Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Звіт Старости Макіївського старостинського округу.

Дата: 11.02.2022 13:11
Кількість переглядів: 322

 

Звіт

Старости Макіївського старостинського округу

Глобчастої Галини Леонідівни за 2021 рік.

 

          Керуючись Конституцією України, законом України « Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно- правовими актами я, Галина Глобчаста- староста Макіївського старостинського округу Красноріченської селищної ради,звітую за свою роботу за 2021 рік.

          У своїй роботі я керувалась законодавчими актами України. Виконувала доручення Красноріченської селищної ради, виконавчого комітету, селищного голови,здійснювала надання інформації та виконувала інші обов'язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

           Звіт жителям громади-це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями.

           За підрахунками обліку особистих селянських господарств станом на 01.01.2022 року по Макіївському старостинському округу загальна кількість населення становить-427 чол.,будинків -184. Віковий склад населення:

пенсіонерів-112; працюючих-82; безробітніх-

188 чоловік; дітей віком від 0 до 18 років-45 чол..

   Загальна площа земель Макіївського старостинського округу-7712,9 га.,тому основний вид діяльності-це виробництво сільськогосподарської продукції.

     На землях старостинського округу ведуть господарську діяльність три(3) фермерських господарства; п'ять ФОПів; та одноосібники.

       На території старостинського округу  є такі комунальні заклади: Макіївська гімназія, де навчаються учні сіл Макіївка, Нововодяне та Греківка, сільська бібліотека, Макіївський сільський клуб,Макіївський ФП.

        Фельшерський пункт не працював майже 2 роки. З червня місяця 2021 року було відновлено роботу. В жовтні місяці за допомогою місцевих підприємців було проведено ремонт системи опалювання(ремонт котла), заготовка дров,що дало можливість опалювати приміщення.

          На території Макіївського старостинського округу надаються  такі адміністративні послуги:проводится реєстрація та зняття зреєстрації громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидії.

За 2021 рік було надано 56 соціальних послуг. Було видано:

-  довідок соціально-правового характеру-148;

-  довідок про реєстрацію місця проживання-23;

- посвідчено заповітів-2 ;

- посвідчено довіреностей-5;

- прйнято заяв,стосовно операцій з землею-245;

- зареєстровано -11 чол.

- знято з реєстрації- 13 чоловік( 8 померло).

- 50 мешканцям села було надано у власність земельні ділянки під ОСГ.

   Я, як староста , здійснюю облік, ведення та зберігання по господарських книг, яких у нас налічується 8 шт.

За затвердженим графіком прийому громадян веду особистий прийом громадян, які зверталися з проблемами різного характеру (13),надавала рекомендації та консультації.

   На виконкомі Красноріченської селищної ради було затверджено дату святкування Дня села Макіївка. За підтримки спонсорів та мешканців села було проведено косметичний ремонт сільського клубу, прилеглої території та проведено свято для мешканців сіл Макіївка та Греківка.

   Прийняли участь в святкуванні Дня громади, де зайняли третє місце за приготування каші. Спортивна команда села Макіївка зайняла друге місце в командному заліку,отримали серебряний кубок.

    В цьому році за ініціативи та допомоги селищного голови було оформлено право власності на громадський будинок в якому знаходиться старостат, придбано новий опалювальний котел та проведено ремонт опалювальної системи. За рахунок спонсорської допомоги на території Макіївського старостату пробито водяну скважину.

     Ведеться робота з людьми, які потребують соціальної допомоги. 7 осіб обслуговуються соціальним робітником. 2 особи забезпечені пересувними інвалідними візочками, 1особа має ходунці. 3 особи отримали гуманітарну допомогу,як лежачі.

     На території старостинського округу з травня по червень місяць працювало 3 працівника по благоустрою. Вони та небайдужі мешканці села очистили від порослі обочини вулиць Вишнева,Зелена та Армійська. Систематично викошувалась трава.

      У селі Макіївка є три історичні пам’ятки:

-пям'ятник радянським воїнам-односельцям;

-братська могила радянським воїнам;

-Петропавлівська церква(поч..19 ст.).

  До травневих свят було проведено косметичні ремонти пам'ятників. систематично прибиралась  прилегла територія.

    За підтримки ТОВ «КУБ-ГАЗ» провели  грейдерування  вулиці Квітуча та території біля церкви. За спонсорські кошти було проведено ремонт фундаменту церкви. З території біля церкви було вивезено шлак та засипано вибоїни на вулицях  Партизанська та біля залізного моста через річку Жеребець.

    Я хочу подякувати селищному голові ,апарату Красноріченської селищної ради ,депутату Красноріченської селищної ради Овчаренко Ользі, працівникам старостинського округу, підприємцям сіл Макіївка та Греківка ,мешканцям старостинського округу,всім хто підтримує нас ,хто дає поради, хто не просто критикує,а вносить пропозиції по покращенню життя громади.             

Висловлюю велику надію на тісну співпрацю з підприємцями та одноосібниками, на їхню допомогу і словом ,і ділом для того ,щоб зробити наш старостинський округ кращим.

 

 

Староста Макіївського старостинського округу                                 Галина ГЛОБЧАСТА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано