Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про внесення змін до рішення № 10/7 від 26.03.2021 року «Про затвердження Програми підтримки діяльності з допризовної підготовки, сприяння проведення призову громадян України на строкову військову службу та покращення військово-мобілізаційної готовн

Дата: 22.12.2021 08:43
Кількість переглядів: 251

 
  Фото без опису

 

 

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

СВАТІВСЬКОГО РАЙОНУ

ВОСЬМОГО  СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ТРЕТЯ  СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 

24 грудня 2021 року                 смт Красноріченське                                          № 23/

 

 

Про внесення змін до рішення № 10/7 від 26.03.2021 року

«Про затвердження Програми підтримки діяльності з

допризовної підготовки, сприяння проведення

призову громадян України на строкову військову

службу та покращення військово-мобілізаційної

готовності на території Красноріченської

селищної  громади на 2021 - 2023 роки»

 

    На виконання Законів України «Про військовий обов’язок», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», з метою підтримки діяльності з допризовної підготовки, сприяння проведення призову громадян України на строкову військову службу та покращення військово-мобілізаційної готовності на території Красноріченської селищної громади на 2021 - 2023 роки, беручі до уваги лист військового комісара Сватівського районного  територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керуючись п.22 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,   Красноріченська селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до рішення № 10/7 від 26.03.2021 року «Про затвердженя Програми підтримки діяльності з допризовної підготовки, сприяння проведення призову громадян України на строкову військову службу та підвищення військово-мобілізаційної готовності на території Красноріченської селищної територіальної  громади на 2021 - 2023 роки», а саме затвердити в новій редакції (додається).

2. Доручити секретарю селищної ради Несмашній Т.І. оприлюднити це рішення у встановленому законодавством порядку.

3. Контроль за  виконанням  даного  рішення  покласти  на  постійну   комісію з  питань   законності, прав і обов’язків громадянина, запобігання корупції, свободи слова, регламенту, депутатської діяльності та етики, соціального захисту населення, охорони здоров’я , освіти, культури і спорту.

 

 

 

           

Красноріченський селищний голова                                          Сергій ГЛУЩЕНКО

 

 

 

 

Додаток

до рішення Красноріченської селищної

ради від 24.12. 2021 року №23/  

 

ПРОГРАМА

підтримки діяльності з допризовної підготовки, сприяння проведення призову громадян України на строкову військову службу та підвищення мобілізаційної готовності на території Красноріченскої селищної територіальної  громади

 на 2021-2023 роки

 

   Селищна програма підтримки діяльності з допризовної підготовки, сприяння проведення призову громадян України на строкову військову службу та підвищення мобілізаційної готовності на території Красноріченської селищної громади на 2021 - 2023 роки розроблена відповідно до закону України «Про затвердження Положень про допризовну підготовку і про підготовку призовників з військовотехнічних спеціальностей» №1770 від 30 листопада 2000р., «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу» №352 від 21 березня 2002 року, та ст.18 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та на виконання постанови Кабінету Міністрів України №921 від 07 грудня 2016 р. зі змінами, внесеними згідно з Постановами КМ №74 від 06.02.2019 р. та № 1138 від 18.11.2020 р.

  Допризовна підготовка є складовою частиною підготовки юнаків допризовного і призовного віку до військової служби. У ході допризовної підготовки молодь набуває військових знань і практичних навичок в обсязі, необхідному для успішного засвоєння програми бойової підготовки.

  Мобілізаційна підготовка – це складова частина комплексу заходів, передбачених державною політикою з питань оборони, які здійснюються в мирний час з метою підготовки національної економіки, органів влади, органів місцевого самоврядування до своєчасного й організованого проведення мобілізації та задоволення потреб оборони держави і захисту її території від можливої агресії.

  Програма передбачає комплекс заходів, що здійснюються Красноріченською селищною радою, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності і господарювання, та громадськими організаціями які розташовані на території Красноріченської селищної територіальної громади. Програма розрахована на 2021 - 2023 роки.

 

І.ОРГАНІЗАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ, МЕХАНІЗМ ЇЇ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ

 

  Забезпечення реалізації заходів та завдань програми безпосередньо покладається на відповідальних виконавців, які контролюють їх виконання у встановлені терміни, організують ефективну взаємодію органів місцевого самоврядування, учбових закладів, громадських організацій та районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

  Основні заходи та завдання програми можуть коригуватися у період її дії з урахуванням змін економічної ситуації на території громади, шляхом відповідних рішень селищного голови , рішень селищної ради.

  Організаційно-методичне забезпечення програми здійснює спеціаліст селищної ради відповідальний за  військовий облік, якому виконавці надають інформацію щодо виконання заходів та завдань програми. У разі їх невиконання або несвоєчасного виконання необхідно повідомити про причини.

  Директори КЗ «Красноріченський ліцей», «Макіївська гімназія» та «Невська гімназія»: забезпечують виконання заходів з питань організації та проведення допризовної підготовки; забезпечують охоплення юнаків допризовною підготовкою і належну якість її проведення; вдосконалюють навчальноматеріальну базу і забезпечують належні умови для одержання теоретичних знань і набуття практичних навичок юнаками під час проведення класних занять і навчально-польових зборів; підтримують шефські зв’язки з військовими частинами; вивчають, узагальнюють і поширюють позитивний досвід проведення допризовної підготовки, забезпечують виконання програми допризовної підготовки і створення безпечних умов навчання; виносять на обговорення педагогічних рад не менш як один раз на рік питання щодо стану допризовної підготовки.

  Контроль за виконанням програми здійснює спеціаліст селищної ради відповідальний за  військовий облік.

  Інформація про хід виконання програми має постійно розглядатися на засіданнях селищної ради та виконкому із залученням керівництва шкіл.

 

ІІ.МЕТА ПРОГРАМИ

 

  Метою Програми підтримки діяльності з допризовної підготовки, сприяння проведення призову громадян України на строкову військову службу та підвищення мобілізаційної готовності на території Красноріченскої селищної громади на 2021-2023 роки, є забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку, призовом громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань у 2021 – 2023 роки, вирішення проблемних питань щодо фінансового і матеріального забезпечення даних заходів.

  Суттєвим питанням вважається порядок приписки громадян до призовних дільниць, ведення військового обліку призовників та взаємодія виконавчого комітету Красноріченської селищної ради зі Сватівським РТЦК та СП з питання виконання громадянами правил військового обліку, призову громадян на строкову військову службу, а також відправлення їх до військових частин, матеріальне заохочення призовників.

 

III.ЗАХОДИ З РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ ДОПРИЗОВНОЇ ПІДГОТОВКИ І СПРИЯННЯ ПРОВЕДЕННЯ ПРИЗОВУ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ НА СТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ НА ТЕРИТОРІЇ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ГРОМАДИ НА 2021 - 2023 РОКИ

 

№п/п

Зміст заходу

Відповідальні виконавці

 

Планування та організація у взаємодії з Відділом освіти, культури, молоді та спорту, заходи щодо підвищення рівня фізичної підготовки громадян допризовного і призовного віку.

Директори КЗ «Красноріченський ліцей», «Макіївська гімназія» ,«Невська гімназія»

 

Проведення лікувально-оздоровчої роботи з метою виявлення захворювань, лікування та оздоровлення громадян допризовного віку для підвищення ступеня їх придатності до військової служби.

Директор КНП «Красноріченська амбулаторія загальної практики сімейної медіцини»

 

Виховання громадян допризовного та призовного віку у дусі патріотичного обов’язку , поваги до військової служби , готовності до захисту Вітчизни.

Педагогічний склад шкіл

 

Організація зустріч випускників навчальних закладів з ветеранами війни, відмінниками бойової підготовки ЗС

Директори КЗ «Красноріченський ліцей», «Макіївська гімназія», «Невська гімназія», спеціаліст селищної ради відповідальний за військовий облік

 

Забезпечення фінансування оплати автобусів для перевезення призовників для проходження медичної комісії та відправки до обласних пунктів збору

Красноріченська  селищна  рада Сватівського  району  Луганської  області

 

Придбання  матеріального  заохочення для  вручення призовникам

Красноріченська  селищна  рада Сватівського  району  Луганської  області

 

Залучення до військово-патріотичного виховання молоді ветеранів війни та військової служби.

Директори КЗ «Красноріченський ліцей», «Макіївська гімназія» ,«Невська гімназія», спеціаліст селищної ради відповідальний за військовий облік

 

Удосконалення роботи з попередження, виявлення порушень, пов’язаних з невиконанням громадянами України військового обов’язку

спеціаліст селищної ради відповідальний за військовий облік

 

IV.ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ

 

  Джерелами фінансування Програми є кошти місцевого бюджету Красноріченської селищної ради та кошти, отримані з інших джерел, не заборонених законодавством.

  Бюджетне фінансування заходів Програми здійснюється в межах коштів, затверджених у бюджеті Красноріченської селищної територіальної  громади на відповідній рік (етап). Виконання Програми розраховано на 2021-2023 рік.

 

V. П А С П О Р Т

ПРОГРАМИ

підтримки діяльності з допризовної підготовки, сприяння проведення призову громадян України на строкову військову службу та підвищення мобілізаційної готовності на території Красноріченскої селищної громади на 2021-2023 роки

 

1

Ініціатор розроблення Програми

Сватівський районний центр комплектування та соціальної підтримки та  виконавчий комітет Красноріченської селищної ради

2

Розробник Програми

Красноріченська  селищна  рада  Сватівського  району  Луганської  області

3

Відповідальний виконавець Програми

Красноріченська  селищна  рада  Сватівського  району  Луганської  області

4

Учасники Програми

Красноріченська  селищна  рада  Сватівського  району  Луганської  області, КЗ «Красноріченський ліцей», «Макіївська гімназія» ,«Невська гімназія», КНП «Красноріченська амбулаторія загальної практики сімейної медицини»

5

Термін реалізації Програми

2021-2023 роки

 

 

 

6

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, усього,

у тому числі:

25 тис. грн.

2021 рік – 5 тис. грн.

2022 рік – 15 тис. грн.

2023 рік – 5 тис. грн.

кошти державного бюджету

-

кошти обласного бюджету

-

кошти місцевого  бюджету

25 тис. грн.

кошти не бюджетних джерел

-

7

Основні джерела фінансування програми

Бюджет Красноріченської селищної територіальної  громади

 

VI.РОЗРАХУНОК КОШТОРИСУ ВИТРАТ

з реалізації ПРОГРАМИ

підтримки діяльності з допризовної підготовки, сприяння проведення призову громадян України на строкову військову службу та підвищення мобілізаційної готовності на території Красноріченскої селищної громади на 2021-2023 роки

 

1

Оплата автобусів для перевезення призовників для проходження медичної комісії та відправки до обласних пунктів збору

 

15 000 грн.

 

2021 р.

5 000 грн.

 

2022 р.

5 000 грн.

 

2023 р.

5 000 грн.

2

Придбання  матеріального  заохочення для  вручення призовникам

 

10 000 грн.

 

2022 р.

10 000 грн.

РАЗОМ:  25 000 грн.

 

 

Секретар селищної ради                                          Тетяна НЕСМАШНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано