Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ СЕЛИЩНОЇ ЦІЛЬОВОЇ ПРОГРАМИ «ПРОВЕДЕННЯ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ – ПРОГРАМИ СОЦІАЛЬНО- ЕКОНОМІЧНОГО І КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2022 РІК»

Дата: 11.02.2022 13:19
Кількість переглядів: 212

 

УКРАЇНА

КРАСНОРІЧЕНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ЛУГАНСЬКОЇ     ОБЛАСТІ

СВАТІВСЬКОГО  РАЙОНУ

ВОСЬМОГО   СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ П’ЯТА  СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 

08 лютого 2022 року                       смт Красноріченське                                            № 25/19

 

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ СЕЛИЩНОЇ ЦІЛЬОВОЇ ПРОГРАМИ

«ПРОВЕДЕННЯ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ

ОЦІНКИ – ПРОГРАМИ СОЦІАЛЬНО- ЕКОНОМІЧНОГО

І КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ

ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2022 РІК»

 

   З метою дотримання законодавства під час розроблення і затвердження Програми соціально-економічного і культурного розвитку Красноріченської селищної територіальної громади на 2022 рік, керуючись статтями 1, 2, пунктом 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити селищну цільову програму «Проведення стратегічної екологічної оцінки Програми соціально- економічного і культурного розвитку Красноріченської селищної територіальної громади на 2022 рік» (додається).

2. Визначити, що джерелом фінансування селищної цільової програми є бюджет Красноріченської селищної територіальної громади в сумі 23,50 тис. грн.

3. Координацію роботи щодо виконання цього рішення покласти на відділ економічного розвитку , житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та цивільного захисту .

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Березіна О.О. та на постійну комісію з питань бюджету,  фінансів, соціально - економічного розвитку, малого і середнього бізнесу, інвестицій, міжнародного співробітництва, комунальної власності, інфраструктури, транспорту та комунального господарства.  

 

       Селищний голова                                                                     Сергій ГЛУЩЕНКО

 

 

                                                              Затверджено

рішення селищної ради

08.02.2022р № 25/19

                                    

Селищна цільова програма

«Проведення стратегічної екологічної оцінки Програми соціально- економічного і культурного розвитку Красноріченської селищної територіальної громади на 2022 рік»

 

  1. Загальні положення

Програма розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України, законів України «Про стратегічну екологічну оцінку», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Стратегічна екологічна оцінка - процедура визначення, опису та оцінювання наслідків виконання документів державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, виправданих альтернатив, розроблення заходів із запобігання, зменшення та пом’якшення можливих негативних наслідків, яка включає визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки, складання звіту про стратегічну екологічну оцінку, проведення громадського обговорення та консультацій (за потреби - транскордонних консультацій), врахування у документі державного планування звіту про стратегічну екологічну оцінку, результатів громадського обговорення та консультацій, інформування про затвердження документа державного планування та здійснюється у порядку, визначеному Законом України «Про стратегічну екологічну оцінку».

Документи державного планування - стратегії, плани, схеми, містобудівна документація, загальнодержавні програми, державні цільові програми та інші програми і програмні документи, включаючи зміни до них, які розробляються та/або підлягають затвердженню органом державної влади, органом місцевого самоврядування.

Замовник - орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який є відповідальним за розроблення документів державного планування та здійснює загальне керівництво і контроль за їх виконанням, або інший визначений законодавством замовник документів державного планування.

  1. Мета програми

Мета програми – налагодження ефективної комунікації між владою та громадами, інституціями громадянського суспільства щодо системного моніторингу проблем селищної інфраструктури, розробки заходів з облаштування та ревіталізації території населених пунктів.

  1. Завдання і строки виконання програми

Основним завдання програми є висвітлення в засобах масової інформації діяльності органів місцевого самоврядування для отримання достовірної інформації мешканцями громади.

  1. Заходи та напрямки виконання програми

Проведення стратегічної екологічної оцінки включає:

визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки;

складання звіту про стратегічну екологічну оцінку;

проведення громадського обговорення та консультацій.

  1. Строки виконання програми  - 2022 рік.
  2. Очікувані результати

Очікувані результативні показники наведено у Додатку до селищної цільової програми «Проведення стратегічної екологічної оцінки Програми соціально- економічного і культурного розвитку Красноріченської селищної територіальної громади на 2022 рік».

  1. Обсяги та джерела фінансування програми

Фінансування цієї програми здійснюється у межах затверджених бюджетних призначень згідно із розписом бюджету Красноріченської селищної територіальної громади та інших коштів, не заборонених законодавством України, у розмірі 23,50 тис.грн.

Головним розпорядником бюджетних коштів та виконавцем програми є виконавчий комітет Красноріченської селищної ради.

  1. Контроль за реалізацією програми

Безпосередній контроль за реалізацією програми здійснює заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади згідно із розподілом обов’язків та постійна комісія з питань бюджету,  фінансів, соціально - економічного розвитку, малого і середнього бізнесу, інвестицій, міжнародного співробітництва, комунальної власності, інфраструктури, транспорту та комунального господарства.  

Координація роботи з виконання заходів програми покладається на відділ економічного розвитку , житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та цивільного захисту .

Після закінчення встановленого строку виконання програми відділ економічного розвитку , житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та цивільного захисту готує інформацію про результати виконання програми і подає її на розгляд селищної ради.

Селищна цільова програма «Проведення стратегічної екологічної оцінки Програми соціально-економічного і культурного розвитку Красноріченської селищної територіальної громади на 2022 рік» підготовлена відділом економічного розвитку , житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та цивільного захисту .

 

 

               Секретар селищної ради                                                           Тетяна НЕСМАШНА

 

                                        

 

 

 

Додаток

до селищної цільової програми

«Проведення стратегічної екологічної оцінки Програми

соціально-економічного і культурного розвитку Красноріченської

селищної територіальної громади на 2022 рік»

 

Очікувані результативні показники виконання програми

«Проведення стратегічної екологічної оцінки Програми соціально- економічного і культурного розвитку Красноріченської селищної територіальної громади на 2022 рік»

з/п

Назва показника

Обсяг коштів

в тому числі планові показники бюджету об’єднаної територіальної громади

Одиниця

виміру

Значення показника

Значення показника

1

2

3

4

5

1

Показники затрат

 

 

 

 

Загальний обсяг видатків

тис.грн.

23,50

23,50

 

Кількість стратегічних екологічних оцінок, які необхідно провести

од.

1

1

2

Показники продукту

 

 

 

 

Кількість

стратегічних екологічних оцінок, які планується провести для виконання програми

од.

1

1

3

Показники ефективності

 

 

 

 

Середня вартість витрат, необхідних для  проведення стратегічної екологічної оцінки

тис.грн.

23,50

23,50

4

Показники якості

 

 

 

 

Динаміка кількості проведення стратегічної екологічної оцінки у порівнянні із минулим роком

%

100

100

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано