Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Звіт селищного голови про роботу про роботу виконавчих органів влади за період з 17 листопада 2020 року по 31.12.2021 року

Дата: 09.02.2022 11:51
Кількість переглядів: 6144

Фото без опису

Звіт

селищного голови про роботу про роботу виконавчих органів влади

за період з 17 листопада 2020 року по 31.12.2021 року

 

   Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність та відповідальність перед територіальною громадою. Позаду рік нашої з вами спільної роботи. А тому згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», я, як селищний голова , звітую перед вами про зроблене в в період з 17 листопада 2020 року по 31.12.2021 року. Мій звіт адресований не тільки присутнім, але й всім моїм виборцям. Мета звіту - не лише донести інформацію про роботу, а й почути конструктивні пропозиції безпосередньо від Вас, від жителів громади, визначити шляхи розвитку на майбутнє.

   Протягом звітного періоду свою роботу я будував перш за все виходячи з вимог та повноважень, наданих законодавством України і вона є невіддільною від роботи нашого депутатського корпусу, роботи виконавчого комітету, посадових осіб селищної ради. Працюючи однією командою у своїй діяльності ми намагаємося бути чесними, справедливими й відкритими до людей, стояти на захисті їхніх прав і свобод. Як голова, я прагнув організувати роботу так, щоб рада якомога повніше та ефективніше виконувала покладені на неї обов’язки, діяла послідовно й зосереджено із урахуванням інтересів виборців. Саме тому, при розгляді найгостріших питань нам вдалося знаходити правильні, іноді компромісні рішення, спрямовані на першочергове розв’язання питань, що безпосередньо впливали на стан соціально-економічного розвитку території громади. Цей період роботи Красноріченської селищної ради був насиченим: були і перемоги і невдачі, але найголовнішою цінністю є люди нашої громади їх підтримка і непохитна віра в те, що всі труднощі буде подолано і наша громада буде зразком добробуту та економічного зростання.

   Всю свою роботу селищна рада і її виконавчий комітет виконують відповідно до ЗаконуУкраїни «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституції України та інших підзаконних нормативно – правових актів.

Красноріченська селищна  територіальна громада  утворена шляхом добровільного об’єднання територіальних громад селища міського типу Красноріченеське, сіл Бараниківка, Новоолександрівка, Залиман та Площанка.

Рішення КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ сьомого скликання «Про добровільне об`єднання територіальних громад» прийнято 18  липня 2017 року.

       У кінці 2020 році до Красноріченської селищної територіальної громади були приєднані території Макеївської сільської ради (село Макіївка, село Греківка), Невської сільської ради (село Невське, село Новолюбівка) та Нововодянської сільської ради (село Нововодяне).  

До складу  територіальної громади входить 10 населених пунктів. Чисельність населення СТГ станом на 01 січня 2022 року склало – 7643 осіби. У тому числі дітей: дошкільного віку - 280, шкільного віку – 696.

Площа території  громади – 44 092,4 га (0,0440920 тис.кв.км).

На території громади  утворено 5 старостинських округів: Бараниківський, Новоолександрівський, Макіївський, Невський та Нововодянський. Представництво інтересів яких здійснюють старости.

      Адміністративним центром Територіальної громади є селище міського типу Красноріченське Сватівського району Луганської області, в якому розміщені її органи місцевого самоврядування.

      Жителям всіх населених пунктів громади забезпечені максимально зручні умови для отримання адміністративних послуг.

      Селищна рада працює у складі 22 депутатів, що в повній мірі забезпечує ефективну роботу представницького органу, зі складу яких створено три постійні комісії:

- постійна комісія з питань  бюджету ,  фінансів, соціально - економічного розвитку, малого і середнього бізнесу, інвестицій, міжнародного співробітництва, комунальної власності, інфраструктури, транспорту та комунального господарства ;

- постійна комісія з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, благоустрою, архітектури, будівництва, природних ресурсів, екології та техногенної безпеки ;

- постійна комісія з питань законності, прав і обов’язків громадянина, запобігання корупції, свободи слова, регламенту, депутатської діяльності та етики, соціального захисту населення, охорони здоров’я , освіти, культури і спорту.

  З метою забезпечення виконання повноважень селищної ради утворено такі відділи, служби та комунальні підприємства:

Відділ бухгалтерського обліку та звітності

Відділ земельних відносин

Відділ економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства та цивільного захисту

Відділ загальної та організаційної роботи

Сектор з питань соціального захисту населення

Служба  у  справах  дітей

Відділ  «Центр  надання  адміністративних  послуг»

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

Фінансовий відділ

КУ «Центр надання соціальних послуг»

КЗ «Красноріченський Народний Дім»

КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості»

КНП «Красноріченська амбулаторія загальної практики сімейної медицини»

КП «Бараниківське сільське комунальне господарство»

Робота Красноріченської селищної ради та

Виконавчого комітету Красноріченської селищної ради

 

   За звітний період було підготовлено та проведено 23 засідання сесій селищної ради. Прийнято 1555 рішення. Для підготовки питань на розгляд сесії постійно залучаються виконавчий комітет селищної ради, депутати селищної ради, керівники підвідомчих закладів, а при потребі – керівники або спеціалісти тих чи інших організацій, установ, підприємств, розташованих на території селища. Засідання сесій проводилось планово, не рідше одного засідання в місяць. Проекти рішень сесії попередньо розглядались на засіданнях профільних постійних комісій. На своїх засіданнях комісії готували та вивчали проекти програм, бюджету, звітів, питання життєдіяльності громади, земельні питання. Все це вносилось на розгляд ради, готувались висновки та рекомендації, здійснювався контроль за виконанням рішень ради.

  На засіданнях сесій розглядалися питання формування програм соціально - економічного розвитку територіальної громади, формування місцевого бюджету та його уточнення по підсумках виконання, заходи по благоустрою селища, проблеми житлово- комунального господарства, охорони здоров’я, освіти, культури, надання соціальних та адміністративних послуг, земельні питання тощо. Вносилися на сесіях депутатські запити, слухались депутатські повідомлення, різного роду інформації та інше. З усіх основних питань були прийняті відповідні рішення та поставлені на контроль постійних комісій.

    Кількісний склад виконавчого комітету 17 осіб. За звітний період проведено 17 засідань виконавчого комітету селищної ради, на яких прийнято 166 рішень.

    За 2021 рік було прийнято 801 розпорядження  селищного голови: з основної діяльності 319, з кадрових питань 482.

    Станом на 1 січня 2022 року у виконавчих органах селищної ради працює 41 посадова особа, службовців – 3 особи та 10 робітників обслуговуючого персоналу.

     Протягом  2021 року за результатами конкурсного відбору прийнято на службу 7 осіб.

     Найважливішою формою забезпечення зворотного зв’язку між селищною радою та громадянами є звернення громадян, а інформація, що міститься в них, найчастіше є орієнтиром при прийнятті важливих рішень, що стосується інтересів широких верств населення. Виконавчий комітет селищної ради постійно працює із зверненнями громадян, так за минулий 2021 рік до селищної ради надійшло 67 звернення, з них: 48 надійшло поштою та 19 на особистому прийомі. По всіх зверненнях дано відповіді або прийнято відповідні рішення. Основними питаннями у зверненнях громадян залишаються питання: - аграрної політики і земельних відносин – 14; - соціального захисту – 24; - житлової політики – 1.

    Крім того до селищної ради надійшло 1889 листів та запитів. Кількість вихідної кореспонденції по Красноріченській селищній раді за цей період склала 1778 документів, в тому числі відповіді на запити та клопотання, пов’язані з вирішенням питань життєдіяльності територіальної громади. Функціонує сайт селищної ради на якому розміщуються новини громади та інформація діяльності ради, систематично проводиться оновлення інформації у різних рубриках і розділах.

Вчинено - 440 нотаріальних дій з них: складено заяв та посвідчено підписів на них - 75, посвідчено дублікатів - 6, складено та посвідчено заповітів – 46, посвідчено копій – 17, вчинено 296 дій прирівнюваних до нотаріально посвідчених (довіреності).   Складено актів цивільного стану: про смерть – 70, про реєстрацію шлюбу – 3.

За 2021 рік по Красноріченській селищній раді отпрацьовано 2000 заяв по земельним питанням, видано 300 довідок про наявність земельних ділянок розроблено та зареєстровано 70 договорів загальною площею 162 га на загальну суму 427 тис. грн.

  Всього діяло в 2021 році 380 договорів на загальну суму 2 млн 900 тис. грн., яку сплачують юридичні та фізичні особи.

В 2022 році сума буде збільшена в 2 рази, що становитеме 5,5 млн.грн.

За 2021 рік було передано в приватну власність невитребуваних паїв на загальну площу 1290 га. 1102 громадянам – власникам сертифікатів. Також 69 осіб отримали земельні ділянки в приватну власність для обслуговування житлових будинків (присадибна ділянка) загальною площею 15,0356 га та для ведення особистого селянського господарства 222 особи – площею 378,1340 га.

ФІНАНСОВА ТА БЮДЖЕТНА ПОЛІТИКА

Запорука успішного розвитку громади – це наповнений бюджет. ,

Невід'ємною умовою реалізації будь-яких програмних заходів є фінансування, тобто успішна реалізація бюджетного процесу. Питання формування бюджету, ефективний розподіл та перерозподіл бюджетних коштів розглядалися на всіх без винятку пленарних засіданнях сесії селищної ради.

Бюджет Красноріченської селищної територіальної  громади затверджено відповідним рішенням селищної ради від 24.12.2020 року №5/20.

Згідно даного рішення, із внесеними змінами та доповненнями, затверджено загальний обсяг доходів бюджету на 2021 рік в  сумі  58 млн 920 тис 806  грн., по видатках  в сумі – 66 млн. 819 тис. 046 грн.

Видатки становлять більше запланованих доходів за рахунок вільних залишків станом на 01.01.2021 року в сумі 8 млн. 130 тис 900 грн.

Протягом бюджетного періоду до місцевого  бюджету  загального фонду (без  урахування трансфертів)  надійшло  32 млн. 606 тис 770 грн., що 

становить 113,9%, або на 3 млн. 978тис.457 грн. більше запланованого.

              Основні доходи по кодах, згідно із бюджетною класифікацією:

  • Податок на доход фізичних  осіб                                              % виконання

2020 рік  - 8 934,760  тис. грн.;       2021 рік -14 790,257 тис. грн.            107%

  • Рентна  плата :

2020 рік – 110,514 тис. грн.;           2021 рік – 6 349,317  тис.грн.             142%

  • Акцизний податок :

2020 рік – 113,461 тис. грн.;           2021 рік – 293,266 тис.грн.                  101,2%

  • Єдиний податок :

 2020 рік -3 954,889 тис. грн.;         2021 рік  - 6 291,198 тис. грн.             103%

 

Податок на нерухоме майно:

2020 рік – 191,145 тис.грн.;             2021рік – 382,065 тис.грн.                  112,52%

 

Оренда землі                              

2020 рік – 2 452,260 тис. грн.           2021 рік – 4 632,630 тис. грн.              188,91%

 

Перелік основних бюджетоутворюючих підприємств:

 

ТОВ «Куб-газ»  - 3 653,840  тис. грн.

Відділ  освіти, культури, молоді та спорту – 1 890,387 тис. грн.

ПСП «Агро-98» - 1 404,165 тис. грн.

ФГ «Переможець» - 1 188,164 тис.грн.

Красноріченська селищна рада – 1 024,450 тис. грн.

ТОВ Красноріченське – 1 013,849 тис.грн.

ФГ «Поле» - 885,433 тис.грн.

ТОВ «Фідлайф» - 875,405 тис.грн.

ФГ «Дюніс» - 871,698 тис.грн.

ФГ «Риск» - 820,583 тис.грн.

 

З державного бюджету в 2021 році  отримано  субвенцій та дотацій  по загальному фонду в сумі  29 067,372 тис. грн., або  47 % бюджетних призначень, в тому числі:

- освітньої субвенції -   14 238,500 тис. грн.;

- базової  дотації  - 12 880,200 тис. грн.;

- дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 1 052,400 тис. грн.; 

- дотація з місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються за рахунок відповідних місцевих бюджетів за рахунок відповідної дотації з державного бюджету – 183,575 тис.грн.

- Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 29,814 тис.грн.

- субвенція на забезпечення якісної, сучасної та доступної  загальної середньої освіти «Нова українська школа» - 223,087 тис. грн.;

- Інша субвенція – 9,796 тис.грн.

По спеціальному фонду.

- Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров`я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 24,640 тис.грн.

Загальна кількість  видатків по селищній  громаді  становить

59 млн 256 тис 428  грн., в тому числі:

  • на фінансування закладів  освіти – 32 718,658 тис. грн., (55 відсотків від загальних видатків);
  • організаційне, матеріально – технічне забезпечення діяльності селищної ради – 10 686,764 тис. грн. (18%);
  • благоустрій  населених пунктів  та діяльність водопровідно –каналізаційного господарства – 4 044,64 тис. грн.; (7%);
  • міжбюджетні трансферти – 3 025,710 тис.грн. (5%);
  • соціальний захист – 2 928,906 тис. грн., (5%);
  • культура – 2 558,310 тис. грн. (4%);
  • охорона здоров’я – 1 174,484 тис. грн. (2%);
  • інші заходи пов’язані з економічною діяльністю – 1 660,924 тис. грн.  (3%);   
  • фізична культура і спорт – 449,506 тис. грн. (1%)
  • інша діяльність – 8,525 тис. грн.;

 

За рахунок коштів бюджету було профінансовано :

   Бараниківський старостинський округ проведена реконструкція  водоводу  по  вул Шкільна, Садова, пров. Побєди, Новий,Поштовий та капітальний ремонт водоводу по вул. Цвіточна, Стадіонна, Шевченко  в с. Бараниківка   2  черга  на  суму 1 млн. 171 тис. 764  грн

   Для перебійної роботи КП «Бараниківське сільське комунальне господарство» придбано приладдя  до  тракторів  на  суму 101940.00 грн( відвал тракторний гідро поворотний, щітка  дорожна комунальна, косарка роторна  навісна.

На придбання двох авто зупинок витрачено 55220.00 грн.

БЛАГОУСТРІЙ.

    На благоустрій селища та сіл громади було профінансовано  з селищного бюджету 2 млн. 684 тис. 946 грн. в т.ч.: (заробітна плата працівників з благоустрою- 891 тис 871 грн., оплата за використану ел.енергію вуличного освітлення – 237 тис. 634 грн, поточні витрати (придбання будівельних  матеріалів,  ремонт вуличного освітлення, ремонт пам’ятників, видалення аварійних дерев, придбання холодного асфальту) – 751 тис. 302 грн., капітальні витрати (трактор, причеп, приладдя на трактор, придбання матеріалів для благоустрою) – 804 тис 140 грн. ).

    Проводилася  певна робота  по  контролю за зовнішнім виглядом будівель та споруд на території селищної ради.

     Організовано було  роботу  працівників  з благоустрою, які  підтримували  територію громади в належному стані, наводили лад в місцях спільного користування  та  відпочинку.

    У квітні  2021 року на  території  СТГ  проводилася щорічна  всеукраїнська  акція  «За чисте довкілля»  та  Всеукраїнський день благоустрою. Також  проводилися дні благоустрою  напередодні державних та релігійних свят.

   Проводилося обстеження стану дерев в місцях загального користування та вживалися заходи для ліквідації аварійно-небезпечних дерев. Особливо  слід відзначити  значний вклад  в цю  справу  КП “Бараниківський сількомунгосп».

    В населених  пунктах  проведено  закладку нових квітників та упорядкування старих, забезпечувався  постійний  догляд за квітами. Також  було проведено  поточні  ремонти  братських могил на території селищної ради та здійснювався постійний догляд за  ними.

Був завезений пісок на  кладовища, а також для посипання в зимовий період.

Проведено  поточний  ремонт  Братської могили Радянським Воїнам на суму 44141 грн

Закуплені  будматеріали на  суму 21418 , для  зроблено поточний  ремонт пам’ятників загиблим воїнам на  території громади.

Здійснений ремонт  переходу через річку  Красну в с. Загорянівка.

Ямковий  ремонт доріг  проведено КП «Бараниківське сільське  комунальне  підприємство» вул. Центральна, Привітна, село Залиман, село Бараниківка.

Виправлені старі електромережі: встановлені антивандальні ящики, проведена заміна проводки.

Освітлення по  вул Центральна  смт Краснріченське  в  районі мосту  на  суму 49514  грн.

Освітлення бігової  доріжки на  стадіоні , дитячого майданчику «Робот» та  дитячого  майданчику  біля  буд. 20 в селі Бараниківка

Проведений поточний  ремонт опалення приміщення  Новоолександрівського старостинського округу  силами КП «Бараниківський сіль комунгосп» на  суму 49760 грн.

Придбаний  трактор  Белорус-82.1 та причеп ПТС-4.

Встановлено твердопаливний котел в старостаті  села Макіївка

Проведено  інтернет  на соціальні об’єкти та  віддалені  місця  центру  надання  адмінпослуг  по  старостатам  сіл Невське, Макіївка, Нововодяне.

Виготовлений проект на встановлення дорожніх знаків по смт Красноріченське, закуплені дорожні знаки.

Приведена у відповідність документація: котельні, пожежне депо, приміщення бувшої школи с. Нововодяне

 

ОСВІТА.

  Мережа закладів загальної середньої освіти Красноріченської селищної ради у 2020-2021 навчальному році поповнилася і складається із чотирьох закладів загальної середньої освіти, а саме: КЗ «Красноріченський ліцей», філія Бараниківська гімназія КЗ «Красноріченський ліцей», Невська гімназія, Макіївська гімназія.

    У закладах загальної середньої освіти громади навчається 462 учня, з них: 185 учнів 1-4 класів, 240 школярі 5-9х класів і 71 учні 10-11х класів. Мережа навчальних класів налічує 12 класів початкової ланки, 15 класів середньої ланки та 2 класи старшої ланки (разом 29 класів).

   У опорному закладі загальної середньої освіти Красноріченської селищної ради функціонує 3 групи продовженого дня, якими охоплено 55 дітей.

    Для 2 школярів було організоване інклюзівне навчання.

    У 2020-2021 навчальному році отримали свідоцтва про повну загальну середню освіту 26 учнів, свідоцтва про базову загальну середню освіту – 29 учнів + 1 учень отримав свідоцтво з відзнакою.

   Протягом останніх років в Невській та Макіївській гімназіях стабільно функціонують 2 дошкільні групи, де виховується 24 дитини Крім того на території Красноріченської ТГ функціонують 2 заклади дошкільної освіти, а саме КЗ «ЗДО (ясла-садок) «Сонечко» та КЗ «ЗДО (ясла-садок) «Пролісок», де виховується 73ітей.

    З метою рівного доступу до якісної освіти, відділ освіти, молоді та спорту Красноріченської селищної ради продовжує роботу над виконанням завдань державної сціальної Програми «Шкільний автобус». За межею пішохідної доступності проживають та  підвозяться 170 дітей шкільного віку. Підвіз учнів та працівників здійснюють чотири автобуси. В 2021 році для перевезеня учнів до місць навчання та у зворотному напрямку шкільними автобусами було виділено 643 тис. 793 грн з місцевого бюджету.

На забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА» використано коштів: субвенція – 193 тис. 087грн., співфінансування з місцевого  бюджету – 21 тис. 454 грн.

   Одним із основних завдань є створення умов для збереження здоров’я учнів, вихованців, забезпечення їх якісним, раціональним шкільним харчуванням, оновленя матеріальної бази шкільних харчоблоків. В 2021 році була затвердженна Програма «Організації безпечного харчування дітей у закладах освіти Красноріченської селищної ради на 2021-2023 роки». Гарячим харчуванням було охоплено 205 учнів закладів загальної середньої освіти, з них пільгових категорій 20 учня.

    Станом на 31.12.2021 р. на організацію харчування дітей 1-4 класу використано 289 тис. 316 грн. бюджетних коштів та 14 тис. 475 грн – пільгова категорія дітей. Дошкільні заклади харчування здійснюється 50 на50 бюджетних коштів – 283 тис. 300 грн.

  В 2021 році розпочався капітальний  ремонт освітнього опорного  закладу КЗ «Красноріченський ліцей» за рахунок коштів ДФРР і співфінансування з місцевого бюджету в розмірі 10% в сумі 1 млн. 014 тис. 000 грн, на 2022 рік співфінансування складає – 2 млн. 910 тис.  438 грн. з місцевого бюджету;

-придбано 133  тони вугля  на  суму 482 тис. грн.

-придбано 3  насоси для  котелень

-заміна  вікон в Баранківській  гімназії на  суму 39 тис. 993  грн.

 

КУЛЬТУРА

    До  базової мережі закладів  культури Красноріченської ТГ відносяться  : КЗ «Красноріченський Народний Дім» та його структурні підрозділи : Нововодянський сільський будинок культури, Невський, Макіївський, Новоолександрівський, Бараниківський сільські клуби , а також 9 бібліотек-філій. Органом управління є  відділ освіти , культури , молоді та спорту виконавчого комітету Красноріченської селищної ради.

У звітному році  було виділено бюджетних асигнувань 2млн.317тис. 519 грн, з них 2млн. 100 тис. 563 грн нарахування на оплату праці та комунальні послуги 63 тис. 140грн, решта на поточні витрати. За бюджетні кошти для  Невського сільського клубу та Нововодянського сільського будинку культури було придбано по комплекту звукового обладнання  та  по кольоровому принтеру  на загальну суму 90192 грн (дев’яносто тисяч сто дев’яносто дві грн ); відремонтовано внутрішній туалет , перекрито частково дах над глядацьким залом, зроблено косметичний ремонт ганку  в КЗ «Красноріченський Народний Дім» на загальну суму 99980грн (дев’яносто дев’ять тисяч дев’ятсот вісімдесят грн). До дня захисту дітей діти громади були забезпечені за бюджетні кошти призами та подарунками. До 9 травня були закуплені ритуальні вінки, корзини та продуктові набори. До дня захисника та дня Афганця  квіти та подарунки. На святкування дня утворення Красноріченської громади були виділені кошти з бюджету та інші надходження не заборонені законодавством.

На даний час в закладах культури працюють 10,5 штатних одиниць спеціалістів  клубних закладів, 5 бібліотекарів та  3,75 штатні одиниці обслуговуючого персоналу.

                      Матеріально – технічний стан закладів:

   Приміщення клубів за призначенням  5 типові ( Красноріченське, Новоолександрівка, Макіївка, Невське та Нововодяне), одна будівля пристосована ( Бараниківка, в зв’язку з аварійним станом будівлі клубу). Будівлі введені в експлуатацію  майже в один період 1961-1966 роках, Красноріченський будинок культури - 1978році.  На даний час всі вони потребують поточних та капітальних ремонтів. Тільки дві будівлі мають опалення приміщення. Кожного року силами працівники клубів проводяться косметичні ремонти фасадів та частково приміщень .

Матеріально-технічна база клубів, окрім Макіївського СК включає в себе  обладнання  комплекту звукового обладнання,  мікрофони ,  комплект музичних інструментів стійки під мікрофон, ноутбук , кольоровий принтер, комплект сценічних костюмів. 

   В звітному році для збереження бібліотечний фонд 2 бібліотек-філій  (Залиман і Білосвитівка) був перевезений до  Красноріченської бібліотеки-філії.

               

              Основні напрямки та заходи культурно – дозвілевої діяльності

Носіями культури є талановиті , творчі , добрі люди.  В клубах займаються дорослі та діти , які бажають віддавати часточку душі на розвиток культури.  Протягом 2021 року робота закладу була направлена на розвиток культурно-освітньої , суспільно-політичної та розважальної діяльності.

 Всього за 2021 рік було проведено -  251 захід офлайн та 120 онлайн ,

з них для дітей та підлітків – 89 офлайн та 22 онлайн ; для молоді –81 офлайн та 58 онлайн ; для пенсіонерів - 41 офлайн та 14 онлайн. Кількість присутніх усього – 14540 офлайн та 13725 онлайн.

   Успішність роботи  клубу досягається завдяки тісній співпраці з бібліотеками, Красноріченським ліцеєм , Бараниківською, Невською та Макіївською гімназіями , фахівцем із соціальної роботи,  селищною радою, старостатами .

    Протягом звітного року у  закладах культури  проводилися заходи відповідно річного плану ,  а також не заплановані свята та культурні заходи. Працівниками клубу були організовані і проведені різноманітні культурно-розважальні , тематичні та патріотичні заходи. Для їх проведення залучалися різні верстви населення.

        Відвідувачами є жителі села різних вікових та соціальних категорій ; також багато уваги приділяється роботі з дітьми та підлітками,  для яких організовуються культурно-масові заходи, які сприяють моральному, патріотичному та фізичному вихованню підростаючого покоління.

     Клубні працівники працюють над вивченням та задоволенням культурних потреб різних категорій населення.  Робота велася згідно річного  плану роботи , враховуючи всі державні та релігійні свята.                   

У  2021році  були організовані та проведені суспільно-політичні заходи:

      - до  Дня  Соборності  України для  учнів  ліцею та гімназії   проведена  пізнавальні години   « Україна – соборна , єдина , неподільна».

   -  святкові концерт до Міжнародного жіночого дня «Тільки в нас на Україні жінки милі та вродливі »;

   -  урочистий захід та велопробіги до Дня Державного Прапора « Під синім небом  України зазолотилися жита»;

    - святковий концерт до 30-ої річниці Дня Незалежності України «Перлина -Україна , ти для нас одна єдина »;

    - тематичні години до Дня Захисника України «Козацька держава – наша гордість і слава» ;

    - години вшанування до Дня Збройних сил України «Героїв стежина-від батька до сина».

 

 До 78-ої річниці вигнання німецьких окупантів з рідного краю   на території громади біля   братських могил, пам’ятникам Воїну-визволителю відбулися година пам’яті під час проведення яких надана інформація про визволення  нашого краю,  хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів-земляків;  поклали квіти.

В  день пам’яті Героїв Крут провели тематичну годину «Крути: незгасна пам'ять і урок сьогодні». Присутні отримали інформацію про героїчний вчинок молоді, запалили свічу,  вшанували загиблих хвилиною мовчання.

 До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав  відбулася година вшанування « Час і досі не загоїв рану- цей одвічний біль Афганістану». Воїнів-інтернаціоналістів сіл привітали старости та завідуючі клубами; оформили інформаційний стенд про роки служби цих односельчан ; відвідали могили  померлих воїнів-інтернаціоналістів  , поклали  квіти , вшанували  пам'ять  хвилиною  мовчання. В смт Красноріченське пройшов урочистий захід біля меморіального знаку з залученням воїнів -інтернаціоналістів.

До дня пам'яті Героїв Небесної Сотні прийняли участь в он-лайн акції «Ангели памяті». Паперових янголів розмістили на деревах у парку та вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання.

Друга світова війна принесла з собою безліч трагедій та зруйновані долі , що до цих пір все людство з сумом і гіркотою згадує про ті далекі події.

До Дня пам’яті та примирення проведений урочистий захід   , присвячений пам’яті жертв Другої світової війни « Пам'ять серця , пам'ять сивини, пам'ять тих , хто не прийшов з війни». Покладені квіти  та гірлянда Слави до пам’ятника Воїну- визволителю, вшанували загиблих хвилиною мовчання. В закладах культури були проведені святкові концерти за участю колективів художньої самодіяльності .

До свята Перемоги працівники клубу долучилися до інтернет-челенджу « Пам'ять серця».

До Дня вшанування захисників України , які загинули в боротьбі за незалежність , суверенітет та територіальну цілісність, підготували годину вшанування « Їх подвигу не буде забуття» . Учасники заходу виготовляли соняхи та отримали інформацію про  захисників нашої Держави.

В день визволення Луганської області від фашистських загарбників провели тематичний захід та поклали квіти до памятників Другої світової війни.

До 80-ої річниці трагедії у Бабиному Яру була підготована тематична година « 80 років памяті : забуття не буде».

З днем ветерана та людей похилого віку привітали дистанційно найстаріших мешканців села , так як підготовлений концерт не відбувся у зв’язку з захворюванням на COVID учасників художньої самодіяльності.

 До  Дня  памяті жертв  голодоморів проведена акція скорботи «Трагедія, що сколихнула землю», долучилися до акції « Запали свічку памяті».

  

  Значну увагу приділили заходам по  пропаганді  національної української культури.

 Розпочався наш культурний рік з відзначення Різдва Христова та різдвяних свят. У різдвяні дні вітали односельчан зі святами та бажали добра і щастя. Незважаючи на  те, що Старий Новий рік не є офіційним святом, багато хто з нас любить і шанує цей день. На  сторінках закладів культури у фейсбуці поділилися спогадами , як 13  січня  учасники    колективів  художньої  самодіяльності сільського клубу проводили  театралізоване  дійство до свята Меланки «Новий рік іде – Василя і Маланку веде»: за  старовинними  традиціями водили  Козу , співали  щедрівки , вітали мешканців  села  з  Новим  роком   за  старим  стилем.

Про духовний скарб нації – рідну мову проведено літературну вікторину «Подорож океаном рідної мови».

До  річниці  з  дня  народження Т. Г. Шевченка проводили літературні читання  « Наша воля розквітає в Кобзаревім слові».

 З Днем вишиванки привітали  на сторінці у фейсбуці.

    До свята Івана Купала   Красноріченське, Невське та Нововодяне провели  театралізовані масові гуляння «Накрапала на Купала з неба янгольська роса ». Традиційно розпалили Купальське вогнище та бажаючі стрибали через нього; проводили веселі ігри та конкурси , учасників яких нагороджували призами; присутніх на святі  пригощали смачним кулішем; танцювальна програма тривала майже до ранку.  Інформація про захід розміщена на сторінці в фейсбуці.

 

       Значну увагу  приділяємо проведенню заходів для дітей та підлітків.

Протягом зимових канікул проводили розважальні , танцювальні та ігрові програми; новорічні розваги для дітей з малозабезпечених сімей.

Протягом року проводили заходи , присвячені 150-й річниці від дня народження Лесі Українки, а саме : тематичні та інформаційні години, літературні читання, перегляд відеофільму.

До Дня захисту дітей провели конкурсно-розважальну програму «Щаслива країна дитинства». Для дітей підготували цікаві ігри та конкурси, загадки та вікторини, танцювальну програму. Всіх пригостили солодощами та нагородили призами. Протягом літніх канікул проводили екскурсії по цікавим місцям села.

 

 Справжньою приємною подією став приїзд до нашої громади Київського лялькового театру на колесах « Равлик». Вистава « Українські переспіви» була дуже цікава та весела. Професійна гра акторів та незвичні ляльки створили чудовий настрій. На захід до нас завітали також глядачі із сусідніх сіл. Було дуже цікаво! Інформація про захід розміщена на сторінці в фейсбуці

       До Міжнародного дня миру відбулась акція «Потрібен мир тобі й мені»: учасники виготовляли паперових голубів , малювали малюнки та оформили стенд « Ми за мир».

Зимові  дива  починаються  зі  свята  Святого  Миколая.  Для  учнів  початкових  класів та  дітей  дошкільної  групи  були підготовлені конкурсно-розважальні програми   «Забілів снігами гай – до нас їде  Миколай !».

До Різдва Христова (за григоріанським календарем)  проведено тематичний вечір         « Хай  Різдво Христове вам дарує дні чудові».

З Новорічними святами жителів громади привітаємо на  розважальній програмі           «З передзвоном на поріг вже ступає Новий рік!».

 Протягом звітного року приймали участь в інтернет – акціях та розміщали інформацію про проведені заходи на сторінці закладів у фейсбуці.

Кожен заклад має свою сторінку у фейсбук, в періоди карантинних обмежень, заходи проводилися онлайн .

 

                   Народна творчість

  На базі закладів культури  протягом  року вели  свою роботу  30 клубних формувань - це 25  колективи художньої самодіяльності та 5 любительських об’єднань:  з них для дітей - 15. Кількість учасників клубних формувань – 279, з них дітей - 144.

  Робота  клубів  спрямована  на підвищення професійного рівня колективів художньої творчості; вивчення дозвілевих потреб різних вікових категорій населення та втілення їх в культурно – мистецьку діяльність, популяризацію національних культурних традицій, свят та обрядів.

 В Невському сільському клубі працюють різні за жанрами та видами гуртки художньої самодіяльності:

-  вокальний жанр :

- 15 вокально-хорових колективів , з них дитячих 5; кількість учасників 122 особи;

- музично-інструментальне мистецтво: 2 колектива

- дитячий ВІА « Невчаночка»   (4 учасників) та дорослий в Красноріченську(4 учасників)  ;

- театральне мистецтво:

- 4 гуртка художнього слова (6 учасників).

- 4 дитячих хореографічних колективи.

Гурткова робота велася відповідно  річних  планів та графіків роботи з дотриманням карантинних заходів.

Протягом року колективи приймали  участь обласних офлайн та онлайн заходах. В ІІ півріччі в обласному огляді-конкурсі майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області « Луганщина- світанок України» та у XII Міжнародному фестивалі української культури «Відчуйте серцем Україну» ; за участь нагороджені дипломами.

              Декоративно-прикладне мистецтво

Наш край славиться майстрами та рукодільницями, які присвячують своє життя улюбленій справі і тим самим прославляють рідну землю. В нашій громаді  проживають майстрині  які займаються художньою вишивки та бісероплетінням, лялькарством, художньою вишивкою бісером, амігірумі, плетінням на спицях, виготовленням м’якої іграшки.

     Всього на території громади проживають 39 майстринь.

     Протягом року були організовані зустрічі з майстринями та виставки їх робіт,були проведені майстер класи. Підчас святкування річниці заснування Красноріченської громади кожен старостинський округ прийняв участь у «Містечкі мастрів старостинських округів», де були представлені роботи всіх майстринь

     Протягом року роботи майстринь брали участь  участь в інтернет-конкурсах організованих ЛОЦНТ. В інтернет-конкурсі « Барвиста писанка»  отримала Диплом III ступеня Дорошенко Лариса Андріївна.  

У 2022 році плануємо прийняти участь у проектах , направлених на культурно – соціальний розвиток села.

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «КРАСНОРІЧЕНСЬКИЙ ЦЕНТР ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ»

 

У 2021 навчальному році педагогічний колектив працював за річним планом роботи закладу; навчально – виховний процес у гуртках здійснювався відповідно до  навчального та виховного планів роботи закладу на 2021 навчальний  рік.

При КЗ « Красноріченський центр дитячої та юнацької творчості» працюють гуртки за напрямками:

1.      Декоративно-прикладний:

-        гурток «Золоті рученята» (керівник Швачка А.В.);

-        гурток «Намистинки» (керівник Дегтяренко Є.Г.)

-          гурток «Азбука шиття»  (керівник Щербань О.О.)

-          гурток "Умілі рученята" (Грищун В.О.)

-          гурток "Чарівний світ оригамі" (Ляскевич Л.П.)

-          гурток "Чарівний калейдоскоп" (керівник Кузішин Р.М.)

2.      Художньо-Естетичний

-          гурток хореографічний (керівник Андрейкулич О.В.)

-        гурток «Непосидючі» (керівник Швачка А.В.);

-          гурток «Юні гітаристи » (керівник Губарь О.С.);

-          гурток "Фортепіано" (Сльозкін В.Ф.)

3.      Національно-патріотичний:

-        гурток «Захисник України» (керівник Бутко В.М.);

4.         Іномовний

-           гурток "Маленькі іномовці" (керівник Лавка Т.М.)

5.         Математичний

-           гурток "Цікава математика" керівник Алєксандрова Н.Л.)

6.         Дослідницько-природничій

-           гурток "Ми дослідники.Ми винахідники." (керівник Лугова О.М.)

Кількість груп у 2021 навчальному році складала 14, кількість дітей 195 .

Гуртки укомплектовані дітьми віком від 5 до 18 років, середня наповнюваність кожної групи складає від 10 до  до 28 чоловік. На базі Красноріченського ліцею за звітний період функціонували- 6 груп, Бараниківської гімназії –2 групи, ЗДО «Сонечко» – 1 група, на базі ЗДО «Пролісок» – 2 групи, на базі  Нововодянський ДК-2 групи, на базі Невської гімназії- 1 група.

Гуртки працювали за наступними напрямками позашкільної освіти:

Художньо -  естетичний -  4 групи (65 вихованців),  дослідницько - природничій – 1 групи ( 12 вихованців), військово-патріотичний - 1 група (11 вихованців),  декоративно - прикладний –6 груп  (87 вихованців),  математичний-1 група (10 вихованців), іномовний- 1 група (10 вихованців).

    За звітний період були діти незахищених категорій, а саме: 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 2 дітей переселенців, 49 дітей з багатодітних сімей, 2 дітей з особливими потребами.

 

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

     КНП «Красноріченська АЗПСМ» Красноріченської селищної ради обслуговує населення в кількості  4462 чол. (за деклараціями).

     Красноріченська селищна рада за 2021 рік профінансувала на виготовлення проекту газ. реконструкції – 15тис. 441 грн., були виділені кошти на реконструкцію газової котельні – 44тис. 789 грн. та придбання газового котла «ATON» - 49тис. 990 грн.

     Також надавалася фінансова підтримка на виготовлення   документації по висновкам, щодо доступності наших структурних підрозділів для маломобільних груп населення – 10тис. 526 грн.

      Селищна рада співфінансувала при проведенні ремонту гінекологічного кабінету – було отримано кошти на придбання необхідних будівельно-ремонтних матеріалів у сумі – 22 тис. 249  грн.

  Також був профінансований ремонт Нововодянського ФП у сумі 12тис. 310 грн., придбали для цього ФП нові меблі на суму – 29тис. 442 грн. та меблі для Красн6оріченської амбулаторії на суму – 16тис. 557 грн.

       Були виділені бюджетні кош  ти для організації безпечного  простору: було встановлено комплект «Відеоспостереження» в КНП «Красноріченська АЗПСМ» на суму – 22тис. 888 грн.

       Красноріченська селищна рада надавала фінансову підтримку по захищеним статтям видатків, а саме виділено і профінансовано:

  • ЗП ФП – 405тис. 324 грн.;
  • Нарахування на ЗП ФП – 97тис. 318 грн.;
  • Медикаменти – 57тис. 744 грн. (це і вакцина Туберкулін, і медикаменти невідкладної допомоги, мед.вироби для пільгових категорій населення (памперси, катетери тощо), та відшкодування медикаментів пільгових категорій населення (здебільшого онкохворі) тощо);
  • На оплату електроенергії – 171тис. 814 грн.;
  • На оплату газопостачання – 261тис. 349 грн..

        Також було виділено кошти субвенції на боротьбу з COVІD-19, за які закуплено тести - COVІD-19 на суму – 24тис. 640 грн.

 

        Окрім того Красноріченською СТГ за підтримки міжнародної організації ПРООН  на території КНП «Красноріченська АЗПСМ» була проведена робота з ремонту частини будівлі для розміщення «Поліцейської станції», яка так необхідна для громади на суму – 1млн. 156тис. 090 грн.

Служба у справах дітей

 

Рішенням сесії від 25.03.2019 №26/3 було створено службу у справах дітей Красноріченської селищної ради.

Основними завданнями служби у справах дітей Красноріченської селищної  ради є:

- реалізація державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень та злочинів.

Протягом 2021 року проведено обстежень проблемних сімей – 100, та проведено рейдів-22.

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

У Красноріченській територіальній громаді функціонує один Центр надання соціальних послуг.

До складу  Центру входять:

- відділення соціальної допомоги вдома;

- відділення організації надання адресної  та натуральної допомоги;

- відділ із соціальної роботи.

Станом на 01.01.2022 року фактично виявлено та охоплено соціальними послугами 921 особу, які потребують соціального  обслуговування, з них:

В розрізі відділень:

95 -  громадяни, що потребують соціального обслуговування вдома (10,5% від всієї кількості вразливих категорій);

579 - особи, які потребують соціального обслуговування у відділенні організації надання адресної  та натуральної допомоги (62,9% від всієї кількості вразливих категорій);

247 - осіб/сімей з дітьми, які потребують соціальної допомоги та підтримки( 26,6% від всієї кількості вразливих категорій).

Охоплення соціальними послугами громадян похилого віку та осіб з інвалідністю за рік складає – 73 %

У звітному періоді було впроваджено інноваційну послугу - пункт прокату у відділенні організації надання адресної  та натуральної допомоги, послугами якого скористалося 54 особи.

Виявлення громадян, які потребують соціальної допомоги, здійснювалося фахівцями Центру надання соціальних послуг шляхом безпосереднього відвідування громадян за місцем їх проживання, отримання інформації від інших суб’єктів та особистого звернення громадян.

Фінансування видатків на утримання Центру надання соціальних послуг проводиться за рахунок коштів місцевого бюджету.

Потреба  в коштах на фінансування Центру надання соціальних послуг у 2021 році склала – 2242,08 тис. грн.  (два мільйона двісті сорок дві тисячі вісімдесят  гривень).

Профінансовано у 2021 році на суму 2029,26 тис. грн.  (два мільйона двадцять дев’ять тисяч двісті шістдесят  гривень), що становить 91% від запланованого.

Штатна чисельність працівників Центру надання соціальних послуг станом на 01.01.2022 року складає 21 штатну одиницю, в тому числі: керівники -4 шт.одиниці, соціальних робітників – 12 штатних одиниць, соціальний перукар - 1 штатна одиниця, робітник із комплексного обслуговування – 1 штатна одиниця та фахівців із соціальної  роботи – 3 штатні одиниці.

 Соціально-побутові заходи:

-  послугу «Догляд вдома» надають 12 соціальних робітників, які мають 100% забезпечення велосипедами, тонометрами, дистанційними термометрами.

- послугу «Надання адресної натуральної допомоги» надають - 1 завідувачка відділенням - пункту прокату засобів реабілітації, 1 – соціальний перукар, який, окрім послуг перукаря допомагає соціальним робітникам  використовувати послуги соціальної пральні для підопічних відділення соціальної допомоги вдома у приміщеннях амбулаторії за адресою вул. Калинова, 1, та з листопада 2021 року - 1 робітник з комплексного обслуговування. Протягом звітного періоду послугами соціального перукаря безкоштовно скористалися 447 осіб, послугою соціальної пральні безкоштовно скористалися 32 особи - це особи з інвалідністю та особи пенсійного віку, послугою комплексного обслуговування скористалися в 2021 році 99 осіб.

38 осіб, які мають порушення опорно - рухового апарату та самостійно не пересуваються отримали гуманітарну допомогу у вигляді підгузків, одноразових пелюшок, сухого шампуню, крему від опрілостей, серветок.

Середнє навантаження на одного соціального робітника у відділенні соціальної допомоги вдома складає – 8 осіб при нормі для сільської місцевості – 6 осіб.

Середня заробітна плата соціальних робітників – 6041,67 грн.

КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» забезпечує безоплатне надання соціальних послуг вразливим категоріям громадян, які звернулися за допомогою, надали заяву, відповідні довідки та заключили договір на обслуговування, згідно рішення сесії Красноріченської селищної ради.

        Протягом 2021 року у відділеннях соціальної допомоги вдома та організації надання адресної  та натуральної допомоги КУ «Центр надання соціальних послуг Красноріченської селищної ради» проводились   різні  заходи з надання соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, ВПО,  іншим громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують соціального обслуговування та соціальної допомоги (надання соціальних послуг), було проведено заходів – 30329.

У відділі із соціальної роботи було надано 1193  соціальні послуги (інформування, консультування, соціальний супровід, представлення інтересів).

З метою підвищення рівня добробуту,  якості життя мешканців громади, задоволення їх потреб у соціальному обслуговуванні, забезпечення доступності до соціальних послуг продовжено роботу з надання  послуг перукаря, соціальної пральні, інформаційні та соціально – медичні послуги на віддалених територіях – в 2 селах громади (с. Бараниківка та с. Новоолександрівка). Ще в 3, нещодавно приєднаних населених пунктах в результаті реформи децентралізації (с. Нововодяне, с. Невське та с. Макіївка), вразливі групи громадян отримують послуги соціальної допомоги вдома, соціального супроводу, інформування, консультування, представлення інтересів. За відсутності транспортного сполучення поки що Центр не в змозі забезпечити підопічних на цих територіях послугами перукаря, робітника з комплексного обслуговування та пральні.

Формування Центром електронної бази  даних щодо соціального обслуговування становить 80% та паперової бази  - 100%.

Стан запровадження (переглянуто договорів) Державного стандарту догляду вдома – 100%, Державного стандарту організації надання адресної  та натуральної допомоги - 100%, Державного стандарту соціального супроводу -100%.

Працівники КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради» приймають участь у  семінарах, круглих столах, конференціях, як в офлайн, так і в онлайн формах.

         КУ «ЦНСП Красноріченської селищної ради» є структурним підрозділом селищної ради, він знаходиться в центрі селища в приміщенні Красноріченської селищної ради.

Приміщення й кабінети Центру знаходяться на першому поверсі будівлі, що є безумовно позитивним для відвідувачів, є можливість використання пандусу біля центрального входу. Кабінети Центру, які ще нещодавно потребували капітального ремонту, на даний час відремонтовані за фінансової підтримки організації Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) співпраця, підтримка Луганської області – на суму 882 222,27 гривень та за рахунок співфінансування – 6000 гривень (немонетарний внесок).

Вся зона надання соціальних послуг розташована у закритих кабінетах, що відповідає основним засадам зручності для відвідувачів. Сектор очікування обладнано місцями для сидіння, столом для оформлення документів, телевізором. На всіх дверях розташовані таблички з інформацією про відповідальних осіб, які в них працюють.

На даний час матеріально-технічна база Центру надання соціальних послуг перебуває в доброму стані. За фінансової підтримки організації Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) співпраця, підтримка Луганської області Центр отримав офісну техніку (комп’ютери, принтери, безперебійники) та офісні меблі (столи, крісла, стільці та диванчики для відвідувачів, сейфи, шафи для паперів, речей, тумбочки, архівну шафу) Також для Центру надання соціальних послуг, з метою підвищення рівня якості надання соціальних послуг та більш зручного перебування, як працівників, так і відвідувачів Центру, Донор (Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ)) надав 2 телевізори, холодильник, піч мікрохвильову, кулери для води, пилосос, праски, швейні машинки, інші предмети побуту, а також триколісні електровелосипеди  та дорожні велосипеди, спортивні тренажери та інше обладнання, - загальна вартість якого ще не підраховувалася, але ця сума становить більше мільйона гривень.

  Одним із основних напрямків роботи діяльності Центру надання соціальних послуг є організація роботи з підприємствами, установами, волонтерами, громадськими та благодійними організаціями. Центр надання соціальних послуг підтримуються тісний зв’язок з громадською організацією «Красноріченська ініціатива».

          Центр надання соціальних послуг тісно співпрацює з Красноріченською амбулаторією. Це — проведення медичних оглядів спеціалістами амбулаторії, виїзні консультації лікарів, переоформлення медичних карток громадян похилого віку, людей з інвалідністю та інше.

ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ

    Завдяки плідної співпраці Красноріченської селищної ради, ГО «Красноріченська ініціатива» та міжнародних партнерів  в 2021 році було виграно та реалізовано 3 проекти:

1. Проект «Оновлення матеріально-технічної бази КП «Бараниківське сільське  комунальне  господарство» за фінансової підтримки Данської ради у справах біженців (DRC).

Загальний розмір грошових коштів для цільового використання склав 657 000,00 грн. (шістсот п'ятдесят сім тисяч грн. 00 коп.).

Придбано:

  1. Трактор МТЗ 82.1.
  2. Відвал-ВУМ тракторний – 2,5 метра МТЗ 82.1.
  3. Подрібнювач гілок дизельний ТN-130DK3L з конвеєрною стрічкою на колесах, 3 метри.
  4. Мінімийку KARCHER K7 Premium Full Control Plus з комплектом прочистки труб.

Власний внесок громади здійснено шляхом придбання щітки дорожньої до трактора на суму 36 000 грн. та за доставку гілкоподрібнювача використано 6 000 грн. (спонсорські кошти).

Тривалість проекту – з 24.03.2021 р. до 30.09.2021 р.

Реалізація даного проекту дозволяє розвивати в подальшому комунальну інфраструктуру селищної ради (виконувати роботи по благоустрою населених пунктів на території громади, поліпшити процес збору та вивезення твердих побутових відходів, упорядковувати дороги, використовувати вторинні ресурси).

2. Проєкт «Капітальний ремонт частини приміщень (КУ "Центр надання соціальних послуг") будівлі Красноріченської селищної ради за адресою: Луганська область, Кремінський район, смт. Красноріченське, вул. Центральна 20»

та

«Ремонтні роботи в частині приміщень Красноріченської лікарської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини за адресою: Луганська область, Кремінський район, смт. Красноріченське, вул. Калинова, 1»

за фінансової підтримки організації Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) співпраця, підтримка Луганської області.

Бюджет:

  • на будівельні роботи: 1 457 860,48 грн (остаточний),
  • на придбання канцтоварів, витратних матеріалів для друку, комунікаційні та банківські витрати, на потреби ГО щодо супроводу Локальної Субсидії співфінансування – 6000,00 грн – немонетарний внесок (використано)

Тривалість контракту – з 26.05.2021 року до  31.12.2021 року.

Завдяки реалізації даного проекту також

- відбувається постійне систематичне навчання працівників КУ «ЦНСП Красноріченської громади»;

- складено та виконується План заходів щодо розвитку системи соціального захисту населення Красноріченської територіальної громади на 2021 – 2023 роки;

- поповнюється матеріально-технічна база КУ «ЦНСП Красноріченської громади» (суму коштів ще не обліковано).

3. Проєкт «Створення Центру надання консультацій та соціально-психологічної підтримки для жителів Красноріченської громади»

Бюджет за рахунок Представництва ООН: 254 088,00 грн.

Власний внесок: 28 400 грн.

Тривалість проекту – з 13.09.2021 р. до 21.01.2022 р.

Результатом реалізації проекту стало створення ефективної системи з надання місцевої інформації та консультування в надзвичайних ситуаціях, організацію та запровадження консультаційної підтримки й соціально-психологічної допомоги мешканкам та мешканцям Красноріченської громади, в тому числі із вразливих категорій та внутрішньо переміщеним особам, шляхом створення Центру надання консультацій та соціально-психологічної підтримки в смт. Красноріченське в новоствореному безпечному, комфортному, сучасному та відповідно облаштованому сучасними меблями та технікою просторі.

ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ПРАВООХОРОННА ДІЯЛЬНІСТЬ.

 

  Програма забезпечення діяльності місцевої пожежної  охорони  на території   Красноріченської  селищної     територіальної громади   на  2021-2023 роки та Програма забезпечення публічної безпеки і порядку, протидії злочинності на території Красноріченської територіальної громади на 2021-2023 рік «Безпечна громада».

  Проведено 8 засіданнь  місцевої  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та  надзвичайних  ситуацій,   на  яких  були вирішені дуже важливі питаня. За  телефон та на електронну почту до керівників підприємств, організацій та установ доводилися штормові попередження та рекомендації щодо дій при ускладненні погодних умов.

  На території Невського старостинського округу вудуться роботи по ремонту пожежного ДЕПО.

 

                       Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

 

Протягом 2021 року у Відділі та на віддалених робочих місцях громадяни та суб’єкти господарювання мали можливість отримати 168 видів послуг у 11 сферах діяльності. Протягом  2021 року адміністраторами, державним реєстратором та спеціалістами Відділу було надано 6496_послуги.

Перелік послуг

ЦНАП

ВРМ в с. Бараниківка

ВРМ в с. Новоолександрівка

ВРМ в с. Невське

ВРМ в с. Макіївка

ВРМ в с. Нововодяне

Реєстрація місця проживання

250

44

9

17

16

8

Соціальні послуги всього

878

96

25

75

20

14

з них: субсидій

641

43

21

35

36

14

Реєстрація нерухомого майна

309

-

-

-

-

-

Паспортні послуги всього

56

-

-

-

-

-

з них:

 паспорт для виїзду за кордон

10

-

-

-

-

-

у формі ID-картки

11

-

-

-

-

-

вклейка фото

35

-

-

1

-

-

Послуги земельного кадастру

18

-

-

-

-

-

Оформлення пасіки

45

4

2

14

-

4

Видача довідок

2225

720

265

263

180

148

ВСЬОГО

4422

907

322

405

252

188

  З метою забезпечення належної доступності адміністративних послуг, усім мешканцям Красноріченської громади, з дотриманням усіх карантинних вимог, працівниками Відділу здійснювався виїзд до людей з інвалідністю, що за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватись та до літніх людей від 70 років і старше. Під час виїзду працівниками  використовується  комплект портативного обладнання «Кейс «Мобільний Офіс». Протягом 2021 року було здійснено 14 виїздів працівників Відділу, з них 9 на віддалені села (Залиман та Невське)  та 5  по смт Красноріченське.

  Весь час, поки триває карантин, з метою недопущення розповсюдження коронавірусної хвороби, збереження здоров’я та забезпечення безпеки працівників і мешканців громади, проводились консультування по телефону та надавались роз’яснення за допомогою інтернет ресурсів (сайт, сторінка в Фейсбуці). Всього за 2021 рік надано приблизно 8500 консультацій.

 Відповіді на запити державних органів – 91 .

Мешканцями громади постійно надається така послуга, як допомога по роботі з терміналом  при оплаті як за адміністративні послуги так і за комунальні чи інші платежі.

  В рамках Угоди про співпрацю між Красноріченською селищною радою та Пенсійним фондом України підписаної 16 лютого 2021 року, відділом ЦНАП організовано 18 виїздів спеціалістів відділу обслуговування громадян ПФУ в Луганській області під час яких надано 363 послуги мешканцям громади.

  Крім того, спеціалістами Кремінського районного центру зайнятості здійснено 12 виїздів до роботодавців громади під час яких надано 61 консультацію та проведені  4 онлайн-консультації.

 Також відбувся 1 виїзд спеціаліста Кремінського районного Фонду соціального страхування.

         Велика увага приділяється підвищенню рівня професіоналізму та обізнаності адміністраторів. Адміністратори та спеціалісти ЦНАП постійно підвищують свій рівень кваліфікації шляхом участі в онлайн семінарах, які організовують Мінцифра та Департамент цифрової трансформації регіону Харківської облдержадміністрації,Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Харків). Протягом року прослухано 26 вебінарів.

 

 

   Проведена велика робота для покращення рівня життєдіяльності мешканців Красноріченської громади в 2021 році, але необхідно прикласти великі зусилля для подальшого сталого розвитку громади в поточному і наступних роках. Я готовий вислухати всі ваші зауваження і пропозиції і врахувати їх у подальшій спільній роботі

Ми знаємо свої слабкі місця, недоліки , які будемо виправляти. Проте, вся робота і моя, як голови, і виконавчого апарату у вас на очах. Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення , кожний наш практичний крок. Мешканці наших населених пунктів чекали і чекають від місцевої влади виважених рішень та позитивних результатів при вирішенні будь-яких питань життєдіяльності громади. Я завжди налаштований на плідну співпрацю та на діалог з усіма, хто бажає щось зробити корисне для свого села чи селища. Я вдячний усім, хто допомагав і допомогає  селищній раді в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Я дякую за допомогу депутатам всіх рівнів. Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачею на благо наших мешканців і переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду.

Дякую за увагу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано