Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

ЗВІТ старости Бараниківського старостинського округу.

Дата: 11.02.2022 13:07
Кількість переглядів: 155

ЗВІТ старости Бараниківського

старостинського округу

Головань Євгена Олексійовича за 2021 рік.

 

   Керуючись Конституцією України, Положенням про старосту села, ст. 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування» та іншими нормативно-правовими актами, звітую про свою роботу  старости села Бараниківка Красноріченської селищної ради за 2021 рік.

  Староста представляє інтереси жителів села у раді об’єднаної громади та її виконкомі, має право дорадчого голосу у раді громади в питаннях, що зачіпають інтереси села, селища, старостинського округу.

  До складу Бараниківського старостату входить один населений пункт село Бараниківка. Загальна кількість зареєстрованого населення становить на 01.01.2022 р. – 1452 мешканця, 321 будинків, домогосподарств1131. Віковий склад населення: до 18 років — 187 особи, працездатного віку — 890 особи, пенсійного віку — 375 осіб.

  Малозабезпечених верств населення та людей похилого віку обслуговує два працівника територіального центру.

  На території старостату працюють одна сільська бібліотека, яка поповнюється новою літературою. В бібліотекці працює один бібліотекар. Також на території старостату знаходиться КЗ «ЗДО ясла-садок «Сонечко» та Бараниківська гімназія. Наповнюваність КЗ «ЗДО ясла-садок «Сонечко» становить  16 дітей. В дитсадку налагоджено повноцінне харчування та забезпечено всі необхідні потреби для роботи установи. В Бараниківській гімназії навчається 56 дітей.

  Працівників старостату — 4 осіб, а саме староста, спеціаліст селищної ради (відокремлене місто ЦНАПу), інспектор з обліку та бронювання військовозобов’язаних, робітник з благоустрою.

    У роботі керуюсь законодавчими актами України, актами селищної ради. Виконую  доручення Красноріченської  селищної ради та її виконавчого комітету, здійснюю надання інформації та виконую  інші обов’язки визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

     Приймальні дні вівторок та четвер, але по необхідності щоденно веду прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Надаю рекомендації та консультації. Окрім цього мною ведеться облік особистого прийому громадян. Ті питання які не потребують детального розгляду вирішуються одразу. Питання які потребують більшого часу на розгляд записані в журналі. Всі етапи вирішення записуються у журналі особистого прийому громадян.

    Дотримуюсь  правил службової етики, встановлених законодавчими  актами  України.

   Здійснюю облік, ведення, зберігання  погосподарських книг. Готую та передаю звіти до відділу статистики у Кремінському(на теперішній час Сватівський) районі та Луганській області.

  Заведені та ведуться журнали згідно номенклатури справ Красноріченської селищної ради.

   За 2021 рік зареєстровано вхідної документації – 84 листа, вихідної документації-158 листів. Видано 849 довідки різного характеру. Допомагаю мешканцям села в оформлені субсидії.Оформлено нових субсидій-44 шт.

    Здійснюю нотаріальні  дії в межах своїх повноважень.

    З 01 січня 2021 року  вчинено 125 нотаріальні дії: з них видано 97 довіреностей,  засвідчення справжність підпису – 11, засвідчення фотокопій  2 ,засвідчено актів депутата-77, складено та посвідчено 12 заповітів, а також відправлено – 12 заяв в Харківську філію ДП «Національні інформаційні системи» на отримання витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі (отримані витяги).

  Зима 2021-2022 року  снігова. Ведеться розчистка доріг від снігових заметів по вулицях, а також під’їзної дороги за допомогою КП «Бараниківське сіль комунгосп».

  Контролюю роботу комунального господарства «Бараниківський сількомунгосп». В скрутні часи шукали шляхи вирішення проблем та вирішували разом, а також за допомогою Красносноріченської селищної ради.

   Завдяки підтримки Швейцарсько-українському проекту DESPRO «Підтримка децентралізації  в Україні»  та Красноіченській селищній раді було докінця реалізований проект по заміні центрального водогіну,замінено 85 % трубопроводу. Разом з  КП «Бараниківський сількомунгосп» намагалася щоб всі бажання людей та вимоги проекту співпадали. Велика подяка директору КП «Бараниківський сількомунгосп» за його витримку та наполегливість.

   Допомогаю забезпечити  своєчасне декларування доходів землевласниками.

   Здійснюю моніторинг дотримання мешканцями села прилеглих територій домогосподарств в належному санітарному стані згідно Правил благоустрою села Бараниківка.

   Побілені дерева. Пофарбовано огорожу  та пам’ятник  на цвинтарі. Підтримувався задовільний санітарний стан на території селища, проводились заходи по обкосу карантинних трав, вирубки сухих дерев, чагарників Постійно прибираються та обкошуються дитячі майданчики. Пофарбований дитячий майданчик  біля адміністративної будівлі. В літку 2021 року,завдяки програмі «Здорова країна» була встановлена спортивна площадка біля Бараниківської гімназії,також біля дитячого садочка,завдяки підтримки спонсорів,було встановленно дитячий майданчик.

На протязі 2021 року велись роботи по зовнішньому освітленню вулиц в селі - встановлено 25 ліхтарів.

Велись роботи по омолодженню аварійних дерев - зрізано та омолодженно 51 дерево.

Завдяки підтримкі Красноріченської селищної ради та Відділу освіти,молоді та спорту Красноріченської селищної ради,в Бараниківській гімназії замінено 16 вікон,що привело до покращення температурного режиму в класах.

   Допомогаю в здійснені регуляторної політики в Красноріченській селищній раді.

   Протягом  2021 року  брав активну участь у підготовці і проведенні заходів, пов’язаних із відзначенням державних свят, урочистостей, які проводились на территорії села. На Новорічні свята дітлахам були вручені солодощі, які придбані за кошти громади та кошти місцевих фермерів. 

Не допускаю на території округу дій чи бездіяльності,які можуть нашкодити інтересам територіальної громади чи державі.Дотримуюсь правил службової етики,встановлених законодавчими актами України,актами селищної ради.Працюю для покращення умов життя та побуту населення округу.

   Я хочу подякувати всім працівникам селищної ради,  членам виконкому, депутатам, підприємцям, одноосібникам, фермерським господарствам, керівнику ТОВ «Фідлайф», всім не байдужим, хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади, тим, хто  робить наше село кращим.

 

Староста Бараниківського старостинського округу                                  Євген ГОЛОВАНЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано