Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про затвердження Положення про відділ економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та цивільного захисту Красноріченської селищної ради

Дата: 22.12.2021 08:26
Кількість переглядів: 221

 

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ

ВОСЬМОГО  СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ТРЕТЯ  СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 

24 грудня 2021 року                               смт Красноріченське                                          № 23/

 

Про затвердження Положення про відділ економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури та цивільного захисту  Красноріченської селищної ради

 

Керуючись ст.ст. 26, 54, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст. 6 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ст. 13 Закону України «Про архітектурну діяльність», ст. ст. 12, 14 Закону України «Про основи містобудування», ст.ст. 7, 9 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ст.19 Кодексу цивільного захисту України, наказами міністерства розвитку економіки враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії селищної ради з питань законності , прав і обов’язків громадянина, запобігання корупції, свободи слова, регламенту, депутатської діяльності та етики, соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти культури і спорту, Красноріченська селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Затвердити Положення про Відділ економічного розвитку, інвестицій,  житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та цивільного захисту Красноріченської селищної ради (Додаток № 1).

2. Дане рішення набирає чинності з 01.01.2022 року.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань законності , прав і обов’язків громадянина, запобігання корупції, свободи слова, регламенту, депутатської діяльності та етики, соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти культури і спорту.

 

 

 

 

 

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА                                                            Сергій ГЛУЩЕНКО

 

 

 

 

 

Додаток № 1

до рішення 23-ї сесії Красноріченської селищної ради від 

                                                                       _______________

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Відділ економічного розвитку, інвестицій,

житлово-комунального господарства, містобудування,

архітектури та цивільного захисту Красноріченської селищної ради

 


 

Розділ 1. Загальні положення

 

1.1. Відділ економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури та цивільного захисту Красноріченської селищної ради (далі - Відділ) утворюється Красноріченською селищною радою для реалізації завдань місцевого самоврядування у сфері економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури та цивільного захисту  на території Красноріченської селищної територіальної громади та є структурним підрозділом виконавчого органу селищної ради.

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про регулювання містобудівної діяльності», наказами міністерства розвитку економіки, Кодексом цивільного захисту України, іншими законами України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, постановами, розпорядженнями, методичними, нормативними та іншими керівними матеріалами профільного міністерства, рішеннями Красноріченської селищної ради та її виконавчого комітету, розпорядчими актами селищного голови та цим Положенням, підпорядковуються селищному голові та заступникам селищного голови.

1.3. Відділ економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури та цивільного захисту Красноріченської селищної ради створюється, реорганізується та ліквідується Красноріченською селищною радою.

1.4. Структуру, граничну чисельність, фонд оплати праці працівників відділу економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури та цивільного захисту визначає селищна рада на підставі пропозицій селищного голови у межах відповідних бюджетних призначень.

1.5. Функціонування відділу здійснюється за рахунок коштів бюджету Красноріченської селищної ради.

1.6. Відділ економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури та цивільного захисту Красноріченської селищної ради є виконавчим органом Красноріченської селищної  ради.

 

 

Розділ 2. Структура та організація роботи відділу

 

2.1. Положення про Відділ, його структура, чисельність працівників і штатний розпис Відділу затверджується Краснріченською селищною радою за поданням селищного голови.

2.2. Працівники відділу, призначаються на посаду розпорядженням Красноріченського селищного голови за рекомендацією конкурсної комісії чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України, та звільняються з посади розпорядженням Красноріченського селищного голови відповідно до чинного законодавства України.

2.3. Посадові інструкції працівників відділу розробляються начальником відділу та затверджуються Красноріченським селищним головою.

2.4. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому Регламентом Красноріченської селищної ради.

 

Розділ 3. Мета, завдання та функції відділу

 

3.1. Метою відділу є реалізації завдань місцевого самоврядування у сфері економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури та цивільного захисту на території Красноріченської селищної ради.

3.2. Завданнями Відділу є:

3.2.1. Забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, цивільного захисту в населених пунктах, розташованих на території Красноріченської селищної ради.

3.2.2. Координація діяльності суб’єктів містобудування щодо комплексного розвитку територій, забудови населених пунктів Красноріченської селищної територіальної громади, поліпшення їх архітектурного вигляду.

        3.2.3. Забезпечення в установленому законом порядку урахування державних та громадських інтересів при плануванні та забудові територій населених пунктів Красноріченської селищної територіальної громади.

3.2.4. Координування роботи підприємств, установ та організацій житлово-комунального господарства по наданню послуг.

3.2.5.  Створення і забезпечення стабільного функціонування підсистеми місцевого та об’єктового рівнів Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру.

3.2.6. Розроблення і реалізація заходів щодо підвищення готовності сил цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

3.2.7. Визначення основних напрямків роботи у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

3.2.8. Здійснення інформаційного забезпечення у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, створення і впровадження сучасних інформаційних технологій та банків даних.

3.2.9. Залучення інвестицій для забезпечення стандартів комфортного проживання мешканців громади.

3.2.10. Створення сприятливих умов для розвитку промислового виробництва, малого та середнього бізнесу.

3.2.11. Участь в міжнародних грантових пропозиціях.

3.3. Відділ відповідно до повноважень виконує такі функції:

3.3.1. Бере участь у реалізації державної політики у сфері містобудування, архітектури та  житлово-комунального господарства  подає до селищної ради пропозиції з цих питань.

3.3.2. Розробляє та подає до селищної ради пропозиції щодо розміщення, будівництва житлово-цивільних, комунальних, промислових та інших об’єктів, створення інженерно-транспортної інфраструктури, розглядає і погоджує проекти конкретних об’єктів архітектури та надає замовникам висновки щодо їх затвердження.

3.3.3. Надає забудовникам визначену законодавством документацію на будівництво та реконструкцію індивідуальних житлових будинків і господарських будівель на території  громади, погоджує в межах своїх повноважень проекти забудови і благоустрою земельних ділянок, проекти житлових будинків, господарських будівель.

       3.3.4. Розглядає заяви про наміри замовників щодо місця розташування відкритих майданчиків біля стаціонарних закладів ресторанного господарства на території населених пунктів Красноріченської селищної територіальної громади.

       3.3.5. Регулює в межах своїх повноважень та в порядку, встановленому законодавством діяльність зовнішньої реклами та надання дозволу на її розміщення на території Красноріченської селищної територіальної громади.

3.3.6. Готує проекти рішень Красноріченської  селищної територіальної громади та виконавчого комітету, що стосуються діяльності Відділу.

        3.3.7. Забезпечує в установленому порядку своєчасний розгляд заяв, звернень і скарг громадян, інших суб’єктів містобудування з питань, що належать до його компетенції, та вживає відповідних заходів.

3.3.8. Бере участь у реалізації державних і бюджетних програм з питань: будівництва, зокрема розгортання будівництва доступного житла, молодіжного житлового будівництва, пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників, будівництва житла для окремих категорій громадян, реалізації проектів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (у разі визначення структурного підрозділу розпорядником коштів за програмою).

3.3.9. Подає на затвердження схеми санітарного очищення населених пунктів.

3.3.10. Координує роботу, пов’язану з наданням населенню на території селищної ради житлово-комунальних послуг підприємствами – надавачами цих послуг незалежно від форми власності;

3.3.11. Здійснює в межах своєї компетенції контроль за станом експлуатації та утримання об’єктів комунального господарства незалежно від форм власності.

3.3.12. Розробляє і реалізує місцеві програми у сфері питної води та питного водопостачання, теплопостачання та енергозбереження, поводження з ТПВ. Бере участь у розробленні і реалізації державних і регіональних програм у цій сфері.

3.3.13. Здійснює контроль за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів у сфері житлово-комунальних послуг.

3.3.14. Забезпечує  дотримання підприємствами, установами та організаціями району, що надають житлово-комунальні послуги, вимог нормативно-правових актів з питань житлово-комунального господарства;

3.3.15. Аналізує рівень цін та тарифів на продукцію, роботи та послуги підприємств житлово-комунального господарства, готує пропозиції щодо їх зміни.

3.3.16. Здійснює моніторинг підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

3.3.17. Здійснює заходи, спрямовані на забезпечення сталої роботи об’єктів житлово-комунального господарства в осінньо-зимовий період та організовує контроль за здійсненням таких заходів.

3.3.18. Бере участь у забезпеченні реалізації політики держави у сфері цивільного захисту населення і території громади  від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

3.3.19. Забезпечує проведення евакуаційних заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій  техногенного  та  природного характеру;

3.3.20. Взаємодіє з органами військового управління під час планування та проведення потенційно небезпечних заходів з метою запобігання і недопущення надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків відповідно до закону;

3.3.21. Сприяє сталому функціонуванню об'єктів господарювання у зоні виникнення надзвичайних ситуацій техногенного  та  природного характеру;

3.3.22. Організовує підготовку і передпідготовку кадрів органів управління та сил цивільного захисту населення від надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, навчання населення діям в умовах надзвичайних ситуацій;

3.3.21. Створює, організовує підготовку і забезпечує цільове використання спеціалізованих аварійно-рятувальних формувань під час проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

3.3.22. Організовує проведення навчань, тренувань із цивільного захисту населення громади, на підприємствах, в установах та організаціях;

3.3.23. Подає пропозиції до проектів програм щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, і контролює, у межах своїх повноважень, їх виконання;

3.3.24. Подає пропозиції щодо включення до проекту селищного бюджету витрат на створення  фінансових резервів і розвиток системи оповіщення цивільного захисту та запобігання надзвичайних ситуацій ;

3.3.25.  Координує діяльність підприємств, установ і організацій  усіх форм власності щодо пошуку і рятування людей, ліквідації наслідків впливу викидів хімічних та радіоактивних речовин;

3.3.26. Забезпечує оповіщення населення за розпорядженням селищного голови  про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, контролює функціонування системи оповіщення;

3.3.27.  Розробляє, погоджує або затверджує плани заходів щодо запобігання виникненню і ліквідації можливих надзвичайних ситуацій з підприємствами, установами і організаціями всіх форм власності на території громади;

3.3.28. Виконує інші функції відповідно до законодавства.

3.3.29. Бере участь у розробці і реалізації концепцій, програм місцевого економічного і соціального розвитку на довго-, середньо-, короткострокову перспективу і на поточний період по громаді з урахуванням загальнодержавних інтересів, місцевих умов і ресурсів.

3.3.30. Проводить державну інвестиційну політику в громаді, створює умови, що сприяють залученню та підвищенню ефективності використання внутрішніх і зовнішніх інвестицій.

3.3.31. Сприяє розвитку інноваційної діяльності в громаді та створенню сучасної інфраструктури.

3.3.32. Надає методичну, інформаційну, організаційну допомогу відділам, іншим структурним підрозділам виконавчого комітету Красноріченської селищної ради, комунальним підприємствам, а також в межах своєї компетенції щодо підготовки та написання програм, проектів, реалізація яких передбачається за рахунок додатково залучених коштів грантових програм в т.ч. в рамках програм та ініціатив Європейського Союзу та інших програм міжнародної технічної допомоги.

3.3.33. Координує діяльність структурних підрозділів селищної ради та забезпечує взаємодію з ними під час складання програм, стратегій, а також під час розв’язання інших проблем комплексного розвитку громади.

3.3.34. Бере участь у реалізації заходів, спрямованих на залучення інвестиційних ресурсів, створення сприятливого інвестиційного клімату громади, формування переліку пріоритетних інвестиційних проектів, які потребують залучення коштів обласного та державного бюджетів, міжнародних донорських коштів.

3.3.35. Проводить підготовку та розповсюдження презентаційних матеріалів щодо інвестиційного потенціалу громади.

3.3.36. Проводить пошук та інформування потенційних інвесторів, у тому числі зарубіжних, щодо інвестиційних містобудівних проектів, інших селищних проектів, які потребують залучення інвестицій.

3.3.37. Залучає підприємства, установи, організації, за їх згодою, до розв’язання проблем інноваційного розвитку громади.

3.3.38. Сприяє поширенню передового міжнародного досвіду у сфері місцевого самоврядування.

3.3.39. Впроваджує та застосовує в роботі всі гендерно важливі механізми (інструменти).

 

 

Розділ 4. Права Відділу

 

Відділ має право:

4.1.Представляти виконавчий комітет селищної ради або відділ у відповідних органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях з питань, що належать до повноважень відділу.

4.2. Брати участь в засіданнях, нарадах, інших зборах, що проводяться селищним головою.

4.3. Скликати в установленому порядку наради, проводити семінари з питань, що належать до його компетенції, представляти селищну раду з цих питань в органах державної влади, на підприємствах, установах чи організаціях.

4.4. Залучати спеціалістів інших структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради, підприємств, установ та організацій, громадських об’єднань (за погодженням з їхніми керівниками) для розгляду питань, що належать до компетенції Відділу.

4.5. Одержувати в установленому порядку від інших структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради, підприємств, установ та організацій інформацію, документи, інші матеріали, а від місцевих органів державної статистики - безоплатно статистичні дані, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

4.6. Порушувати перед відповідними державними органами питання про притягнення в установленому порядку до відповідальності осіб, підприємств і організацій, винних в самовільному будівництві та порушенні діючого законодавства в галузі архітектури, будівництва, містобудування та охорони культурної спадщини.

4.7. Вносити селищному голові, виконкому, селищній раді пропозиції по  покращенню роботи комунальних підприємств, вирішенню питань водопостачання, водовідведення та очистки стічних вод, збирання, транспортування та знешкодженню побутових відходів, розробці схем санітарної очистки населених пунктів громади.

4.8. Вимагати від керівників та інших посадових осіб державних установ, суб’єктів підприємницької діяльності, громадян, у власності або користуванні яких знаходяться об’єкти інфраструктури, усунення виявлених правопорушень у галузі зовнішнього благоустрою територій, будівель, споруд, інженерних мереж, транспортних магістралей.

4.9. Користуватись в установленому порядку інформаційними базами органів виконавчої влади, системами зв’язку і комунікацій, мережами спеціального зв’язку та іншими технічними засобами.

4.10. Вносити в установленому порядку пропозиції щодо удосконалення роботи Красноріченської селищної ради з питань, що належать до компетенції Відділу.

 

Розділ 5. Керівництво Відділом

 

5.1. Керівником Відділу є начальник відділу, який призначається на посаду і звільняється з посади селищним головою, на конкурсній основі чи за іншою процедурою передбаченою законодавством України.

Начальник Відділу повинен мати повну вищу освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, стаж роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування та державній службі на керівних посадах не менше 3 років або при необхідності (виходячи із виконання виконавчим органом основних завдань та функцій) стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.

        5.2. Начальник Відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю Відділу і несе персональну відповідальність за виконання покладених на Відділ завдань;

5.2.2. Планує роботу Відділу, розподіляє обов’язки між працівниками, спрямовує їх роботу, надає допомогу у виконанні завдань і доручень, аналізує результати роботи Відділу, вживає заходи щодо підвищення їх дієвості;

5.2.3. Забезпечує виконання поставлених перед Відділом завдань, планів роботи, доручень селищного голови;

5.2.4. Забезпечує взаємодію Відділу з іншими органами селищної ради;

5.2.5. Ініціює залучення спеціалістів інших виконавчих органів Красноріченської селищної ради, комунальних підприємств, установ та організацій, інших підприємств, установ та організацій, а також об'єднань громадян, представників інститутів громадянського суспільства (за відповідним погодженням) з питань, що пов'язані з виконанням Відділом покладених на нього завдань та функцій;

5.2.6. Бере участь у засіданнях сесій Красноріченської селищної ради та її виконавчого комітету, нарадах, комісіях, робочих групах з питань, віднесених до компетенції Відділу;

5.2.7. Візує проекти рішень селищної ради, виконавчого комітету, розпоряджень селищного голови з питань, що стосуються діяльності Відділу;

5.2.8. Забезпечує дотримання спеціалістами Відділу правил внутрішнього трудового розпорядку;

5.2.9. Затверджує функціональні обов`язки посадових осіб Відділу;

5.2.10. Видає у  межах  своєї  компетенції  накази організаційно-розпорядчого характеру, організовує і контролює їх виконання;

5.2.11. При вирішені питань нормативно-правового характеру – готує проекти розпоряджень голови селищної ради;

5.2.12. Здійснює інші повноваження, покладені на нього згідно з чинним законодавством України.

5.2.13. За відсутності начальника відділу його обов’язки виконує головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту Красноріченської селищної ради.

5.3. Службові обов’язки працівників відділу економічного розвитку, інвестицій, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту визначаються посадовими інструкціями, що затверджуються селищним головою. 

 

Розділ 6. Фінансове та матеріально-технічне

забезпечення діяльності відділу

 

6.1. Відділ фінансується за рахунок коштів селищного бюджету.

6.2. Відділ користується майном, що знаходиться в його оперативному управлінні. Користування майном здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства.

6.3. Оплата праці працівників Відділу здійснюється відповідно до чинного законодавства.

 

Розділ 7. Відповідальність відділу

 

7.1. Відділ несе відповідальність за виконання покладених на нього завдань і здійснення своїх функцій відповідно до даного Положення і чинного законодавства.

7.2. Працівники відділу несуть персональну відповідальність за виконання покладених на них посадовими інструкціями обов’язків, за дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку.

 

Розділ 8. Заключні положення

 

8.1. Селищна рада створює умови для ефективної роботи і підвищення кваліфікації працівників Відділу, забезпечує їх приміщенням, телефонним зв’язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними місцями зберігання документів.

8.2. Відділ ліквідовується та реорганізується рішенням селищної ради відповідно до чинного законодавства.

8.3. Забороняється покладання на Відділ обов’язків не передбачених даним положенням.

 

 

 

 

 

 

Красноріченський селищний голова                                  Сергій ГЛУЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано