Красноріченська селищна військова адміністрація

Луганська область, Сватівський район

Сьогодні голова районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Олег Сліпець у режимі відеоконференцзв’язку провів робочу нараду з працівниками Сватівської райдержадміністрації

Дата: 29.05.2023 21:48
Кількість переглядів: 37

Сьогодні голова районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Олег Сліпець у режимі відеоконференцзв’язку провів робочу нараду з працівниками Сватівської райдержадміністрації

Відповідно до порядку денного керівники структурних підрозділів райдержадміністрації відзвітували голові про поточну роботу та озвучили питання, які потребують уваги.

Зокрема, начальником Управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяною Шумаковою було наголошено, що Управлінням розроблено проєкт Комплексної програми соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб Сватівського району Луганської області на 2023-2024 роки. Виконання Програми забезпечує вирішення питань організаційно-інформаційного, матеріального та соціально-побутового забезпечення внутрішньо переміщених осіб, а саме:

- забезпечення соціальної, психологічної та матеріальної підтримки внутрішньо переміщених осіб;

- надання соціальних послуг для покращення соціального самопочуття осіб, які потрапили в скрутні життєві ситуації;

- забезпечення організації харчування для внутрішньо переміщених осіб;

- забезпечення належних умов життєдіяльності, вирішення питання забезпечення тимчасовим або соціальним житлом;

- забезпечення реалізації дієвих механізмів підтримки та стимулювання зайнятості внутрішньо переміщених осіб;

- забезпечення права на освіту;

- підтримку дітей;

- налагодження ефективної взаємодії внутрішньо переміщених осіб з приймаючими громадами та органами державної влади на засадах партнерства, наслідком якої є усунення будь-яких проявів дискримінації та досягнення соціальної єдності.

Також Управління соціального захисту населення координує питання проведення літньої оздоровчої кампанії військовими адміністраціями району. Станом на поточну дату 77 дітей Сватівського району, які відносяться до пільгових категорій, мають статус внутрішньо переміщених осіб та проживають на підконтрольній Уряду Україні території, планується охопити оздоровленням та відпочинком за кошти місцевих бюджетів, міжнародних організацій, благодійних фондів, тощо. Для проведення оздоровчої кампанії у 2023 році в місцевих бюджетах передбачено кошти на суму більше 817 тис грн.

В. о. завідувача сектору з питань цивільного захисту Олександр Козачок зазначив, що триває робота щодо підготовки до виконання плану першочергових дій зі стабілізації та реінтеграції деокупованих територій Сватівського району Луганської області, наразі здійснюється робота із закупівлі матеріальних цінностей, необхідних для життєзабезпечення населених пунктів після деокупації: забезпечення питною водою, продуктами харчування, засобами особистої гігієни, розгортання пунктів незламності, відновлення системи енергозабезпечення.

В ході наради в. о. начальника Служби у справах дітей райдержадміністрації Наталя Малик поінформувала про вжиття заходів щодо надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, двом малолітнім дітям, які на даний час перебувають в обласному будинку дитини № 2 та вирішення питання щодо їх тимчасового влаштування в сімейні форми виховання на території України.

По завершенню наради голова райдержадміністрації надав ряд відповідних доручень стосовно належної організації роботи із обговорених питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано