Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Про затвердження Комплексної програми фінансової підтримки КНП «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини»  Красноріченської  селищної  ради  на 2022 рік

Дата: 29.12.2021 14:35
Кількість переглядів: 235

 

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

СВАТІВСЬКОГО  РАЙОНУ

ЛУГАНСЬКОЇ     ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ   СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ТРЕТЯ  СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

«24» грудня   2021  року    смт Красноріченське                     № 23/3

Про затвердження Комплексної програми

фінансової підтримки КНП «Красноріченська 

амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» 

Красноріченської  селищної  ради  на 2022 рік

 

З метою суттєвого поліпшення якості надання первинних медичних послуг населенню, раннього виявлення захворювань та їх ефективного лікування, а також з виниклою необхідністю фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Красноріченська амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради, забезпечення виконання Переліку медичних послуг з надання первинної допомоги згідно до наказу МОЗ України від 19.03.2018 № 504 «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги», керуючись ст.26 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Красноріченська  селищна  рада

 

ВИРІШИЛА:

            1. Затвердити Комплексну програму фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Красноріченська амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради на 2022 рік (далі – Програма) (додається).

            2. Фінансовому відділу  Красноріченської  селищної  ради розглянути можливість виділення коштів на реалізацію Програми в межах бюджетних асигнувань селища.

            3. Директору КНП «Красноріченська амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради забезпечити використання коштів на реалізацію завдань Комплексної програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Красноріченська амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради за призначенням.

            4. Вважати таким, що втратило чинність рішення Красноріченської  селищної  ради від 24.12.2020 № 5/3 «Про затвердження програми фінансової підтримки Комунального  некомерційного  підприємства «Красноріченська  амбулаторія  загальної  практики сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради Кремінського району Луганської області»  на 2021 рік» з 01.01.2022.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів,  соціально-економічного  розвитку,  малого  і  середнього  бізнесу,  інвестицій,  міжнародного  співробітництва,  комунальної  власності,  інфраструктури,  транспорту  та  комунального  господарства.

 

 

Селищний  голова                                                        Сергій  ГЛУЩЕНКО

                                                                         ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                   Рішенням селищної ради

                                                                                   від 24.12.2021 р.№ 23/3

 

Комплексна програма фінансової підтримки

комунального некомерційного підприємства

«Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини»

Красноріченської  селищної  ради на 2022 рік

 

  1. Загальна частина

Здоров’я людини є непересічною цінністю, має важливе значення у житті кожного з нас, становить ключовий аспект національної безпеки, визначає можливості досягнення індивідуального і суспільного добробуту та благополуччя, перспективи стійкого розвитку будь-якої країни в цілому, і кожної територіальної одиниці окремо.

Погіршення стану здоров'я населення, високі показники смертності осіб працездатного віку, зменшення середньої тривалості життя, нерівність у доступності медичної допомоги призводять до об'єктивного збільшення потреби у медичній допомозі, яку існуюча система охорони здоров'я задовольнити не в змозі.

За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, підготовленими на основі кращого світового досвіду, лише розвиток первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини дасть змогу істотно вплинути на поліпшення демографічної ситуації, досягнути справедливого розподілу і раціонального використання бюджетних коштів.

У більшості держав світу на частку первинної медико-санітарної допомоги припадає до 80 відсотків загального обсягу медичних послуг, а питома вага чисельності лікарів загальної практики - сімейної медицини серед лікарів галузі охорони здоров'я становить 30-50 відсотків.

Первинна медико-санітарна допомога є на сьогодні частиною спеціалізованої амбулаторної допомоги, тому управління первинною допомогою без застосування економічних важелів практично неможливе. Оскільки первинна медична допомога є базовим рівнем надання медичної допомоги в усьому світі, її кардинальне реформування в Україні вимагає суттєвих змін функціональних моделей закладів первинної медичної допомоги.

Тому Комплексна програма фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини»

Красноріченської  селищної  ради на 2022 рік (далі - Програма) потребує цільових фінансових зусиль, активних і скоординованих дій, спрямованих на забезпечення належних можливостей для наближення якісної первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини до населення, яке обслуговує амбулаторія загальної практики сімейної  медицини (далі - Амбулаторія).

Програма в свою чергу спрямована на налагодження ефективного функціонування системи первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики - сімейної медицини шляхом забезпечення справедливості і рівності у питаннях охорони здоров’я, створення умов для ефективного функціонування лікувально-профілактичних підрозділів Амбулаторії, поліпшення їх кадрового, матеріально-технічного забезпечення.

 

2. Обґрунтування Програми

Комплексна програма фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини»

Красноріченської  селищної  ради на 2022 рік розроблена з метою подальшого розвитку первинної медицини шляхом формування, збереження і зміцнення здоров’я людей, раннього виявлення захворювань та їх ефективного лікування, а також з метою стабільного функціонування Амбулаторії, як комунального некомерційного підприємства та збереження його інфраструктури. Передбачається цільове фінансування заходів Програми, які мають значний вплив на вирішення найважливіших проблем розвитку первинної медичної допомоги населенню на засадах сімейної медицини. Програма розрахована і підготовлена відповідно до законів України, постанов Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства охорони здоров’я України.

Діяльність комунального некомерційного підприємства спрямована на реалізацію завдань по наданню населенню якісної медичної допомоги, виконанню заходів територіальних медичних програм, щодо покращення стану здоров'я населення, розвитку системи охорони здоров'я.

 

3. Мета Програми

Головна мета Програми - створення необхідних умов для збереження та зміцнення соціальної стабільності, як основи економічного зростання та можливості реалізації пріоритетних завдань розвитку.

Передбачається виконання заходів Програми, спрямованих на забезпечення: стабільної роботи Амбулаторії, медичного обслуговування, соціального захисту, подальшого поліпшення інвестиційного клімату.

На підставі оцінки ресурсних можливостей громади, тенденцій соціально-економічного розвитку у 2022 році та попередніх років, наявних проблем і можливих ризиків Програмою визначені основні цілі, завдання та заходи економічної та соціальної політики влади громади на 2022 рік, які спрямовані на стабілізацію економіки громади, забезпечення якісного та безпечного середовища життєдіяльності населення.

Фінансування заходів Програми буде здійснюватися з урахуванням реальних можливостей бюджету.

 

4.Завдання Програми

Основним завданням Програми є забезпечення стабільної діяльності Амбулаторії, як комунального некомерційного підприємства охорони здоров'я Красноріченської селищної  територіальної  громади та створення умов ефективного функціонування підрозділів амбулаторії, а саме:

- поліпшення стану здоров’я усіх верств населення, зниження рівнів захворюваності, інвалідності, смертності, продовження активного довголіття і тривалості життя;

  • оптимізація організації медико-санітарної допомоги населенню, забезпечення її високої якості та ефективності, пріоритетний розвиток первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини;
  • поступове зміщення пріоритетів з лікування захворювань на їх профілактику та із стаціонарної допомоги на амбулаторно - поліклінічну;
  • запровадження ефективної системи багатоканального фінансування, збільшення бюджетних асигнувань на первинну медичну допомогу;
  • недопущення порушень термінів виплати заробітних плат та недопущень

кредиторської заборгованості;

  • збереження інфраструктури Амбулаторії;
  • ефективного використання та збереження майна комунальної власності, забезпечення своєчасного та якісного обслуговування будинків, споруд та прибудинкових території;

 

5.Реалізація Програми

Державна політика у сфері охорони здоров’я повинна спрямовуватися на зміцненнях здоров’я усіх верств населення громади, збільшення тривалості активного життя, поліпшення демографічної ситуації, підвищення якості та ефективності медико - санітарної допомоги, удосконалення фінансування, управління галуззю та раціональне використання асигнувань на охорону здоров’я, а також забезпечення соціального захисту працівників Амбулаторії.

З метою успішної реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я необхідно:

  1. Забезпечення реалізації державної політики і стратегії в галузі охорони здоров'я на основі пріоритетного розвитку ПМСД і профілактичної спрямованості збереження і зміцнення здоров'я населення, з максимальним залученням до їх реалізації органів виконавчої влади та працедавців;
  2. Забезпечення у межах наданої компетенції ефективного функціонування лікувально- профілактичних підрозділів Амбулаторії;
  3. Забезпечення утримання та обслуговування будинків, споруд та прибудинкових територій Амбулаторії та її підрозділів;
  4. Забезпечення дітей перших двох років життя з малозабезпечених сімей та народжених від ВІЛ-інфікованих матерів продуктами дитячого харчування та молочними сумішами; своєчасною туберкулінодіагностикою;
  5. Забезпечення медикаментами осіб пільгової категорії;
  6. Забезпечення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю технічними та іншими засобами для використання в амбулаторних та побутових умовах;
  7. Покращення матеріально-технічної бази Амбулаторії, що впливає як на саму можливість виконання медпрацівником своїх функціональних обов'язків, так і на можливість професійного удосконалення;

         8. Забезпечення заходів з охорони праці та пожежної безпеки, послуг з друкування інформаційних матеріалів, обслуговування складових газорозподільної системи.

 

6.Фінансове забезпечення виконання Програми

Фінансове забезпечення на виконання Програми здійснюється на підставі фінансової підтримки з селищного бюджету шляхом надання поточних трансфертів із наведеними обґрунтуваннями щодо відповідної фінансової підтримки.

Обсяг фінансування Програми визначатиметься виходячи з конкретних завдань та реальних можливостей (розрахункова потреба витрат додається).

Підприємство має бути включено до мережі головного розпорядника бюджетних коштів та використовувати виділені кошти згідно з планом використання бюджетних коштів.

Одержувачем коштів є комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради.

 

7.Очікувані результати виконання Програми:

  • сформувати систему надання населенню доступних та високоякісних медичних послуг, що забезпечить зменшення потреби у дорогих видах медичної допомоги;
  • створити умови для повномасштабної реалізації принципу організації та координації надання пацієнтам первинної медичної допомоги;
  • запровадити ефективну систему багатоканального фінансування, збільшення бюджетних асигнувань на первинну медико-санітарну допомогу, сприяння діяльності закладів охорони здоров’я усіх форм власності;
  • покращити матеріально-технічний стан лікувально-профілактичних закладів, які надають первинну медичну допомогу;
  • запровадження базового пакету медичних послуг;
  • поліпшення надання медичної допомоги соціально незахищеним верствам населення.

 

8.Система управління та контроль за ходом виконання Програми

Контроль за виконанням Програми здійснює Красноріченська  селищна  рада  Сватівського  району  Луганської  області, відповідно до своїх повноважень, визначених чинним законодавством України, яка:

  • контролює хід реалізації Заходів;
  • забезпечує узагальнення інформації щодо виконання Заходів;
  • здійснює контроль за використанням коштів, наданих на виконання Заходів.

 

 

 

Секретар ради                                                                   Тетяна  НЕСМАШНА

 

Додаток до Програми

Розрахункова потреба витрат

на виконання Комплексної програми фінансової підтримки КНП «Красноріченська  амбулаторія загальної

практики  сімейної  медицини»  Красноріченської  селищної  ради на 2022 рік

 

з/п

Зміст заходу

Термін

виконання

Відповідальний за виконання

Обсяг фінансування, грн

2022 рік

1

2

3

4

5

1

Оплата праці і нарахування на заробітну  плату працівників фельдшерських пунктів

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

724 130,00

2

Оплата праці і нарахування на заробітну  плату сторожів

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

192 882,00

3

Матеріальна допомога на оздоровлення і нарахування  на  неї працівникам КНП «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

139 690,00

4

Забезпечення дітей перших двох років життя з малозабезпечених сімей та народжених від ВІЛ-інфікованих матерів продуктами дитячого харчування та молочними сумішами

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

 

5 000,00

5

Забезпечення дітей та «групи ризику» своєчасною туберкулінодіагностикою, контингентів населення з «груп ризику» вакциною АДПМ

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

50 000,00

6

Забезпечення відшкодування  витрат пов’язаних з відпуском лікарських  засобів безоплатно або на пільгових умовах відповідно до законодавства;

 

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

55 000

 

7

Виконання заходів , передбачених постановою КМУ від 17.08.98 №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань »

(підгузки, сечоприймачі, калоприймачі тощо)

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

 

 

40 000,00

8

Забезпечення медикаментами для невідкладної  медичної  допомоги підрозділами Амбулаторії

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

 

25 000,00

9

Придбання  медичного  обладнання

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

25 000,00

10

Придбання  товарів  для  боротьби  з  короновірусною  інфекцією

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

200 000,00

11

Оплата комунальних послуг та енергоносіїв, а саме:

 

-оплата водопостачання;

 

-оплата електроенергії;

 

-оплата природнього газу;

 

- оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг

 

2022

рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

 

1 147 479,00:

 

1 008,00

 

380 250,00

 

717 221,00

 

49 000,00

12

Забезпечення утримання та обслуговування будинків, споруд та прибудинкових територій Амбулаторії та її підрозділів, а саме:

 

-будівельні  товари;

 

-меблі;

 

 

2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Красноріченська  амбулаторія загальної практики  сімейної  медицини» Красноріченської  селищної  ради

 

95 000,00:

 

 

 

50 000,00

 

45 000,00

 

Разом

 

 

2 699 181,00

 

 

            Секретар ради                                                                                                                    Тетяна  НЕСМАШНА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано