Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Тривожна валіза.

Дата: 28.02.2022 11:52
Кількість переглядів: 5428

Частина японського виховання - це громадянська безпека. Прийоми цивільного захисту японці відпрацьовують з малих років, і тренування йдуть постійно. Тому у багатьох сім'ях є своя «тривожна валізка», запас їжі та медикаментів.

Багато хто з громадян не знає, як діяти та поводитись в різних надзвичайних ситуаціях. Ми не знаємо, як поводитися, якщо банкомат відмовиться видавати гроші, що буде, якщо магазини закриються на тиждень, що пити, якщо в крані не буде води, і куди бігти, якщо населення міста буде евакуйоване. Куди бігти? І найголовніше - що з собою брати? Останньому питанню і приділимо увагу.

Екстрена або тривожна валізка (рюкзак) - це узагальнена назва базового набору речей, які можуть знадобитися людині за будь-якої екстреної ситуації. «Тривожна валіза», як правило, являє собою укомплектований рюкзак об’ємом від 30 літрів, в якому знаходиться мінімальний набір одягу, предмети гігієни, документи, медикаменти, інструменти і продукти харчування.

Тривожний рюкзак призначений тільки для одного - максимально швидкої евакуації з території надзвичайної ситуації. Обов’язковій евакуації підлягає населення у разі виникнення загрози катастрофічного затоплення місцевості, землетрусу, масових лісових пожеж, збройних конфліктів тощо. Тривожний рюкзак повинен бути в кожній родині.


 «Валізка (рюкзак)»

У першу чергу потрібно визначитися з самою «валізкою». Для цієї мети краще всього використовувати рюкзак. Уявіть ситуацію, в якій вам доведеться йти пішки, а не їхати на автомобілі. Наприклад, на дорогах може бути затор, і потрібно буде продовжувати евакуацію пішки. Накинули рюкзак і пішли. Укладайте речі так, щоб можна було легко знайти те, що вам потрібно. І звичайно, рюкзак повинен бути якісним.

 

Список речей

А тепер розглянемо більш докладно список речей і продуктів, які повинні бути в рюкзаку. Отже, для надзвичайних ситуацій, описаних вище, у вас повинен бути напоготові якісний надійний рюкзак з такими речами і продуктами.
 1) Копії важливих документів (паспорта, свідоцтва про народження дітей, автомобільних прав, пенсійного посвідчення, правовстановлюючих документів на нерухомість тощо) зробіть заздалегідь і запакуйте у водонепроникну упаковку. Документи укласти потрібно так, щоб їх легко можна було дістати. Бажано покласти з документами фотографії рідних і близьких.
 2) Кредитні картки і невеликий запас готівки.

3) Дублікати ключів від будинку та авто.

4) Карта місцевості і доведений до відома всіх членів сім’ї спосіб екстреного зв’язку і місце зустрічі.

5) Пристрої зв’язку і доступу до інформації. Невеликий радіоприймач з можливістю прийому FM діапазону. Приймач дозволить бути в курсі, що відбувається (запасні батарейки для приймача). Можна взяти недорогий мобільний телефон із зарядним пристроєм.

6) Ліхтарик, із запасними батарейками для нього.

7) Компас і годинник. Краще водонепроникні.

8) Ніж складний універсальний (до складу якого зазвичай, входять інструменти шило, викрутка, ножиці і багато іншого).

9) Сигнальні засоби (свисток).

10) Рулон широкого скотчу.

11) Шнур синтетичний, діаметр 4-5 мм, довжина - 20 м.

12) Блокнот і олівець.

13) Нитки та голки.

14) Аптечка першої необхідності, що містить базовий загальноприйнятий набір

ліків (та медикаменти у разі хронічних захворювань). Віддайте перевагу тим лікарським засобам, про правила застосування яких ви чітко обізнані.

15) Одяг (нижня білизна, шкарпетки, запасні штани, сорочка або кофта, надійне і зручне взуття за сезоном.

16) Гігієнічні засоби (зубна щітка і паста, невеликий шматок мила, рушник, туалетний папір, кілька упаковок сухих хусток, кілька носових хусток, вологі серветки). Жінкам - засоби особистої гігієни.

17) Товари для дітей.

18) Сірники (краще туристичні). Запальничка.

19) Запас їжі на декілька днів. Все, що можна їсти без приготування і що займає мало місця, довго зберігається. Питна вода на перший час.

З повагою адміністрація Красноріченської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано