Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Новий сервіс на вебпорталі Пенсійного фонду України

Дата: 22.03.2023 10:46
Кількість переглядів: 85

Новий сервіс на вебпорталі Пенсійного фонду України – Договір на добровільну участь та сплату внесків

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування передбачена ст. 12 Закону України від 09.07.2003 № 1058-ІV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Пенсійним фондом України розроблено та реалізовано на вебпорталі електронних послуг (portal.pfu.gov.ua) подання заяви на приєднання до типового договору про добровільну участь та сплату внесків за себе або іншу особу.

Законом визначено коло осіб, які можуть брати добровільну участь у солідарній системі, а саме:
• особи, які досягли 16-річного віку та не є пенсіонерами,
• іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють на території України,
• громадяни України, які постійно проживають або працюють за межами України.

Укладання договору не потребує особистого звернення до Пенсійного фонду України. Користувачам, які авторизувалися із кваліфікованим електронним підписом через особистий кабінет – пункт меню Договір на добровільну участь блоку Комунікації з ПФУ – надається можливість подати заяву про добровільну сплату внесків, приєднатися до договору про добровільну сплату, додати скановані копії оригіналів, підтверджуючих відомості документів, самостійно слідкувати за зарахуванням коштів.

Якщо договір укладається щодо себе достатньо натиснути «Бажаю сплачувати внески за себе» усі обов’язкові поля заповняться автоматично за даними з Реєстру застрахованих осіб. Якщо ж користувач бажає сплачувати кошти на користь третьої особи, наприклад, дитини, яка навчається у вищому навчальному закладі, необхідно заповнити поля вручну. Функціонал передбачає можливість сплати онлайн за допомогою Portmone, або ж сформувати платіжне доручення та перерахувати кошти через банк.

Суму, строки та періодичність платежу слід визначати самостійно, але для зарахування за місяць суму буде автоматично обмежено в межах максимально оподатковуваного мінімуму, встановленого законодавством, а надлишок сплачених коштів перейде на наступний місяць. До стажу для пенсії кошти зараховуються за місяць, у якому здійснено платіж.

У разі виникнення логічних помилок надається технологічне повідомлення зі змістом помилки. За умови надання згоди на передачу та обробку та підтвердження персональних даних надається можливість виконати такі дії: переглянути договір та заяву на добровільну участь, завантажити, повернутися до редагування, підписати та сплатити.

Надалі інформація про укладення договору про добровільну сплату внесків буде доступна в пункті головного меню особистого кабінету «Мої договори на добровільну участь».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано