Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Доповідь про стан військово-облікової роботи на території Красноріченської селищної  ради у 2021 році.

Дата: 14.12.2021 10:46
Кількість переглядів: 1196

       Виконавчому комітету

 

Красноріченської селищної  ради

 

                                                                 

                                                                      ДОПОВІДЬ

про стан військово-облікової роботи на території

Красноріченської селищної  ради у 2021 році.

 

 

Відповідальними за організацію та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників на території селищної ради у відповідності до рішення виконавчого комітету Красноріченської селищної  ради № 10 від 10 грудня 2020 року призначено Галину ЛОМАКУ, спеціаліста ІІ категорії військово-облікового столу, На території Бараниківського старостинського округу Ірину СТАНОВИХІНУ інспектора з військового обліку, на території Новоолександрівського старостинського округу Олену ДАВИДЕНКО  розпорядженням селищного голови Красноріченської селищної ради  №87  від 29.12.2018р. призначено інспектора  з військового обліку  Становихіну Ірину Олександрівну , Розпорядженням селищного голови за  № 23 від 10 лютого 2021р на території Невського старостинського округу призначити Наталію ЩЕРБАК, адміністратора Центру надання адміністративних послуг.

Також рішенням №10 виконавчого комітету Красноріченської селищної ради    затверджено посадову інструкцію спеціаліста військово-облікового столу, відповідального за організацію ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників на території селищної  ради у межах якої, я виконую свої обов’язки.

Нормативно-правові акти необхідні для ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників у наявності.

Кабінет військово-облікового персоналу обладнаний у відповідності до вимог. Наглядна агітація уточнюється.

У поточному році з метою організації і проведення заходів із військового обліку були розроблені такі документи:

Перспективний план з військового обліку військовозобов’язаних і призовників на 2021 рік та квартальні плани. Усі заплановані заходи виконані у повному обсязі звітні матеріали в наявності.

Рішення виконавчого комітету щодо організації приписки громадян 2004 року до призовної дільниці.

Рішення виконавчого комітету щодо організації та проведення призову громадян на строкову військову службу весною 2021 року.

Рішення виконавчого комітету щодо організації та проведення призову громадян на строкову військову службу восени 2021року.

Рішення виконавчого комітету щодо стану військового обліку військовозобов’язаних і призовників у 2021 році.

Графіки звірки облікових даних селищної ради з обліковими даними підприємств, установ і організацій, домовласниками та військового комісаріату.

Всього на військовому обліку у селищній раді перебуває 1247 чоловік, із них:

призовників 200  та 1684  військовозобов’язаних.

1.Стан військового обліку військовозобов’язаних та  призовників.

         На території селищної ради перебуває на військовому обліку 200 призовників  ,  1694 військовозобов’язаних, які проживають у 10-х  населених пунктах проживає призовників: смт Красноріченське. - 108, с.Залиман-16, с. Площанка - 5..с.Новоолександрівка -7, с.Бараниківка-59. с. Макіївка-8 чол., с.Невськ11 чол, с.Нововодяне-7 чол.

                   військовозобов’язаних, які проживають в 10-х населених пунктах : смт Красноріченське -813 чол. с.Залиман-31 чол. с.Площанка-4 чол. с.Бараниківка-421 чол. с.Новоолександрівка-86 чол. с. Макіївка -126 чол., с.Невське-122 чол.,с. Нововодяне-109чол.

    1. Приписка громадян 2004 року народження до призовної дільниці.

Список громадян 2004 року, які підлягають приписці у 2021 році подано до військового комісаріату своєчасно. Звірка облікових даних селищної ради з обліковими щодо громадян, які підлягали приписці у поточному році з обліковими даними військового комісаріату проведена своєчасно. Розбіжностей та зауважень немає. Особові справи призовників сформовані. Рішення комісії з питань приписки виконані у повному обсязі.

         Приписку громадян 2004 року народження до призовної дільниці проведено організовано у визначені строки. Вимоги  розпорядження Рубіжансько-Кремінського ОМВК від 28.08.2020р.  №2/978/21 виконані в повному обсязі.

В результаті роботи до призовної дільниці було приписано 25 чоловік, що складає 100%.

         1.2.Призов громадян на строкову військову службу.

         Вимоги розпоряджень  райдержадміністрації щодо організації та проведення чергових призовів виконані частково

         Весною 2021 року призвано та відправлено до війська 5  чоловік

         Восени 2021 року призвано та відправлено до війська  4чоловіки

В 2021 році на службу за контрактом було призвано 8 військовозобов’язаних.

        

        

         Всього у 2021 році знято з військового обліку призовників –17 чоловік

         Всього у 2021 році прийнято на військовий облік призовників- 28 чоловік

Підлягають призову на строкову військову службу весною 2021 року 98 призовники.

          За результатами звірки даних списку призовників, які перебувають на військовому обліку та домовими книгами було встановлено, що не всі домовласники належним чином виконують вимоги Закону України «Про військовий обв’язок і військову службу» та не сповіщають призовників про необхідність прибуття до військового комісаріату для проходження медичних та призовних комісій чим сприяють в ухиленні призовниками від призову на строкову військову службу, тому в їх діяльності присутні ознаки адміністративного правопорушення передбаченого статтею 211-5 КУПаП. Про виявлені випадки було повідомлено військовий комісаріат .

Разом із цим, у ході звірки було встановлено, що призовники, своєчасно не повідомляють виконавчий комітет селищної  ради про зміни їх облікових даних, що є порушенням правил військового обліку та ознаками адміністративного правопорушення передбаченого статтею 210 КУПаП. Про виявлені випадки було повідомлено військовий комісаріат.

 

Доповіді про зміни в облікових даних призовників до військового комісаріату надавалися своєчасно.

Проблемними питаннями з питань військового обліку призовників залишається неналежне виконання призовниками правил військового обліку, а саме не своєчасне прибуття до військового комісаріату для постановки на військовий облік, а також несвоєчасне повідомлення військового комісаріату та селищної ради про зміни в облікових даних.

Також можливо зазначити, що не всі призовники належним чином виконують рішення призовної комісії щодо проходження додаткового медичного обстеження. Причиною  невручення  повісток є відсутність призовників за місцем реєстрації, більшість з них виїхали за межі України.

Загальний стан військового обліку призовників оцінюється «задовільно”.

2.Стан військового обліку військовозобов’язаних.

Всього, перебуває на військовому обліку 1684 чоловік військовозобов’язаних.

у тому числі:

Офіцерів: 24 чоловіки;

Солдатів сержантів: 1660чоловік.

Призначено у команди, всього: 77   військовозобов’язаних.

у тому числі:

Офіцерів –8 чоловік;

Солдат сержантів – 69 чоловік.

Картки первинного обліку заведені на усіх військовозобов’язаних. Картотека карток первинного обліку побудована у відповідності до вимог Інструкції з військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, затвердженої постановою КМУ №921-від 07.12.2016 року.

За результатами звірки даних карток первинного обліку із картками реєстрації та домовими книгами було встановлено, що не всі домовласники належним чином виконують вимоги Закону України „Про військовий обв’язок і військову службу” та не подають необхідних документів для оформлення взяття або зняття з військового обліку, а також не сповіщають військовозобов’язаних про іх виклик у військовий комісаріат.

Доповіді про зміни в облікових даних військовозобов’язаних до військового комісаріату надавалися своєчасно.

Проблемним питанням залишається неналежне виконання військовозобов’язаними правил військового обліку, а саме несвоєчасне прибуття до військового комісаріату для постановки на військовий облік, а також несвоєчасне повідомлення військового комісаріату та селищної  ради про зміни в облікових даних.

Висновок: Стан військового обліку військовозобов’язаних оцінено „Задовільно”.

3.Результати перевірок стану військового обліку військовозобов’язаних і призовників.

За звітний період виконавчим комітетом було перевірено стан військового обліку на  підприємствах та фермерських господарствах. За результатами перевірки встановлено, що облік військовий облік військовозобов’язаних і призовників організований у відповідності до вимог Інструкції з військового обліку військовозобов’язаних і призовників на підприємствах, установах,  організаціях і навчальних закладах. У результаті звірки облікових даних розбіжностей не виявлено.

4.Стан утримання військових поховань на території селищної ради.

     Всього на території селищної ради знаходиться 2 військових поховання. Облікові картки складені у наявності. Утримуються поховання у належному стані. За звітний період проведено прибирання поховань . Проведено реставрацію  пам’ятника Загиблим воїнам в смт Красноріченське, косметичний ремонт пам’ятників в с. Залиман. в с. Макіївка також проведено косметичний ремонт пам’ятників  

Висновок:

Стан утримання військових поховань на території селищної ради оцінено як „добрий”

З огляду на вищевикладене можливо дійти до висновку, що стан військового обліку на території Красноріченської селищної ради ведеться у відповідності до чинних нормативно – правових актів та оцінюється  «задовільно».

Пропозиції:

     1.Прийняти доповідь від відповідального за військово-облікову роботу.

     2.За результатами доповіді прийняти рішення виконавчого комітету щодо організації та стану військового обліку у 2021 році та завдання на 2022 рік .

     3.Затвердити графіки перевірок та звірок облікових даних.

 

                        

                        Спеціаліст ІІ категорії                               Галина ЛОМАКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано