 92913, Луганська обл.,Сватівський район,смт  Красноріченське, площа Соборна, 4а.

  1.4. Засновник закладу дошкільної освіти - Красноріченська селищна рада. Юридична адреса:92913 Луганська область, Сватівський район,                       смт Красноріченське, вул. Центральна 20, ін. код 04337085

Засновник здійснює фінансування закладу дошкільної освіти, його матеріально-технічне забезпечення, надає необхідні будівлі з обладнанням  і матеріалами, організовує будівництво і ремонт приміщень, їх господарське обслуговування, харчування та медичне обслуговування дітей.

  1.5. Заклад дошкільної освіти в своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України “Про освіту”, “Про дошкільну освіту”, Положенням  про  дошкільний  навчальний  заклад України(далі – Положення), Базовим компонентом дошкільної освіти   та  іншими нормативно-правовими актами, власним статутом.

  1.6.Заклад освіти є юридичною особою, має свій ідентифікаційний код, печатку і штамп   встановленого зразка, може мати   рахунки  в органах Державного  казначейства.

  1.7. Головною метою закладу освіти є забезпечення реалізації   права дитини на здобуття дошкільної  освіти,  цілісного розвитку дитини, її фізичних, інтелектуальних і творчих здібностей, поглибленого гуманітарного розвитку шляхом виховання, навчання, соціалізації, формування необхідних життєвих навичок та готовності продовжувати освіту.

  1.8.Діяльність закладу освіти направлена на реалізацію основних завдань дошкільної освіти: збереження та зміцнення фізичного і психічного здоров’я дітей; формування їх особистості, розвиток творчих здібностей та нахилів; забезпечення соціальної адаптації та готовності продовжувати освіту, виконання вимог базового компонента дошкільної освіти.

  1.9.Заклад освіти самостійно приймає рішення і здійснює діяльність в межах  компетенції, передбаченої чинним законодавством, Положенням та даним статутом.

  1.10.Заклад освіти  несе відповідальність перед особою, суспільством і державою за:

- реалізацію головних завдань дошкільної освіти, визначених Законом України «Про дошкільну освіту»;

- забезпечення рівня дошкільної освіти у межах державних стандартів до її змісту, рівня і обсягу;

- здійснення соціально-педагогічного патронату, взаємодії з сім’єю;

- дотримання фінансової дисципліни та збереження матеріально-технічної бази.

  1.11. Взаємовідносини між закладом освіти  з юридичними і фізичними особами визначаються угодами, що укладені між ними.

  1.12.Заклад освіти  є некомерційним і неприбутковим закладом освіти.

  1.13. Працівники закладу освіти  несуть відповідальність за життя, фізичне і психічне здоров’я кожної дитини відповідно до чинного законодавства

 

ІІ. КОМПЛЕКТУВАННЯ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

  2.1. Заклад освіти  розрахований на 80 місць.

  2.2. Групи у закладі дошкільної освіти комплектуються за віковими  ознаками: одновікові та відповідно до нормативів наповнюваності, санітарно-гігієнічних норм і правил утримання дітей у закладах дошкільної освіти з урахуванням побажань батьків або осіб, які їх замінюють.

  2.3.У закладі дошкільної освіти функціонує 4 групи загального розвитку.

  2.4. Заклад дошкільної освіти має групи з денним режимом перебування дітей.

  2.5. Наповнюваність груп дітьми становить:

– для дітей віком від двох до трьох років – до 15 осіб;

– для дітей віком від трьох до чотирьох років – до 20 осіб;

– для дітей віком від чотирьох до п’яти  років – до 20 осіб;

–  для дітей віком від п’яти  до шести років – до 20 осіб;

– в оздоровчий період – до 15 осіб;

– з соціально- педагогічного патронату – до 15 осіб.

  2.6. Прийом дітей до закладу дошкільної освіти здійснюється директором протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров’я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження, документа для встановлення батьківської плати.  

  2.7. За дитиною зберігається місце у закладі дошкільної освіти у разі її хвороби, карантину, санаторного лікування, на час відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, а також у літній період (75 днів).

  2.8. Відрахування дитини з закладу дошкільної освіти може здійснюватися:

- за бажанням батьків або осіб, які їх замінюють;

- на підставі медичного висновку про стан здоров’я дитини, що виключає можливість її подальшого перебування у дошкільному закладі даного типу;

- у разі несплати без поважних причин батьками або особами, які їх замінюють, плати за харчування дитини протягом двох місяців.

  2.9. Адміністрація закладу дошкільної освіти зобов’язана письмово повідомити батьків або осіб, які їх замінюють, про відрахування дитини не менш як за 10 календарних днів. Забороняється безпідставне відрахування дитини з дошкільного закладу.

               III. РЕЖИМ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ  ОСВІТИ.

  3.1. Заклад  дошкільної освіти працює за п’ятиденним робочим тижнем. Тривалість робочого дня - 10,5 годин. Вихідні дні - субота, неділя, святкові дні.

  3.2. Щоденний графік роботи дошкільного закладу: з 7.00 до 17.30.           

  3.3. Щоденний графік груп дошкільного закладу:  з 7.00 до 17.30

IV. ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ.

  4.1.Навчальний рік у закладі дошкільної освіти починається з 1 вересня і закінчується 31 травня наступного року, а оздоровчий період - з 1 червня по 31 серпня.

  4.2. Заклад дошкільної освіти здійснює свою діяльність відповідно до річного плану, який складається на навчальний рік та період оздоровлення.

  4.3. План роботи закладу дошкільної освіти схвалюється педагогічною радою закладу,  затверджується керівником закладу.

  4.4. У закладі дошкільної освіти визначена українська мова навчання і виховання дітей.

  4.5. Освітній процес у закладі дошкільної освіти здійснюється за програмою "Дитина від 2 до 7", затвердженою Міністерством освіти і науки України, Базовим компонентом дошкільної освіти (державний стандарт)та навчально-методичними посібниками відповідно до "Типового переліку обов’язкового обладнання навчально-наочних посібників та іграшок в ЗДО", затвердженого МОН України від 11.09.2002 р. № 509

  4.6. Заклад дошкільної освіти організовує освітній процес за такими пріоритетними напрямками: фізкультурно-оздоровчий,  гуманітарно-природничий, художньо-естетичний, музичний  та патріотичний.  

  4.7. Заклад дошкільної освіти може надавати додаткові освітні послуги, які не визначені Державною базовою програмою, на основі угоди між батьками або особами, які їх замінюють, та закладом дошкільної освіти у межах гранично допустимого навантаження дитини.

 

V. ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ.

  5.1. Порядок забезпечення продуктами харчування визначається відділом освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Красноріченської селищної ради  на основі тендерних угод з торгівельними організаціями, що несуть відповідальність за якість продуктів харчування.

  5.2. У закладі дошкільної освіти встановлено 3-х разове харчування дітей.

  5.3. Контроль за організацією та якістю харчування, вітамінізацією страв, закладкою продуктів харчування, кулінарною обробкою, виходом страв, смаковими якостями їжі, санітарним станом харчоблоку, правильністю зберігання, дотриманням термінів реалізації продуктів покладається на керівника закладу дошкільної освіти,  медичного працівника, завгоспа, кухарів згідно посадових обов’язків.

 

VI. МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДІТЕЙ У ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ  ОСВІТИ.

  6.1. Медичне обслуговування дітей у закладі дошкільної освіти здійснюється на безоплатній основі медичним працівником, який входить до штату закладу, і передбачає проведення надання невідкладної медичної допомоги на до госпітальному етапі, організацію заходів для госпіталізації (у разі показань) та інформування про це батьків або осіб, які їх замінюють. Медичні огляди проводяться вузькими спеціалістами управління охорони здоров’я згідно графіків, затверджених головним лікарем дитячої поліклініки, та погоджених з Красноріченською селищною радою.

  6.2. До основних обов’язків медичних працівників закладу дошкільної освіти належать: моніторинг стану здоров’я, фізичного та нервово-психічного розвитку дітей, надання їм невідкладної медичної допомоги; організація і проведення медичних оглядів, у тому числі поглиблених, профілактичних, та лікувально-оздоровчих заходів, оцінка їх ефективності; здійснення контролю за організацією та якістю харчування, дотримання раціонального режиму навчально-виховної діяльності, навчального навантаження; медичний контроль за виконанням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму; проведення санітарно-просвітницької роботи серед дітей, батьків або осіб, які їх замінюють, та працівників закладу.

  6.3. Заклад дошкільної освіти надає приміщення і забезпечує належні умови для роботи медичного персоналу та проведення лікувально-профілактичних заходів.

  6.4. Контроль за медичним обслуговуванням здійснюється керівником закладу, управлінням охорони здоров’я.

 

        VII. УЧАСНИКИ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ

  7.1 Учасниками освітнього процесу у закладі дошкільної освіти є: діти дошкільного віку, керівник, педагогічні працівники, медичні працівники, помічники вихователів, батьки або особи, які їх замінюють, фізичні особи, які надають освітні послуги у сфері дошкільної освіти.

  7.2. За успіхи у роботі встановлюються такі форми матеріального та морального заохочення: грошова премія, цінні подарунки, подяки, грамоти, нагрудні знаки, педагогічні звання.

  7.3. Права дитини у сфері дошкільної освіти:

 • безпечні та нешкідливі для здоров’я умови утримання, розвитку виховання і навчання;

• захист від будь-якої інформації, пропаганди та агітації, що завдає шкоди її здоров’ю, моральному та духовному розвитку;

 • захист від будь-яких форм експлуатації та дій, які шкодять здоров’ю дитини, а також фізичного і психічного насильства, приниження її гідності, здоровий спосіб життя.  

  7.4. Права батьків або осіб, які їх замінюють:

• обирати заклад дошкільної освіти та форму здобуття дитиною дошкільної освіти;

 • обирати  і бути обраними до органів громадського самоврядування закладу;

 • звертатися до відповідних органів управління освітою з питань розвитку, виховання і навчання своїх дітей;

 • відмовлятися від запропонованих додаткових освітніх послуг;

 • захищати законні інтереси своїх дітей у відповідних державних органах і суді.     

      - Батьки або особи, які їх замінюють, зобов’язані:

• своєчасно вносити плату за харчування дитини в закладі дошкільної освіти у встановленому порядку;

• своєчасно повідомляти заклад  дошкільної освіти про можливість відсутності або хвороби дитини;

• слідкувати за станом здоров’я дитини;

• виконувати обов’язки батьківства передбачені законодавством України.  

  7.5. На посаду педагогічного працівника закладу дошкільної освіти призначається особа, яка має відповідну педагогічну освіту, а саме: освітньо-кваліфікаційний рівень магістра, спеціаліста, бакалавра або молодшого спеціаліста (до введення в дію Закону України "Про освіту" - вищу або середню спеціальну освіту), а також стан здоров’я якої дає змогу виконувати професійні обов’язки.

  7.6. Трудові відносини регулюються законодавством України про працю, Законами України "Про освіту", "Про дошкільну освіту", іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до них, правилами внутрішнього трудового розпорядку.  

  7.7. Педагогічні працівники закладу дошкільної освіти мають право:

- на вибір педагогічно доцільних форм, методів і засобів роботи з дітьми; брати участь у роботі органів самоврядування закладу;

- на підвищення кваліфікації, участь у методичних об’єднаннях, нарадах тощо;

 - проводити в установленому порядку науково-дослідну, експериментальну, пошукову роботу;

- вносити пропозиції щодо поліпшення роботи закладу;

- на соціальне та матеріальне забезпечення відповідно до законодавства;

- об’єднуватися у професійні спілки та бути членами інших об’єднань громадян, діяльність яких не заборонена законодавством;

- на захист професійної честі та власної гідності.

  7.8. Педагогічні працівники зобов'язані:

- виконувати статут, правила внутрішнього трудового розпорядку, умови трудового договору;

- дотримуватись педагогічної етики, норм загальнолюдської моралі, поважати гідність дитини та її батьків;

- забезпечувати емоційний комфорт, захист дитини від будь-яких форм експлуатації та дій, що шкодять її здоров'ю, а також від фізичного та психологічного насильства;

- брати участь у роботі педагогічної ради та інших заходах, пов’язаних з підвищенням професійного рівня, педагогічної майстерності, загальнополітичної культури;

- виконувати накази та розпорядження керівництва;

- інші обов’язки, що не суперечать законодавству України.

  7.9. Права, обов’язки та соціальні гарантії інших працівників закладу дошкільної освіти регулюються трудовим законодавством та правилами внутрішнього розпорядку закладу.

  7.10. Педагогічні та інші працівники приймаються на роботу до закладу дошкільної освіти директором ЗДО у порядку, передбаченому установчими документами закладу, відповідно до законодавства.

  7.11. Працівники закладу дошкільної освіти несуть відповідальність за збереження життя, фізичне і психічне здоров’я дитини згідно із законодавством.

  7.12. Працівники закладу дошкільної освіти у відповідності до статті 26 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" проходять періодичні безоплатні медичні огляди в міській поліклініці, які затверджуються управлінням охорони здоров’я Державною санітарно-епідеміологічною службою України з визначенням періодичності для конкретної категорії працівників.

  7.13. Педагогічні працівники закладу дошкільної освіти підлягають атестації яка здійснюється, як правило один раз на п’ять років відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого Міністерством освіти і науки України.

 7.14. Педагогічні працівники, які систематично порушують статут, правилами внутрішнього розпорядку закладу дошкільної освіти, не виконують посадових обов’язків, умови колективного договору або за результатами атестації, не відповідають займаній посаді, звільняються з роботи відповідно до чинного законодавства.

 

VIII. УПРАВЛІННЯ ДОШКІЛЬНИМ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ.

 8.1. Управління закладом дошкільної  освіти здійснюється відділом освіти, культури, молоді та спорту Красноріченської селищної ради  Сватівського району Луганської області в межах повноважень, передбачених чинним законодавством.

  8.2. Безпосереднє керівництво роботою закладу дошкільної освіти здійснює його директор, який призначається і звільняється з посади уповноваженим ним органом управління освітою з дотриманням чинного законодавства.

  Директор закладу дошкільної освіти:

• здійснює керівництво і контроль за діяльністю закладу дошкільної освіти;

• діє від імені закладу;

• представляє його в державних, та інших органах, установах і організаціях, укладає угоди з юридичними та фізичними особами;

• розпоряджається в установленому порядку майном, коштами закладу освіти і відповідає за дотримання фінансової дисципліни та збереження матеріально-технічної бази закладу;

• приймає на роботу педагогічний та обслуговуючий персонал та звільняє з роботи;

• затверджує штатний розклад за погодженням  із  відділом освіти, культури, молоді та спорту Красноріченської селищної ради;

• контролює організацію харчування і медичного обслуговування дітей;              • затверджує правила внутрішнього трудового розпорядку, посадові інструкції працівників за погодженням з профспілковим комітетом;

• забезпечує дотримання санітарно-гігієнічних, протипожежних норм і правил техніки безпеки, вимог безпечної життєдіяльності дітей і працівників;

 • відповідає за реалізацію завдань дошкільної освіти, визначених Законом України "Про дошкільну освіту", та забезпечення рівня дошкільної освіти у межах державних вимог до її змісту і обсягу;

• контролює відповідність застосовуваних форм, методів і засобів розвитку, виховання і навчання дітей до їх вікових, психофізіологічних особливостей, здібностей і потреб;

• підтримує ініціативу щодо вдосконалення навчально-виховної роботи, заохочує творчі пошуки, дослідно-експериментальну роботу педагогів;               • організовує різні форми співпраці з батьками або особами , які їх замінюють;  • щороку звітує про свою діяльність на загальних зборах колективу закладу та батьків або осіб, які їх замінюють.

  8.3. Колегіальним постійно діючим органом управління закладом дошкільної освіти є педагогічна рада закладу. До складу педагогічної ради входять: керівник і його заступники, педагогічні працівники, медичні працівники, інші спеціалісти. Може входити голова батьківського комітету. Запрошеними з правом дорадчого голосу можуть бути представники громадських організацій, педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів, батьки або особи, які їх замінюють. Головою педагогічної ради є директор закладу дошкільної освіти.

Педагогічна рада закладу:

  • розглядає питання освітнього процесу у закладі дошкільної освіти та приймає відповідні рішення;

  • організовує роботу щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників, розвитку їх творчої ініціативи, впровадження досягнень науки, передового педагогічного досвіду;

  • приймає рішення з інших питань професійної діяльності педагогічних працівників.

  Робота педагогічної ради планується довільно відповідно до потреб закладу. Кількість засідань педагогічної ради становить не менше 4-х на рік.

  8.4. Органом громадського самоврядування закладу є загальні збори колективу закладу та батьків або осіб, які їх замінюють, що скликаються не рідше, ніж один раз на рік. Кількість учасників загальних зборів від працівників закладу дошкільної освіти не менше 1/3 від кількості працівників, батьків в закладі. Термін їх повноважень становить один рік. Рішення загальних зборів приймаються простою більшістю голосів від загальної кількості присутніх. Загальні збори:

  • обирають раду дошкільного закладу, її членів і голову, встановлюють терміни її повноважень;

  • заслуховують звіт керівника закладу, голови ради закладу дошкільної освіти з питань статутної діяльності закладу, дають їй оцінку шляхом таємного або відкритого голосування;

 •  розглядають питання навчально-виховної, методичної та фінансово-господарської діяльності закладу дошкільної освіти;

  • затверджують основні напрямки вдосконалення роботи і розвитку закладу дошкільної освіти.

  8.5. У період між загальними зборами діє рада закладу дошкільної освіти. Кількість засідань ради визначається за потребою. Засідання ради закладу дошкільної освіти є правомірним, якщо в ньому бере участь не менше двох третин її членів (працівники закладу дошкільної освіти, батьки, засновники, спонсори та інші).

  Рада закладу:

-  організовує виконання рішень загальних зборів,

-  розглядає питання поліпшення умов для здобуття дошкільної освіти, зміцнення матеріально-технічної бази, поповнення й використання бюджету закладу,

- вносить пропозиції щодо морального і матеріального заохочення учасників навчально-виховного процесу,

-  погоджує зміст і форми роботи з педагогічної освіти батьків;

- інші функції, що не суперечать чинному законодавству.

  8.6. У закладі дошкільної освіти може діяти піклувальна рада - орган самоврядування, який формується з представників органів виконавчої влади, підприємств, установ, навчальних закладів, організацій, окремих громадян з метою залучення громадськості до вирішення проблем освіти, забезпечення сприятливих умов ефективної роботи закладу дошкільної освіти. Піклувальна рада у складі 7-15 осіб створюється за рішенням загальних зборів або ради закладу дошкільної освіти. Члени піклувальної ради обираються на загальних зборах закладу дошкільної освіти і працюють на громадських засадах. Очолює піклувальну раду голова, який обирається на її засіданні з числа членів піклувальної ради. Кількість засідань визначається їх доцільністю, але не менше, ніж чотири рази на рік.

Основними завданнями піклувальної ради є:

  • співпраця з органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями, навчальними закладами, окремими громадянами, спрямована на поліпшення умов утримання дітей у закладі дошкільної освіти;
  •  сприяння зміцненню матеріально-технічної, культурно-спортивної, корекційно-відновлювальної, лікувально-оздоровчої бази закладу дошкільної освіти;
  •  сприяння залученню додаткових джерел фінансування закладу дошкільної освіти;
  •  сприяння організації та проведенню заходів, спрямованих на охорону життя і здоров’я учасників освітнього процесу;
  •  організація дозвілля та оздоровлення дітей та працівників закладу дошкільної освіти;
  •  стимулювання творчої праці педагогічних працівників;
  •  всебічне зміцнення зв’язків між родинами дітей та закладом дошкільної освіти;
  •  сприяння соціально-правового захисту учасників освітнього процесу.  

 

 

IX. МАЙНО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ  ОСВІТИ.

 9.1. Майно закладу дошкільної освіти є власністю Красноріченської селищної ради.

 

X. ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ  ОСВІТИ.

10.1. Джерелами фінансування закладу дошкільної освіти є кошти:

- засновника;

- місцевого  бюджету, у розмірі передбаченому  нормативами  фінансування;

- добровільні пожертвування і цільові внески фізичних і юридичних осіб, батьків  або осіб, які їх  замінюють;

- інші  надходження, не заборонені  чинним  законодавством.

  10.2. Заклад дошкільної освіти має право:

• отримувати допомогу від підприємств, установ, організацій або фізичних осіб; • здавати в оренду приміщення, споруди, обладнання юридичним та фізичним особам для провадження освітньої діяльності згідно із законодавством. 

  10.3. Статистична звітність Ф85-К про діяльність закладу дошкільної освіти здійснюється відповідно до законодавства.

  10.4. Порядок ведення діловодства і бухгалтерського обліку в закладі дошкільної освіти визначається законодавством, нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України та інших центральних органів виконавчої влади, яким підпорядковується заклад дошкільної освіти. За рішенням засновника закладу бухгалтерський облік та звітність здійснюється через бухгалтерію відділу освіти,культури,молоді та спорту виконавчого комітету Красноріченської селищної  ради  Сватівського  району  Луганської  області.

 

XI. КОНТРОЛЬ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ.

 11.1. Основною формою контролю за діяльністю закладу дошкільної освіти є інституційний аудит, що проводиться у порядку встановленому Міністерством освіти і науки України.

  11.2. Контроль за дотриманням закладом  дошкільної освіти державних вимог щодо змісту, рівня й обсягу дошкільної освіти здійснюється відділом освіти Красноріченської селищної ради.

  11.3. Зміст, форми та періодичність контролю, не пов’язаного з навчально-виховним процесом у закладі дошкільної освіти встановлюється відділом освіти, культури, молоді та спорту Красноріченської селищної ради Сватівського  району Луганської області.

  11.4. Заклад дошкільної освіти залишає право за головним розпорядником бюджетних коштів здійснювати внутрішній контроль за повнотою надходжень коштів нижчого рівня, витрачанням та перерозподілом бюджетних коштів у разі потреби.

 

ХІІ. РЕОРГАНІЗАЦІЯ АБО  ЛІКВІДАЦІЯ  ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ  ОСВІТИ

  12.1. Припинення діяльності закладу дошкільної освіти відбувається шляхом реорганізації або ліквідації ( злиття, приєднання, поділу, перетворення) та здійснюється за рішенням Красноріченської селищної ради Сватівського  району Луганської області  відповідно до чинного законодавства України.

  12.2. При реорганізації або ліквідації закладу дошкільної освіти звільненим працівникам гарантується дотримання їх прав та інтересів відповідно до законодавства України про працю.

  12.3. Заклад дошкільної освіти припиняє свою діяльність із дня виключення її з  Єдиного державного реєстру.

 

 

                                                                 Засновник

                                                                       Красноріченська селищна рада

                                                                       Код ЄДРПОУ 04337085

                                                                       вул.Центральна, 20 стм Красноріченське

                                                                       Сватівський район Луганська область, 92913

                                                                       Голова Красноріченської селищної ради

 

                                                                       __________________ Сергій ГЛУЩЕНКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано